Fua o le gaosiga

E faapefea ona fuaina le "Puleaina" mo le Colorado potato beetle

O le faʻaleleia, o se vailaau mo Colorado potato beetle, o se sauniuniga mamana o gaoioiga iniseti, lea e fesoasoani i le faʻaumatia faʻafuaseʻi o le fala o le Colorado potato ma mafai ai ona toetoe lava faʻatoʻilaloina atoatoa le meaʻai. Ole iniseti o se faʻamaoniga mautinoa o le maualuga o fua o tagata taʻutaʻua taʻitoʻatasi. I lalo ifo, tatou te tilotilo atu i le Faʻasalaga mai le launi o Colorado potato, faatonuga mo le faʻaaogaina ma meatotino o lenei mea ofoofogia.

Faʻamatalaga, tuʻufaʻatasia ma le faʻasalaga

O fualaau o se vailaʻau faʻainitaneti masani. O le meafaigaluega na faia i luga o le faavae o le vailaʻau fipronil, lea na maua ai lana talosaga i le tau faasaga i le tele o ituaiga o iniseti.

O le vailaʻau fipronil e faʻaaogaina e avea o se sooupu inisetiuta i le lautele lautele. E le gata i le Colorado potato beetle ma isi togafiti o fualaau oona, o lenei vailaau e lelei foi i le tetee atu i moa.

E te iloa? O se tasi o le muamua e fautuaina le faaaogaina o vailaʻau e faʻafefe ai iniseti matautia o le tagata Eleni anamua o le atamai o Eleni Aristotle.
E tele ituaiga o iniseti faʻasaina. E maua i le ituaiga o pusa tioata e mafai ona suavai, ma o loʻo maua foi le meafaigaluega i le ituaiga o ampoules ma se faʻamalologa viscous. O le mea sili ona lautele o le "Puleaina" i ampoules.

Le mataupu faavae o le fualaau faasaina

E na o le lua auala o fesootaiga i le va o le sooupu ma le Colorado potato beetle ua lauiloa. I le tulaga muamua, o lenei meafaigaluega e mafai ona fesootai ma le iniseti ona o le fesootai tuusao ma le tino o le pusi, i le tulaga lona lua, o le iniseti e ulu i totonu o le pest ina ua uma ona ia 'aina se togalaau ua uma ona togafitia.

E te iloa? O le laufanua o le Colorado potato beetle o Mekisiko. O le pest na maua lona igoa lauiloa faafetai i le malo tele o Amerika i Colorado. O le itumalo lea na faʻaumatia ai le fala o le Colorado potato mo le taimi muamua o laʻau tetele o le totoina o pateta. O le iniseti na taunuu i le teritori o Europa i aso nei i le faaiuga o le 19 seneturi, faatasi ai ma uluai pate pateta mai Amerika.

I tulaga uma e lua, pe a oʻo mai se meaola i totonu o le tino, o le vailaʻau e vave tufatufa atu i faʻalapotopotoga uma. O le mea autu o le gaosiga o le inisiteicide fipronil i le gasegase o le gataifale e galue e avea ma se tagata e maua mai le gamma-aminobutyric acid receptor blocker.

I le taimi lava e tasi, o le faagaoioia o le iniseti o le faʻalavelave o le tino e faʻalavelaveina, ma o le taunuuga lea ua mate ai le fala o le Colorado potato mai le maʻi pipili.

Afai e le o oe o se tagata e taliaina le taua e faasaga i le konekarate o le potato Colorado faatasi ai ma le fesoasoani a vailaʻau, faitau pe faapefea ona e faʻaumatia lenei pest e auala faʻapitoa.

Faatonuga mo le faaaogaina

E ui lava i le faigofie o le faʻaaogaina o le Puleaina faʻamaʻi, e tatau i tagata taʻitasi ona mulimuli i faatonuga mo le faʻaaogaina. O le meafaigaluega e faʻaaogaina i le foliga o se vaifofo vai, lea ua saunia e leʻi faia muamua nai lo ni nai itula aʻo leʻi faia le togavao.

