A e faʻalogo i le leo o se alofaga tuai a Rusia e uiga i "se lua o taligalu solofanua na tafa mai i le vaveao," na e faafuasei lava ona e mafaufau: o le a le tele o solofanua o solofanua o a latou?

Mo i latou e fiafia foi e aoao mea uma e uiga i lenei solofanua masani, o le a tatou faʻamatalaina auiliili.

Amataga o le igoa o le suetusi

E leai se faʻamalamalamaga manino e uiga i le mafuaʻaga o le igoa o le faʻailoga o solofanua. I le auala, o le upu "solofanua", e tusa ai ma le tele o le lomiga, e le o se amataga Rusia.

I la matou gagana, e tele le nonoina mai le gagana Turkic, ma e le gata i le umi o le pulega a Mongol-Tatar, o le tele o Turkisms e tele atu aʻa anamua.

O le upu "solofanua" e masani ona fesootaʻi ma le Türkic "solofanua" (o nisi taimi ma le faaopoopoina o le "a" i le amataga), lea na taua e Turks o solofanua. Mai le Turkic na maua ai igoa o ni lanu o solofanua, aemaise lava, kauraya, savrasaya, roan ma kekekinkin.

E te iloa? I le tala faasolopito e uiga ia Sivku-Burka, ou te taʻu atu i le kaurk ni upu se tolu mai le igoa umi o le toafa-toa toafa e taʻu mai lona suti, ae e faigata tele ona mafaufau i le auala e foliga mai ai se solo siliva-enaena. O Burqas i Lusia na taʻua o solofanua e na o se togitogi, toso, po o sivaya - o se mea lanu enaena po o se solofanua, ma o le "kaurka" o se lanu lanu enaena e masani ona masani ai o solofanua vao. O le mea lea, o vaega e tolu o le igoa o se faiva-tale manu e le o vavaeeseina e le tasi le isi. O le mea moni lava, o Ivan le Fool na maua le solofanua totoa o se lanu e le masani ai, lea e ono tatau ona faamamafaina ai le natura uiga ese o lenei solofanua. Ae peitai, o le a le uiga o le upu "uiga" o lona uiga e le o manino, aua, e faavae i luga o le tala o le tala, e leʻi valoia e le solofanua se mea.

Ae faʻatasi ai ma le faʻailoga o mea uma e sili atu ona faigata. I le gagana tuai Rusia o le veape "faʻaleagaina", "gnaw". O lenei upu o lona uiga o le faʻaleleia, faʻamalo le afi.

Afai tatou te tilotilo atu i le solo "faʻailoga" o le solofanua (i le pito i totonu o le ata) - ulaula kulikulu lanumoana e taʻalo i le la, sinasina uliuli i lalo ifo o tulivae, siʻusiʻu ma mane - ona i ai lea o se mafutaga ma se mea e mumu i luga o se afi. E ui i lea, e ese lava, o le upu "bay" e masani lava ona fesootaʻi ma gagana Europa, ae ui i lea, o upu e masani ona faauu pe na mu, aemaise lava, "nidor" i le faa-Latin o lona uiga o le uila, asu, o le upu "knissa" sa faaaoga e tagata anamua o Eleni e faatatau i le manogi o le mumu ma susunuina, ae o le Czech "snědý" o lona uiga o le pogisa.

O le mea lautele, e leai se faʻamautinoaga mautinoa o le gagana o le upu "bay" o se tagatanuʻu, ma o le mea na faʻafeiloai ai, ae foliga mai o le mea muamua o lona uiga moni lava o se mea e fesootaʻi ma le faʻamamaina i le afi.

Aoao e uiga i ituaiga ituaiga o solofanua: "Vladimir Heavy Duty", "Arab", "Tinker", "Appaloosa", "Akhal-Teke".

Faʻaaliga manino

Mo le tele o seneturi, o se aganuʻu le faʻavasegaina o solofanua i ni vaega tele se fa - lanu mumu, bayi, lanu uliuli ma lanu uliuli; o isi fesuiaiga o mea e taʻua o mastheads ma submarines.

E taua! Otmastok - le tikeri o le saturation o le lanu autu i le lanu o le solofanua, otaota - soo se lanu e le o se "lauiloa".

Talu ai nei, e ui i lea, o loʻo i ai ni faanaunauga e faʻaititia le faʻavasegaga i le tolu (e ala i le aveesea o le lauulu) ma e oo lava i le lua (e ala i le aveesea o le lanu ma le bay).

Ae ui i lea, o le solofanua ua taua o se faga, lea:

  • o le lanu autu o le tino, ulu, ua ma le pito i luga o vae (oʻo i le tulivae) e paʻu enaena o lanu eseese, ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o lauulu uliuli (o le mea lea o le mafutaga ma se meaʻai mu poʻo se meaʻai);
  • o le vaega pito i lalo o vae (mai tulivae), o le siʻu, o le mane ma taliga e foliga mai e le mafai ona paʻu (pouliuli e mafai ona i luga o foliga);
  • mata enaena;
  • o le pau i lalo o le peleue e lanu.
O le mea lea, e mafai ona tatou fai atu o le faʻailoga e lanu enaena i le vevela.

E taua! O vae pogisa o manu o lenei suti e "foliga mai" e le mai i le fanau mai, ae pe a uma le tafe muamua, o le mea la pe afai o le "pusi lua" lauiloa e matua lanu mumu, e le o se mafuaaga lea e le fiafia ai ma masalomia se solofanua o soo se mea valea. O le "saʻo" le lanu o le a na o sina taimi mulimuli mai.

E masani ona taatele le suti o le Bay ma e alofagia i latou e faʻalelei i nei manu taua, faʻapea foʻi tagata taʻaalo.

