Taumafa

Auala e fuafua ai le maitaga i se 'oti i le fale

O le tele o faifaatoʻaga e tausia ia'oti e le gata mo le faʻamoemoe o le mauaina o le susu, ae faʻapea foi mo le fausiaina, o le mea lea, o le faʻataʻitaʻiga o le tamaʻitaʻi ma le tane mo le faʻaalia o 'oti. Ina ia puipuia le ola maloloina o le fafine ma ia mautinoa le tupuga mai o se fanau e mafai ona maua, e tatau ona e iloa le auala e siaki ai le maitaga o le meaola, mafai ona lelei le tufaina atu ma avatu le tausiga talafeagai i le 'oti ma pepe faatoa fananau mai. E uiga i nei mea uma - faʻaopoopo i le tusiga.

Faailoga o le maʻitaga o le 'oti

O le maʻitaga i 'oti e taʻua foi o le pala. E mafai e faifaatoaga e le masani ai ona iloa le faigata ona fuafua le leaga o se fafine pe a uma ona faʻaipoipo. O faailoga iloga i le foliga o le manava lautele e aliali mai i se manu i se aso mulimuli ane.

E te iloa? E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega o mea anamua, o uluaʻi 'oti na sili atu i le 10,000 tausaga talu ai i le Sasaʻe Tutotonu.
Ae e tele ni faʻailoga e ono mafai ai ona fuafua le amataina o le maitaga e aunoa ma le faʻaaogaina i metotia o suʻesuʻega suʻesuʻe. Latou te fesuisuiai e fuafua i le umi o le maʻitaga, ae e faʻavae i luga o se suiga i foliga ma amioga a le manu.

I le amataga

E matua faigata lava ona maua le maʻitaga o se 'oti i le uluaʻi masina muamua, talu ai ona o le manu e leai ni faailoga i fafo o le maitaga, o le mea lea e faʻaaogaina ai metotia suʻesuʻe mo uluaʻi suʻesuʻega o le maʻitaga.

O faailo nei e mafai ona taʻu mai ai se mea e ono mafai ona fai e le fafine:

  • agafilemu amio pe a uma ona faaipoipo;
  • faateleina le fua o susu;
  • fuga o tagata vaivai;
  • tuiina le manu e faʻasaʻo le uila;
  • leai se gaoioiga tau feusuaʻiga 3 vaiaso talu mai le tafaoga mulimuli.

Tausaga ogatotonu

A maeʻa le taimi o le gaioiga e sili atu i le 3 masina, suiga i foliga vaaia o le 'oti e tupu. E oʻo lava i se tagata e leai se poto masani e mafai ona ia iloa pe afai latou te siakiina e le aunoa le 'oti.

E taua! Ina ia le afaina ai le fafine ma le fanau, e na o le fomai manu e tatau ona faia le faʻamalo.

O faailoga taua o le maitaga o le vaitotonu o le:

  • itiiti le faateleina i le tele o le manava;
  • ua matua faateleina;
  • o le tuputupu ae o le fetus e oso i luga o puipui o le manava i taimi o palpation;
  • afai e te togi malie le puipui o le manava i lalo o le uaea, ona i ai lea i lalo o ni fale mautu ma faʻaaogaina televave;
  • utera o uterine o loʻo i totonu o le gafa o le 'oti o le a faateleina le lapopoa ma amata ona tulei.

I se taimi umi

I masina mulimuli o le maʻitaga, o tamaiti e ola ae i totonu o le manava sili ona malosi. O le tamaitai e saili e maua le malosi ao le i fananau mai, o le mea lea, e le na o ona foliga vaaia, ae o lana amio foi e suia. O faailoga autu o le maitaga o se manu i taimi mulimuli ane e aofia ai:

  • o le manava 'ua faʻataʻaliseina, e paʻu i lalo;
  • o le fafine e masani ona malolo;
  • faateleina i le manaʻo - o le fafine o loʻo taumafai e toe faʻatumu lona malosi ma puipuia ai le faʻaleagaina o le tino;
  • fulafula o okeni ma totoga o fafo;
  • ufi vavalalata e faʻamalosolo mai le paʻu o le tino, ma le lanu mai susu i luga o le u;
  • malologa o mea faʻafefiloi o le pelvis, o ligaments o le a lafoaʻi;
  • o sina siitaga laʻititi i le vevela o le tino i luga o le 5 masina o le maitaga ma lona faʻaitiitia ao le i fanau.

