Laʻau i totonu

Tulafono mo le tausiga o le fale i le fale

Aglaonema ua manatu o ia o le aiga sili ona vavalalata o dieffenbachia ma e tutusa lona faʻamatalaga ma ia. O se vao vavalaʻau faʻatasi ma se mea saʻo amio. I nisi o ituaiga o aglaonema, o le lala laau e masani lava i le faavae tonu lava.

O tamaʻitaʻi talavou e leai se faʻamatalaga. I laau totō matutua, o loʻo iai se pupuʻu puupuu, ma o loʻo tumau lelei le puipuia o toega o tuʻuga o paʻu paʻu.

O loʻo i ai i le laau ni laʻau paʻu lapoa, e ufiufi i se mamanu, e oʻo atu i le 25 i le 30 senitimita ma tuʻu i luga o petioles umi. Eseese ituaiga o aglaonem e eseese lanu lanu. Agalieone e telegese, ma o le mea lea o le a le mafai ai ona ia faamalieina le tagata e ona le tele o fuainumera o atinaʻe.

Matou te fatuina ni tulaga lelei mo le manuia o le galueaina.

Aglaonema o se sui o le aiga o Aroid. I lona natura natura, ua filifilia e le togavao le pito i lalo o vaomatua o vaomatua e avea ma ona nofoaga, ma e mafai foi ona maua i luga o auvai, vaitafe ma masima. Ona o lona le mautonu, o le malulu-toleni aglaonema o le a le mafua ai ni faafitauli i le tausiga i le fale e oo lava i le amataina o laau totō, ae o ona lanu matagofie, lanu lanumeamata ma pito siliva o le a faigofie ona avea ma teuteuga sili o soo se fale.

Nofoaga ma moli

Aglaonema e fiafia i faamalama o faamalama i matu po o sasaʻe. E le gata i lea, o faʻataʻitaʻiga ma lau lanu meamata e sili ona manaia pe a faʻaaogaina mai pupuni, i nofoaga e le lava le malamalama.

E te iloa? Faʻamatalaga ma lau lanu felanulanuaʻi, e pei o le susulu malamalama, ae e tatau ona puipuia mai le la susulu. Afai o le vao o le eseesega aglaonema o le a mafatia ona o le leai o se malamalama, atonu o le a leiloa o latou uiga teuteu.
O le laau e faʻamaonia lelei le penumbra, ma mafai ona susulu le susulu o le la faʻaalia i luga o lau laʻau ua mumu.

Photophobia aglaonema ona o le mea moni e faapea, i le siosiomaga masani, e natia i lalo o lala o laau vevela, lea e toetoe a leai se la e susulu. O lenei mea e mafai ai ona e tuʻuina ipu i vao i pito sili ona pogisa o le fale, lea e le mafai ona ola ai isi laau.

Lulu

Aglaonema e le o nofouta i fesuiaiga o le vevela: i le taumafanafana, e mafai e le laau ona faigofie ona faapaleni le vevela e oo atu i le +30 tikeri, ma i le taumalulu e le taufaamatau i le tuu ifo o le vevela i +15 tikeri. E ui i le lautele o le vevela, o le laau e lagona le mafanafana i le vevela mai +20 i le 25 tikeri.

Tausia o le aglaonema ma le tomai

E ala i le filifilia o le nofoaga saʻo mo le falemaʻi i totonu o le fale ma tuʻuina atu i ai faʻamalamalamaga talafeagai, vevela, faʻafefe, faʻamaina ma faʻamaina, e mafai ona e mautinoa o loʻo maua e le fale mea uma e manaʻomia mo se olaga faʻalelei.

Faʻasaina ma le faʻamafanafana

O le Aglaonema e lava lona alofa, ma o le mea lea, pe a tupu ae, e tatau ona mautinoa e le o se taimi e mafanafana ai le potu i totonu o se ulo, aua o le a afaina ai lona atinaʻe.

Ina ia mafai e le laau ona lagona le mafanafana i le taumafanafana, o le a tatau ai ona sola le vao i aso uma ma ia fufulu mama ona lau mai le pefu.

