Toga

Auala e teu ai pea aʻau seia oʻo i le tautotogo

Ina ua matua tele le seleselega, matou te mafaufau pe faapefea ona taofiofia pea apu mo le taumalulu. E masani lava o le faagasologa e foliga mai e faigofie, ae o le mea moni o loo i ai le tele o tuusaunoaga ma tulafono, o le le tausisia lea e mafua ai le leiloa o le tele o fua. O le mea lea, e taua le iloa e uiga i ituaiga o apu ma le lelei sili ona tausia lelei, faapea foi tulaga o le teuina ma le gaosiga.

Eseese o apu mo le umi o le teuina

Ina ia mafai ai ona tumau le maualuga o le fua ma ia lelei i le tau malulu, e manaʻomia ituaiga o le taumalulu. E teuina mo le fa i le fitu masina i le 0 ° С (o le faʻamaoniaga e mafai ona maua mai -4 ° i le + 4 ° C). O ituaiga o Autumn e taofi lo latou tofo pe a teuina mo le lua masina ile 0 ° C. Faatasi ai ma ituaiga taumalulu o mea nei:

  • "Auro";
  • "Idared";
  • "Ionatana";
  • "Renet Simirenko";
  • "Antonovka".

O nei ituaiga o ituaiga e sili ona lauiloa ma lelei ona puipuia. O le seleselega mai ia mea e aoina mai i le aso 20 o Setema i le aso 10 Oketopa O ia tuutuuga e mafua ona o lo latou matutua. Afai e te aoina muamua, o fua e leai se taimi e maua ai le suka. Afai e mulimuli ane, o le a leiloa lo latou fou i le taimi sili ona puupuu. Autumn Autalavou e taofi ai lo latou fou i le taimi o teuina:

  • "Welsey";
  • Macintosh o le ituaiga sili ona lelei o le autumn mo le teuina o le taumalulu. May tumau seia oʻo ia Aperila;
  • "Spartak".
E te iloa? Tasi auala e iloa ai pe ua matua pe a leai foi, o le vaai pe a amata ona paʻu fua muamua. Ia Setema, afai o le po e leai se mea ma e leai se mea e tasi, o isi apu latou te paʻuʻu. Afai latou te lelei le vaai ae le o anufe, ona selesele lea ma le lototoa.

Talosagaina o apu o loʻo i lalo

O le seleselega e sili ona faia ma le lima. O le mea lea e le taumate o le a faaleagaina le fua o le laau. Ae o lenei faagasologa o le taimi e alu ai. Afai e te faʻaaoga se fualaau aina, ona suʻeina lea ma le totoʻa apu taitasi. O le teuina o apu i le fale o se fofo sili lea ona lelei, pe a fai o le ae tele ni faʻatau mo le taumalulu. Ae e te leʻi alu saʻo i le teuina o mea e teu ai, e manaʻomia 'ai le fua.

O fualaau aina ei ai ni mea pogisa po o se mea ua faaleagaina e le tatau ona ave mo le teuina. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le a faasolosolo malie atu le vave. E mafai ona e faʻamago ma i le taumalulu e maua ai se mea manaia.

Faamasani oe lava i tulafono mo le teuina o fua o sana, aniani, kapiti, kukama, tamato, ma suauu.

Afai o le fualaau aina e itiiti ni pu, ona i ai lea o se anufe. E mafai foi ona vavae le fua i le aveesea o le vaega ua faaleagaina ma faʻagogo. O le faʻapipiʻi solo, lea e masani ona maua i ituaiga eseese, o se puipuiga masani mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E le tatau ona aveesea i le taimi o sauniuniga mo le teuina.

O le teenaina ua vaevaeina i vaega nei:

  1. Uluai asiasiga ma le aveeseina o apu mama.
  2. Quarantine - o fua o loʻo i totonu o se nofoaga malulu, i totonu o ni koneteina. E lua i le tolu vaiaso.
  3. Asiasiga lona lua. A maeʻa le faamai, ona ono aliali mai ai lea o afaina i fua lelei.
  4. Paʻuina o apu mo le teuina.
E taua! Tuʻu le sulu. O lea o le a teuina le apu i se taimi umi.

