Laʻau

Cineraria - fugalaau susulu ma lanu siliva

Cineraria o se laau e iai fugalaau pupula ma lau matagofie o lanu siliva. E aʻafia ai le aiga o Astrov. O le fanau mai o le fugalaau o Aferika i Saute, ae o ona vao vao e lauiloa e pei o se togalaau aina ma i le totonugalemu o Rusia. E faʻaaogaina mo le faʻaogaina o laufanua ma togalaau fugalaau. O vailaʻau faʻapitoa ma le tele o fugalaau o se ituaiga lanu eseese o le a valaʻau i tagata uma o fai togalaau. O le igoa o le laau ua faaliliuina o le "ashen". O lenei mea e iloa ai le lanu o laʻau faʻapitoa, laʻau vaivai. O le fugalaau e matua lelei lava ma o le a le tuua ai se tasi e le fiafia. Faafetai i lona le mautonu, o le tausia lelei o se mea faigofie lava.

Faamatalaga faʻatau

Cineraria - o laʻau faʻapitoa poʻo vao ua faʻasaina, e sili ona totogia aʻa. O le maualuga o le vaomatua e 30-90 cm. O le laau e fafagaina i se aʻa mafiafia aʻa, lea e loloto atu i le eleele.

O laʻau petiole lapoa o se foliga o le gaʻo, oval pe faʻafefeteina foliga e tupu i luga o le umi atoa o laʻau. O le ogatotonu o le mama ma laulaau o loʻo ufiufiina i se puʻu vaivai o se paʻu siliva-siliva. O laulaau e telē tele ma avea o se laumei vaivai vaivai.








I le ogatotonu o Iuni, e fuga mai ai ato i luga o tumutumu. E faigofie pe faʻapitoa. I tafatafa o le pito i fafo, e tele ni laina o fuga fugalaau lanu mumu, paʻepaʻe, lanu samasama po o le lanu violē. O le faʻavavega o le lanu e le gata i le tasi lanu, e mafai ona samasama, siliva, lanumoana poʻo le lanu viole.

Suia o le tasi ma le isi, o fugalaau o le cineraria e fuga mai seia oo i le ogatotonu o le autumn, seia oʻo mai ni pulu. A maeʻa le faʻavasegaina, ona vevela ai lea o pusa fatu, ma o loʻo i ai ni fatu laʻitiiti o se lanu uliuli, e foliga mai o le lanu uliuli.

Ituaiga o Cineraria

O le ituaiga o cineraria e aofia ai le tele o laau toto. Ae i le aganuu, o le sili ona lauiloa e na o ni nai ituaiga meaʻai ma le tele o ituaiga mea teuteu. I le tulaga masani, e vaevaeina i latou i laau teuteu ma laau totō.

Cineraria sami (silver). O le laau e manaia, ae i tulaga o le malulu o le ola ua tupu i le togalaau e fai ma tausaga taʻitasi. E taʻutaʻua mo laʻau teuteu. O lapisi laulaʻau lauolaola e faʻamavaeina i ni vaega laiti. E valiina i lanu lanu meamata lanu meamata ma o loʻo ufiufiina i se paʻu lalaga eleelea. O le laʻau e fai ai ni tafega eletise i le umi atoa o siaki, e tupu aʻe i totonu o le vao. O le vaomatua o le sami e le o se mea manaia. Na te faʻasaina ni ato samasama laʻitiiti e le lelei ona maua i laupepa lanu-siliva. O le mea lea, e toʻatele fai togalaau e tipiina aʻo leʻi tatalaina. Ole ituaiga e masani ona faʻaaoga i le faʻaogaina o togalaau aina. Eseesega:

  • Paʻu omea - e faʻasolosolo (e oo atu i le 25 cm) vaovao faʻatasi ai ma le laulaau lau;
  • Cirrus - maualuga maualuga (pe tusa ma le 45 cm), vao vaʻavaʻai ma laupepa faʻamalosi.
Cineraria Sami

O le cineraria e toto. Talu ai ona o lenei meaola e talafeagai mo le faʻatoʻaga i totonu, e masani ona taʻua o "fale faʻapitoa fale." O le ituaiga e lauiloa ona o le tele o le fugalaau susulu. O le mea tonu, e maualuga lona faʻapipiʻi e oʻo atu i le 70 cm le maualuga e ufiufi i le lanumeamata lanumeamata lanumeamata po o laʻau moa. I le afa lona lua o le taumafanafana, e ufiufi le vao i se pulou malulu o fugalaau susulu o lanu eseese. Mea teuteu:

