Apple laau

E faʻafefea ona taulimaina paʻu palapala i luga o le apu

I le aliali mai o le mycelium, faʻaosofia le atinaʻeina o le paʻu o le paʻu, o laau e vaivai, toesea la latou laʻau ma lau ovataʻa, o le a faʻaitiitia le fua o laʻau, ma i mataupu ogaoga le amanaia, e oo lava i ituaiga o le malulu e mate i le taimi o le taumalulu. Seʻi o tatou suʻesuʻeina le taufaʻamataʻu mataʻutia o le afaina o le paʻu, o ona faailoga muamua i luga o le apu ma taʻu atu ia te oe le auala e taulimaina ai.

O le a le mea matautia ma o fea e sau ai

O le vao o Mealy i totonu o le togalaau e faaosoina e anufe anufe, o ni fugalaau. i le sili ona matautia mo le vaomatua. O latou mycelium parasitic e fesootai tuusao i le vaega o fafagaina o le laau ma atiina ae seia oo ina taoto faatasi ma le tagata foai.

O lona uiga, latou te ola, o se tulafono, mo le 1 le tausaga ma felafoaʻi ma se laʻau ola paʻu poʻo se lala totogo. E tupu o maʻi o le maʻi, o loʻo i ai i luga o le ogalaau o le apu i lalo o le paʻu, faʻalelei le taumalulu ma faʻaauau lemu le fasi laau. Faatasi ai ma le fesoa- soaniga a le conidia, e salalau fua le fasipolo i laau fou, e taia ai le togalaau atoa. O le taimi e faʻaolaina ai le faʻamaʻi o le faamai e oʻo lava i le 2 vaiaso.

E taua! E mafai ona e puipuia laʻau o le apu mai le paʻu paʻu palapala e ala i le totoina o ituaiga faʻamaʻi faʻamaʻi: "Winter Man Golden Gold", "Renette", "Borovinka", "Sary Sinap" ma isi.
Mai le mea oi ai faʻamaʻi mafuaʻaga, e oʻo lava i tagata tomai faapitoa e faigata ona tali. E tusa ai ma i latou, o le tulai mai o se feeseeseaiga e tupu mai i mea e sili atu nai lo tagata. Sa matauina e tagata lena mea i le vevela o laau o le a atili faʻafitauli i le faʻamaʻi. E faapena foʻi ona atinaʻe siitia le faʻaleleia o le ea, faʻafeinuina le talafeagai ma le tele o le aofaʻi o le eletise i le palapala.

E te iloa? O le malosi o le palapala e matua salalau lava i Asia Tutotonu, Azerbaijan, Belarus, o Rusia, Kazakhstan, Latvia, Armenia, Transcaucasia, Moldova, Iukureini, Georgia ma le Baltic atunuu. O iinei, o aʻafiaga o aʻafiaga e afaina i le gaʻo e le mafaamatalaina e 90%.

Faailoga o le toilalo

E toatele tagata e iloa le foliga o le paʻu paʻu. E mafai ona faʻaalia i le ogatotonu o le tautotogo i luga o laʻau, laʻau, fualaau aina, paʻu ma lala. I fafo atu, foliga foliga mai o le mycelium paʻepaʻe paʻepaʻe. O le toʻatele o tagata e amataina togalaau e le faʻapipiʻi faapitoa i lenei uiga, ma le faaseseina ma le sese mo le efuefu.

I le aluga o taimi, o le lanu paʻepaʻe o le a sui i se palapala lanu samasama ona pulu. O le a faʻaalia ai se mea lanu uliuli. I le amataga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e faigofie lava ona aveese le siaki pe a e paʻi muamua i le vaega na aʻafia o le laau. I le lumanaʻi, o le mycelium e faʻamalosi ma pipii e faʻavavau i le toto laau toto, fafaga i ona tau.

O le atinaʻe malosi o laʻau paʻu o le a aafia ai laau o le laau. Nofoaga na afaina taua tele i tua i le tuputupu aʻe, o lau o le a leai se malosi, o le a amata ona pala ma faasolosolo ina magumagu, o le a faʻavaivaia le pito o le paʻu ua afaina, o le a vave ona malepelepe le ovary. Faʻatasi ma fatugaʻo, meaʻai e fafagu i mataupu na manumalo ai le mycelium i luga o le laau.

O le aʻa o Mealy e aʻafia ai le tele o ituaiga laau toto. O le sili ona faigofie i ona osofaiga: kukama, rosa, gooseberries, fugalaau, pi, strawberries, currants, viola, orchid, gorteniziya, violets.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu

O le tele o fai togalaau, i le vaaia o faailoga muamua o le faamai i le togalaau, e fenumiai ai i le fesili: pe faapefea ona aveesea le paʻu palapala. Ae o le tauiviga e tatau ona faia muamua nai lo mea e tutupu. I le uma, o le puipuia o le faafitauli e sili atu le faigofie ma le taugata nai lo le faʻaumatia.

