Palufela

Ia faamasani lelei i ituaiga autu o kapisi

Ua leva ona lauiloa le kalamaisi i tagata ma o se tasi o mea e sili ona taumafa.

I le natura, e sili atu i le lima sefulu ituaiga o lenei fualaau faisua.

Faatasi ai ma ituaiga sili ona lauiloa o kāpeti, oa latou ata ma igoa o le a faʻaofiina i lenei tusiga.

Belokochannaya

O le aga masani sili ona lauiloa ma taʻutaʻua i totonu o la tatou latitudes. Aʻo ia atiaʻe, e fai ai se laumei lanu meamata, e pei o le lanu meamata. rosette. O fualaʻau e aofia ai le tele o vitamini o le kulupu B, carotene ma le acid ascorbic. E eseese ituaiga eseese o le totoina ma le tataina, toetoe lava o ituaiga uma e maua ai le maualalo o le vevela lelei.

O fua o le laʻau e matua lelei lava teuina, lea e mafai ai ona faʻaaogaina se oloa e maua i le vitamini C ma i le taumalulu - o se taimi o faamaʻi malulu. Ona o lona tuufaatasiga, o le lanu paʻepaʻe paʻepaʻe, ma le faʻaaoga masani, ei ai sona aoga aoga i luga o le gastrointestinal tract, fatuga, ma fatu fatuga, faʻamaonia le moe.

I le kukaina, e ese le eseesega o le talosaga: e mafai ona e kuka, kuka, tao, mumu, piko, faʻaaoga fou ma faia le sua mai fualaʻau.

E te iloa? E tusa ai ma le tala anamua a Eleni, o le pule o le uaina, o Dionysus, i le taimi na faasalaina ai le vine ua vaeluaina a le tupu o Thrace ma ni vine vine i le lautele. O le le mafai ona tetee atu i le faalumaina, na amata ai ona tagi le tupu, ma mai ona loimata sa tupu ai se lapotopoto, e pei o ulu, lea sa taua o "Kaputum." O se mea taua tele i tala anamua anamua a Roma, na tupu mai se fualaau aina mai le pa'ū o le afu lea na pa'ū mai le ulu o Jupiter (i tala o Ancient Greece - Zeus).

Red Knot

Kapisi ma lanu violēlūlū foliga e pei o se aiga sinasina o se aiga - o se lapisi lapotopoto, ona o le lanu o laulaau ua taua lanu mumu.

I le faaopoopo atu i vitamini, o loʻo i ai le tele o suga aoga, protein, iodine ma elemene minerale (calcium, potassium ma magnesium). O lona masani masani e masani ai le faʻamalosi, o le malosi o le manava ma gaʻo gaʻo.

E sili atu le masani ona faʻaaoga fualaʻau i salakeke, e ui lava o loʻo 'aina ma gaosia.

O le aganuu o le tuputupu ae e fiafia i le la, faʻaleleia masani, faʻafeiloaʻi le maualalo o le vevela.

Lanu

Tausaga taʻitasi, e tele naua mea e tutupu i luga o se faʻalaʻu mafiafia. Soifua maloloina ma lelei hypoallergenic oloafautuaina e tusa lava pe fafagaina pepe. Tino i totonu o masima uʻamea, fuakalama, potassium, calcium; B vitamini, acid ascorbic ma niacin. Faʻaaogaina i le kuka, falai, kuka, kuka ma faʻafefe mo le taumalulu.

E taua! Pe a totoina se seleselega, e manaʻomia le faia o se ata lafoia ina ia aua neʻi ufiufi ulu i ni lanu enaena o mumu.

Broccoli

Tasi tele meaai ituaiga kapisi. Broccoli - o se laau taʻitasi, i luga o se ogaumu mafiafia vavalalata, faʻatasi ai ma le tele o gaʻo, o aʻafiaga ia o lanumeamata lanumeamata. O le fualaau aina lenei e sili ona fiafia i ai e lua o meaʻai ma o latou gasegase: o le kalori mea o le oloa fou e 34 kcal.

O fualaau oona ei ai lona aʻafiaga o aʻafiaga, faʻateleina le malosi, fesoasoani e faʻaitiitia le toxins. Le tuufaatasiga o le tele o amino acids, vitamins, protein ma fiber.

A o tuputupu ae, e le o faigata le aganuu, e faʻafefe malie le malulu, e le fefe i le la ma le vevela. I le kukaina, kuka kuka, falai, tao ma faʻafefe, faʻamaisa mo le taumalulu.

E te iloa? O le fomai iloga o Eleni anamua, Pythagoras, i lona talavou o se siamupini o le Olimipeka i fistfights. Mulimuli ane, na ia taʻua ai e aitalafu o ia i lona soifua maloloina lelei i le kapisi.

