Laʻau

Spathiphyllum domino fugalaau - tausi fale

Spathiphyllum Domino o se 'aiga fale, lea e iloga i ona uiga teuteu ma lanu matagofie. E ese le matagofie i le taimi o le fugalaau ma i le taimi o taoto, pe a na o laulaau. O le tausiga o lenei fugalaau e faigofie lava, e oʻo lava i se tagata e amataina vine e mafai ona ola.

Faʻaaliga foliga

I le amataga o le 19 seneturi, na muai iloa ai le fugalaau spathiphyllum e le tagata Siamani o Gustav Wallis i luga o laueleele o Colombia.

Fugalaau i totonu

I le vaitau 60 o le luasefulu seneturi, na faʻafeiloai ai lenei laau i Europa.

Faamatalaga ma foliga vaaia

fugalaau spathiphyllum - tausi fale, le mea lilo o le manuia

Spathiphyllum domino - o le kulupu na maua mai ona o le gaosia o le galuega i luga o le laau spathiphyllum. O le aiga o Aroid. O le uiga ese o le fugalaau e leai lava ni aʻa; o ona laulaʻau lanumeamata ma lanu paʻepaʻe e tutupu saʻo mai le eleele. O fusi foi ma fugalaau matagofie e sau mai le lalolagi. O ogalaau e mafai ona oʻo atu i le maualuga 40 centimita.

E fuga tele le fugalaau

I le taimi o le fugalaau, o le laau e susunu ai se manogi manaia. Ona o le vaitau umi o le fugalaau, o le spathiphyllum foi ua taua o le "fiafia tamaitai."

O afea ma pe faapefea ona fuga

Ituaiga fugalaau

Fugalaau Spathiphyllum - toe gaosia ile fale

Paʻu lanu moana spathiphyllum ma velan lanumeamata. E i ai a latou manogi manaia.

Fugalaau fuga

O le fugalaau o le spathiphyllum e foliga mai o se talo o loʻo i ai se veli paʻepaʻe.

Vaitaimi

O le Spathiphyllum e masani ona fuga mai 6-8 vaiaso mai le amataga o Mati e oʻo atu i le faaiuga o Setema.

Ata 6 Spathiphyllum ma fugalaau

Faamalologa meatotino

Fugalaau Medinilla: togafitiga fale ma auala e toe gaosia ai

O le Spathiphyllum e tuʻuina atu mea e ola ai meaola e fesoasoani ai i tagata e faʻasaʻo le atuatuvale. E i ai mea totino, e mafai ona faʻamamaina le ea o microbes ma sigi oi ai.

Faʻalogo lelei! O le Spathiphyllum o se mea oona ona o ona lau o loʻo i ai le calcium oxalate, lea e mafua ai le afaina o le mucous membranes ma le susunia o mata. A e alu, e tatau ona e faʻaoga totigilima.

Auala e iloa ai mai isi meaola

Spathiphyllum Domino e leai se lanu lanu - lanu meamata ma lanu paʻepaʻe. O le Spathiphyllum o le ituaiga Gemini e ese mai le ituaiga Domino - o nei ituaiga laʻau e lua e ese lava. O le Spathiphyllum Gemini jemini o lau lanu meamata ma lanu lanumeamata lanumeamata.

Green lau o domino spathiphyllum

O lapisi e lapopoa ma e tu mai le ogatotonu o le lau i foliga o se herringbone. Le eseesega i le va o le spathiphyllum Picasso picasso ma le Domino poʻo le gemini - e iai eseesega i lau. I Picasso, e sili atu ona vali papaʻe. E i ai lau lanu paʻepaʻe lapopoa i luga o le vao, ma matua papaʻe.

Aiga Tausi

Mo domino spathiphyllum, e manaʻomia e le tausiga o aiga le usitaia o tulafono.

Lulu

I le vaitau o le galue malosi, o le vevela aupito maualuga e -22-24 C °.

Lauga laufanua spathiphyllum

I le taumalulu, i le taimi o taotoga, - + 16-17 ° C.

Malamalama

Eseese Domino e manaʻomia le tele o le faʻasalalauina, mai i le mea e oso ai le susulu o le la, e tatau ona ufiufi. O le tausisia o le fugalaau i le paolo o le a faaleagaina ai le lelei o le fuga ma faʻaitiitia mea teuteu o lau.

Faʻasa

I le mafanafana, o le fugalaau e faʻamaʻaina i le 2-3 aso, i le taumalulu - tasi i le vaiaso. Mo le faʻaaogaina o le vai e faʻaaogaina ai naʻo le faʻamamaina ma le vai mafanafana.

Taua! O le tele o le ava o le a maua ai le laau ma le matagofie o laʻau teuteuina ma le fugalaau.

Lafoaia

I le tau mafanafana, e sili atu le manaia o le laau i aso uma, i le taumalulu - i aso uma 3-4.

Totogi

Spathiphyllum Domino e manaʻomia le maualuga o le faʻamamafana - ia le itiiti ifo i le 40%.

Lotoina o se fugalaau ma se fana fana

E taua foi le taina o laulaau ma se omomi i le vai mafanafana.

Soo

Mo le totoina o laau totō, faʻafefiloi lelei eleele, e mafai ona faʻatau i se faleoloa fugalaau. E mafai foi ona e saunia le palapala ia oe lava. O le tuufaatasiga e tatau ona aofia ai paʻu, lau laʻau, humus, oneone, paʻu laau ma malala. E ave uma i vaega tutusa.

