Apple laau

Agrotechnics o loo ola laau apu "Papirovka"

O laau Apple e tumau pea ona lauiloa i fualaau aina. E ui lava i le tulaʻi mai o ituaiga fou, e toʻatele e manaʻo e faʻaalia laina laina.

E tusa ma se tasi o nei mea o le a taʻuina i lenei iloiloga. Mafaufau i le laau oona fiafia "Papirovka", pe faapefea ona faia le totō ma tausi.

Faʻasologa o talaʻaga

O le ituaiga o loʻo manatu e lauiloa - na foliga mai o se taunuuga o le palota masani, ma na avea ma lauiloa i le amataga o le 19 seneturi.

E talitonuina o le nofoaga o le apu o le Baltic States, mai le mea na salalau ai le laina i Polani, Siamani, Iukureini ma sisifo o Rusia. I le faaopoopo atu i le igoa aloaia, e taua foi le ituaiga "Alabaster" po o le "Baltic." E toatele e ave lenei laau ma fua mo le "faatumuina paʻepaʻe." E tutusa lava, ae e leai lava se maliega. I le taimi lava lea, e oʻo lava ia I. V. Michurin sa faʻamaonia le eseesega.

Afai e te mafaufau pe o le a le "Papirovka" ma le "Paʻepaʻepaʻe", o le a manino pe faapefea ona eseese. O le muamua o loʻo i ai fua e sili ona lelei, e sili atu ona suamalie ma sili atu ona malosi. Faʻafefe ia i latou e le o, ma 'aina mo le 2 vaiaso mulimuli ane, "lauulu paʻepaʻe". O laau e fai si faigata, ae toetoe lava leai se paʻu i luga o latou.

Siaki ituaiga ituaiga o apple e pei o Medunitsa, Spartan, Candy, Bogatyr, Lobo, Pepin saffron, Melba, Zhigulevskoe, Mechta, ma le Faletupe.

Mataʻutia o meaola

Mafaufau pe o le a le laau ma ona fua.

Laʻau faʻamatalaga

O le laau o le ala. A o laʻitiiti, o le pale e foliga mai o se pale, ma o le taimi e sili atu ona lapotopoto. Paʻu o selu ua ufiufi i le paʻu enaena paʻepaʻe. Laʻau ovalu - ala, lauulu-lanu meamata, faʻatasi ai ma faʻamalosi maualuga. O fua muamua e faia i luga o pupuʻu pupuu (3-4 cm) faʻatasi ma vaivai vaivai. E faasolosolo ona avea i latou ma lala o fualaau aina malolosi.

E taua! A o lei totoina se fatuga laiti, ia saunia se pine malosi o le a taofia ai le ogalaau.
O pulu tuʻu-vaʻai e televave le lauiloa, faʻatasi ai ma le paʻu olive-enaena. O fua ninii e laiti ma laugatasi, lanu enaena. O lapisi Rose e tele. O petals i luga o fugalaau e masani ona papaʻe, o nisi taimi latou te o mai ai ma se paolo piniki.

Fualaau Faʻamatalaga

O fua e tutusa le mamafa (e masani lava 80-120 g). I luga o laau talavou e mafai ona tupu ma sili atu ona mamafa - i le 130-180 g.

E taamilo uma i latou, o nisi taimi e faʻamalosi foliga, ma lanu lanu samasama-lanu samasama. O le paʻu e manifinifi ma lamolemole, faʻatasi ai ma le mafiafia o le paʻu. Pe a matua matua, e liliu.

O le tino o le paʻu paʻepaʻe e suamalie ma e manaia. O le ogaoga e pei o le aniani, faatasi ai ma lanu enaena lanumoana o foliga le lelei.

Faʻasalaga

O fugalaau tetele e tosina atu ai iniseti, o lea e leai ni faafitauli i le palota.

E te iloa? O le lauiloa V. V. Michurin na avea ma tusitala o ituaiga apu e 9. O le "foai" mo nisi oi latou o le ituaiga o "Kitayka", ua lauiloa i la matou eria talu mai le taimi ua maeʻa.
Mo le sili atu ona aʻafiaga, faʻaaogaina le felauaiga o felauaiga. O tuaoi sili mo "Papirovka" e eseese "Anis Scarlet" ma "Borovinka".