Savoy

O se fesoasoani lenei i totonu o lona aiga: o se ulu toetoe lava o le laʻei "laei" i totonu o se paʻu o lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata ma laumei paʻepaʻe paʻepaʻe. E pei o le aiga atoa, ua tumu i vitamini ma minerale, protein ma sugars. O se fualaau lelei tele lea mo salakeke, o meaʻai mo pies ma faʻavae mo kapisi.

O ona laʻau lamolemole e le mafai ona uuina le ulu o kapeti mo se taimi umi, ae a oʻo ina tupu aʻe e itiiti se mea e osofaia nai lo isi ma e le fefe i le lamala ma le malulu.

O aiga o le kapisi o le aiga Cruciflora o alissum, vesper, levkoy, katran, radish, arugula, kinipula, horseradish.

Kohlrabi

O le tele o kapisi, e sili atu pei o se lapisi ma lau. O le lanu o le aʻa e ono lanu meamata, lanumeamata ma le lanu viole. E manaia le suamalie, sili atu lemu ma sili atu ona maualalo nai lo le tipi, ma se paʻu paʻepaʻe sinasina. Le fua tamaoaiga vitamini, fiber, minerals, fructose ma le sucrose, lea e aoga mo tagata e maua i le maʻisuka. Faaaoga le kohlrabi fualaau aina i le salakeke.

O le laau e mafai ona vave totoina ile eleele, e fiafia i le susulu, e fua faalua i le vaitau ma e matagofie ona teuina.

E taua!A oʻo ina matua, o le mea autu o le seleselega i le taimi, seia oʻo ina faʻamaʻaʻa le tino.

Brussels

O ituaiga eseese o kāpeti e ofo i la latou lava ala, mo se faataitaiga, o tupuga o Brussels e tupu i fuifui vine. I se umi, o nisi taimi e sili atu nai lo le mita, o le fatu i totonu o sinusisi i le va o laulaʻau e tutupu i le sili atu nai lo le 5 cm le lautele kochanchiki. Le lava le aganuu i le vaitaimi umi o le matua, ae i le taimi lava e tasi o le sili ona malulu o lona aiga ae le o le manaʻo e tausi. O le seleselega e teuina lelei i totonu o le pulou, aua e mafai ona faʻamaʻavaina fualaau faisua.

O le suauu o le Mustard i le fualaau o fualaau aina e maua ai se tofo, o le kuka laititi e fai ma meaʻai.

Beijing

Pekanka o se satauro i le va o le kāpeti ma le laumei. Faʻatasi uluFaatasi ai ma le umi, malie, lau lanu lanumeamata. O le vaega tele o laulaau ma lapisi i luga oi latou e papaʻe.

O ituaiga laʻau uma ma kāpeti e faʻaaogaina i salakeke, oloa tao, vasega lona lua ma le muamua, faʻafefe ma totoina; e ese mai le tasi i le isi e tusa ai ma fua o fua. Muamua na toto vave e faʻaaoga i le tautotogo ma le taumafanafana. Lua - mulimuli ane mo le seleselega i le tautoulu. O le laau e vave ona vave - i totonu o le lua masina, e mafai ona e toto saʻo i le eleele.

Saina (pepa)

O se tasi o ituaiga pito sili ona lelei o kāpeti o se punavai o le ola umi o le laina Saina. O nei laulaʻau e aoina i se rosette e aunoa ma se ulu o kapeti, lea e suia i ni vaʻaiga mafiafia. O lau lanu meamata lanu meamata, o le olon. O le fualaau faisua e aofia ai le tele o vitamini, minerale, amino acids, e aofia ai lysine, lea e fesoasoani e faamama le tino o mea leaga. Aganuʻu e mafai ona tupu i le fale, e maua ai le mutia i le taumalulu. I le kukaina, o laulaau e faʻaaoga fou, togiina ma isi fualaʻau, kuka.

Kal

O a ituaiga eseese o kāpeti, e tilotilo i le ata, o mea uma lava e te mafaufau i ai i lenei fualaau faisua. E vaneina, umi, tutusa ma se mea palasi, o laula e ola e aunoa ma se ulu o maa ma sau i lanu eseese: lanumeamata, mumu, lanu viole. O le tuputupu ae o lenei ituaiga, aemaise lava le paolo pupula, e mafai foi ona e teuteuina le togalaau.

I le kuka, na o laulaau e faʻaaogaina, ae o le talosaga e matua eseese lava: salakeke, lua ma muamua vasega, paluga, tao tao ma sau sau. O laulaʻau e gaosia i aano o manufasi, moa, faʻaaogaina e pei o se teuteu, faʻafefe ma totoina, mago.

Na talisapaia le kalama Cabtila e tagata anamua, ma o le aganuu ma ona ituaiga ma ituaiga eseese ua tupu i le lalolagi atoa. O se fualaau manaia, maloloina ma maua i vaega uma o le faitau aofaʻi. E faigofie ona tupu, e mafai ona teuina lelei ma teuina mo le lumanaʻi, e mafai ona e kuka le tele o mea manaia.