Fua o le gaosiga

Walter's Balsam - fuga i le tausaga atoa

Balsam Waller (Waller) - o se laau ma fugalaau tetele ma susulu. I tagata o loʻo i ai ni nai igoa - Roly wet, Spark, Impatiens. O nei igoa na mafua ona o le susu o susu i laulaau o le taeao, ona o le lanu susulu ma le faataapeapeina o fatu pe a paʻi atu.

O lenei ituaiga meaola e tele ituaiga o ituaiga e fiafia i le tele o lanu. E faʻafetai i fugalaau lapopoa ma o latou lanu susulu Na alofagia e Waller le alofa i tagata fai togalaau. Homeland - o vailaʻau o Aferika ma Asia.

Uiga

Balsam Waller - laʻau faʻapitoa, fuga mo se taimi umi, ae masani ona faʻaleleia e avea ma tausaga taʻitasi.

Faʻaʻau aʻa

Ua malosi aʻa. I totonu o le ulo o loʻo faʻapipiʻiina ma e leai se avanoa e tupu ai i totonu o vaʻa faʻavaivai.

Stalk

O le laau o loʻo i ai se puʻu suamalie, lelei le faʻafelanula, ae e leaga. E oʻo atu i le 60 cm.

Lea


O laulaau e lautele lautele foliga, e tusi le pito i luga. Latou te ola 10-12 cm le umi, 5-7 cm lautele ma maua se lanu po o lanu uliuli lanu meamata, o nisi taimi latou te maua ai se uila mumu.

Fugalaau

E vave oʻo mai le faʻaogaina o inflorescences. O le fugalaau toetoe lava o le tausaga atoa. Fugalaau fuga tele, i le lautele latou ausia le 5 cm.

O lanu eseese - paʻepaʻe, mumu, piniki, lanu viole, moli. E lua-lanu ma ei ai se nofoaga i le ogatotonu, faʻapea foʻi ma faigofie ma faʻapitoa.

Fugalaau e mafai ona nofo toʻatasi pe faʻapotopotoina i mea e tutupu. E umi le gaʻo, e maualuga i luga o lau. I le tulaga o le fugalaau, ua fuaina fua. E sui o ia se atigipusa lautele ma le lima lau, lea e sili atu i le tasi le afe fatu ua matutua.

Tausia le Balsam a Waller

O le malamalama e matua faigata lava mo le tausiga. O le mea lea, ina ia maua se togavao, e tatau ona e tausisi i tulafono o le tausiga.

Faʻamasinoga

Aʻo lei oʻo i le vaʻaia, e manaʻomia ona e amanaʻia mea e fiafia iai tagata Impatiens. Muamua, o le nofoaga e filifilia. E fiafia o ia i le susulu o le la, o lona uiga o le nofoaga e tatau ona susulu. Iuni o le masina sili lea mo le tulaʻi.

Eleele

Mo le totoina e manaʻomia se moli, eleele vevela ma le lelei. Soga eleele e tatau ona i totonu 5.8-6.2 pH. I totonu o le faleoloa fugalaau e mafai ona e faʻatau ai eleele ua saunia mo le totoina o laau totō. Mo le sauniuniga a le tagata lava ia i le faʻafefiloi o le eleele laʻau ma le peat land, humus ma le oneone i se vaega 2: 1: 1: 1.
Ina ia aloese mai le pala o le susu i totonu o le ulo, e taua tele le faʻaaogaina o alavai. Ina ia faia lenei mea, sasaa se apa o le faalauteleina o le omea i le pito i lalo e le itiiti ifo i le 5 cm

E mafai ona totōina ile eleele. Faatasi ai ma le amataga o aso vevela vevela, e mafai ona e faia ni fagu i luga o le faapaologa po o le togalaau.

Balsam Waller thermophilic. O le faʻaleleia o fanua i le nofoaga tatala e faia ia Iuni poʻo Iulai, e pei o uluai masina o pulu e mafai ai.


Ua vave ona masani o ia i se nofoaga fou o le tuputupu ae, e mafai ona totōina e tusa lava pe o le fugalaau. Aʻo lei amataina le kiona, e tatau ona e faʻapipiʻi se vao mai le palapala i totonu o le ulo.

Mo le gaosiga o le okesene i le aʻa, ia tatala pea le pito i luga ole palapala.

Pot

Pe a filifilia se potoa e tatau ona mafaufau iai o ia e le tatau ona tele tele. Ina ia ausia le tele o fuālaʻau e faʻaaogaina ai le fagu. Ina ia maua se vaaiga ofoofogia i totonu o se pusa e tasi, e totoina ai ni mea faataitai.