Auala e fuafua ai le maitaga i se 'oti i le fale

O se tamaʻi maʻitaga e manaʻomia se malologa ao lei fanau mai ina ia mafai ai ona toe fanauina ni fanau maloloina ma fafagaina i lana lava susu. Fuafuaga umi o le maʻitaga e mafai ai e oe ona fuafua le aso e te manaʻomia ai le faaliliu o le 'oti i se malo malogo, o lona uiga, taofi le susu.

Matou te fautua atu ia e iloa po o le a le'oti e lelei mo.

O le i ai o le maitaga e faʻaalia ai ni faailoga e tutusa mo manu o soʻo se matua. Afai o le fafine o se faʻasalaga, ona oʻo lea i le vaitau o le 3-4 masina na amata ai ona amataina le gaioiga o le u. O le isi, tatou te mafaufau i auala autu o auala e fuafua ai le maitaga o le manu.

Miliki

O se tasi o auala lauiloa mo le fuafuaina o le maitaga o se 'oti i le amataga o le siaki lea o lona susu. E talitonuina pe a maeʻa le faʻasoaina o le susu o le meaola, e leai. O le tofo o le oloa e naʻo le ituaiga ituaiga o meaʻai e maua, ma e le fesootai i le maitaga. E le suia e le susu lona lanu ma manogi i le taimi o le saogalēmū o le fafine, ae tusa ai ma lea mea e mafai ona e taumafai e fuafua le i ai o le maitaga.

O le ae fiafia foi e iloa le tele o le susu o se'oti e aumaia i le aso.

Ina ia faia lenei mea, ia fai taga nei:

  1. Liligi le vai mamā ma lelei i totonu o se pusa tioata.
  2. Faʻamau 2-3 otaota o le susu i luga o le vai i totonu o le ipu malamalama.
  3. Afai e le faʻavaivai foliga o le susu pe a paʻu i le pito i lalo o le ipu, ona manuia ai lea o le fertilization, ma o le fafine o loʻo maʻitaga.
  4. Afai o le susu e faʻamaʻapeʻa atoa i le vai ma lanu i se lanu malamalama, ona le maʻitaga lea o le 'oti.

O lenei faiga o le siakiina o le maitaga e faavae i le mea moni e faapea, o le susu o se meaola pe a maeʻa le feusuaiga e sili atu ona eleelea ma malulu. E mafai foi ona faʻaaogaina e le au faifaatoaga, ae e matua le saʻo, o le mea la pe a faʻaaogaina, e fautuaina e faʻalogo i isi faailoga e faʻaalia ai le i ai o le maʻitaga.

I luga o le manava

O le faailoga aupito sili ona mautinoa o le amataina o le maitaga o le siitia malie o le manava o se 'oti. Ae o le vaai i nei suiga i le amataga, e le mafai, o le mea lea o lenei auala e mafai ona faʻaaogaina i taimi mulimuli o le paʻu.

E te iloa? Pe a fefefe pe le fiafia, o nisi'oti e ono "vaivai." O lenei mea matautia e mafua ona o le motoma, ma o loo i ai se maʻi le tumau o musele o le manu.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o maitaga, o le pepe i le lumanai e malosi lona tuputupu ae i le manava o le tina, o le mea lea, o nei faailoga mai fafo ua aliali mai:

  • o le manava o le fafine e amata ona ola i le tele;
  • i le afa lona lua o le maitaga, o le manava ua vavae ese;
  • o le itu tauagavale ma le itu taumatau o le manava e foliga foliga lema - o le itu taumatau ua sili atu ona fetaui lelei;
  • i taimi mulimuli ane, o le manava o le fafine e oso i lalo ma oʻo ai i luga.

