Fualaau aina

E faʻapefea ona faʻaaoga vai inu? Faatonuga mo le faʻaaoga mo tagata matutua ma tamaiti

O le suavai suamalie o se fua o fualaau o fennel, pe pei foi ona taua o le fale o vailaau. E mafai ona saunia i le fale mai le fatu poʻo le fennel oil, poʻo le faʻatau i se fale talavai. O le suavai vai mo le tele o seneturi o le sili lea o le antispasmodic and anti-inflammatory agent.

O ia togafitiga faʻapitoa e masani lava ona vaeluaina ma tuʻuina atu i tamaiti fou e fesoasoani i le faʻaleleia o spasm i totonu o le manava, colic, faʻavasegaina ai vavao, faʻalautele le manaʻo i se pepe, ma faʻaleleia le lapatation i le lacting women. Ae ui i lea, e le o le toatele o tagata latou te iloa e mafai foi ona faʻaaogaina le vodchik i le faʻamalosiina o le mamafa, ma le mumū o le mucous membranes o le gastrointestinal tract, e faʻaleleia ai le manaʻo, faʻamalosia le puipuiga, ma e oʻo lava i le mamafa o le mamafa.

O le a le mea e faʻaaogaina e tagata matutua ma faʻapefea ona kuka le vai i le fale?

Seʻio tatou tilotilo totoa pe aisea e manaʻomia ai le vai, pe fesoasoani i tagata matutua, faʻapea foʻi ma le auala e faʻaaogaina ai faʻamaʻi eseese ma le umi e tatau ai.

  1. Mai le toto maualuga 300 ml o vai suamalie e tatau ona faʻaalu i le aso. I le taimi o taumafataga taʻitasi, e tatau ona e inu 100 ml o le fulu mo le vaiaso, ona 2-3 taimi i le vaiaso mo le masina, mo le puipuia. A maeʻa le inu vai, o le mamafa e faʻaitiitia i le toeitiiti 30 minute.
  2. Mai le afaina O fomaʻi e fautuaina le inu o le fulnel juice se tasi sipuni sipuni 3 taimi i le aso, 30 minute ao le i faia taumafataga taitasi. Vodichka amata ona galue latalata i le taimi lava lena. E lagona le aafiaga i totonu o le 15 minute talu ona maeʻa le talosaga. O le togafitiga e tasi le masina.
  3. Mai le taoto i totonu o le manava tasi sipuni sipuni o le vai e tatau ona faʻaumatia e 5 taimi i le aso 15 minute aʻo leʻi 'aʻai. E sili atu le taunuʻuga pe a uma le 30 minute. O le vasega o le talosaga e tolu aso.
  4. Mai faʻamaʻi Fufulu le vai e inu ai i le 10 taimi i le aso, 30 ml, tusa lava pe o le a le taumafataga.
    O le togafitiga faʻapitoa e oʻo mai i le aso e sosoo ai.

    E le sili atu ma le 7 aso le aoga.

  5. Mo le manaʻo E tatau ona e inu 50 ml o le kapuni vai 1 itula aʻo leʻi 'aʻai, 3 taimi i le aso. Ole taunuʻuga sili ile ausia i le faaiuga ole vasega o togafitiga - 7 aso.
  6. Mo le puipuiga Fomaʻi fautuaina e faʻaaoga lenei fua i taimi o le tau malulu. I le avea ai o se tulafono, ua faatonuina 50 ml o le fusi o fennel 6 taimi i le aso, tusa lava po o le a le meaʻai ma le taimi o le aso. Taimi aʻoga 2 vaiaso.
  7. Le faʻamaʻi le pupuʻu tautala E tatau ona le gata ina inu, ae ia fufuluina foi lou gutu ma lou faai i le fennel infusion aʻo le i oʻo ile taʻi 6 taimi i le aso. O le umi o le faʻasologa e oʻo atu i le 14 aso.
  8. Pe a tale fomai faatonuina e inu i se mafanafana mafutaga o fatu pi i le 100 ml pe a ma le 8 taimi i le aso i le taimi pe a uma foi taumafataga. Umi o le togafitiga e oo i le lua vaiaso.
  9. Slimming faʻaaoga le 125 ml o le faʻasaga mai fatu o le fatu 30 minute aʻo leʻi faʻatau 3 taimi i le aso. O le umi o le faʻatagaina e 2 masina.

E faʻapefea ona sili atu ona faʻaoga i pepe faatoa fananau mai, pepe ma tamaiti i luga o le tausaga?

E mafai ona inu sina vai inu mo tamaiti laiti ma e faʻafia ona tuʻuina atu? Ioe e mafai.

