Fua o le gaosiga

Pink acacia - Robinia e sisi, e tupu i le vaitaimi o le vavao, o le a teuteuina le togalaau e tusa lava pe i le ogatotonu.

O le igoa faʻamautuina o lenei laʻau alofa, faʻaofiina i totonu o togalaau o Farani mai Amerika i Matu, o le acacia. Ae, e pei ona mafai ona vaaia mai le faʻasalalau faavaomalo o le fugalaau - e sese.
O le mea lea, i suʻesuʻega faasaienitisi latou te faaaogaina le upu synonym - "pepelo acacia", "acacia pepelo", "pseudoacacia" poo le manatuaina o le manaoga o le tagata Suetena Suetena Karl Linnei - "robinia".

E uiga uma lanu?

O le aiga moni o Acaciaia e afua mai i le fusi o le Western Hemisphere, mai laau tatou te iloa e aofia ai mimosa. Ma le acacia monima pseudo-campaigns o laau vevela-alofa ma se talaʻaga o talaʻaga anamua, o se tala o talatuu ma talitonuga.

White locust, poʻo Robinia lanu paʻepaʻe i aso nei e faitau fiaselau selau ituaiga o meaola, i le teuteuga o se lima o se tamaloa. O se tasi o nei filifiliga mo le pupula vaaia o le robinia lanu piniki:

  1. Le lanu o ona lanu e mafai ona moli lanu meamata ma lanu eseese, ma e oʻo lava i se palanila o le lilac. Ae o foliga o fugalaau, laulaau ma fualaau aina e le tupu ai ni masalosaloga e faatatau i le paʻepaʻe, e leʻo se mea e ofo ai, talu ai e lua na o mai mai le lautele lautele o le lafoga - o le legume family.
  2. Laʻu piniki a Robiniya (e le sili atu i lo le 10 mita), e le o se mea umi, ae toe faaola uma le matagofie o lona fuga, lea e tupu 2 taimi i le vaitau.
  3. O fugalaau e tele, ma le aoina e aunoa ma le taofiofi, ma i le tele o mea sese.
  4. E le o ia te ia lena mafiafia, o le manogi o le manogi ua maua e le aiga paʻepaʻe: i nisi tulaga e le manogi lava. Peitai e maua saʻo e le au pollinators ona fugalaau ma e le tuua le taimi atoa o le fuga.
  5. E leai ni suiga na ia faia laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe, ma, pe afai oi ai, e laʻititi ma vaivai.
  6. Mo le faʻamalosi o weniiti, o petioles ma mea leaga na ufiufi i fulufulu greyular, o le laka acacia na tuʻuina atu i le isi, itiiti le igoa o le igoa - Robinia Adhesive.
  7. Faʻamaumauga a le Faatoaga o se faʻaoga lelei o lenei ituaiga - teteʻe faapitoa i le maualalo o le vevela (lalo -30mo) ma le vevela le masani (+ 30mo).
O le Esotericism e maua ai le acacia le gafatia e foaʻiina ai le ola: e fagua ai lagona o le foafoaina o fanau, o lana uo faatalitali e fesili i le tamaititi. Pink lacacia e tuʻuina atu ai fafine e matagofie ma lelei.

O le a le mea e taatele i laau e eseese i le lanu o inflorescences.

E pei o le aiga sinasina, lanu piniki Robinia:

  • faʻapipiʻiina, faʻaputu aʻa, lea e mafai ai ona faʻamalosia le tafega, oneone, otaota;
  • o loʻo faʻaalia i le tuputupu ae o le malosi, aemaise lava i tausaga muamua o le olaga, pe a oʻo ina oʻo lona tuputupu aʻe i le 30-60 cm i le vaitau;
  • o lenei laau e faʻafefe ai le faʻaleagaina o le gataifale o le aai, faʻaleleia o eleele i le gataifale;
  • pei lava o laau uma o lenei aiga, e mafai ona faaputuputu le eletise i le eleele ona o se taunuuga faigata o le photosynthesis;
  • Robinia Adhesive o se faleteuoloa o mea aoga aoga ua fuafuaina e le tagata: mea taua, o suauu, flavanoids ma tannins, o meaola faʻasaina;
  • O le vaaiga vaaia o se laau fugalaau faapitoa e afaina ai tamaitai: i le fetaui lelei o le lagona faalelalolagi, faamamaina o setete faanoanoa, toe faaleleia o le bioenergetics.
I mafaufauga, o le lanu piniki e manatu o se mea faigaluega o le lanu, e mafai ona aveese faʻamaoniga lē lelei i tagata: ita, ita, popolega i totonu.