Ona o le leai o se tuliga

O lenei metotia e mafai ai ona amata le maitaga vave o se manu ma se maualuga maualuga. O le fafagaina o 'oti e tupu i le tautotogo ma le autumn, i le vaitau lea ua faʻaititia ai le tane mo le fertilization. O faailoga autu o le tulimanu e aofia ai:

  • mūmū ma faʻalauteleina le tele o genital;
  • o le tamaitai e avea ma telefoni feaveaʻi, e masani ona taloina lona siʻusiʻu;
  • amioga le mautonu pe a iai se tamaloa latalata ane;
  • lapisi faʻamaʻi mai kulini.

Aoao pe faapefea ona iloa se sailiga o se 'oti.

I le fuafuaina o le maʻitaga i lenei auala, e te manaʻomia:

  • toe ave le 'oti i le tama 3 vaiaso pe a maeʻa le paʻu;
  • i le leai o ni faailoga o le tulituliloaina o le fafine, e mafai ona manatu o loʻo maʻitaga o ia;
  • pe a fai o le manu na faʻaalia faailoga o le tulimanu, ona oʻo mai lea o le maitaga.

Auala faʻasa

O lenei metotia o le fuafuaina o le maitaga e faʻavae i faailoga i fafo o loʻo faʻaalia i luga o genital o le manu. E mafai ona e vaʻaia na o le lua masina, pe afai e siakiina e le aunoa le 'oti.

E taua! Le mea sili ona lelei, o le utera o le uterine e lagona pe a fai o le manu i le masina lona tolu o le maitaga.

Ina ia faʻamaonia le leaga o se manu e faʻaaogaina ai lenei metotia, e te manaʻomia:

  1. Sii i luga le siʻusiʻu ma siaki ia genital.
  2. Faʻalogo lelei ile paʻu i lalo ifo o le siʻu - ao maitaga, e faʻafefeteina.
  3. Vaavaaia le paʻu o le perineum - i le vaitaimi o le paʻu, o le a avea ma mea lamolemole ma e oʻo lava.
  4. Siaki mo le fulafula i tafatafa o le perineum - o lenei faateleina o le faateleina o le lapoa pe a faateleina le umi o le maitaga.
  5. Faailoa le faasinoupu lima i totonu o le faasasaʻo o le manu ma susue lemu le suauu pito i luga e tuu ai le fatu i le toto. I le taimi o le maʻitaga, o lenei uaga e faʻaaogaina ma e laʻititi ona faʻavave mai se toto tele.

Umi o le gaioiga

O le maitaga e oʻo ile 147-150 aso. O le aso fanau na fuafuaina e ala i le faitauina o le 150 aso mai le taimi o le tausaga mulimuli. Afai e fanauina e le fafine ni pepe, ona tupu ai lea o se pepe i se taimi muamua atu - i le maeʻa ai o le 140-144 aso pe a maeʻa. I le tulaga o le maitaga o le singleton, e mafai e le fafine i nisi taimi ona toe totoina fanau, i lenei tulaga, o le maitaga e 154-160 aso. Afai e le tupu se pepe i le taimi atofaina, e fautuaina e feutagai ma se fomaʻi.

Faitau atili pe faʻapefea ona filifili se masini milking mo 'oti.

I se tamaʻi'oti, 2-3 pepe e mafai ona fanau mai i le taimi o le maitaga e tasi, aʻo matutua e masani ona fanauina 4-5 tamaʻi'oti. I le taimi lava e tasi, e toetoe lava a le mafaia ona fuafua le fuainumera o tagata taʻitoʻatasi o loʻo tauaveina e le fafine.

E faapefea ona fanau

O le tele o taimi, o le 'oti e faʻato'ā fanau mai ai fanau, ma o le faagasologa o le fanauina e le sili atu i le 2 itula. O le malosi o le galue malosi o se 'oti e faalagolago i lona matua, soifua manuia lautele ma le nofoaga o le pepe. Afai o le fafine na te fananau mai mo le taimi muamua, o le taimi e fanau mai ai lemu, ma toe faʻaipoipo e mafai ona na o le 40 minute le umi. Faatasi ai ma le atinaʻe masani o le maitaga ma le soifua lelei, e le manaʻomia e le manu le fesoasoani a se fomaʻi, ae afai e le sao le pulu, e sili atu le valaʻau i se fomai i le fanau mai.