Gestation period

O fua vevela e amata ona fua mai i le 3-5 tausaga talu ona totoina. I nisi o itulagi, o apples e aliali i luga o le 6 tausaga (e faʻalagolago i tulaga o le tau i le itulagi).

I le mavae ai o lenei vaitau, o fua na fua mai i le sefulu tausaga mulimuli o Iulai po o aso muamua o Aukuso.

Tuuina atu

O le ituaiga e manatu maualuga o le gauaʻi. 50-75 kilokalama o apu ua aveesea mai le 10-tausaga le matua.

E faʻaauau pea le vavalalata mo le 40-55 tausaga, e mafai ona taʻua o le falemaʻi. Ae o loʻo i ai ni nuances: mo se faʻataʻitaʻiga, a maeʻa le seleselega tele, o le seleselega mo le tausaga a sau o le a laʻititi. E tupu e leai lava - o le laau na 'ave le "manava", poʻo le tau e tuʻu i lalo.

E pei o le tele o tausaga, o le a faasolo malie malie le faaitiitia.

E taua! Faʻaaogā na o le manua mo le faʻamaʻi. O le fou e aofia ai le tele o le hydrogen sulfide ma le amonia, lea e mafai ona "mu" aʻa.

Malosiaga ma le teuina

O fua e maua ai se avanoa manino - i le faʻamautu lelei, latou te le pauu ese. Ae o le femalagaaʻi ma le teuina e sili atu ona faigata. O le paʻu maaleale e matua nofouta lava i le faʻaleagaina, ma le foliga mai o le oloa pe a maeʻa le "malaga" umi e toetoe lava a le mafai ona puipuia - o le avega e mafai ona maua. Ma afai e iloa le pogisa i luga o apu, o loʻo i ai se lamatiaga o le vave faʻaitiitia.

O le olaga sili ona lelei o le 1 masina. Ona toesea ai lea o fualaau aina ma meaʻai. Mo se taimi umi e teu ai i totonu o le pusaaisa e le manaʻomia foi - o loʻo i ai se "gau" i le 2-3 vaiaso.

O le faigata o le taumalulu

"Papirovka" toleniina le taumalulu. O fulufulu laititi i le fusi o le tau le tumau e le afaina ai laau.

E pei o se upega saogalemu, o le vaega pito i lalo o le ogalaau e faʻamafanafanaina, ma o le liʻo lalo ifo o le liʻo e ufiufi i le mulch. E moni lenei mea mo itu i matu.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

O le ituaiga e fiafia i le tetee lelei i faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi. O le mea moni, o le faʻalauteleina o gutu malulu po o le umi faʻavaivai e faʻaitiitia ai le puipuiga o le apu. Aua nei galo e uiga i tuaoi - o le tiga e mafai ona alu ese mai le laau ua uma ona afaina lata ane. O meaʻai e masani ona tosina atu i le paʻu, ae le o le fua, o lea e tatau ona puipuia le pusa ma le pale i le tautoulu.

O le a aoga ia te oe le aoao e uiga i mea matuia tuusao o le apu.

Talosaga

O le manogi ma vave faʻafefeteina apu e lelei mo le faia o le sua. E mafai foi ona faaopoopo i siamisi eseese ma fefiloi i foliga o siamu mai fualaau eseese ma vine.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

Aʻo leʻi faʻatau le apu o le "Papirovka" e tatau ona e toe faitauina le faʻamatalaga ma vaʻai i ata o lenei ituaiga, ae ia fesili e uiga i iloiloga o tagata fai togalaau e ola i lenei ituaiga. Filifilia se laau, ia manatua nei manatu:

  • Faʻaauau lau vaai i aʻa. E tatau ona atoatoa, susu ma i le taimi lava e tasi e teuina i totonu o se paʻu palapala. E leai se mea e vevela, gau ma leai.
E te iloa? O le mea e ofo ai, na aumai e le apu le igoa ... o se moli! I le muai vaai i lenei fua i Saina, na ave ai e le auvaa Holani se apu i le lotoifale, ma taʻua ai o le apfelsine.
  • I luga o aʻa e le tatau ona afaina ma tuputupu ae tiga. O faiga maloloina e masani lava ona papaʻe i le tipi. Afai e maua e le lanu uliuli le mata - o le fatu ua maeʻa.
  • Sili atu ona lelei le ave o le apu e tasi le tausaga. E leai ni lala ua tupu i luga, ma o le a sili atu ona taliaina le laau i le saite.
  • Soifua maloloina. Afai, a uma ona eli mai le paʻu, na e vaʻaia se lanu lanumeamata lanumeamata, ona lelei uma lea.
  • Le faamaoni o le ogalaau. I le masani ona faapipiina laau, o le a le pauu ese.
E mafai ona faʻatau sau laʻau uma i totonu o le maketi ma fale tausimai. I le tulaga muamua, aua e te faanatinati, ma vaai atili i le auala e umiaina ai e le au faatau le laau. O se tagata atamai atamai e taumafai e tuu i totonu o Tenek.

