Vaega o kukama Parthenocarpic

Kukama "Cedric": faʻamatalaga, totoina ma tausia

Kukama "Cedric" - parthenocarpic, e le manaʻomia le palotaina, o se ituaiga ituaiga tatala. E fautuaina e totoina i totonu o se fale kati poʻo lalo o ata tifaga, e ui lava o le totōina ile eleele tatala e le faʻasaina foi. O lenei mea o se laau totoga lelei, e le o le faʻamalosi i le tausiga.

Faʻamatalaga

O le ituaiga o loʻo i ai le aʻafiaga o aʻa ma le amataga o fualaau aina. O se kukama e fai ma le lua ovaries i pusa taʻitasi. O fualaau lanumeamata lanumeamata ma se umi o le 12-14 cm o loʻo faʻaalia i se foliga paʻu.Tuʻu mai le sikuea 1. m totoga mai le 18 i le 22 kilokalama o kukama.E fua le fua ile fua 100-150g.

I le taimi o le faʻamatalaga o le ituaiga kukama "Cedric"o loʻo tuʻuina atu i le ata, e taua le matauina o le maualuga o lona tomai e puipui ai le foliga o le fualaau aina, o latou tulaga lelei ma le mafai ona feaveaia. O le laau e masani ona faapalepale le vevela vevela. E i ai le tulaga maualuga o le tetee atu i le kladosporiozui medium - i le paʻu palapala, mamanu o le mosaic kukumba ma le samasama o vaomago.

E te iloa? O pine kukama laiti e faaaoga e aveese ai le tele o susu mai le fua.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le vailaʻau o loʻo i ai le tele o tulaga lelei:

  • malosi ma atiina ae aʻa;
  • fua lelei fua lelei;
  • fua muamua;
  • tausia le lelei ma le mafai ona feaveaiina o kukama;
  • maualuga fua;
  • tetee i suiga o le vevela ma leai se malamalama;
  • leai se tiga o le fua;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le mea sili ona leaga o le tau maualuga lea o le totoina o mea.

Aoao atili e uiga i ituaiga ituaiga kukumba e pei o: Libellé, Meringue, Spring, Siberian Festoon, Hector F1, Ulugalii o Emerald, Crispina F1, Taganai, Palchik, Tagata faatauva "," Zozulya "," Siamani "," O lenei Kolisi "," Masha f1 "," Lototele ".

Tulafono faʻavae

E sili atu le lelei o le totoina o laau totō e teu ai masini (faatasi ai ma se lapisi e sili atu i le 0.5 l) poʻo kaseti ma sela (8 × 8 cm poʻo le 10 × 10 cm). O le tumu o pusa o eleele lelei, ma sili atu i le paluga - 3 vaega o le palapala ma le 1 vaega o le humus. A uma lena, e mafai ona e alu e lulu. I ipu taitasi i le loloto e le sili atu i le 1.5 cm, tuu na o le 1 le fatu.

E taua! Mo le totoina o fatu, e tatau ona faatumauina le vevela o le eleele ma le ea i + 27-28 ° C.

O le taimi lava e aliaʻe ai pine muamua, e tatau ona faia ni auala e taofia ai le faʻalauteleina o fualaau. I le 5 aso muamua, faʻaititia malie le vevela i totonu o le potu (aso - e oo atu i le + 15-18 ° O le po - e oʻo atu i le + 12-14 ° С). Aua neʻi galo e uiga i le faʻaaogaina i le vaitaimi lenei.

E mafai ona toe totō fualaau i fanua matala pe a uma ona aliali mai le 4 laʻau moni (Mati-Aperila). I le taimi muamua, pe a ma le 2 vaiaso aʻo lei totoina, ufiufi le fale kati ma le pepa e faatulaga ai le tulaga manaomia o le vevela.

I le taimi lava lea ao le i totoina, e fafagaina e le faga eleele le palapala faʻasamaʻi o loʻo i ai faʻamalama, uʻamea ma le zinc. O le nofoaga sili ona lelei e 2-3 laulau i le 1 sq. M.

E te iloa? O le cucumber sili ona manogi i le lalolagi e 91.7 cm le umi na tupu e Briton Alf Cobb.

E le faʻatagaina le totoina o fatu i le eleele lafoaʻi, ae pe a uma ona vevela. Faʻaaogaina se metotia faʻataʻitaʻi, lulu le mea i le loloto e le sili atu ma le 14 cm. Tausia se mamao e 25 cm i le va o laau. A o leʻi lūlū, e sasaa atu le vai mafanafana i totonu o le lua, ma faʻalauiloa le humus ma le vao. O kukama e manaʻomia foi le malutaga (faʻataʻitaʻiga o le pusa) i le taimi o le kiona.