Vitio: pepe fanau

Sauniuniga

Ina ia mafai ai e le 'oti ona fanau mai ma le manuia, e tatau ona faia se tele o galuega sauniuni e fesoʻotaʻi ma le faʻatulagaina o fale ma suiga i le tausiga o manu feʻai.

E te iloa? Laʻu mai le vao o Angora ma Kashmir e faʻaaogaina e fai ai ie e sili ona vaivai.

A o lei fananau mai, e tatau ona faia ni suiga i le taumafataga o le 'oti ma fetuunai tulafono o le tausiga:

  • faasolosolo malie le taoina o le manu mo le 5-6 vaiaso ao lumanai le aso o le taoto, ina ia maua ai le malosi e tausia ai fanau;
  • ia faʻaitiitia le aofaʻi o le susu, faʻaitiitia le aofaiga o fafaga fafagaina i le 2 taimi;
  • A maeʻa le amataga, e tatau ona toe faʻafoʻisia le uluai faʻaiʻuga o le fafagaina ma tuʻuina le 'oti 1-1.5 kilokalama o meaʻai faʻapitoa tuʻufaʻatasia e tuʻuina atu i le malosi mo le faʻaleleia masani o le tuputupu aʻe faʻatupulaia o pepe;
  • 10-14 aso ao leʻi tuʻuina atu, faʻaititia le aofaʻi o fafaga faʻalautele i le 2 taimi, ma le 3-4 aso aʻo lei taina e faʻaitiitia le tele o mea taumafa;
  • 'aua le tuʻuina atu le mea e le lelei ai le manu po o se mea-faʻaleaga meaʻai, aʻa aʻa;
  • I le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faʻanoanoa, aua le faatagaina se manua i se 'oti maʻitaga, se suiga vave o le tau poʻo le vevela o le ea.

E tutusa lava le taua o le faia o sauniuniga talafeagai mo nofoaga mo fafine maʻitaga ma pepe faatoa fananau mai. Mo lenei mea e te manaʻomia:

  • saunia mo le 'oti se peni tasi e tusa ma le 2 m;
  • aveese le manulele ma le palapala mai le peni, tuʻu se vaega o vaovao mama;
  • fai le potu ma se vaifofo o le lime i ni nai aso ao lei faia le tafaoga;
  • e tuʻuina atu le vevela o le ea i totonu e tusa ma le + 10 ... + 15 ° С, aveese faʻataʻitaʻiga;
  • faʻapipiʻi se mea fafaga ma inu i totonu o le peni, faʻatumu i meaai ma le vai mafanafana i luma o le taʻavale.

Faʻasalaga faagasologa

1.5-2 itula ao le i fanau mai, o le fafine maʻitaga ua amata ona popole, ona amata ai lea o le faagasologa o le fananau mai. I le taimi o le tafaoga, e tatau ona e mulimulitaʻia faatonuga ma mataʻituina le tulaga o le manu.

Faitau foi pe faapefea ona pasi le mamoe oti.

O se algorithm laasaga taʻitasi i le laasaga mo le gaioiga i le taimi o le faʻagagaina o se 'oti e faʻamatalaina i lalo:

  1. Faatali seʻi oʻo mai le afu o le vai mai le meaola o le manu. A maeʻa lena, o pito muamua o le 'oti ma le ulu e taoto i luga e tatau ona aliali mai.
  2. A oʻo ina maeʻa atoa le pusa mai le tino o le tina, e tatau ona faʻamamaʻa lona manava mai le pulou.
  3. Afai e fanauina e le fafine le tele o pepe, ona latou tuua lea o lona tino i ni vaitau puupuu.
  4. Tuu tamaiti i le ulu o le fafine, o lea na ia liliina ai, ona solo ai lea ma se pepe pepe mama.
  5. Uu le maea o le umbilical i pepe ma se filo mafiafia e totoina i le solution iodine. Laei e fautuaina i se mamao o le 2-3 cm mai le manava.
  6. Toto le pito o le maea uʻu i se mamao e 1 cm mai le liuga. Tuu le tipi tipi.
  7. Maitauina tamaʻi pepe fou mo le 2-3 itula ina ia maua ai fesoasoani muamua, pe a manaʻomia.
  8. Faatali mo le vavae ese o le tosoina, e masani lava ona alu i totonu o ni nai itula pe a uma ona foliga mai o se fanau. Ona aveese le palapala eleelea mai le peni ma sui i se vaovao fou ma mamago.

