Laʻau

Nerter: tausiga fale ma ituaiga masani

O Nerter o le aiga o Marenov. Mekisiko ma Amerika i Saute ua manatu o ia o lona atunuu. O lenei mea e maualalo le fetolofi, faʻatasi ai ma laʻau lanu ma fugalaau paʻepaʻe, lea e avea ma vine. E taua foi o le moa.

Faʻasologa autu

I le taimi nei, e tusa ma le 12 ituaiga o meaola. I Rusia, o le nerter o se laau toto o le tausaga e tasi. Ina ia totoina se laau mo se vaitaimi uumi, e tatau ona faia ni tulaga lelei.

Laʻau moli

E tele ituaiga o vailaʻau e sili ona lauiloa. E alofagia i latou mo se fuifui matagofie o vine susulu.

Nertera granadensis

Nerter Granada, po o Nerter Granadensis, mai Mexico. O se vaitau puupuu lenei i laulaʻau lanumeamata ma laulaau laititi. O le laupepa e faʻaloloa, semicircular, ma se umi o le 3 i le 7 mm.

O le fugalaau e amata ia Me. O fugalaau e laiti, samasama-lanumeamata. Pe a mou atu le laau, ona fai lea o tamai vine. Latou te le faʻapalapalaina mo se taimi umi, fatuina o se mea matagofie. O lenei mafuaʻaga ona o le maualuga lauiloa o Granter Nerter.

O le tuʻuina atu o Nerter Granadensis e faʻafefiloi le tausiga o le aiga e tusa ai ma fautuaga uma, e mafai ona e maua se fugalaau teuteu teuteu, faʻafefiloi ma ni vine susulu.

Nertera astrid

O Nerter Astrid o le igoa lona lua o Nerter Orange. E mafua ona o le vavalalata o fetu o lanu moli, ao laʻititi laititi.

Nertera Granodenzis

I le vaitau o vine, o le fugalaau e pei o se moli lanumeamata mumu.

Nertera depressa

Na sau Nerter mai Amerika i Saute. O se mea e maualalo, faʻavalava eleele. A maeʻa ona fuga, e faʻafefeteina i nai lanu manogi suamalie. Afai e te totoina se fugalaau i totonu o se atigipusa, o le a ufiufi atoa, faia se lanu meamata-lanu meamata.

Nertera balfouriana

Nertera Balfura o se laau laʻau. E ese mai i isi meaola i luga o laʻau umi ma laulaʻau lanu meamata. O nei ituaiga meaola e fugalaau fugalaau, laiti, e tutusa ma asterisks. A oʻo i le pula, o lanu e moli, i le foliga o se afu.

Laʻau faʻaputu

I le natura o Nerter ua tupu le fugalaau mo ni nai tausaga. I le aganuu - faʻaleleia e avea o se faʻalausaga taʻitasi.

Totoina ma le tausiga

E ui lava e laʻititi le laau, e matua faigata lava i tulaga tuputupu ae. E manaʻomia e ia le mafanafana, ae o le susulu o le la e leaga. I le faaopoopo atu i le puleaina o le vevela, e tatau ona fatuina se ituaiga o le vevela. Ma mo le taumalulu e te manaʻomia se faʻaoga faapitoa. E na o lalo lava o ni aiaiga faapitoa e tupu ai le ola. Le tausiga o aiga, i le tausisia o fautuaga uma, o le a mafai ai e oe ona atiaʻeina e avea o se faʻaaloalo.

Faʻasa

Araucaria: tausiga o aiga ma ituaiga autu

I le taimi o le tuputupu ae, e faalua ona fai le vai i le vai i le vaiaso, latou te mataʻituina le eleele palapala. I le taumalulu, o le palapala e teuina sina susu, faʻafeinu ma le faʻaeteete ma seasea. I le tautotogo, pe a aliali mai pepa, susu e amata pei ona masani ai.

Lulu

Mo le lelei, e le manaʻomia le vevela. I le taimi galue (tautotogo, taumafanafana), o le tulaga lelei o le vevela o le + 20-22 tikeri. I le autumn, o le vevela e amata ona faasolosolo malie malie, i le faaiuga o le tautoulu, tausia i le itulagi o + 10-12 tikeri. O le falemaʻi i le +10 tikeri i le malamalama lelei. A oʻo i le taumalulu, o le potu e faʻasalaga. I le amataga o le tautotogo, pe a oʻo i le maualuga o le vevela e le laʻititi ifo nai lo le +5 tikeri, e ave le fugalaau i le auala. Filifili se nofoaga e leai ni pili. Ua aumaia Nerter i totonu o le potu pe a uma ona foliga mai o vine.

Totogi

I le taimi o le tuputupu ae mo le taʻe, latou te tausisia pea le mafiafia. Ina ia faia lenei mea, ia sosolo. Latou te ave vai inu. O le taimi lava e fuga ai fugalaau muamua, e taofi le taʻaloga ma e le faatagaina le vai i luga o fua. Ina ia mautinoa le maualuga o le faʻamamaina, o se fagu e iai se fugalaau e tuʻuina i totonu o se fata ma le susu susu.