Suiga

Suʻeina pe'ā manaʻomia, faatasi ai ma le aʻafia o aʻa i totonu o le alavai. O masina aupito sili ona talafeagai mo lenei faiga o Aperila poʻo Me. Ae a vave ona leiloa e le Spark foliga foliga teuteu, e tatau ona faafou. 2-3 2-3 tausaga. Ma afai e lagona e le aʻa le lagona lelei, ona le manaomia lea o le gaosiga.

Faʻasa

Mo le faʻaleleia o vai, e fautuaina e faʻaaoga vai faʻafefe faʻafefe. A faʻaaogaina le vai mai le tapuni mo se taimi umi, o le alkali i totonu o le eleele e faʻapupula.

Suavai pe a faʻamago pito i luga o palapala. Liligi suavai ma le faaeteete ina ia le pauu i luga o le au po o laulaau. O lenei mea e mafua ai le pala.

I le tulaga o le le lava o le suāsusu, o le balsam a Waller e faʻagesegese ai le tuputupu aʻe, fugalaau fuga ma pauu.

Faʻamamaga o le ea

Alofa e faʻaleleia le faʻavaʻa. I le vevela o masina o le taumafanafana, e tatau ona sosolo e puipuia ai le uila.

Lueina na o lau o le laau. Aua nei faatagaina le vai e ulu i fugalaau.

Laasaga masani


O se fale e vevela-vevela, faʻafefe filemu vevela e 25-26 tikeri. I lenei vevela, tuʻuina atu le faʻaleleia ma le avanoa i le ea fou, ao nofo ai i luga o le faapaologa - paolo.

I masina o le tau malulu o le maualuga o le vevela 10-12 tikeri.

Malamalama malamalama

E manaomia e le tagata Waller le susulu malamalama o le la. Ae i le taimi lava lea e le fiafia ai o ia e taia tonu le susulu o le la, lea e ono mafua ai le mu o laulaau. O le tele o le malamalama o le a totogo toetoe o le tausaga atoa, ma le leai o se mea - o le a taofi, o le a le toe maua ai lana apili.

Togi

Afai na totoina le laau i le togalaau, ona toli lelei lea ma totō i totonu o se ulo. A oʻo mai le kiona muamua, o le a liu paʻu laʻau ma faʻalelei. O le mea lea e tatau ai ona vaʻaia lau fugalaau muamua. Ma i totonu foi o le potu ua ulu atu i fagu sa i luga o le faapaologa.

A uma ona aumai le fugalaau i totonu o le fale ma avatu ia te ia tulaga lelei o le tausiga, o le a faaauau pea ona ia fugalaau. O le taimi malolo e puupuu - i le masina o Ianuari ma Fepuari. I le taimi lea e tatau ona tumau ile fale. vevela 12-15 tikeri.

Faʻatauga auala

E lua ala o le fausiaina - fatu ma le faapipiiina. I le tautotogo po o masina o le mafanafana, e faigofie lava ona faʻaogaina mea. Mo le mafuaʻaga lenei, o le 'afa e tusa ma le 10 cm ua tipiina i se manoa malosi. E aʻafia i totonu o koneteina i vai poʻo oneone susu. O aʻa e aliali i totonu o le 14-17 aso, pe a maeʻa ona totoina i lalo se pusa tumau. 2 masina talu ona totoina le fatuina o fatu fatu.

Growing Balsam Waller


O fatu e totoina ia Mati. Laufanua mo le luluina e manaomia ai le malamalama. Mo sauniuniga a le tagata lava ia, solo, togalaau aina, vermiculite ma oneone paʻu e fefiloi i le tutusa tutusa.

E mafai ona e faʻatauina se paluga o meaʻai mo tipu, ae ia mautinoa e faʻaopopo 1/5 o le oneone. O lenei mea o le a māmā ai le eleele ma tele ai le mānava.

Liligi le palapala na saunia i totonu o le pusa fatu ma fufulu i se fagu moli. Faʻalafola i luga fatu 2-3 cm le va. Tetaʻi fatu i luga o le eleele.

O fatu e manaʻomia le malamalama mo le germination. O le mea lea, pe a totoina, latou te le manaʻomia le fufuluina o eleele.

Ufiufi le atigipusa fatu ma afifi palasiti ma tuʻu i se nofoaga mafanafana ma susulu. Tumau le vevela e tusa ma le 20 tikeri. Ia sii i luga i lea taimi ma lea taimi le ata e faʻamalosi ai fatu. Afai e talafeagai, faʻapala le eleele i le vai mafanafana.