E amata, o le aofaʻiga o le vaega e tatau ona faʻatautaia e fuafuaina. A maeʻa lena, e saunia se vaifofo i le masini faʻapitoa i le fua faatatau o le 1 ampoule i le 2 eka o faatoaga. I le tulaga pe a sili atu le tele o iniseti i le tele o taimi, ia faʻaaoga le 1 amipoule o le "Regent" mo le 1 lauina o pateta. O le suavai ua faaopoopoina i le fua faatatau o le 1 ampoule i le 10 lita. Faʻaaogaina laau toto e tatau ona faia i le faʻaaogaina o se tusi poʻo se mea e gaosia ai fale gaosi oloa. E fesoasoani lenei mea e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma faʻaleleia ai le vaega o loʻo togafitia.

E taua! O vailaʻau faʻasaina o vailaʻau e matua fautuaina e faʻatau i faleoloa faapitoa. I maketi faanatura, o le aofaʻi o oloa faʻamalo ma le maeʻa e oʻo atu i le 80%.

Ina ia faʻaleleia le lelei o le Puleaina, gaosia e le au gaosiga le pateta o pateta i le ea mai le 15 i le 25 tikeri (vave po o le a oʻo i le goto o le la) i le tau manino. O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina "Faʻaleleia" i le vevela o le tau e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina e le fautuaina, ona e faʻaitiitia ai le aoga o togafitiga i taimi.

O fualaau sili ona lauiloa mo le tau faasaga i le Colorado potato beetle o: "Aktara", "In-vir", "Iskra Zolotaya", "Calypso", "Karbofos", "Komandor", "Prestige".

Polokalame saogalemu

E ui lava i le mea moni o le iniseti o se mea e maualalo-toʻonaʻi, e le talafeagai ai le tautala i lona saogalemu atoatoa. O le mea lea, o loʻo i ai le tele o lapataiga pe a faʻaaogaina, lea e faʻaitiitia ai le toetoe lava leai se afaina i tagata.

  1. Aʻo lei totoina, e tatau ona e puipuia ma le faaeteete mataʻu mucous ma le paʻu mai le fofo. Mo le faia o lenei mea, fai ni laei mafiafia ma seevae, ma puipuia le respirator respiratory tract respirator.
  2. Aʻo galue i le vailaau faʻasaina ua fautuaina e taofi le ulaula, inu ma 'ai meaai.
  3. I le tulaga o se iniseti i luga o le paʻu poo totonu o mata, e tatau ona vave faʻafefiloi nofoaga ua afaina i le tele o vai inu.
  4. A maeʻa uma le galuega, e tatau ona ave se taʻele ma le fasimoli ma fufuluina lelei lavalava.

Seʻi vagana ua tausisia tulaga uma o le saogalemu ma aiaiga o le faʻaaogaina, o le saogalemu o le Kamupanī mo le Faʻatoʻaga faʻapea foi ma le maualuga o le gaosiga e faʻamaonia.

Tulaga o le teuina ma le ola

O le iniseti o le "Regent" e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa mo teugatupe. Teuina o fualaau faasaina i le vevela mai -30 i le +30 tikeri e mafai ai ona puipuia lona aoga seia oo i le masina mulimuli o le faaaogaina. E fautuaina e le kamupanī ia taofia le Pulea mai tamaiti laiti, meaʻai ma vaiinu.

E taua! O le vaifofo sauniuni o le "Puleaina" e le fautuaina e teuina mo le sili atu nai lo ni nai itula, ona o le vave vave ona leiloa lona aoga.

Faamanuiaga

O le vaifofo mo Colorado potato beetle "Regent" o se tau e le taugofie ma sili ona lelei e mafai ai ona tuuina atu se taua taua i le peta pateta, e oo lava i le tulaga sili ona faigata. O se avanoa sili atu i luga o ona tagata tauva o le saogalemu maualuga lea mo tagata ma manu, faapea foi ma se tau maualalo le maketi. O se tasi lea o nai fualaau faʻamalosi e tumau pea lona aoga mo le tele o vaiaso e oo lava ile tulaga maualuga o le vevela.

O vailaʻau faʻasaina o vailaʻau faʻaonapo nei e mafai ai ona le gata ina maua ai se seleselega lelei, ae ia faʻaitiitia ai foi le numera o meaola faalafua i lona atoaga. Ae peitaʻi, a faʻaaogaina, e tatau ona faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i le metotia e pei ona fuafuaina e le kamupanī ma ia mataʻituina fuafuaga saogalemu ina ia le afaina ai oe lava ma laau.