Tulafono mo le totoina o laau tipu

Agrotechnology e masani ai tagata fai togalaau, ae mo le amataina o nisi taimi e tumau pea ona lilo. O le a tatou foia faatasi, mafaufau i le auala o le tulaueleele i auiliiliga.

Taimi sili ona lelei

"Paps" ua totoina i le faaiuga o Mati - o le afa muamua o Aperila. O nei faaupuga e ono suia (mo le 1, sili atu i le 2 vaiaso) pe afai ei ai se avanoa e toe faʻafefete ai.

Filifilia se nofoaga

Mo le totoina e filifili se nofoaga lamolemole, susulu lelei ma alavai faʻavaivai - e le tatau ona tu le vai mo se taimi umi. Le loloto o le suavai - ia le itiiti ifo i le 1 m (sili atu ona tulaʻi mai i le 1.5).

E taua! Sulu eleele "faaleleia", e oʻo lava i le faʻalauiloaina o le humus i le 'upega tafaʻilagi. I le sikuea 1. m ave 200-800 g o meafaitino, faʻalagolago i le tulaga o le palapala.
Sapalai taumafai e nofo latalata i isi laau apu i se mamao o le 4-5 m.

Sauniuniga i le nofoaga

I le nofoaga ua atofaina, aveese otaota uma ma aveese aʻa tuai. Ona o le mea e tatau ai, o le palapala e ufiufi, tuʻituʻi le mea e faʻaogaina ai po o le momoe i luga o togalaau tuai. O le laumei malamalama ua manatu o le eleele lelei, ae o isi ituaiga e talafeagai (sei vagana ai eleele lelei tele).

E tasi le vaiaso ao leʻi oʻo i le faʻatulaʻiina, e faʻataina se lua (e oʻo i le 90 cm), i le pito i lalo o le faʻataʻitaʻiina o se faʻala. I luga o se pakete o le humus (10 l) ave le 1 kilokalama o le "vai oona" ma le 750 g o fafie, faʻaola ma moe i lalo. I lenei tulaga, ia tuu le pito i luga o le eleele eseese (sasaa i luga o se faaputuga i le isi itu o le lua).

Totoina sauniuniga

Vaʻaia ma le faʻaeteete fualaau toto, faʻapitoa le gauai atu i aʻa. Taumafai e faʻamamaina aʻa aʻa i le taimi o teuina - faʻalagolago ia i latou.

E te iloa? O laʻau lanu meamata e faatusatusa lelei ma o latou "uso" "e sili atu ona maualuga i le vitamini C.
O le isi metotia tuai ua lauiloa. Mullein ma le omea ua fefiloi seia malulu ma sasaa vai. I lenei paluga ma tuu i lalo aʻa, pe a maeʻa, o sina mea e mamago. O le faʻamamagoina nei e le o se mea taufaafefe. O le aso ao lei totoina, o aʻa ua tuu i le vai (mai le 4 itula i aso). Ioe, e le tatau ona e tosoina le apu - faaleagaina mea uma.

Faʻasologa ma fuafuaga

O le tulaueleele e pei o lenei:

  • O le eleele i totonu o le lua ua maeʻa vaʻaia (i luga o le bayonet).
  • Ua faʻafefiloi le pito i luga o le pito i luga o le peat or manure. Faʻaopopo le superphosphate (250 g) poʻo le 350 g o le pefu. Pau nei mea i le lua, latou te momoe i le 2/3.
  • Laʻau e tuu i le pi ina ia maualuga le maualuga o le aʻa mai le eleele e tusa ma le 5-6 cm.
  • O aʻa e fafagaina i itu ma faʻasusu i toega o le eleele, e aunoa ma le faʻagaloina e faamau ai vae.
  • Palanu na nonoa i se pine.
  • E tumau pea ona fai le pu ma sasaa tele (3-4 pakete). E mafai ona e fufuluina i le mulch (3-5 cm), vaomago talafeagai, peʻa poʻo le humus.
O le polokalame mo le totoina o togalaau e maua ai le vaeluaga o laau i le 4 m, ma le va o laina - ia le itiiti ifo i le 5 m. I se fale masani o le atunuu ma nisi o apu, o le a lava le maua o le 4.5 m.