E taua! Aglaonema o le e ona le lanu matagofie laulaau. Ae ia faʻaleleia o latou uiga teuteu, e le tatau ona faʻamamāina i latou i se fofo e faʻaopopo ai le susulu, aua o le a afaina ai le atinaʻeina o le vao ma mafai ai foi ona mafua ai le oti o le laau atoa..
Ae peitai, mo le atinaeina masani o le vao ma le amataga o le tau malulu, e taua tele le eleele i le va o vai e toetoe lava a uma ona mu, lea o le a fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o fomaʻi fomaʻi.

I le vaitau malulu, e faʻamaua le vao i vaiaso uma e lua. I le vaitau o le taumalulu e le manaomia e le laau le totoina: ua lava pe'ā e tuʻuina atu ia te ia se mafanafana mafanafana i lea taimi i le masina pe solo foi laulaʻau ma se omomi pamu. Afai o lanu enaena e foliga mai i luga o laulaau o le tamaʻi, o se faailoga manino lea e mafatia o ia i le le faʻavalea.

Totoga meaai

Aglaonema e manaʻomia ona fafagaina i le tausaga atoa. I le taimi o le tuputupu ae o laau vegetative, o le vao e fafagaina a itiiti mai faalua i le masina. I le taumalulu, e faʻaaogaina faʻamaʻi faʻaseʻi tasi i le masina. O fualaau e faʻaaogaina mo le faʻamafanafanaina, lea e aofia ai le nitrogen, potassium, phosphorus, ma le zinc, magnesium, manganese, vitamini B ma le phytohormones.

Aglaonema vevesi

Aglaonema e matua afaina lavama o le mea lea, pe a tausia le vao, taumafai e faia uma manipisi ma totinilima, talu ai e tusa lava pe itiiti sina sua o le paʻu pe faʻafesoʻotaʻi ma laʻau ma fua o le laau i tagata maaleale e ono mafua ai le ita tele.

Aemaise lava, e tatau ona mafaufau i le filifiliga o le nofoaga e faʻapipiʻi ai se fagafao, pe afai oi ai tamaiti laiti ile fale.

Feteenaʻi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Aglaonema e sili atu le puipuiga, ae peitai, o nisi taimi e tatau ona e puipuia mai maʻi ma meaola faalafua lea e mafai ona afaina tele ai le laau.

E masani lava ona mafatia le aglaonema bushes mai le thrips, aphids ma scutes.

Afai e te matauina, mo nisi mafuaʻaga, na amata ona faila lau laʻau, ona suesue lea i tua o latou itu: e mautinoa o le ae matauina iina miti mumu mite. I luga o siama afaina, faʻafiafia lanu samasama ma paʻu ese mai laulaʻau, ma faʻatasi ai ma se fatuga tele o le laau atonu e amata ona lafoaʻi i tua i le tuputupu ae ma oʻo lava ina oti. Ina ia aua le misia ia meaola faalafua, e tatau ona siakiina ma le faʻaleleia le vao mo faʻamaʻi pipisi. Pe a iloa aphids fufuluina vao i lalo o le vai tafe ma togafitia ona laulaau i vai malosi malolosi. Pe a afaina ai fagafao ma se talipupuni fufuluina a latou laulaau ma se omomi i totonu o le ava malosi.

Faʻatasi ai ma le tele o vao totogo e togafitia i le "Aktellik" poʻo le "Fufanon" i le fua o le 15 poo le 20 fuga o le vailaʻau i le lita o vai. Pe a faʻafefiloi laau totō ma se apogaleveleve mite, e sosolo i le "Pegasus" poʻo le "Decis".

Aglaonema e puipuia i le tele o le tino, ae e matua puipuia uma lanu enaena ma lau laulaau. Afai e te matauina faʻamaʻi o le faʻamaʻi i laulaau, e tatau ona e togafitia togafitiga faʻatasi ma soʻo se fomaʻi oona, mo se faʻataʻitaʻiga, Acrobat or Eupren.

