Tupe teu

Aiseā e sili ai ona faʻaumatia e le au meli?

E foliga mai, o le a le faʻaaogaina o le oona oona, lea e le talafeagai mo meaai a manu? Ae leai - i le natura o mea uma lava o loʻo i ai lana talosaga. Ma o le manua masani, lea e sili ona lauiloa i le au tausi pipi, toe faʻamaonia ai lea.

Faamatalaga faʻamalosi

O lenei laʻau faʻapitoa e mafai ona vaaia uma i le steppe ma i le itu o le auala, i luga o papa ma latalata ane i eleele. E oʻo atu i le 1.8 mita le maualuga ma o loʻo ufiufiina i le vavao. O le laau oona i tagata ma le tele o meaola, o lea ia faʻaeteete i ai. O ponuncles o loʻo i ai se foliga lautele, e pei o se totoa, ma ua ufiufi i fugalaau, faʻaputuina i pulu. I luga o le tasi ponipuni e mafai ona oʻo i le 4,000 fugalaau o foliga o le logo, ae latou te le fuga vave, ae 1-2 i le aso. A uma ona tatala le polo, o le fugalaau ei ai se lanu piniki piniki, ma pe a maeʻa ona faapaleniina e pi, pe a uma le 1-2 aso ona avea lea ma le lanumoana ma ua maeʻa e aunoa ma se aʻa.

E te iloa? O Bruise pollen o loʻo lanu lanumoana foʻi, ma o loʻo manino le vaaia i totonu o le sulu.
Fugalaau toto i Iulai-Aokuso, e amata mai i le tausaga lona lua talu ona toto. I le tausaga muamua, o loʻo ia te ia se rosette ma se aʻa, lea e alu i lalo i le 60 cm.

Medoproduktivnost

I le tulaga o lona gaosiga, o le faʻamaʻaloga e itiiti ifo nai lo le mimilo, ma o lenei vaeluaga pe tusa ma le 200 kilokalama i le hectare. O se pipi mai se fugalaau manua e mafai ona oʻo atu i le 2.5 mg o le nectar, o le faʻasalaga e le laau e le faʻalagolago i le lamala po o le malulu. Ona o le lanu uliuli lanumoana o fugalaau felafoaʻi, e vave ona maua e pi. O le tasi koloti i le hectare o lenei laau meli e mafai ona aoina i le 800 kilokalama i le hectare, e 3-4 taimi sili atu nai lo isi laau. E fautuaina e tausia le 4-5 aiga i le hectare.

Faʻavae o le faʻapupulaina o le tuʻimomomo masani

E ui o le laau e le lelei, ina ia lelei le tupu o se manua e pei o se laau meli, e tatau ona e iloa tekinolosi mea taufaatoaga, ona mafai lea ona e tuuina atu ni pi ma le galue mo le vaitau atoa.

E taua! O le manua o loʻo i ai se malosi malosi ma faʻafetai tele i le lamala. Ae o le tele o le susu mo ia e leaga.

Faʻamasinoga

I eria e leai ni kiona e maua ai le kiona, e lūlūina se tuʻimomomoina i fasi, lea e avea o se ituaiga malutaga mo le malulu. Ina ua mavae le 2 masina pe a uma le germination o fatu, o laʻau e laʻau i luga o vaomatua, ma tuu ai vao e oo i le 12 cm, lea o le a avea o se malutaga e taofia ai le kiona. I na itulagi o loʻo i ai pea le tele o kiona, e le mafai ona e lūlū fatu. Mo le maualuga o le gaosiga o le faatoʻaga i le tausaga muamua, e tasi le tausaga le matua o le meli, e pei o le phacelia, ua totoina i se manua. Ina ia maua se fuʻa muamua ma le malosi, o le a totoina lenei laau aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, aʻo leʻi amataina le kiona. Afai o le tau i le itulagi e le maluelue, e sili ona lelei le lulu i le faaiuga o Me - i le amataga o Iulai, ona maua ai lea o le taimi e toto ai le meli ma maua ai le malosi mo se taumalulu saogalemu.

E faaopoopo atu i le manua o laau masani, o laau ia e maualuga le maualuga o laau toto, e aofia ai mea nei: linden, cherry bird, thyme, apple, blueberry, currant currant, plum, ash ash, common hazel, willow, rasipi, pear.