O faʻafitauli faigata

E masani lava o le faagasologa o le fanauina o se 'oti e masani lava ona masani ona maua, ma e le manaomia e le manu le fesoasoani a se fomaʻi. Ae o nisi taimi aʻo tulaʻi mai ni faʻalavelave faʻalavelave e ono lamatia ai le ola maloloina poʻo le ola o le fafine ma lana fanau.

E taua! Aʻo leʻi faia soʻo se gaioiga ma le tamaʻitaʻi i le taimi o le fanau mai, e tatau ona fufuluina ou lima ma faʻaogaina.

O le lisi o faʻafitauli faigata ma tulafono mo le faatoilaloina oi latou o loʻo lisi atu i lalo:

  1. E le sau le ulu o le 'oti. O le mafuaʻaga o lenei faʻalavelave atonu e matua telē lava le pepe, ma o se taunuuga e le mafai ai ona alu ese mai le maʻi. Ina ia fesoasoani i le tamaʻitaʻi e tuleia le tamaititi, e tatau ona e faʻapipiʻi le vaega o lona vaʻa ma le uamea Vaseline.
  2. O se'oti pepe faatoa fanau e le gaoioi pe manava. Ina ia fesoasoani i le pepe, e tatau ona e tatalaina lona gutu ma peʻe i ai. Afai ole a le maua le mea e manaʻo ai, ona toe faʻafoʻi ai lea o le taʻavale ma e tele taimi e faʻaputu ai ona vae e faaoso ai le manava.
  3. E le saʻo le faʻatulagaina o le fetus, ma i le taimi o le fanau mai, o le pito i tua o le tino e muamua ona oʻo mai.. I lenei tulaga, na o se fomai manu e mafai ona fesoasoani i le meaola, o lea e tatau ai loa ona e valaau i se fomaʻi.
  4. O le 'oti na fanau mai i le ato amniotic. O lea e le lava le pulu, e tatau ona e tipi le moli ma fesoasoani i le manu e alu ese.
  5. E le alu ese le togiaso. A maeʻa le fanau mai i le silia ma le ono itula, ae leai se faʻaipoipo, ona tatau lea ona avatu i le 'oti se teuteu mafanafana o fatu lūlū poʻo se uaina mafanafana. Afai e leʻi aliali mai le placenta i le mavae ai o le 10-12 itula, e tatau loa ona faʻafesoʻotaʻi vave le fomaʻi.

Gaoioiga pe a uma le fanau

A maeʻa le fānauga lelei, maeʻa ona tuʻuina atu le tausiga lelei i le tamaʻitaʻi ma le fanau fou.

E tusa ai ma le fanau mai o se 'oti, e tatau ona e faia taga nei:

  • faagasolo gauga o le 'oti ma se vaifofo 4% o le suauu tao ma faatagaina le meaola e malolo;
  • Fafaga le vai mafanafana i le faaopoopo o le suka ma avatu le vao. Ona tuʻuina atu lea i le fafine se vai inu i le 3-4 itula mo le 2-3 aso muamua ina ua uma le taʻavale;
  • pe a uma le taina o mamoe, filifili se vaega itiiti o lanu - e le talafeagai mo le fafagaina o tamaiti;
  • o le 4 aso muamua na fafagaina ai le fafagaina o meaai faigofie faigofie, o le numera o fafaga i le aso e oʻo atu i le 4 taimi, o vaega e tatau ona laiti;
  • i le vaiaso lona lua talu ona uma le fanau mai, o le fafine ua tuʻuina atu vaovao, aʻafiaina aʻa laau, ma fafaga faʻamalosi ina ia faʻaleleia le gaosia o susu mo le fafagaina o le tama;
  • I le vaiaso muamua talu ona fanau mai, o le 'oti e talo 5 taimi i le aso, i le 3-4 itula. Aʻo lei faʻamalosi, e manaʻomia le masini uila;
  • i le vaiaso lona lua i le maea ai o le taʻavale, o le fafine e fafa 4 taimi i le aso.

