Fualaau aina

Laʻau suamalie o fatu uliuli - faʻamatalaga o ituaiga eseese o tomato "Black Heart of Breda"

E tele ma sili atu ituaiga o tamato muamua ua amata ona faamauina i luga o moega oa tatou faifaatoaga: uliuli ma paʻepaʻe, lanu viole ma le lanumoana. E tele, e pei o suamalie ma mea laiti, e pei o pipi.

O le Brad's Black Heart tomato o le ituaiga o tomato e fafagaina i Kalefonia (Amerika) e le fomaʻi lauiloa Brad Gates i le amataga o le lua afe. Faatasi ai ma mea uma e le masani ai i fafo, o le eseesega e manuia aʻa i le avanoa avanoa a Rusia.

Black Heart Breda Tomato: faamatalaga eseese

Faailoa, umi tele. I nei ituaiga, o le tuputupu ae e le muta pe a e faʻapipiʻiina se pulumu fugalaau i le ogatotonu o le vao.

Ogatotonu o le vaitau, o fua na fua i le 90-130 aso i le maea ai o le germination o fualaau. E faʻafefe ai le vevela, faʻalelei. O fua e fusifusia ma atiina ae seia oʻo i le iʻuga o le vaitau tuputupu aʻe. Vaʻa lelei pe a uma ona aveese mai le vao, e aunoa ma le tofo.

O le vao e malosi, mimiti, e oʻo i le maualuga o le 180 cm. Faʻatasi ai ma faʻatauvaga lelei, o fua o fua o loʻo faia i luga o vaega taʻitasi. Fuga o le 6 pe sili atu fua.

O le ituaiga e le o se toto, e mafai ona tuu le fua ile fatu.

Uiga

O fua e masani ona fai i le fatu, ae e mafai ona lapotopoto pe faʻaloloa. E i ai la latou lanu uliuli-lanu uliuli ma lanu violē. E mafai ona ausia se mamafa o sili atu nai lo le kilokalama.

O fua e lapopoa, tino, paʻu. Latou te maua se tofo uiga ese: suamalie, ma se manogi malosi, manogi, maaleale. Lelei mo le 'aina o le fou, faia o sua ma suamalie. Ua faamaonia e faapea o le "pulu" tamato o se aphrodisiac ma faamaonia atoatoa le igoa tuai "apple o le alofa".

Toto i le malae vaʻaia ma greenhouses. Fautuaina mo le faʻatulagaga i le itu i saute ma totonugalemu o Rusia, ae ua maeʻa ona faavaeina o ia lava i totonu o Urals ma Siberia. O le gaosiga e maualuga. I luga o le eleele avanoa e tuʻuina atu i le 5-20 kilokalama mai se togavao, faʻatasi ai ma le faʻamaina o le kesi, o le fua e mafai ona maualuga. Maualuga maualuga faʻamaʻi. Faʻaalia le puipuiga lelei i le tuai ona afaina ai fatu.

Ata

Lalo o ata o le uliuli o fatu o Breda

Vaega o le tuputupu ae

E le manaʻomia le mamafa, friable, palapala o meaʻai. E faʻaauau ona faia faʻataʻitaʻi i taimi uma, i ni togi laʻititi ma vai mafanafana poʻo le faʻavaivai. O fatu laau e totoina mai le ogatotonu o Fepuari seia oo i le amataga o Mati. Laʻau ua tanumia i le eleele i le loloto pe a ma le 3 cm. Afai o fatu ia latou, e togafitia i latou i se vaifofo o le palatini e masani ona fufuluina i le vai.

A maeʻa ona faʻaalia ni laʻau moni se lua e mafai ona totogo. E tele taimi e faʻataunuʻu ai le fafagaina faigata, faʻamalosi. Ua totoina i totonu o greenhouses mai le amataga o Aperila, i le malulu (e aunoa ma le mafanafana) i le amataga po o le ogatotonu o Me. I le avanoa tatala mai le ogatotonu o Mei i le amataga o Iuni. E fautuaina le totoina o le sili atu i le 2-3 laau ile sikuea mita, e ui lava pe a fai e tasi le laau toto e avea ma se tasi mea, e mafai ona faateleina le totoina o laau.

Aʻo fafagaina, sili atu le faʻamalolo faʻasamaʻi. I le taimi lava e tulaʻi mai ai, e faʻafefe ai le totoina o laau. Afai e le lava le la, e fautuaina e teu le efuefu Mo le tuputupu ae lelei, e aoga le saunia o le eleele i le tautoulu e ala i le faaopoopoina o meaʻai. E toe faia le faiga aʻo leʻi totoina laau e ala i le faaopoopo o le superphosphate ma le potassium chloride e faʻamalosi.

Laʻau togalaau e manaʻomia, e ui lava o le vao e taofi le mamafa o le fua. E pei ona tatau ai, ua aveeseina laulaau mo le lelei o le ea o le togavao, lea e faaitiitia ai le lamatiaga o faamai pipisi, faateleina le maua o le malamalama i le fua.

E uiga i fautuaga a pasynkovaya e eseese:

  1. Aveese uma lau fanau i le va o laulaau, sei vagana ai luga. Le faia o se togavao i le tasi mea. O le faʻaaogaina o lenei metotia o se faʻaopoopoga o le numera o vao i totonu o se nofoaga faatapulaaina. O le pito i lalo o le maualuga lea o se mea e manaʻomia.
  2. Tuu le laasaga i lalo o le fua muamua, faʻamaufaʻailogaina, togiina pe a uma ona fausia se tasi pe lua fuga ulu. Ma le isi - o le atinaʻeina o fua ile fua pito i lalo, o le faʻavaeina o se togavao maualalo. Minus - faʻaitiitia le mamafa, faʻapipiʻi faaopoopo, le manaʻoga e togi se mea faaopoopo.
  3. Faʻamau ni nai mai. Lafoaʻi tamaititi i lalo o le 1-2-3 i lalo ifo. E tatau ona vaʻavaʻai taimi e toʻa 1-2 i le vaiaso seia oʻo ina matutua i le 5-7 cm. O lenei mea e mafai ai ona e pulea le fuainumera o fualaau aina mo le lelei atili o le faʻatoʻaga ma aloese ai mai le "faʻafefe" o le seleselega. O le au fai togalaau masani e masani lava ona tuua le 5-7 i luga o le ala. O le faʻaitiitiina o pulumu i luga o le ogalaau, o le tele o tamato.
  4. Faʻasolo le palealii o le pusa muamua i le maea ai o le faʻavaeina o le 5-7 brushes. O le pito i luga o le lona lua e aveeseina pe a uma ona faʻaalia le pulumu muamua.

O le ituaiga Black Heart Breda e faigofie ona fausia, e le manaomia ai ni togafitiga faigata. E le pei o le tele o ituaiga meaʻai, e lagona lelei pe a tupu aʻe i le 3-4 'au. Le mautonu ma faigata, faʻasao i le vevela, malulu malulu, faʻamaʻi.

I luga o se tasi togavao e mafai ona atiina ae tomato eseese eseese ma foliga. E eseese na o lona tofo ma le manogi, o le tele o le fua, o le lanu matagofie-lanu-violet.