Apple laau

Agrotehnika ola laau apu "Kerisimasi"

O aso nei o loʻo i ai le tele o ituaiga o apu. O se tasi o mea sili ona taatele o le Kerisimasi "Kerisimasi", o se faʻamatalaga, ata ma iloiloga e mafai ona e mauaina ia matou tusiga. Talu ai nei, e mafai ona maua le laau i le toetoe o vaitau uma o taumafanafana.

Tala faasolopito

O le ituaiga na fuga i le 1985 ma o se taunuuga o le sopoia o "Welsey" ma le "VM-41497" o le hybrid. O le galuega filifilia na faia e se vaega o saienitisi, e aofia ai E.N. Sedovy. "Rozhdestvenskoe" e faasino i ituaiga o apple i le amataga o le taumalulu ma le "Vf" gene, lea e puipuia ai le laau mai ituaiga e lima.

E te iloa? O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le sua o le suka e faʻaleleia ai le gaioiga o le ate, fatuga ma gaʻo.
I le 2001, na tusia ai le ituaiga i totonu o le Setete Setete, ma talu mai lena taimi na faʻaaogaina lelei i le togalaau.

O mea ola o le ituaiga

Matou te ofoina atu ia faamasani ma uiga o le "Rozhdestvensky", i le suesueina o ona uiga ma ona foliga vaaia.

Laʻau faʻamatalaga

E pei o le tele o ituaiga, o le apu "Rozhdestvenskoe" e faatatau i le tuputupu ae ola: o le maualuga o le laau e oʻo i le 4 mita. O le tuputupu ae e vave ona vave. A o laʻitiiti, o le tuputupu aʻe o fualaau e mafai ona oʻo i le 70 cm.

O lala autu ma le ogalaau e foliga mai e toetoe lava a saʻo. O le efuefu ei ai se lanu uliuli ma le susulu malamalama. O le laau e pulapula lanu enaena, e lapotopoto i le pito i lalo. Faʻatiʻu fatu, faʻaititia, i le foliga o se pusa.

O le foliga foliga o le oval, sina pisi. O la lanu lanu o le opaque, o le fausaga o loʻo siosiomia. O pito i luga o le laʻau o loʻo i ai se uila.

Vaʻai ia ituaiga o apu o "Orlinka", "Orlovim", "Medunitsa", "Bogatyr", "Spartan", "Mantet", "Lobo", "Melba", "Uralets", "Pepin Saffron", "Currency "," Orlik ".
O le apu o le apu e matua tele lava, o loʻo i ai ni mea tetele o lapoa lapoa, foliga o le faamalu. E tasi le faasea e aofia ai le 5-6 fugalaau lanu piniki ma fuālaʻau.

Fualaau Faʻamatalaga

O fua e tutusa lona tusa ma le 150 g, ae o nisi taimi e sili atu le tele e mafai ona maua, oʻo atu i le 200 g.

E te iloa? O le apu tele o le ituaiga Kerisimasi na tupu i le 2011 ma e 450 kalama.
Fualaau suamalie o loʻo i ai foliga lapotopoto, faʻapipiʻi faʻalelei, lapopoa lapoa ua faʻaalia manino. E sili atu le faʻafefeteina i se pisa e sili ona lelei, e maua ai le manaia matagofie o le lanu. O le lanu o apu e lanumeamata-lanu samasama, e susulu mumu i luga o fua. O le fua o fualaau aina e saʻo, faʻaloloa, umi. O fatu e lalelei ma enaena i lanu.

O fua e iloga i le paʻepaʻe ma le manava, faatasi ai ma se manogi manogi ma se manogi fiafia.

Faʻasalaga

Ina ia maua ai le ola maloloina, fualaau suamalie ma lelei, e tatau ona totoina ituaiga o aukati i tafatafa o le "Kerisimasi". Le faia o lenei, talafeagai "Antonovka", "Melba", "Papirovka".

Gestation period

O le seleselega o apples e mafai ona i le ogatotonu o Setema. E mafai ona latou tautau i laau seia oo i le amataga o Tesema. Maturation e tupuga mai, e mafai ai ona e fiafia i se mea manaia mo le tele o masina.

Tuuina atu

O tausaga uma e fiafia ai le apu ma se seleselega tele. O le uluai aoina e mafai ona faʻatino i le 4 tausaga talu ona tulaʻi. E tusa ma le 180 pasene o fualaau aina e seleseleina i le hectare.