Faʻavae o togafitiga faʻapitoa mo apu

O le tausia o laau i le tausaga atoa e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu: tautotogo, taumafanafana ma le autumn. E tofu i latou ma ona lava ituaiga o galuega. Filifili i latou i tulaga lautele.

Tausiga tautotogo e oʻo mai i:

  • asiasiga;
  • togafitiga o manuʻa ma isi mea e faaleagaina;
  • teuteu faamaʻi po o lala ua momotu;
  • fafagaina o le apu.
E taua! O nisi e faʻaaoga tuai tuai e pei o le mulch. O lenei mea e aoga, ae i le vevela vevela e le aoga tele - e tatau ona aveeseina ina ia mafai e aʻa ona "manava".
I le tau mafanafana, o ia faʻalapotopotoga e faʻaopoopoina e pei o:

  • timuga fafaga;
  • pulumu ma togafitiga o faʻamaʻi.
I le tautoulu, o le faamamafa ile sauniuniga mo le malulu:

  • o le laau e fafagaina;
  • ia mautinoa ia faamamaina le ogalaau;
  • pe afai e tatau ai, faaopoopo atu ile meaola faalafua.

Faʻaleleia eleele

O lenei vailaʻau e sili atu ona pipiʻi e uiga i le susu ma e le taliaina ai le lāmala. O le mea lea, o le "pap" e tatau ona faʻafeinu soo ma tele. Mo nofoaga o loʻo i ai se vaʻaia lelei, o le a faʻauʻuina se tamaʻi tausaga e tasi le taʻi tausaga taʻitasi o le 2-3 pakete i le laau ma le umi o le 10-12 aso. I le tele o vaipanoa, o le tele lava o le vai e tatau ona faaopoopo i vaiaso taitasi.

Afai e te tuu le "timu", o le a alu pe a ma le 2 itula.

E te iloa? Iapani Chisato Ivasagi i le 2005 na tupu ai le apu tele - o le fualaau ua tautau le 1,849 kilokalama. E moni, o lenei mea na muamua atu i le 20 tausaga, e aofia ai le pulea o le sopoia.
Mo laau o le 3 tausaga, o le vaeluaga i le va o le suāsusu ua faʻaitiitia, latou te le toe manaʻomia le suavai pei o tamaiti.

O le mea mulimuli, e tatau ona faʻamamaina le suāvai mo nofoaga e leai ni mea faʻapipiʻi tumau na faia i le taumafanafana. I le faaiuga o Oketopa - i le amataga o Novema, i luga o le sikuea 1. m pristvolny liʻo e 80-100 lita o vai. Mo laau e lelei le faʻamamaina i le taumafanafana, e mafai ona e faʻaititia se voluma laʻitiiti - na te faʻamalosia ai le apu. O le veleina o le aganuu - matou te aveeseina vao pe a foliga mai, e le o le aʻafia ai.

E faʻaaogaina foi i le tatalaina: o le a tatau ona faʻafefete i lalo o vai inu. O aʻa e tatau ona maua e le gata o le susu, ae faʻapea foi le ea, o lea e taumafai ai e taofia le faʻaalia o se "fagu".

O le ituaiga mulch e faalagolago i le faʻamoemoe o lona faʻaoga. O le susu e tumau pea le paʻu (layer 5 cm), lea e mafai ona tuʻuina pe a uma ona fafaga. Ina ia le mafai ona faʻafefe le palapala, e sasaa le vao, e oo i le 7 cm. O Moss, i se isi itu, ua faataatia mo le vevela - 10 cm ua lava.

Faʻatauga

O le apu le mama e 2-3 2-3 "fafaga" mo le vaitau.

