Laʻau

E faʻapefea ona faia se brazier mai se paipa uʻamea ma se taualuga: se aʻoga muamua

I le taimi mafanafana, e faigata ona nofo i totonu o se potu malulu. Aemaise lava i taimi o aso malolo, pe a masani ona tatou o atu i le natura po o, o ai e maua sea avanoa, i le atunuu. O le masani masani masani o tausamiga uma i lenei vaitau o le keke. O le mea e leaga ai, o mea faʻaanatura faʻaleaganuʻu e le o noatia i tulafono a tagata. O nisi taimi e timu i le taimi o aso malolo. Ae, afai e susulu le fatu, ona leai lea o se timu. Ma o le a faʻafeiloaʻi BBQ! Pau lava le mea e tatau ona e mafaufau lelei i ai muamua ma faia se brazier ma se taualuga. Ona fai ai lea o le aso malolo i soo se tau, ma le kuka ma le fasi meaʻai faatasi ma se mea enaena auro e teuteu lau laulau.

O le a se mea sili atu e fai ai se taualuga?

O le tele o taimi, o le laupepa e faʻaaogaina e avea o se mea e fai mo se faʻavaa poʻo se taualuga. Pe a faia se filifiliga, e tatau ona totogi faapitoa le tausiga ile vaega ole mea. E tatau ona ia:

  • ia faʻafefete ma vevela;
  • Aua le fefe i le faaleagaina;
  • Aua le tali atu i suiga i le vevela ma le susu.

O le faʻamalosi ma le taualuga o le fale ua foliga foliga lelei, e aoga ma faigofie: leai se mea, ae o mea uma e te manaomia o

E masani lava, mo le fausiaina o se faʻavaa, faʻaaogaina le laupapa faʻapipiʻiina - o se pepa faʻapipiʻi uamea e faʻapipiʻiina i se pusa faapitoa faʻapitoa. O le faʻapitoa faʻapipiʻi e le faatagaina ai le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le fale. E mafai ona e filifilia le lanu o le laupapa faʻasolosolo, lea o le a sili ona fetaui lelei ma le tulaga lautele o le 'upega tafaʻilagi.

E ese, susulu, lelei puipuia mai le faaleagaina, o le a faʻapipiʻi lelei le faʻaaogaina o soʻo se ituaiga, e masani ona maua se nofoaga ma e tatau ona alu i le fanua

O le faʻavaa faʻapipiʻi e faia e ala i le uʻamea mai pipili poʻo se faʻamaufaʻailoga uamea.
Mo le taualuga, e mafai foi ona e faʻaaogaina le laisa, lekino poʻo le uamea. Ae o le carbonate telefoni e matua le talafeagai mo lenei faʻamoemoe. E le mafai ona gata mai le fiva, ae maua ai foi le afi.

Afai o loʻo fausia le fale puipui ina ia puipuia ai oloa ma malala mai le timu ma le matagi, ona tatau ai lea ona faʻatele le taualuga o le taualuga ma umi atu nai lo le faʻamalosi. O le mamanu ma malala e tatau ona tapunia atoatoa, o lea ia faʻatau ai mea faʻataʻatia. Ina ia mafai ona faʻatusatusa saʻo le manaʻoga mo meafaitino ma aua le faʻamaonia tupe poʻo le taimi, e tatau ona e vaneina se ata galue o le kekekeke ua filifilia i le taualuga.

O le semicircular roof, lea e faʻaaogaina i luga o le faʻataʻitaʻiga o le keke i lalo, e foliga manaia. O le faitotoa o le pupuni e faia ina ia le mafai ai e le vai, e le o faʻagasolo i luga, ona tafe i luga o itu e lua, e aunoa ma le pa'ū ifo i luga o le ufiufi lava ia.

O foliga o taualuga e ufiufi ai le paluvao e mafai ona ese. E faia faʻatasi ma le faaluaina o le sloped, semicircular, malamalama ma le laumua, e aunoa ma le paipa ma le paipa. Ae o mea aupito sili ona lata mai e manaomia pea le gauai faapitoa.

O le paipa paipa o loʻo i luga aʻe o foci e lua o le uʻamea e mafai ai ona e aveesea le asu, faia le ata e tatau ai mo le kuka ma puipuia mai le timu

O le paipa paipa e fausia saʻo i luga aʻe o le paluvao e puipui ai foi mai le tau. Ae o se chimney-shaped-chimney ma se 2-3 mita le umi uumi e mafai ona maua ai se manaia sili ona lelei. Ma, i se faaopoopoga i le timuga o timuga, e mafai ona sili atu le puipuia o le asu. Na te le toe faʻalavelaveina le kuka.

Afai tatou te talanoa e uiga i le matagofie o fausaga, ona tatau ai lea o le gasolo faapitoa: o le faagasologa o le faʻaleleia o koala i luga o lea mea e faigofie lava

E tasi le isi galuega i le taualuga, lea e tatau ona amanaia pe a filifilia ona foliga: o le fausaga e tatau ona foliga lelei, lelei ma matagofie. E tatau ona lelei, ae aua le ita i lona i ai.

Fuafuaina o se palukeke mai se paipa

Afai e te faia se paluga faʻafefiloi ma se pulou i ou lava lima, o le eseesega i le tau o le mea na faʻatauina ma faʻaaogaina i le fale e le taua tele. O le mea autu o le oloa e tatau ona faigofie, leai se faʻafitauli e faʻaaogaina ma faʻamolemole i le tagata e ona le umi o lona soifuaga. O se fausaga e faʻavae i luga o se paʻu uʻamea mafiafia ua faʻapipiʻiina ma se faʻavaa e faʻapipiʻi lelei uma nei mea manaʻomia.