Tulaga sili ona lelei mo le teuina

Pe a faʻapipiʻi lelei tulaga, e mafai ona teu ia apples seia aulia Me. O nei mea uma e aʻafia i le gafatia e teu ai, vevela, faʻamafanafana, taimi o le faaputuga o le fualaau aina, ituaiga, malosi, ma sili atu. Mafaufau i auiliiliga o nisi o foliga o le taumalulu o fua o le apu i le fale.

Nofoaga

Cellar, potu e teu ai oloa ma e oʻo lava i se pusa e talafeagai mo le teuina. O le mea autu o le faatumauina lea o le vevela e sili ona lelei ina ia aua nei gase pe faʻamalosi le fua. O le filifiliga o le nofoaga e fuafua foi i le tele o le seleselega. Afai e iai lau fualaau aina i le fiaselau kilokalama, e mafai ona faia i se fale e ese ai. Ae mo le taumalulu, mafanafana lelei, ma tuu le pusa i luga o apu i luga o papuipui ina ia aua nei togi i lalo le fua.

Tara

I le ituaiga o koneteina e mafai ona faʻaaogaina e pei o ato. ma pusa masani. E leai ni tuusaunoaga i lenei fesili, vagana ai e le mafai ona teuina i totonu o koneteina uʻamea. A le o lea, e le mafai ona alofia le fesuiaʻiina o fualaau aina uma. Ae aua nei galo o le ea o le a mautinoa le saogalemu o le fua. O le mea lea, e tatau ona i ai le pusa i pu.

Lulu

I le vevela maualuga, o fualaau aina e tuʻuina atu le tele o ethylene. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le mea moni o le a latou faʻaleagaina i luma atu o le taimi. O le mea lea, o le vevela e oo atu i le +4 ° C o le a sili ona lelei. Ae o le malulu foi, ei ai se aafiaga leaga. O le faʻaitiitia o le malulu o le - 1 ° C.

Totogi

E tatau ona maualuga le faamaualuga. O le maualuga o le faʻamamafana e 85-95%.

Auala sili e teu ai apu fou mo le taumalulu

O taumafanafana taʻitasi e tausia lana seleselega i lana lava auala, ma, e moni, e faʻalagolago i ituaiga ma mea e mafai. Ae o loʻo i ai tulafono faʻavae mo le teuina. Muamua, o le faataatiaina o fua tetele i le pito i lalo, poo le faatulagaina o pusa i le tele. O lea la o le a latou tetee atu i le mamafa o le a oʻo i luga ona o le fua o le fua.

Lona lua, e le mafai ona teuina i tafatafa o pateta. Lona tolu, o vaomago e le o se fofo sili ona lelei e avea o se faaopoopo i le nofoaga e teu ai. Ona o lea mea, o fua e maua ai se tofo leaga ma manogi.

Faʻatatau faigofie i atigipusa

Faʻapipiʻi faigofie, i le avea o se tulafono, faʻamaonia lelei lava oe e teu ai apu seia oʻo i le tautotogo. O fua o loʻo tuʻuina atu i totonu o se atigipusa faigofie, lea e tatau ona ufiufi muamua i nusipepa poʻo pepa i lalo. Lafoaʻi e faia e pei ona e manaʻo ai. A uma, e faalagolago i le tele o le seleselega ma le tele o le fua.

I luga o fagu

Lalagaina - o le filifiliga sili ona sao ma talafeagai. Ae e fetaui lelei pe a fai o lau seleselega e laʻititi, a leai o le a tele naua le avanoa e faʻaoga ai. A uma mea uma, latou te tuʻuina apu i le laina e tasi i luga o ato taʻitasi. E tatau ona filifilia.

Fufulu pepa

O apple taʻitasi e afifi i pepa poʻo nusipepa. E tatau ona i ai i le tumutumu, le alalaʻau, o lona uiga, o le tulaga o le apu e masani, pe a tupu i luga o le laau. Lima i le valu laina e fetaui lelei i totonu o le fagu. O le teuina o le malulu o apu e tatau ona mai le -1 i le 4 ° C.

E te iloa? O Paraffin e teuina apu. Ina ia faia lenei mea, sasaa sina mea itiiti i tafatafa o le ala.

Faʻasusu

Pusa ma laupapa meataalo e mafai foi ona avea ma se mea e teu ai fua. E tatau ona maua mai i le paʻu. Afai e leai, ona tipi lea o le aniani, lau lau birch ma le galu e fai. O laulau taʻitasi o fualaau aina i totonu o le atigipusa e tatau ona palu, ma o fua e le faʻaumatia mo se taimi umi.