O le toʻatele o faifaatoaga e faʻaleagaina e le fesili, aisea e lanu samasama i aglaonema? O le mea moni, o lau o lenei laau o se faailoga o lona soifua maloloina ma le mafanafana. Afai o laulaau e lanu samasama ma faʻanoanoa, O lona uiga e afaina le aglaonema mai le malulu. I le tulaga ua maua e o latou pito se lanu uliuli, ma o le laau lava ia na amata ona paʻu tele i le tuputupu aʻe, o se faʻamaoniga mautinoa lea o le vai e malulu i le malulu ma le malulu.

Ma nisi foi taimi e aunoa ma le tausisi i tulafono faavae o le tuputupu ae o le laupepa o lau o aglaonema mafai ona suluini ma enaena.

E taʻu mai e lenei mea o le vao e mafatia i le malulu tele. O le faʻaauau pea o le totoina o laau o le a fesoasoani e foia le faafitauli ma toe faafoi atu ia te ia se foliga maloloina.

Le faʻaalia o lanu paʻepaʻe i luga o laupepa o le vao - o se faailoga o le laau ua faʻaalia i le susulu o le la.

E uiga i le gaosiga o aglaonema

O se vaega tāua o le manuia o le galueaina o aglaonema o lona gaioiga pe a uma ona faʻatau. O le mea moni, o le vao e le mafai ona tupu i le eleele le lelei, e le mafai ona faamalieina uma ona manaoga.

E taua! Faʻaeteete i le tausiga, faʻavasegaina ma le toe gaosia o le aglaonema, talu ai o le sua mai fafo mai le mea e afaina ai e matua matautia tele. Afai e fesootaʻi ma le paʻu, mucous membranes o le gutu poʻo le pene, o le a mafua ai le tiga, mumu ma le mumū. I lenei itu, o mea uma e gaoioi ma le vao e tatau ona faia i totini lima.
Aglaonema e le taua, ae o le filifilia o le eleele mo le totoina o laau e tatau ona matua taua, aua e fiafia o ia e ola i luga o le lamolemole ma eleele lamolemole, e ala i le lelei maration ma le susulu o le susu. Ina ia mafai e le aglaonema ona tupu ma tuputupu aʻe masani, e manaomia le faʻaaogaina o se palapala mo lona totoina, e aofia ai peʻa, oneone ma lau laufanua i le fua faatatau o le 1 x 1 x 2.

I le puipuia o le toilalo o vao ma se maʻi afaina, ua fautuaina e faaopoopo i ai sina malala mago i le meaʻai.

I le faaopoopo atu i le sao saʻo o le sui, e tatau ona faʻapalapalaina se alavai lelei i totonu o le ulo, o le a puipuia ai le suavai leaga ma le faʻamalolo o le eleele. E lagona e le laau le manaia tele pe a tupu aʻe i le hydroponically poʻo totonu o se pusa tioata.

Mo le tuputupu ae lelei o laulaau, e manaʻomia ai se avanoa faatapulaʻa mo aʻa, ma o lea, pe a filifilia se potopotoga fou, faʻalogo i le mea moni e tatau ona na o le lua senitimita sili atu i le voluma nai lo le muamua.

O le aglaonema e tupu malie tele, ma o lea la e manaomia ai le totoina o laau laiti i tausaga taʻitasi. Pe a oʻo i le tolu tausaga le matua, e le silia ma le tasi i le lua poʻo le tolu tausaga. E sili ona lelei le toe gafa i le tautotogo i le amataga o le alualu i luma o le alualu i luma, lea o le a faateleina ai avanoa o le vao e ola ai.

Faʻaleleia auala mo Aglaonema

Afai o le ae fausiaina le matagofie o atunuu i fafo, ona e tatau lea ona e iloa le auala e maua mai ai e le fanau. Faʻapenaina o aglaonema i le fale e mafai ona faia i ni auala se tolu:

  • suluina;
  • lūlū fatu;
  • vaevaega o le vao.
O auala uma lava e faigofie, ma o le mea lea e maua ai se fale fou e mafai ona avea o se tagata fai fugalaau faʻapitoa, ma le mea fou.

O le fea auala e filifili ai e fuafua i mea e fiafia i ai le faʻatoʻaga laau toto ma le maua o taimi avanoa.

Tuputupu ae mai le fatu

O le tuputupu ae o aglaonema mai fatu e lelei mo i latou oe fuafua e maua se tele o mea totō i se taimi puupuu.