Faʻataʻitaʻiga faʻasao ma faʻataunuʻu

Mo le faʻamoemoe o le faʻamaʻi, faʻapitoa ona fautuaina e le fai togalaau mo le vaitau o le tautotogo ina ia maua ai se faaputuga faatolu palealii ma le ogalaau o le apu Bordeaux suavai po o mea mama. I le lelei foi o le sufuluina o le sulfur colloidal, ua saunia le fofo galue i se fua faatatau o le 80 g o mea i se pakete vai.

E fautuaina e amata le togafitiga muamua i le taimi o le paʻu, ona toe fai lea togafitiga i aso uma e 14. E na o le pau lava le mea e faʻaaogaina e le tatau ona faʻafeagai ma le mycelium. I totonu o le togalaau e tatau ai ona fufulu mama lau lau, ma mama laau mai lala tuai ma maʻi. O vaega afaina o apple o laau e le tatau ona tuua i luga o le eleele i le va o laina. E tatau ona susunu.

O le eleele i pristvolnyh circles e manaomia talafeagai ma teuteuina lelei, vavalalata ma vele mai vao. A maeʻa uma auala e taua ai le faʻapalapalaina o le eleele, toe solomuli mai le ogalaau o le 5-7 inisi. A le o lea, pe a faʻafefete le mulch, ei ai se lamatiaga o laau e ono afaina i microbic and patgigenic pathogenic.

E taua! O laau Apple, lea e maua ai le fafagaina o le phosphorus i le taimi, e sili atu ona puipuia i le paʻu paʻu. Ma i laau ua tumu i le eletise, o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi.

Folatalaina o le toto

Faatasi ai ma le tele o meaola ma meaola mo vailaau paʻu, o le sili ona taatele o le fungicides o: "Skor", "Topaz", "Khom", "Impact", "Topsin", "Flint Star". O fofo tali e tatau ona saunia, ia mulimuli i fautuaga a tagata gaosiga. Taʻitasi tuʻuina atu e mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina e sili atu ma le 3 taimi.

O sauniuniga "Skor", "Topaz" ma le "Hom" o le a fesoasoani foi e puipuia lau apu mai se maʻi masani e pei o le paʻu.

O lona uiga pe a maeʻa le tolu taimi e faʻasusu ai le faafitauli, o togafitiga mulimuli ane e tatau ona faʻatino i se isi auala. Lafoaia laau i le filogides sili ona lelei i le toʻa ma le vevela o le tau i le taeao po o le afiafi.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, faitau ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, faitau fua, puipuiga ma le gauai atu i tuutuuga o le puipuiga. O lenei taimi e taua faapitoa i le taimi o le seleselega.

Ua matauina e le au Agrochemists le aoga tele o sui tauva, talu ai o loo i ai se aafiaga o le togafitiga ma le gasegase. O nisi fualaau oona e mafai ona toe faʻafouina ai filo ua afaina.

E te iloa? O togalaau aina na toto i le 5 miliona hectares o le lalolagi. O lona uiga, e foliga mai o laau taʻitasi uma e lua - apu

Faʻasologa mai Tagata

O fai togalaau o loʻo fefefe i aʻafiaga o vailaʻau o loʻo i ai i totonu oa latou faʻanatineti se filifiliga o togafitiga faʻaleaganuʻu mo paʻu vevela. O le fua masani e sili ona taatele o se fasimoli-soda solution. Ina ia saunia, o le ae manaomia le 25 g o le paʻu o le soda, 5 g o le fasimoli vai ma le 5 lita o le vai vevela. E faʻafefiloi mea uma, ma pe a faʻamalieina le suavai, latou te lūlūina le fafie ma le eleele i se lio.

E le na o faʻamaʻi e mafai ona puipuia ai se seleselega lelei o apu, ae o meaola faalafua foi: o le apu moli, aphid, whitefly, mealybug, vao.

O le isi auala o le togafitia o laau ma se vaifofo o le vai ma le serum, na faia i se fua faatatau o le 10: 1. O le fale e tele na te le afaina ai vaega na afaina - o le ata na faia i luga o lau ma tupuga o le a poloka ai le okesene i le mycelium.

E lauiloa i le tele o faifaatoaga fiafia i le teuteuina o vao fou o le offetail, faʻamaua i vai (100 g / 1 l). E mafai foi ona e taumafai e faʻafesoʻotaʻi le 5 g suauu sulfate, 50 g o le fasimoli vai ma le 5 lita o le vai. I le isi itu, 2 sipuni tele o le paʻu o le mustard ua solo i se pakete vai.

E taua! Faʻasalaina o laau o le ava e tatau ona faia pe a uma ona faʻatali mo le pito i luga e malolo vave ma le sasaa i luga o vaieli.
E tele suʻega masani taʻutaʻua. O la latou galuega autu o le fatuina lea o tulaga le lelei mo paʻu paʻu. O lea ia e lagona le saoloto e faʻaleleia, puipui lau togalaau mai faʻamaʻi leaga. Ma aua nei galo e uiga i tulafono o le totoina o le apu.