E masani ona lulu faʻamaʻi faʻamaʻi faatasi ma laʻau o le meli, lea o loʻo i le ogatotonu o le taumafanafana e lauiloa mo vaomago. A maeʻa lena, o le tuʻimomomoina e maua ai le tele o fugalaau fugalaau, ma o fatu pi e aoina mai seʻia oʻo i le malulu. O lenei laʻau o le meli e mafai ona ola i le tasi eria mo le tele o tausaga, ao tumau pea le aoga o fatu mo le 3 tausaga.

E te iloa? O fatu o lenei fatu tulaga ese o le meli e laiti tele ma e tusa ma le 280 afe oi latou i le 1 kg.
Soo se eleele e talafeagai mo le totoina, pe a lava le la. I le avea ai ma tulafono, latou te lūlū ma se fatu fatu faapitoa poʻo o latou lima, ma o le loloto o le totoina o fatu i le eleele e 1-3 cm. O le faʻaaogaina o fatu e oʻo atu i le 5 kilokalama i le hectare.

Tausiga

O le tausiga faʻapitoa mo le faʻamaʻaloga e le manaʻomia, ona o lenei togavao o le meli na sau mai le vao, i mea uma lava e aunoa ma le faʻaogaina o tagata. E le manaomia e ana fualaau aina le fausiaina poʻo le veleina. Ae peitai, afai e te totoina i se eleele lelei, o le fugalaau o le a sili atu ma sili atu ona mamana, ma o le tele o fugalaau o le a atili ai ona e maua le meli.

Mea aoga

O le tuʻimomomo e le gata o se mea taua tele o le meli, ae o se vailaʻau faʻasaina o loʻo i ai faʻamalolo, faʻamalolo, faʻamaʻi faʻamaʻi, mea faʻamoemoe. Mo togafitiga togafitiga, fugalaau ma laʻau o le laau, na aoina i le taimi o le vavao ma lelei faʻagogo, e sili ona talafeagai.

I le faaopoopo atu i le vitamini C ma le saponin, o mea oona o loʻo i ai i mea e gaosia i le seleselega, aemaise lava, faʻamalosia, ole togafitiga e tatau ona faia ma le faʻaeteete.

E taua! O le tuʻufaʻatasiga o se malosi o le namu malosi ma e maua i vaega uma o le laau.

O le fesoasoani lelei e faʻamalosi mai le afaina o le manua ma le gout, o le gasegase, le rūmatism, pulupulu. O le siʻosiʻomaga ma vaega o lenei mea totino e maua ai le maualuga o le toto paʻepaʻe ma lymphocytes i totonu o le toto ma faʻaleleia lona faʻatonuina. O laʻau o loʻo i ai faʻamalologa o meatotino, ma o le fuga o fugalaau e aveesea ai colic. O tapenapenaga o loʻo i ai nei vaovalaʻau o loʻo i ai se lagona toʻafilemu, o le mea lea, o loʻo faʻaaogaina ma le manuia e le mailei. Ona o mea o loʻo faʻamoemoeina, o loʻo faʻaaogaina ai le vai mo le bronchitis ma e oʻo lava i le tale o le tagata. O loʻo i ai foi i le laau ni mea e faʻafefe ma faʻafefe ma e aoga i le suamalie o gata.

Faʻapitoa i isi aganuu

Pe a faatusatusa i isi laau totō o le meli, e iai le tele o mea taua e maua ai le gaʻo:

  • le faʻaleagaina o le eleele;
  • e le manaʻomia se tausiga faaopoopo;
  • e mafai ona ola i se nofoaga e tasi mo le tele o tausaga;
  • o loʻo i ai se tasi o fuainumera maualuga o medoproduktivnosti;
  • o lona nectar e le faʻavaveina i lalo o le vevela o le la ma e le faʻamaligiina e timuga;
  • o lona meli e lelei lona tofo ma taimi umi e teu ai.
O le mea lea, 1 hectare o lenei mea e le lelei ma faigofie i ona togavao e mafai ona suia 3-4 heta saito o isi laau toto, ma afai e faaaoga saʻo, e mafai foi ona manuia ai le soifua maloloina o tagata.