E te iloa? E mafai ona iloa le gutu i le 340°, e aunoa ma le lili o ulu, faʻafetai i se tamaititi o loʻo i ai se foliga o se taʻiala taamilo.

Ina ia mafai e tamaiti fou ona ola ola maloloina lelei, e tatau foi ona latou saunia tausiga talafeagai.

O ona uiga sili ona taua o loo lisi atu i lalo:

  • ia tuu tamaiti e o atu i le fafine e tusa ma le 30-40 minute pe a uma le tamai mamoe ina ia mafai ona latou 'ai;
  • i le tulaga o le tausia o 'oti mo le gaosiga o susu, pe a uma ona fafagaina tamaiti, e tatau ona teuina ese mai le tina. Fafagaina tamaiti e manaʻomia e ala i le tamaititi na faʻaalia le lanu ma le sua susu 4 taimi i le aso;
  • faʻatasi ai ma se mea e ese mai i le fanau, e tuʻuina i luga o laupapa laupapa poʻo palasitika ma se pito i lalo; e tatau ona faʻamalosi faʻalua i le aso;
  • pe a tutupu aʻe'oti i nai faatoaga laiti, o tamaiti e totoe ma lo latou tina, o loʻo fafagaina i latou lava seia oʻo i le 3 masina;
  • O pepe faatoa fananau mai e fautuaina ina ia tui e tusa ai ma le faasologa. O le tui muamua e faia i le 4-7 aso talu ona tuʻuina mai.

Sese le maitaga

O nisi taimi o se 'oti e iai se mea e taʻua o le maitaga sese. O le faʻamaonia faʻapitoa mai se maʻitaga moni e matua faigata lava, o le mea lea o le faifaatoʻaga seia oʻo i le taimi mulimuli e mafai ona mautinoa o le a vave ona oʻo mai le fanau.

E taua! Afai o se 'oti e maua vave lona manava, leai se manava ma manava e faigata, o le mea lea o se faailoga leaga. E tatau ona faʻaalia vave le manu i le fomai manu.

Псевдобеременность может возникать в результате:

  • uluaʻi pepe maliu;
  • faanatinati;
  • toesea o se fuamoa fuamoa.
I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaauau pea ona faʻaalia e le manuʻa faailoga uma o le maitaga, e ui lava i le leai o se tamaʻitaʻi i totonu o le matua. I totonu o le tino o se 'oti o ia ituaiga o gaioiga e tupu:

  • o fuamone uma ua gaosia o uiga ia o se tina maʻitaga;
  • o le 'oti e toʻafilemu;
  • o le uila o le manu ua faateleina;
  • ua tumu le tuatusi i se vai inu, o se taunuuga o le a amata ona tupu le manava;
  • pe a oʻo mai le taimi o le fanau mai, na o le vai e tafe mai le tino o le fafine, ae leai se fanau.

O le faaletonu o le maitaga e le o se faʻamaʻi, ma o le a le toe umi ona toe amataina le gaioiga o le 'oti. O lenei tulaga e masani lava e le o se mea lamatia i le tamaʻitaʻi, ma e le mafai ona e filifilia o ia i le fale - mo le mea lenei e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fale suesue ma faia se ultrasound mo le meaola.

Aoao pe faapefea ona togafitia mamoe ma'oti mo le popo.

O le maitaga o le gaʻo o se mea fiafia lea mo le faifaatoʻaga, lea e mafai ai e oe ona faʻaleleia le gaosiga o susu ma maua ai le faateleina o le numera o manu. Faʻaaogaina uiga o loʻo lisiina i lenei tusiga, e mafai ona e faʻamamaina le gaogao o le meaola, ma mulimuli i tulafono mo le tausiga o se 'oti i le taimi o le maʻitaga ma a maeʻa ona mafai ai ona maua lau fanau maloloina.