Laʻei pito sili

Laʻei pito i luga e faia i se faʻalavelave faʻamaʻi vai. Fertilizing e tatau ona faia i le vaitau o le gaosiga o laau totō ma fua. Ina ia faatumauina le matagofie o laulaau, e mafai ona faaopoopo faʻamaʻi faʻamalosi i le eleele i le tasi taimi i vaiaso uma.

Tausalaga moe

Aʻo lei amataina le pulupulu, e tasi i le 14-20 aso e aoga ai le faia o le popo-phosphorus top dressing. A maeʻaeʻa, e tatau ona faʻaitiitia le tele o le faʻasusu ae le o le faʻamafanafanaina, talu ai i le taumalulu o le fale o loʻo i totonu o se taimi malolo.

Fugalaau tausi

I le taimi o le fugalaau, e taua le aveeseina o mea uma na tutupu mai, o le a fesoasoani lea e puipuia ai le foliga vaaia o le vao ma o le a fesoasoani i le toe togiina o pupu.

Teuteu

O le teuteuga e faia e pei ona tatau ai, pe a fai o loʻo i ai ni laʻau vaivai ma matagogo, faʻapea foi ma le maeʻa o le fugalaau. Otiosea uma vae ua uma ona mou atu.

Suiga

O le laau ua totoina i totonu o se fagu fou faatasi ai ma se paluga tuai o le eleele. A maeʻa le faʻavasegaga, faʻafefe le fugalaau, faʻaaogaina le faʻamaʻi pe a uma le 3 vaiaso.

Ata 8 Suʻea i se fagu fou

Faʻatonuina filifiliga

E mafai ona tupu le Spathiphyllum mai fatu pe teuteuina e ala i le vavaeina o le vavae poʻo le vaevaeina o le vao.

Ata 7 Spathiphyllum Dominoes i totonu o se fagu

Fatuina fatu

Totoina fatu i se mea ua saunia, e aofia ai laufanua togalaau ma oneone oneone. O fanua e ufiufi i se ata tifaga ma tuʻu i le vevela o + 18-20 tikeri. A oʻo mai le tupu muamua, ona faʻaititia lea o le vevela i le + 10-15 tikeri. Suavai e pei ona magoto le pito i luga o le eleele.

Faʻasogaina o ni afifi

O tamaiti laiti e filifilia mai le togavao ma tipi i itu taumatau. O laʻau uma e aveesea mai le pito i lalo, togafitia i se aʻafiaga o le tuputupu aʻe aʻa ma totō ile eleele. A o faagasolo le vaitau, e ufiufi laau i se ata tifaga. A aʻafia aʻa, e tatau ona e aveese le fale ma tausi lelei o se mea matua.

Vaega o le vao

Ua aveese le vao mai le ulo ma vaevaeina i ni vaega. Ma le isi, o vaega uma o le vao e tatau ona totoina i totonu o fagu fou ma faʻafeinu lelei. Fertilize pe a uma le 1 masina.

Atonu e ono tutupu ni faafitauli

E ui o le Domino spathiphyllum e le lelei i le tuua, o faafitauli nei e mafai ona tupu i ai.

Faʻatoʻa vaʻavaʻai mata ma lau

Mai le faʻataʻitaʻiga, maʻi maʻi spathiphyllum ma vaʻaia ai lau, e manaʻomia ona puipuia le laau ae le o ni pupuni lea e tatala i le taumalulu mo le lele.

Lea lanu paʻu

Faʻatasi ai ma le leai o ni faʻalavelave faʻapitoa o faʻamalosi i luga o le laau, fugalaau fugalaau, o le a liu lauulu ma faʻagesegese le alualu i luma.

O faʻamalosi e faʻamago i luga o laʻau

O le mafuaaga o le ea malulu. E tatau ona faʻaauau pea ona faʻapala ma faʻaaoga se mea faʻamaualalo. E le gata i lea, o le samasama o laulaau e mafai ona matauina pe a faʻafeinu i vai malulu pe ona o le le lava o le susu i le palapala.

Le lava o le fugalaau

O le mafuaʻaga e le lava le malamalama, fafagaina poʻo le faʻasusu. E tatau foi ona e vave aveʻesea mea e leai se mea.

Laʻau paʻu'ū ifo

O le mafuaʻaga o le i ai o meaola faʻamaʻi iniseti. E tatau ona togafitia le togavao i meaʻai o tapaa.

Pests

O le tele o taimi, e aafia ai le fugalaau:

  • Spite mite - faʻaoga insecticides;
  • Scabbard - faʻataʻitaʻiga ma tupe meataalo;
  • Aphids - faʻaaoga vailaʻau;
  • Mealybug - fai laʻau ma le ava malosi.

Faailoga ma talitonuga taufaasese

E talitonuina afai e maua e le spathiphyllum le fale, o le a maua e tamaitai le fiafia: o le a le faaipoipo tamaʻitaʻi, o le a maua e tagata faaipoipo le lotogatasi i le mafutaga.

Spathiphyllum Dominoes i totonu o se ulo

Faamatalaga faaopoopo. O le fugalaau o le a fesoasoani i le sailia o le malamalama ma se paʻaga, faʻapea foi ma le faʻaitiitia o fefinauaiga uma i le va o tagata nonofo i se fale o vaitausaga eseese.

A e tausia se spathiphyllum, e tatau ona e tausisi i tulafono uma o le galueaina, ona e fiafia ai lea i fugalaau paʻepaʻe sinasina ma se manogi manaia mo se taimi umi.

Vitio