Tausiga

O vailaʻau e faʻaalia i le tumau ma le mafai ona faʻafetaui i le palapala.. E le gata i lea, latou te le o manaʻo e tausia, ae latou te tali lelei atu i lana amio lelei. O le tekinolosi o ituaiga o kukama "Cedric" e faatapulaaina i le fatuina o tulaga sili ona lelei, susu, veleina ma le fafagaina o laau toto.

Tulaga

O le vevela sili ona lelei mo lenei ituaiga malamalama-alofa o le + 24 ... +30 ° С. O le maualuga o le tapulaa pito i luga o tulaga o le vevela ua fautuaina ua i ai se aafiaga leaga i le atinaʻeina o fua o le laau.

E taua! Afai i totonu o le 4 aso e teuina le ea vevela i le + 3 ° C, e mate le laau.

I le vaitau o le tuputupu aʻe, o le maualuga o le faʻamamaina mo cucumbers manogi e 80%. I le amataga o le faagasologa o le fausia o fualaau aina, faʻaleleia le faʻamamaina i le 90%.

Faʻasa

Faʻaleleia le gaosiga o le laau pe a faʻapala le palapala i aso taʻitasi. E tatau ona mafanafana le vai (24-26 ° C). O le filifiliga aupito sili ona lelei - faʻafefe o le suavai, lea e mafai ona e faʻatinoina ma fafagaina ai le suavai.

A o lei amataina le vaitau o le vavao 1 sikuea. m laau e manaʻomia pe tusa ma le 3 lita o vai. Pe a amata ona fuga mai kukama ma fua mai, o le fua o le suavai e faateleina i le 6-7 l. E sili ona lelei le suavai i le vai ua faʻafefeina ma faʻamalaina.

Laʻei pito sili

Mo le laeiina o loʻo fautuaina e suia le faʻaogaina o le faʻamalosi o meaola ma minerale. O le faʻaleleiaina o fale e manaʻomia ai le nitrogen, phosphorus ma le potassium i le palapala. O le fua faatatau lelei o nei elemene o le 160, 200 ma le 400 mg i le 1 kilokalama o le eleele matutu, i le faasologa.

E taua! O le maualuga o le faʻaaogaina o fomaʻi i totonu o le eleele ei ai sona aʻafiaga i kukama.

O luga o laei o laulaau lanumeamata e faia i luga e 5 taimi i le vaitau. Mo le muamua fevaevaeaiga o eleele faatasi ai ma se vaifofo vai, urea, potassium sulfate, superphosphate (1 tsp. Per 10 l o le vai) ma mullein (1 ipu) poo le sodium humate (1 tbsp. L.) E faaaoga.

O le faga fafaga lua ua faia e faʻaaoga ai se vaifofo o le 10 lita o le vai, 1 tbsp. l Nitrofoski ma le 1 ipu o moa moa. Mo isi uma manipulations, e lava le 1 tsp. potassium sulfate ma le 0.5 lita o mullein, faʻafefe i le 10 lita o le vai. Fofo faʻaaoga - e oʻo i le 6 lita i le 1 sikuea. m

Aoao i le faʻaaogaina o kukama i totonu o fagu palasitika, pakete, ato, faʻapea foʻi i luga o le faletusi ma windowsill.

Totoina

Afai e tatau ai, vele le moega ma kukama ma ona papaʻu e vavae. I le faaopoopo atu i ai, e manaʻomia e le 'aʻai le faʻapipiʻi masani i le va. Ae o le i ai o le lagolago e le o se mea e manaʻomia muamua. O le faʻapipiʻiina o le meaʻai autu pe'ā uma ona faʻaalia le lautusi 7 e talafeagai e faʻaleleia le faʻalaʻau ma faʻaleleia fua o le vao.

Seleseleina

Vaega o le tausia o ituaiga kukama "Cedric" - seleselega masani. E tolu taimi i le vaiaso o le a lava lea e maua ai le tele o le faʻavaeina o fua o vao. O se taunuuga, o le a faateleina foi le gaosiga.

E te iloa? I Iran, o le kukama e manatu o se fualaau aina ma e masani ona tautua i le laulau e avea o se meaʻai.

Kukama "Cedric" e iloga i latou mea totino. Latou te le maua fatu tetele pe leai foi. E le o iai foi le oona. Pe a usitaia le tekinolosi o le galueaina ma le aoina, o le a tauia e le laau ia oe i se aofaiga manaia o fua suamalie.