Taua! E le tatau ona faʻafesoʻotaʻi le ipu vai.

E le gata i lea, o le fatuina o se microclimate lelei, e faʻaaoga ai se mea e faʻamaualalo le ea.

Malamalama

O le fugalaau e tuʻuina i lalo o le paolo, aua e le gafatia le susulu o le la. I le taumalulu, o le potu e tu ai le faʻamaufaʻailoga e tatau ona malamalama lelei. Faʻaopopo le faʻaaogaina o le laʻau faʻamalosi. I le taimi lava e tasi, o lona punavai e tatau ona i ai i se mamao pe a ma le 0.5 mita mai le fugalaau, a faʻapea o le a faʻaloloa puʻu ma o le a avea ma laau le lelei.

Laʻau ma le faʻamaʻi

Mo le tuputupu ae lelei, filifili le eleele le mama lea e tumau lelei le susu. E mafai ona e kukaina oe lava, aua o le mea lea latou te fefiloi i vaega tutusa:

  • humus;
  • peat;
  • pepa palapala;
  • turf land;
  • oneone.

I le taimi o le tuputupu aʻe, o le faʻamaʻiina o le fugalaau faʻapitoa e faia i masina taitasi.

Faʻatauga auala

E lua auala e fai ai se pepe:

  1. Vaevaega o rhizomes;
  2. O fatu.
Dizigoteka: togafiti ile fale ma faʻatoʻaga autu

O auala taʻitasi e tulaʻi ai e faʻaaogaina i se vaitaimi patino.

Rhizome division

O le amataga o le taumafanafana, pe a sasaa mai vine, o le taimi lea mo le faʻaleleia e ala i le vavaeina. Tuʻu ese le vaega o le rhizome ma faʻalelei i le eleele ua saunia. E tatau ona i ai alavai i le pito i lalo o le ulo. Mo lona gaosiga, faʻalauteleina le omea poʻo le faʻaaogaina o maʻa.

Fatu

Mea faʻatau - taimi e lūlū fatu fatu nettse. Muamua, ua saunia se paluga palapala: oneone, laulaʻau laufanua ma peat e ave i le tutusa tutusa. E faʻamalosia le tafega i le pito i lalo o le tane. E lūlū fatu i luga o le susu, ia mautinoa e le paʻi le tasi i le isi. O loʻo faʻasusu i se vaega eleele, o loʻo faʻamalūina i se fagu vali. Tuu le fagu i le vevela. O le taimi lava e aliali mai ai pupu, e tuu le pusa i luga o le windowsill, paolo ina ia le mafai e le susulu o le la ona faaleagaina ia mea mama. Faʻasuina pe a mu le palapala.

Tului. E i ai fatuga eseese. 30 aso pe a uma ona lulu, o le a tupu muamua le pala. E mafai ona tulaʻi mai i le pito i tua o le masina lona tolu.

Vaega o le fua o Nerter

Fugalaau Iresine: tausiga o fale ma ituaiga masani

A maeʻa ona toto, lea o loʻo i ai ni nai vaiaso, o fua e aliali mai - fua laʻau laiti. E foliga mai o ni pulu. E tele naua mea lanu meamata e toetoe lava a le vaaia.

A o latou matutua, latou te suia le lanu. I le taimi muamua, e lanu enaena. Ona latou paʻu lea, liliu i le paʻepaʻe, ona o le kulimi, faʻavave ona maua ni lanu moli eseese (faʻalagolago i le ituaiga).

Valivali lanu paʻu

O fua o le vine e matua leai lava se aoga, o le mea lea ua salalau le laau i fua lanu mo se taimi umi. O vine suamalie e susulu matagofie i le malamalama.

Faʻasologa oona

Talu ai o le teuteuina o se laau e mafua mai ile tele o mea oona, o se mea matautia. I fale ei ai tamaiti laiti, e tatau ona e faʻaeteete faʻaeteete pe a tupu mai le nati.

E fautuaina ia faʻaeteete pe a faʻapipiʻi fatu. E fautuaina e ave vine i lima ma totigilima.

Tului. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le vevela o fualaʻau ua faʻateleina. I le taimi o le suʻega na maua ai e mafai e le tamaititi ona 'aina le 20 fua e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina.

A oʻo ina tuputupu aʻe faʻamaufaʻailoga, e mafai e se tasi ona feagai ma le tele o faigata: faʻanoanoa i fualaau aina, suia lanu o laulaʻau poʻo le faʻamagoina, faʻasolo ai aʻa. E mafai ona foia faigata uma. Afai e te mulimuli i fautuaga uma mo le tausiga o le salsa, e mafai ona e mauaina se pusi laʻau matagofie. O le a avea ma mea teuteu lelei i le fale. E masani lava e manaia, o le fugalaau e pei o le teuteuga o le laulau, faia o se tauvaga mo paluga ola.