E taua! O le tuufaatasiga mo le faʻamamaina o meaola ua saunia e pei ona taua i lalo: i le 2 lita o le vai faaopoopo 300 g lemu ma le 2 tbsp. l kelu faila, o mea uma e fefiloi ma se mea atoa. Ae mo laau taʻi tausaga o le a lava lea e aumai ai se tamai penivali.
O le uluai fafagaina na faia i le maeʻa ai o le taumalulu "sulufaʻi". 550 g o urea ma le nitroammophoska (e le sili atu ma le 40 g) e faaopoopo i le 4-5 pakete o le humus. O nei mea uma e sasaa i liʻo mo le eli. O le isi auala o le vaitau o le fugalaau. 250 g o urea ma le 0.5 l o le slurry ua sasaa atu i le 2 lita o le moa suamalie. E iai foi le superphosphate ma le sulfate sulfate (100 ma le 65 g i le tasi). 3-4 pakete o sea "mix" e aumai i lalo o le tasi laau, i le fuafuaina o le fua.

I le tau o le autumn, e sasaa mai le vailaʻau o le urea (750 g / 10 l o le vai). Manatua e faʻaaogaina le faʻamaʻi vai i le tau vevela, faatasi ai ma le maualuga o le suasami latou te ave ai fofo vaifofo, faʻafetaui faataamilo ia i latou.

Feteenaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi

E leai se laau e inisiua e faasaga i faʻamaʻi o paʻu, laʻau ma fugalaau. O le mea lea, e tatau ona taulimaina e le au fai togalaau.

O faʻamaʻi faʻamaʻi e pei o le paʻu paʻu, luster lusster ma le paʻu e faigofie ona foia. O faʻamaʻi e faʻamaʻalo ai latou te le faʻafeiloaʻi ai taimi faʻasolosolo. Afai na tulaʻi le faafitauli aʻo leʻi fuga, faʻaopopo 10 lita o le Ura i le 10 lita o le vai ma faʻasaina palealii. I vaitau mulimuli o le vaitau o le tuputupu aʻe, e ave le pusi soda mo le gaosiga (75 g mo le lava voluma).

Faʻasalaga loloto (mu, cytosporosis, kanesa o le cortex) e sili atu ona faigata. Ua aveeseina lala o maʻi, ma o mea e tipi e paʻu i le lanumeamata lanu meamata poo le gaosia o le suauu, o ituaiga togalaau e talafeagai foi.

Faʻasalaga faʻamaʻi "faʻaaogaina" ia mea tuufaatasia:

  • O fugalaau e fuga mai i le "Fufanon" (10 ml / 10 l o le vai) po o le "Karbofos" (90 g). O le fualaau suamalie e 5 l le fofo, ma o le talavou - 2 l. A maeʻa le 2-3 vaiaso, ona toe faia lea o togafitiga.
E te iloa? O le fugalaau o le faailoga aloaia o le setete o Michigan.
  • Listovertka e le taliaina "Nitrofen" (200 g / 10 l). I le amataga o le tautotogo latou te palu le palapala i lalo o le laau.
  • I le mauaina o aphids, latou te aveeseina le paʻu mama ma fusi ai lala i le "Fufanon" poʻo le "Ditox", faʻamalosi e tusa ai ma faatonuga.
  • O fualaau tutusa e fesoasoani ma mai siaki.
E toatele e faʻaaogaina le "kemisi". E i ai foi se mea masani: gamomile fusion. 200 g o fugalaau eleele e ave i se pakete vai. Faʻasaʻo le 12 itula, o le vai ua faʻamauina. Ua sauni le mea e faʻasolo.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

E faalagolago tele lava i le formative trim i le 2 tausaga muamua. I le muamua teuteuina, o lala sili ona malosi o le skeletal o loo totoe. I le isi itu o le ogalaau, e tusa ma le tulaga tutusa ma i latou, e ono i ai ni tagata tauva o loʻo ola i se tau mafiafia. Ua aveeseina.

E taua! Laʻau e maualuga le 4 mita pe sili atu faʻaititia le fuainumera lenei. E le faigofie le galulue faatasi ma "tagata tino" - e le o tagata uma e felafolafoaʻi e oo atu i lala pito i luga, ma e le talafeagai le aveesea o fua mai ia latou.
O laʻau laiti e laititi e vaeluaina e le tolu, ma o lala o loʻo i lalo o loʻo tuʻuina i lalo o le tasi laulau. O le pito i lalo o le a vaeluaina, o le gaosia o luga i luga. O le aafia i le tipiina o le fualaau talavou e le aoga, e pei o le le afaina.