Malosiaga ma le teuina

O le ituaiga e mafai ona teuina mo se taimi umi. Mo se saogalemu atili, e tatau ona e filifilia se nofoaga malulu - mo se faataitaiga, o se potu.

E taua! Talu ai ona o le fualaau aina ei ai mea aoga, o tagata e mafatia i maʻi o le manava e le tatau ona 'ai le tele o apu.
E fautuaina e tuu apu i pusa i lalo ifo. O fualaau taitasi e afifiina i pepa. Vaitaimi e te manaʻomia e aveese 'apu tipi. E mafai ona feaveaia e apples, e mafai ona feaveai mamao.

Faʻafefe o le aisa

O le togi maua maualuga le teteʻe. I le faia o se vailaʻau faʻasaʻo ina ua maeʻa le vevela -40 ° C, na amata ona aliali mai ai ni faaletonu laiti i luga o fatuga.

Faʻafitauli i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le ituaiga "Rozhdestvenskoe" e maualuga lona tetee atu i le tele o ituaiga o mataʻu. E taua tele le puipuia o laau mai pusi paʻu, mite ma talipupuni, lea e mafai ona faaleagaina ai le loloto o paʻu. E le gata i lea, o iniseti e mafai ona mafua ai le faaleagaina, o lona faamoemoega o le faaleagaina lea o laulaau, tumutumu ma pulupulu: o le laumei, hawthorn, moth, sucker, aphid.

Talosaga

Ona o le manaia lelei ma le tele o vitamini, e sili atu le faʻaaogaina o apu. E mafai foi ona e faʻafefe i latou, tao a latou, faʻasaoina ma faia siamu.

Ona o le umi o le taimi o le faasaoina o le ituaiga, o apples fou e mafai ona aina mo le tele o masina.

Tulafono mo le totoina o laau tipu

Ina ia mafai e le laau ona ola maloloina ma maua se seleselega lelei, e tatau ona usitaia nisi o tulafono toto.

Taimi sili ona lelei

O le taimi sili ona talafeagai mo le totoina o se laau ua tuai le tautotogo, pe a leai ni fesuiaiga o le vevela, ma o le lalolagi e mafanafana. I tulaga tulaga ese, ua totoina le apu i le tautoulu, ae i luga o le tulaga e lei oo mai muamua pupuni.

Filifilia se nofoaga

Sili atu le fetaui mo le tulaʻiina o se nofoaga matala ma le la. O le ata o le ai ai se aafiaga le lelei i le tele ma le lelei o le seleselega.

E te iloa? O le apu e aofia ai le tele o vitamini aoga, e aofia ai le 14% o le pectin, e masani ona faʻaaoga mo le gaosiga o le marmalade.
E fautuaina e suʻe eleele palapala, lea e pasi atu ai le okesene ma le susu i aʻa. Afai o le eleele o le eleele, faʻaopopo le oneone, peʻa poʻo le faapalaga.

Sauniuniga i le nofoaga

Ina ia saunia le eleele, e tatau ona eli se lua i le masina ae leʻi fuafuaina e toto se laau. I le averesi, o le tele o le lua e tatau ona 0.6x0.6 m.

Muamua, e tatau ona liligi le fuālaʻau (peʻa, mafu) i totonu, ona faia lea o se eleele i le ogatotonu. O le loloto o le lua e tatau ona sili atu ma le 1 mita.

Totoina sauniuniga

A o lei totoina se laau, e tatau ona e gauai atu i ona aʻa. E taua le faʻapipiʻiina lelei o aʻa, ae le faʻaleagaina. I le taimi lava lea ao lei totoina, pe a talafeagai ai, lala lala.

E taua! O le tipiina o aʻa o apu o le a matua faasaina!

Faʻasologa ma fuafuaga

O le totoina o se laau e aofia ai laasaga nei:

  1. Ua faʻasoa aʻa i totonu o le lua.
  2. O le laau e fai siisi i totonu o le eleele.
  3. O le aʻa o loʻo faʻasusu i le eleele.
  4. O le palapala e aunoa ma se taumafaiga.
  5. Faʻasalaga e faia.
Afai e te fuafua e totoina ni nai apu i luga o le 'upega tafailagi, e tatau ona e mulimulitai i tulafono faʻapitoa:

  • I le taimi o le totoina o laau, o le mamao i le va oi latou e le tatau ona itiiti ifo ma le 3 m. O le a mafai ai e le aʻa ona ola saoloto, faapea foi le maua o le malamalama i le la, ma o le paolo mai le apu o le a le pau i luga o le lua o le isi laau;
  • O le filifiliga aupito sili ona tulaueleele i le laina. Faatasi ai ma lenei polokalame, o le mamao i le va o laau e mafai ona faaitiitia i le 1.5-2 mita. O lenei mea o le a faia ai tulaga lelei mo le aʻa ma le pale o le laau.
E taua! Aua e te totoina se apu i vaega o loʻo latalata i ai le vai i luga, ma o le a tupu ai le pala o le fua.
O le faʻaaloalo i fuafuaga fuafuaina, e mafai ona e ola i se laau maloloina ma maua se seleselega lelei.