Filifili le faavae o le fausaga

O le a matou aveina sea paipa ma le 35 cm le umi e fai ma faavae ma faia se pusa faga malo ma se taualuga mai fafo. O le lelei o le uʻamea mafiafia, e tusa lava pe a mavae le tele o tausaga o faʻaaogaina, o le a le maumau ona uiga lelei: e le faʻafefeteina ma e le pala. O le umi o le oloa e faalagolago i le sauniuniga o le tele o meaai o le a fuafua. O le umi o le paipa faavae i le ata e 95 cm.

O le faʻamalosi e tumau ma aoga: o se fausaga e tatau ona tausia lelei e sili atu ma le tasi le sefulu tausaga

Tipi le ufiufi

Aʻo leʻi tipiina le tapuni, o le a tatou filifili pe aisea tatou te manaʻomia ai. Afai tatou te faʻaaogaina se masini masani e aunoa ma se tapuni, o le malala e faʻamalo le tamaoaiga: a uma ona kuka, e tatau ona faʻatumu i le vai poʻo le agavale e mu i le eleele. Ae o malala e mafai lava ona oʻo mai.

E ala i le tapuni o le tapuni ma le pupufana o loʻo i le itu o le fafie, tatou te taofi le avanoa o le okesene ile nofoaga mu. O le mu e taofi, ae e le mumu le malala e oʻo i le iuga. E mafai ona faʻaaoga mulimuli ane. E mafai ona e tuua se tamai vaalele ina ia susulu malala, ae aua le alu i fafo. E faia lenei mea pe afai e faalavelave le faagasologa o kuka mo se taimi puupuu.

Pilaf ma le iʻa na kuka i luga o le meaʻai e le na o se manaʻoga, ae o se manaʻoga e fiafia i meaʻai, e le gata i lea, e oo lava i fomaʻi e manatu o meaʻai e aoga

O lea la, matou te manaʻomia se faʻasalaga, ma matou tipiina i fafo ma se tagata e faʻaaogaina meaʻai. Matou te pipii atu i le vaega autu o le paipa e faʻaaoga ai faʻalava faitotoa. E sili atu ona faigofie le tatala i se au, o le mea lea e manaia le saunia (e mafai ona e ave le faitotoa).

Oi, oa vae!

O vae e tatau ona faia i se umi umi e fetaui ai le kuka. E tatau ona faʻalelei lona faʻaaogaina o le brazier e aunoa ma le punou, e aunoa ma le faʻamaʻapeʻa, e aunoa ma le sii i luga o ona lima. Aʻo punou lima i le pito i luga i le taumatau saʻo, o le a vave ona iloa ai le maualuga o le uʻu.

O meaai i fafo e tumu i ituaiga uma o tulaga le maalofia. Soʻo se matagi o le matagi e mafai ona faʻaumatia le ipu i oneone poʻo aumai otaota i malala. Lelei o le uumi saʻo e fesoasoani e aloese mai nei faafitauli.

O se taualuga poʻo se faʻavaa?

I lenei tulaga, e sili atu ona lelei le sooga. Aisea? O lea ituaiga o puipuiga e puipuia mai i le vateatea o le tau, ae le taofia le asu mai malala, e le faatagaina ai e faaputuputu ma faʻafefe ai le kuka. Ae o le timu e le ulu atu i le pupuni. E mafai e le kuka ona mautinoa o le a le alu atu malala, ma o le a le susu ia oloa. E lelei pe a fai e mafai ona fesuisuiai le maualuga o le manaʻoga o le pupuni ma le maualuga o lona faʻamau. Ma, i se tulaga aoao, e mafai ona fetuutuunai e talafeagai i se taimi atofaina.

Faʻafiafiaga

O i latou e uuina le umi talafeagai mo le faʻapipiʻiina o le frypot e tatau ona faʻafefiloi mai tulimanu, o uamea po o papatusi 2-3 cm lautele. I luga o ia mea e mafai ona e tuʻuina se faʻatautaia e mafai ona vavae ese mai se pa uamea, mo se faʻataʻitaʻiga. O le mafiafia o 2-3 mm e lava lea e le mu ai mo se taimi umi. O le mea e mafai ona aveeseina e faigofie ai ona faamama le avanoa i lalo ifo.

O nisi faʻamatalaga

O lenei kekekeke e maua ai se masini faʻaopoopoga e mafai ai ona e kukaina le pilaf i totonu o se fagu. E fesuisuiaʻi ma matagofie ma manogi. O le pulou o loo i le itu o le meaʻai, faapea foi ma se meaʻai i lalo o malala, e faʻatagaina oe e fetuunai le malosi o le faʻamafanafana.

Mo le lelei o le mumusu, e tatau ona tatala le itu. O le ea o le a ulufale atu i le avanoa i lalo o le faʻafefe, faʻapipiʻi ona avanoa. Oxygen e faʻamalosia ai le faʻamafanaina ma faʻaleleia ai le vevela o le kuka.

O pusa vavalaʻau uma e eseese, ae o taualuga e mafai ona ese mai le tasi: ia avea ma ni tamai laulau ma faʻasalalau vavae, lea o loʻo faʻatulaga lelei ai le vaega o faafiafiaga

Ae o lenei paluvao e manaʻomia se taualuga e pei lava o le puipuiga mai le tau, ona o le asu o le asu ua faʻamalieina lelei e le tutoatasi

I nisi tulaga, e sili atu ona talafeagai le faʻaaogaina o se ogaumu gas, ae sili atu le kukaina o se keke poʻo se pilaf i luga o se afi. E le mafai e le eletise poʻo le kesi ona tuʻuina atu aano o se mea manogi manaia ma mea manogi e na o le vevela mai gaʻo e mafai ona tuʻuina.