I le polyethylene

O lenei metotia ua faamaonia ai mai le itu sili. Ole Polyethylene e faʻatagaina ai le togalaau e taofi ai le suka ma le umi umi ona o le faʻaitiitia o le fesuiaiga o le kesi. E masani lava, o palasitika ua faʻaaogaina mo sea teuina. Latou te le sili atu nai lo le 4 kilokalama o apu. Ona latou faia lea o pu ina ia maua ai pea le fua fou ma le pala. O le tulaga o le vevela e tumau i le va o le -1 i le +4 ° C. Mo le faigofie, e mafai ona e faʻaoga pallets poʻo pepa malulu. O loʻo tuʻuina i luga pepa ma tuʻu i totonu o se pusa paʻu.

I le eleele

E ui o le toʻatele o loʻo teu i faleoloa poʻo fale teu oloa, ae o loʻo galue le lalolagi e fai ma nofoaga e tuʻuina ai le apu. Vaomatua faʻasolo i se taga palasitika e 6 kilokalama. Ae o nei mea uma e tatau ona faia i le na o le vevela o le vevela i aso taitasi o +7 ° C, ma o lea ua "malo" le eleele. O le lua o le lua e eliina i le loloto o le 50 cm. E mafai e 'aiʻona ona aina fua, o lea ia taatia uma ai fualaʻau ma lala paʻu. Ma ina ia maua lau faleoloa i le taumalulu, tuu se fasi laau. E tatau ona ia ui atu i le kiona. E mafai ona e tautau se fuʻa lanu i luga.

Matagofie o apu aʻo leʻi teuina

E le mafai ona gaosia ni pi ao le i teuina. I luga aʻe na taʻua ai e mafua ona o le faʻaogaina o le suauʻu masani e puipuia ai mai siama, faʻamaʻi ma isi faʻamaʻi. Ae o nisi taimi e mafai ona e saogalemu, o lea o le a matou taʻuina atu ia te oe apu o lo o gaosia mo le teuina i taimi umi i le taumalulu-tautotogo.

Faʻagasolo le fualaau aina ma se vaifofo o le propolis i luga o le ava: 15 g o propolis ua faaopoopo i le 85 ml o le ava malosi. Aʻo leʻi faia lenei mea, o le propolis e tuʻuina i totonu o se pusaaisa mo le tele o itula, ona faʻasaina lea i totonu o se lau. O se fofo faapena e fesoasoani e le gata ina faasaoina ai apu, ae e galue foi e avea o se fofo i le tau faasaga i le kanesa. Kalalo chloride o le isi lea filifiliga. O se vaifofo ma le maualuga o le 2% ua sasaaina i totonu o soʻo se koneteina talafeagai. E i ai fua e tuʻuina. Alu ese mo le lima sekone. E mafai ona e faʻagogo ma se solo. Faʻasagaina ma ie, lea e faʻamamaina i le glycerin.

E taua! Faʻaaogaina le calcium chloride, 'aua neʻi galo o fualaau aina e tatau ona fufuluina i le vai mafanafana ma le fasimoli aʻo leʻi faʻaaogā.

Fautuaga aoga mai tagata o le taumafanafana

I le taumafai i le tele o auala e teu ai apu mo le taumalulu, e fautuaina e tagata o le taumafanafana mea nei:

  1. Mo ituaiga eseese - eseese mea e teu ai. E mafua mai i le mea moni o nisi o apu e mafai ona e suʻeina i le sua, ma isi - mo le tao. Ma i le faasologa ina ia aua nei fenumiai, e lelei tele le faaigoaina o nei koneteina ma tusi poo faailoilo.
  2. Vaomatua le lelei, e le o mea uma i luga o se faaputuga, ae i laina, ina ia le faaleagaina.
  3. Aumai le fua i le taimi o le taumalulu. I le teenaina o le vevela, e te faasaoina ai le fou o le malologa.

O le mea lea, i lalo ifo o fautuaga ma tulafono uma o loʻo i luga, o le seleselega o le a taoto i le taumalulu mo se taimi umi ma taofiofia ona uiga lelei ma foliga vaaia. Aua nei galo o le vevela o le tulaga autu lea e tatau ona faaaloalogia. Ma e mafai ona e taumafai i auala taitasi o le teuina o fualaau aina i luga o ituaiga eseese e iloa ai po o le fea o le a sili ona lelei mo oe.