Vaʻaia togafitiga taimi

Ina ia mafai ai e le Rozhdestvenskoe apu o le laau ona fua mai ni fua lelei, o le totoina ma le tausiga mulimuli ane o le fatuina e tatau ona faia saʻo.

Faʻaleleia eleele

E tatau ona taulai totoa i le eleele, taitaia gaoioiga nei:

  1. Faʻasa. O le maualuga o le susu e mafua ai le tele o le faaleagaina o le laau. O le mea lea, e tatau ona faʻafeinu i taimi uma, ae faʻalelei. Ina ia taofia le vai mai i le pu, e tatau ona faia ni togi.
  2. Totoina. Afai e te matauina o le mutia po o vao ua amata ona tupu i totonu o le lua, e tatau ona e aveese vave loa. Afai e le faia lea mea, o le a latou ave uma meaʻai ma le susu, lea o le a faʻaleagaina ai le tulaga o aʻa ma le laau atoa.
  3. Tatalo. A uma le timu poʻo le tele o le suāsusu, e tatau ona faʻamalo lelei le palapala ina ia oʻo i ai le okesene.
  4. Faʻasalaga. Eseesega e faatatau i le faigata o le taumalulu, ae o loʻo fautuaina pea e faʻatino lenei faiga. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le a sili atu ona lelei le mafanafana i le palapala i le taumalulu, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o meaʻai faaopoopo i le tautotogo. O Mulch e mafai ona fai ma sui o humus, eleele lafoaʻi, vao, vaovao poʻo le pefu. E fautuaina foi e afifi le ogalaau.
E taua! Ina ia ausia le aafiaga o le mulching, faʻamama le palapala ma ufiufi i se 10 cm o le mulch i luma o le faʻagasologa.
O le lelei o le eleele e faalagolago lea i le alualu i luma ma le tuputupu ae o le apu, o lea e taua ai le mataʻituina o lona tulaga.

Faʻatauga

E masani lava, o le taimi muamua e faʻaaogaina ai le faʻasamaʻi i le tausaga talu ona totoina. E fautuaina e tuʻuina atu le mea e sili ona lelei i fugalaʻau o minerale e aofia ai le nitrogen, fuamosa ma le potassium. Faʻalagolago i le tikeri o le fua o le fanua e saofagā i se aofaiga eseese. E tatau ona mulimuli i faatonuga, talu ai e tele naua le faʻamalolo e mafai ona oʻo atu i le oti o le laau.

Togafitiga puipui

E ui lava i le mea moni o le apu e maualuga lona tetee atu i faamaʻi ma iniseti, o nisi taimi e osofaia.

Mo le puipuia o meaola faalafua, e mafai ona e faaaogaina le metotia masani - sulu le laau i le fofo Malbofos. E mafai foi ona e sulu le apu ao leʻi amata ona fuga i le solution chlorophos.

Ina ia maua se seleselega lelei o apu, faitau pe o le a le mea e fufuluina ai le apu mai meaola faalafua.

Teuteu

E taua le gauai atu i le pale o le laau, aua e mafai ona aafia ai le tuputupu ae o le apu ma ona fua. O le teuteuina e tatau ona faia i vaitau uma ile vave tautotogo. I tausaga muamua o le olaga, o le laau e manaʻomia faapitoa lava le tausiga ma le teuteuina lelei, talu ai o le taimi lea ua faia ai laau apu.

Saunia mo le taumalulu

Ina ia puipuia le laau i le taumalulu, latou te masani lava ona afifiina se ogalaau ma se mea faapitoa poo se nailonio pantyhose. E mafai ona e faʻaaogaina soʻo se mea e mafai ona faigofie ona pasia le vai ma le ea.

E le gata i lea, o le puipuiga lelei mai le malulu e maua ai le mulching, lea ua uma ona tatou faʻamatala muamua.

O le tele o laau o le apu "Kerisimasi" e lelei mo le totoina i le dacha, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa ma o le a faʻafiafiaina oe i taimi uma i se faʻatoʻaga lelei ma le lelei.