Ina ua maeʻa le "Papirovka" na amata ona fua mai, ia faia le tulafono faatonutonu. E faigofie mea uma iinei - taʻitasi taʻitasi, tusa lava pe leʻi tupu, e leai se pale mai lala le talafeagai. O nei ituaiga o mea e na o ni nai vaega e aliali mai, ma o le faiga e le tele se taumafaiga. O ia apu e le o muaʻi fuafuaina e faʻamafanafana. O lālā talavou e faapuupuu e le 1, maualuga le 2 faʻamaʻi, leai.

Ua vave aveeseina lala o le maʻi, tusa lava po o le a le matua.

Aoao e uiga i fautuaga lelei mo le tatipiina o apu.
O laau matutua e manaʻomia le toe teuteuina o le teuteuina. Ua vavaeina paranesi e le tupu aʻe ai latou ma faʻalavelave ai i le tamaoaiga. O eria sa i ai se vaivai vaivai faaletausaga (10-15 cm) na aveesea, ma tuua ai nofoaga na aliali mai i le taimi o le tuputupu ae masani (mai le 25 cm i le tausaga).

E le o se gaoioiga e tasi le taimi - o ia "gaioiga" faʻatasi ai ma apu tuai e tutupu mo le tele o tausaga ile laina.

Puipuiga mai le malulu ma rodents

A maeʻa le fufuluina o laʻau mama ma laeiina laau e saunia mo le malulu. Circles intensively mulch (e lua fausaga faʻamafola).

E mafai ona ufiufi le falala i toetoe lava o mea uma lava, ae sili ona talafeagai:

  • tulu tuai;
  • mea taualuga poʻo le taualuga;
  • ato;
E te iloa? I totonu foi o laau, e iai foi "uumi". O se tasi oi latou o le apu, na totō i le amataga o le 1647. Na tulaʻi ia Peter Stuvesant, ma o loʻo ola pea i Manhattan.
  • cellophane o le a fetaui foi. Ae o ia, e pei o le fale, na lagona, e tatau ona aveeseina i le taimi o le muamua susu ina ia le uma le fala;
  • O "faamalama" masani o vao, vaovao, po o spruce e aoga foi, ae o lea malutaga e mafai ona faatosina mai ai tagata o loo sailia se nofoaga i le taumalulu.
O le isi metotia o se polite-polyethylene tube tele-diamita - "foam". Tatala lemu i luga o le uʻamea, e mafai ona e ufiufi le ogalaau ma lalaga i se mea fou. O lea la o le a mautinoa le mafanafana o le laau i le malulu. Ma e le fiafia mea togi i na mea.

I le auala, e uiga i le "tootos". O le a latou le afaina pe afai o le apu e ufiufi i se "non-wrap" po o le namu. E mafai ona latou ufiufi lala ma faʻamau. O le aʻafiaga lava e tasi o le a maua mai i vae feʻaveaʻi, afifiina i luga o le ogalaau ma nila i lalo. E le talia e tamaʻi manulele lanumoana. 100 g i le 10 l o le vai, fafasi 2 l i le laʻau talavou ma le 10 l i le tagata matua. O le faia o sea galuega ia Novema o le a faasaoina ai au fua mo le lumanaʻi. Le malosi tutusa i le 1% Bordeaux vai.

O le auala aupito sili ona puipuia e puipuia ai laau mai i mea tetele o le totoina o se faasologa lelei o le maualuga i luga o se liʻo ua uma ona eliina. O le mea moni, mo se siaki e le puipuia e le o le filifiliga aupito sili lenei - e lua-vae "meaola faalafua" e mafai ona toso mai le pa.

E taua! Некоторые плотно трамбуют снег вокруг дерева, тем самым лишая полевок возможности передвигаться. С другой стороны, это трудоемко - уплотнять слой нужно после каждого снегопада.
Бюджетный вариант - несколько крупных кружков, вырезанных из черного картона. Latou te fefefe.

O le faʻamoemoe i le taimi nei o le apu o le ituaiga "Papirovka" e le o se mea faalilolilo faapitoa mo a tatou au faitau. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tausiga sili ona taatele, ae masani lava. Manuia i le togalaau!