E pipii Robiniya, ma pe faapefea ona iloa


Ioe o le mea sili ona manino o faailoga o le a vaaia i le taimi o le fugalaau, ae o loʻo i ai ni uiga faʻapitoa e mafai ai ona iloa le lanu piniki i soo se laasaga o le atinaʻe:

  1. Laʻau o le malosi malosi, faʻatasi ai ma se ufi e ufitia ai paʻu lanu enaena paʻu enaena.
  2. E tupu tele i aʻa o aʻa, o le mea lea e manaʻomia ai le teuteu masani.
  3. O tumutumu o vegetative ma generative, e faʻamalosi i le fuʻa, eseese i le lapopoa ma le foliga (sili atu ma lapotopoto).
  4. Laʻau e mumu, aoina mai le 13-20 lau o le lanu lanu meamata; o latou itu i tua o loʻo i ai se lanu enaena; pulu lauulu ufiufi petioles umi; O le laau e ola pea, ae seia oʻo i le tautoulu o le lanu laititi e suia laitiiti, vagana ai ua pogisa, e masani ona paʻu'ū e aunoa ma le samasama.
  5. O fugalaau fugalaau tetele e aoina i le tele o mea totino; o le fusi o le fugalaau e foliga mai o laau uma o le aiga legume ma ua fuafuaina mo le malosi ma mamafa pollinators: bees, bumblebees ma e oo lava i manulele. Ina ia faatosina mai tagata eletise, e le faʻaaogaina e le laau se manogi e matua vaivai, ae o se lanu o mea e le maua ai: o le paʻu o le piniki ma le piniki-ulaula. Faateleina le fugalaau.
  6. E fuga mai mo le taimi muamua i le amataga o le taumafanafana (faaiʻuga o Me - amataga o Iuni), talu ai ona toe maua lona malosi, e maua mai ai le fugalaau lona lua i le tolu vaiaso (faaiʻuga o Iulai), e oo atu i le tau o le autumn, e mafai ai ona oʻo atu i le 5 galu o le fuga.

  7. Fualaau aina - pipiʻi fatu ma fatu (e oʻo atu i le 10 fasi pepa) i totonu o se atigi maʻa. Guaranteed seed germination - 10 tausaga. Ripen ia Novema, atonu e tautau i luga o le laau i taumalulu uma.
O Robinia e faʻamaonia uiga uma o le faʻamaloloina o le acacia paʻepaʻe: o se vaega o antipyretic ma anti-inflammatory drugs, diuretics, faʻasesega faʻamaʻi ma le neuralgia ma le faʻamalosi, i le togafitiga o le gastritis ma le maʻi o le peptic.

Tausia ma toe gaosia o Robinia


O togafitiga o togalaau e aofia ai se faʻasalaga faʻatulafonoina o fua faʻataunuʻu:

  • oso i luga o se sulu vevela i le amanaia o le tuputupu aʻe o le pale, lea e mafai ona fetaui ma le suʻesuʻeina o le nofoaga o aʻa (e oo i le 10 mita le lautele), puipuia mai matagi; E le o iai ni manaoga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le palapala: ua sauni e tupu i luga o eleele palapala;
  • fufuluina o le seleselega pristvolnyh ma mago lavea lala;
  • faʻamalosia malosi i le amataga o le tuputupu aʻe ma i le vaitaimi o le lāmala;
  • veleina uili uili;
  • laʻei pito i luga minerale fertilizers mai le amataga o le fuga (i le 3 tausaga);
  • puipuiga e faasaga i le malulu i le vaitaimi o le fausia o se laau (e oʻo atu i le 3 tausaga).

Mo le totoina o le fale, e le talafeagai le ituaiga o robinia, ae i totonu o le togalaau e mafai ona avea ma se vaega iloga poʻo se elemene o le faʻavaeina o vaega. O le galuega e faafaigofieina e ala i le gafatia e faʻalautele lenei laau i se tasi o auala e tolu:

  • totoina o fatulalaina e afaina ai se 100% mautinoa ma le ea 20 + 20-25; afai o fatu na totoina i totonu o se eleele tapunia, o se fatu laau e oo atu i le afa mita e fetaui lelei mo le gaosiga;
  • faapipiiina o laulaau i laulaau i totonu o le mea mama; O le sosola, lea o le a aliali i le 4 vaiaso, o le ai ai le maualuga o le 60 cm i le faaiuga o le taumafanafana;
  • faapipiiina i luga o se mea e ola ai vao (mo le mama o le ituaiga, o otaota uma o le tina ua vavae ese ma le faaeteete).
    Faaiuga mulimuli

  1. O le toe gaosia o le faʻapipiina o le Robinia e faia i le tautotogo, aʻo leʻi toe faʻafouina le suiga o le sua.
  2. A totoina laau toto, ia manatua o lona gafatia e lafo ese aʻa laau e mafai ona faalavelave i le totoina o togalaau. O se laau fugalaau, matagofie i pi, e mafai ona avea ma se tuaoi le lelei ma se faamalama po o se puipui.

Ata

O le a e vaʻaia se ata o se laka piniki Acacia:

    Ituaiga o Acacia:

  1. Yellow Acacia
  2. Lankaran Acacia
  3. Black Acacia
  4. Silver Acacia
  5. Sand Acacia
  6. White Acacia
  7. Acacia Catechu
    Tausia o Acacia:

  1. Acacia i fualaau
  2. Fugalaau Acacia
  3. Laufanua Acacia