Tuuina Atu Vai Eseese

O le tulaga faatonuina o loʻo taʻua i luga e mafai ai e le solofanua ona iloa o se faga. Ae ui i lea, i totonu o lenei suti o loʻo i ai le tele o lanu ma fesuiaiga, ma o nisi taimi e le tutusa ma le "punaoa" lea e naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia saʻo le suti.

Malamalama malamalama

E iai le lanu lanu enaena, e pei ona e ono mateina, e iai le lanu lanu enaena po o le mumu (piliki), ae o le pito i tua e sili atu le pogisa nai lo le manava (o nisi taimi o se paʻu pogisa e tafe i le pito i luga o le tino ma se ituaiga "fusipaʻu").

E mafai foi ona avea le malamalama ma vaega i luga o foliga, masani lava i mata. O le ulu, o le mane, o le siʻusiʻu ma le vaega pito i lalo o vae, e lanu uliuli pe uliuli i lauulu enaena.

E te iloa? "Soks paepae" i luga o vae o se solofanua talipupuni e mafai ona faatagaina, e ui lava e leʻi leva talu ona iai se tala faʻasolopito, o le lanu malamalama o le lima o loʻo taʻu mai ai lona vaivaiga ma le tiga. Ina ia faʻamaonia le valea o lenei faʻamatalaga, na lava le fai atu o le solofanua aupito sili ona taugata i le lalolagi, o se solofanua vaeluaina o le taʻavale Peretania e igoa ia Frankel, faʻatau i se faamaumauga lua selau miliona tala Amerika (!), E iai se totini faʻasolosolo ma soʻo paepae i luga o vae uma e fa.

Pogisa pouliuli

O le solo pogisa o loo i ai ni vae uliuli, se mane, se siʻu. O le pito i tua ma le pito i lalo o le paʻu e toetoe lava a uliuli. O le lanu tele o sukalati mafiafia, ma le tele o lauulu uliuli.

E le pei o le suauu karaka, lea e masani ona fenumiai le pogisa, e le tatau ona i ai i le tagata mulimuli ni lanu ma malamalama.

Cherry-bay (lanu mumu)

I solofanua faʻameaalofa, o le lanu sili o le peleue ei ai sona lanu mumu lanu moana (malamalama po o le pogisa) i se lanu enaena po o le mumu.

I le lanu o le mane, siʻusiʻu ma vae, o loʻo faʻapipiʻiina ai le lanu moana. O solofanua mumu, e tusa ai ma le tele o tagata malamalama, o le matai sili ona matagofie, ae e seasea lava.

O le fulufulu mamoe i ia ituaiga solofanua e foliga matagofie lava i le la, e sasaa mai ai moli lanumumu.

Deer-bay

O se lanu e lua-tone, o le lanu uliuli o le pito i luga o le tino e faasolosolo malie lava ona susulu i lona vaega pito i lalo (pei o le tia, o le igoa otmastka).

Chestnut

Toeitiiti lava o se faʻamatalaga masani. O le igoa o le lanu moana lanu uliuli e tautala mo ia lava. Lanu matagofie, aemaise lava i le susulu o le la.

Cereals - o le faavae o le taumafa o ituaiga meaai fafaga, lea e maua ai le malosi ma le malosi i solofanua. O nei mea e aofia ai sana, avo, karite, saito ma le rai.

Karak

E pei ona fai mai, o solofanua o lenei fatu e foliga tutusa lava ma le pogisa; ua lauiloa i se isi vaega ona o le susulu o le tan i luga o le mata ma le pito i tua o le tino, o lona uiga, o vaega pogisa ua tufatufaina atu i luga o le tino o ia ituaiga manu.

O le igoa ei ai le aʻa e tasi e pei o le "enaena", ma e sau mai le Turkic "kara-kupa", o lona uiga o le lanu uliuli-enaena. O le mea e malie ai, i le tele o gagana faʻaonapo nei o Europa o ia solofanua e taua o le uli ma le faga.

Suckers

O se tagata faʻasalalau, o loʻo fautua mai ai foʻi le i ai o faʻamalama malamalama, atonu o loʻo i ai i luga o le paʻu, i totonu o le uila ma e oʻo lava i luga o le croup ma le ulu ma se lanu enaena lanu enaena. Se eseesega e le masani ai o loʻo talanoa i se faʻalauiloa tupuaga o tuaa.

Auro

O se fesuiaiga o laei lanu enaena, pe a fai o le lanu autu o se lanu mumu lanu mumu.

E te iloa? O le lanu o le manu ua faʻaalia ona o se faʻamautuina lelei o kenera. Seia oʻo mai i le asō, e le mafai ona faʻatuatuaina pe iai se fesoʻotaʻiga tuusaʻo i le va o le gutu e nafa ma le lanu o le ofutele i solofanua ma le gutu e nafa ma amio, soifua maloloina ma isi uiga. E toʻatele tagata atamamai e maua se tali lelei i lenei fesili. Atonu o loʻo i ai se mea moni i lenei mea, e le o se mea e maua ai ni solofanua taʻavale (ma e maua i le tele o ituaiga) e sili ona lauiloa i taʻaloga taʻavale, aua o ia solofanua ua manatu e sili atu le ola maloloina, malosi ma paleni.

E le o se sitaili o le paʻu o le sitaili e faʻataʻavaleina, e ui lava o loʻo i ai ni ituaiga e taʻu mai ai se lanu tele.

O laʻei mo lanu eseese o solofanua e mafai ona suia, e ui i lea, o nei ituaiga po o isi fesuiaiga o le fagaua o le a tumau pea le lauiloa e le gata ona o lenei suti e sili ona taatele, ae ona o le mea e ofo ai e fetaui ma lenei mea alofa ma le tamalii.