O le a aliaʻe muamua pupu i le 10-14 aso. A maeʻa foliga o laʻau e lua, e totoina laʻau laiti i ni ipu eseese, e le silia le 10 cm le lautele. O le laau o le a sili atu ona pala.

I le masina o May, ua mafai ona fai ni fagu mo sina taimi puupuu i luga o se faapaologa lautele poʻo totonu o se togalaau. A maeʻa ona faʻaaogaina, o le a faʻamaʻaina fua. Ma afai e tatau ai, e mafai ona totōina totō i totonu o le togalaau, i luga o le eleele.

E manaʻomia e le fugalaau le teuteuina?

Trimming ua faia i le tautotogo, pe a uma le gafa. O umi uumi e faapuupuu ma fusi i luga. O lenei mea e faʻaolaina ai le tulaʻi mai o laʻau tuai.

Tipi le tipu e mafai ona faʻaaoga mo le toe gaosia. Faʻapipiʻi foʻi lala ma lau ua mamago.

Fuga

O le taimi o le vavalalata e umi - o taumafanafana ma autumn. I lalo o tulaga lelei, o le a faʻaauau pea le vaeluaina seia oʻo ia Ianuari

O le taimi e totoe e amata mai ia Tesema ia Fepuari. A o faagasolo lea vaitaimi, ia tuʻuina atu se pulega faʻavevela e tusa ma le 15 tikeri, faʻatasi ai ma le faʻasaina o le suāuʻu.

Fertilizer / fafaga


Fafagaina o le eleele i le tautotogo ma masina vevela 14 aso uma. Mo le faia o lenei mea, i totonu o le faleoloa fugalaau na faatauina mai ai fugalaau faʻalavelave mo laau toto. Ina ia aua le masaa le eleele, ia fautuaina e faʻaaoga le 1/2 o le metotia o loʻo faʻasinoina i faatonuga.

Tului tuputupu ae

Ua vave ona tuputupu ae Waller. Mai le tipiina mo le lua masina e tupu ai se togavao ma se tele o fugalaau. E oʻo lava i le lūlūina o fatu ia Mati, e mafai ona e maua se togavao i le masina o Iulai.

Faʻavaitaimi

E tumau pea le faʻafiafiaina o Impatiens Vaʻai 2-3 tausaga. A maeʻa lenei vaitau, faʻalauteleina ona lala, o le a le mafai ona afaina, ma ua le toe i ai ni fugalaau.

Le manogi

O fugalaau ei ai se manogi manogi e tosina ai pi aʻo i ai i luga o le faletusi poʻo totonu o le togalaau.

Maʻi ma faʻamaʻi

Maualuga maualuga ma le maualalo o le vevela o le mafuaʻaga o le faʻamutaina o le fugalaau ma le lalagaina o laulaau.

O le suavai e mafua ai le pala. O le vai masani i luga o le aʻa e mafua ai ona pala.

O le mafuaaga o le pau o fugalaau e mafai mago i le potu.

Le lava le malamalama atagia ai le lanu o laulaau. Ua tosina ma toesea o latou foliga teuteu.

E aʻafia foi le laau i meaola faalafua. O le pito sili ona taatele o le apogaleveleve mite, aphid ma le whitefly. I le faʻatoʻilaloina e tagata faimalaga o loʻo i ai le mūmū o laulaau, pa'ū o fugalaau ma le faʻamutaina atoa o le fuga. Puleaina meaola faalafua e faʻaaoga ai vailaau iniseti.

Metotia o le tauivi ma le puipuiga

Le puipuia o faʻamaʻi e te manaʻomia mulimuli i tulafono o tausiga. O le taimi i le vai, fufulu ma fafaga le laau. Faʻapipiʻi foi i le vevela ma le malamalama.

Mo le faʻaaogaina o manu vailaʻau inisetiuta. E masani lava, o foliga vaaia o meaola faalafua e tupu tonu lava ona o le le tausisia o tulafono o tausiga.

O Balsam Waller ma le tausiga lelei i le tausaga atoa o le a fiafia i fualaau mataga. Ona o le ituaiga o lanu, o lau faamalama sill, balcony or garden will always look susulu ma fou.

Ata

O le a e vaʻaia se ata o le Balsam Ouller Waller:

    Lalo o se lisi o tusiga atonu e te fiafia i ai:

  • Ituaiga o Balsam:
    1. Balsam Camellia
    2. Balsam Novogvineysky
    3. Balsam Terry
    4. Garden Balsam
  • Tausia le Balsamine:
    1. Maʻi ma faʻamaʻi Manuʻa
    2. Balsam Reproduction
    3. Balsam Fuga
    4. Tausiga talafeagai Balsam