  • Fanaufou Fomaʻi fautuaina e ofoina atu le 1 teaspoon o le vai vai 2 taimi i le aso ao lei fafagaina.
  • Tamaititi tofia le 15 ml o le suka, i vavao i le va o fafaga. E mafai ona faʻafefiloi faʻasusu o le fennel ma le susu susu, o le faʻafefiloi o le 1: 1.
  • Tamaiti i le tausaga atoa E mafai ona e faʻaopopo nisi o togi i le compote poʻo le lauti ma 30 ml 3 taimi i le aso.

Vaega o le oloa ua faatauina

Masalo o le autu autu o le vai na faatauina mai o lona ola ola - aʻo tapunia, o le ola ola o le 1 masina, i le tatalaina -7 aso mai le aso e tatala ai. I le taimi, e pei o se teuteuga na e saunia, e tatau ona e faʻaaoga i le aso.

E faapena foi faatauina mai le vai e tatau ona faʻamamaina i vai inu e tusa ai ma faatonuga i le fualaau faasaina. I le avea ai o se tulafono, afai o le fagu o le 15 ml, ona faʻamalulu lea i le 40 ml o vai ua tunu.

O tulafono mo le ave o le vai na faatauina i se fale talavai e le ese mai mea na e faia na oe lava.

Faatonuga: auala e fai ai i le fale?

E faʻapefea ona vaʻai fatu o fennel?

  1. O le laasaga sauniuni o le faʻamamaina o le tane e faʻamauina ai le vai.
  2. I totonu o se atigi pusa 1 teaspoon o fatu fennel ma sasaa le 250 ml o vai kuka.
  3. Ufiufi ma afifi i se solo mo le 45 minute.
  4. Faʻasolo le mea e tupu mai i se faʻavevesi poʻo se gau. Toto e talafeagai mo le taumafaina i totonu o le 24 itula.

E faʻapefea ona fafagu ma faʻaitiitia i le paina o fennel?

  1. O le laasaga sauniuni o le faʻamamaina o le tane e faʻamauina ai le vai.
  2. I totonu o se atigipusa e tafe 250 ml o vai ua tunu i le vevela o le potu.
  3. Fufulu le suavai i le paʻu fennel, faʻaopopo le 1 paʻu o le suauu.
  4. Kuni le tapuni, lulu i luma o le faʻaaogaina. Teu fale e le sili atu i le 14 aso i se nofoaga malulu.

E faʻafefea ona kuka ma inu mai fatu o le oona masani, mai le a le fesoasoani?

  1. Liligi le 1 sipuniti o fatu kulumu masani i totonu o se fagu ma sasaa 250 ml vai.
  2. Tuu le fagu i luga o le afi, aumai i se vevela ma kuka mo le isi 15 minute ile vevela vevela.
  3. Ona tuu lea o le susu e tu mo le itula.
  4. Faʻasolo le mea e tupu mai i se faʻavevesi poʻo se gau. Toto e talafeagai mo le taumafaina i totonu o le 24 itula.
E mafai ona inu lenei vai i le ao, pe a leai se fennel i le lima. E i ai foi le antispasmodic, anti-inflammatory, antiseptic ma salu meatotino.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Faʻailoga mo le faʻaaogaina o decoction o fatu o le pi:

  • colic i tamaiti;
  • pulumu toto;
  • fulafula;
  • afaina;
  • manava manava;
  • toto maualuga;
  • popolega;
  • le lelei le lactation;
  • faʻamaʻi o le pito i luga o le manava ma le gastrointestinal tract.

O le fua o le fusi e tutusa ma le gaosia o decoction o fatu fennel, ae o le umi o le mauaina e umi atu. O le tapulaʻa laʻititi o le talosaga e 2 masina. E mafua lenei mea i le mea moni e le o aofia i totonu o le pusa se tele o vitamini ma isi mea aoga e aoga i le tino, e pei o le fennel.

Contraindications

Faʻamatalaga i le faʻaaogaina o le kulimi:

  • Felnel inlerance.
  • Le faʻaaloalo i isi vaega o loʻo faia ai vai inu vai.
  • Tali atu i le Allergic.
  • Vavave.

O le suavai suamalie o loʻo i ai le tele o ituaiga o gaioiga ma e le mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tino atoa. Ae ui i lea, na i ai mataupu pe a tulai mai se faʻafitauli faʻafuaseʻi:

  • Urticaria
  • Itching.
  • Hyperemia o nisi vaega o paʻu.
  • Se paʻu mataʻu i le toto.

O le mea lea e le talafeagai le auai i le suʻesuʻeina o le tagata lava ia ma togafitiga, ma e tatau ona e faʻatalanoa se tagata poto faapitoa. A maeʻa, o le suʻesuʻega taimi ma togafitiga e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese e mafai ona oʻo atu ai i taualumaga e le mafai ona faʻaaogaina i le tino atoa.