E te iloa? O laau toto a Aglaonema e sili atu ona lemu nai lo le tipiina, ma o le mea lea o lenei auala e le fetaui mo i latou oe mananao e maua ni laau matutua i le vave e mafai ai.
O fualaau o Aglaonema e mafai ona faatau mai, ma e mafai ona e aoina oe lava pe afai o le fale ei ai se tagata matua totō lau laau totō. I le aoina o fatu, ia mautinoa o loʻo vavaeese lelei ia vine mai le paʻu ma maua ai se lanu mumu uʻamea.

A maeʻa le aoina o fualaʻau, e vave ona aveeseina fatu, ma fufulu ma maeʻa. O fatu fou e lelei tele le tupuga, ae i le faagasologa o le teuina o latou uiga o le a matua pa'ū.

E lūlūina fatu i totonu o pusa faʻasolosolo ua saunia, e ufiufi i le tioata poʻo le ata ma tuu i se nofoaga malulu mafanafana. Aʻo faʻamoemoe le meaʻai, e fautuaina e sulu i se fagu vali.

O ipu e faʻaalu i lea aso ma lea aso, lea e fesoasoani e puipuia ai fatu mai le ufiufi o le meaola. A maeʻa ona totoina e le paina se pea o lau moni, e mafai ona latou totoina i ni pusa eseese.

Laʻau

Aglaonema e lelei ona faʻasalalau e ala i le vavaeina. Ona o lona faigofie ma le maualuga o le lelei, o lenei metotia ua manatu e sili ona pele i le tele o faifaatoaga toto Ina ia maua mai le seleselega e faʻaaoga ai itu ma apani o apical, faʻapea foʻi ma vaega o le ogalaau.

Mo aʻafiaga vave, e tatau i vaega ona i ai le sili atu ma le lua lau. O le nofoaga i luga o le vao lea e vavae ese ai e tatau ona togafitia i le manalalala, o le a faʻaputuina ai le manua ma puipuia ai faʻamaʻi pipisi.

O aʻafiaga e mafua ai ona totoina i totonu o le meaʻai sauni ma faʻafeinu lelei. Ina ia faʻateleina le aʻafia, e mafai ona ufiufi pupuʻu poʻo ni vaega o fagu palasitika. Tanie ma tipi tuʻu i totonu o se nofoaga mafanafana seia oʻo i le aʻa.

O seleni e manaʻomia le faʻamamaina lelei. O le puipuia o laau toto mai le afaina i le afaina, e fafagaina i aso uma, lea e maua ai foi le ea fou.

Vaega o rhizomes

O le vaevaeina o rhizomes o se isi auala faigofie ma faigofie o le toe gaosia o le aglaone. Pe a faia lenei taʻaloga, o le a talafeagai mo le faʻatoʻaga faʻatoaga e togafitia togavao i se taimi vave e mafai ai, talu ai ona o lenei mea oona oona.

I le faagasologa o le tuputupu ae o le aglaonema, e mafai e le tagata e totoina laau toto ona matauina a o tuputupu ae o ia, o le a tupu malosi ona lala laau ma o loo tupu mai ai ni pine. O vaovao laiti i lenei tulaga e vavaeese ma faʻaaogaina e pei o le totoina o mea.

O fualaau aina ma lau laʻau lelei ma se aʻafia lelei o aʻafiaga e talafeagai mo le totoina. O fualaau aina aʻo leʻi faʻamaina e ufiufi ai ni pusa poʻo ni palasitika, lea e mafai ai ona e fatuina le microclimate sili ona lelei mo aʻafiaga. I le lumanaʻi, tausia le totogo e aofia ai le faʻafeinu ma le faʻaleleia masani. Aglaonema o se meaola matagofie e le tosina mai ai fugalaau fugalaau ma laulaau lanu manogi, lea o le a faigofie ona ave le nofoaga autu i soo se faaputuga ma o le a avea ma teuteuga sili o le fale. Ae mataala tele pe a tuputupu ae, aua o le matagofie e mamao lava mai le le afaina: o loo i ai se mea malosi i ona laulaau!