  • Grandiflora - o se vaimatua 50-70 cm le maualuga, e fuga mai ni mea laiti faigofie-ato e i ai le lautele o le 5-8 cm;
  • E lua - vao 35-70 cm fugalaau fugalaau fulafula ma se lapisi e oo i le 5 cm, o latou petals e valiina i ni lanu eseese;
  • O le faʻasalaga - o se pulu e maualuga lona 70-90 cm o loʻo fuga i ni tamai ato (2-4 cm) faʻatasi ai ma peti vavalalata e pei o ave o fetu.
Bloody cineraria

O le vineatea e lauiloa. O ogalaau e sili ona maualuga o le laau ua avea ma laau toto e tusa ma le 60 cm le maualuga. O laulaau ma laʻau e ufiufi i fasi laau. Faʻamataʻu faʻapitoa ma faʻapitoa-o ato e tupu aʻe i vaega, ma faʻapupulaina ai i luga o le mea e tasi. O teuteuga varietal vaega e sili ona lauiloa:

  • O Tinamatua - o se laau toto e oo i le 25 cm le maualuga e ufiufi i le tele o fugalaau tetele e pei o fetu e iai se mafuʻe ma ni peti piniki;
  • Ligulosus - vao laʻau tele ma le tele o lauolaola o ituaiga leo eseese.
Lelei vailaau

Faʻavaeina tulafono

O le totoina o vailaʻau mai fatu e gaosia e ala i fatu. Talu ai o loʻo i ai se vaitau umi tele, o fualaau aina e maua mai ia Tesema e oʻo i le faaiuga o Fepuari. I le tulaga mulimuli, o le a oʻo mai le fuga i le tautoulu. O le gaosia o vaomatua mai fatu e amata mai i le faaiuga o Mati, talu ai e le tatau ona faatali mo lona fuga, ma o le a fiafia ia laʻau ia Me.

E tatau ona saunia ni atigipusa i le oneone ma eleele palapala. O fatu laiti e tufatufaina i luga ma sasaina i fafo e faʻaaoga ai se pule. A maeʻa lena mea, o le eleele e sosolo ma o le pusa e ufiufi i le foila. O pine e afaina pe a mavae le 7-10 aso, pe a maeʻa ona vave aveeseina lea o le fale ma ave le pusa i se nofoaga malamalama lelei ma le vevela o + 20 ... + 22 ° C.

Pe a tupu laau toto 2 lau moni, ona latou tosoina lea o pusa paʻu taitasi. Ona o le malosi o le rhizome, o isi gaioiga o le cineraria e mafai ona tiga. A uma ona piki, e teuina ia laau i le vevela e le sili atu i le + 15 ° C. I le masina o Me, pe a mavae atu gutu, latou te gaoioi i eleele matala faatasi ai ma pi.

O le faʻaleleia o ituaiga mea teuteu, e aofia ai vailaʻau o le sami, faʻaaoga le auala e tipi ai. I le taumafanafana, ua lava lea e tipi le pito i luga o le pupu pe a ma le 10 cm le umi. Ua totōina i totonu o se pusa ma oneone ma oneone. A o lei totoina, o le togafiti e togafitia ma Kornevin. Mo le vaitaimi o fetuutuunaiga, o loʻo totogoina totogo i fagu palasitika poʻo ata tifaga. A oʻo mai o latou lava aʻa, latou te amata ona ufiufi. Muamua, e tatala avanoa mo le tele o itula i le aso, ona maeʻa lea. I le tautoulu ma le tau muamua o le taumalulu, o loʻo ola i totonu o pusa ma i le taumalulu e aumai ai i totonu o se potu malulu. O le isi vaitau o le tautotogo, e mafai ona e faʻapipiʻiina le cineraria i totonu o le eleele.

E mafai ona faʻalauteleina se vao telē e ola lelei e ala ile vaevaega. O le faia o lenei mea, ia Me-Aokuso, o le gaioiga e faia faʻatasi ma le vavaeese tutusa o le aʻa ma toso i ni vaega laiti ma ni aʻa malolosi. I le taimi lava e uma ai ona totō, e teuina ia laau i se mea malulu, paolo. A maeʻa fetuunaiga, latou te ola e pei ona masani ai.

Totoina ma le tausiga

Mo le totoina, cineraria filifili se nofoaga lelei ma faʻapogisaina i le aoauli. O le laau e fiafia i le malamalama, ae i lalo o le susulu o le la, o laulaau e ufiufi i lanu enaena (mumu).

Le palapala. Fufulu palapala ile luga ole laupepa. A o leʻi totoina, e faʻapena ona tuʻuina atu sina oneone itiiti, peʻa ma le faapalaga. I le taumafai e aua nei faaleagaina le aʻa, o laau totō ua totoina i pitonuʻu papaʻu ma se mamao o le 20-25 cm. A uma ona totōina, faʻafeʻeina le palapala, faʻalelei ma faʻafefeteina ma solo. Ua totoina fale i totonu o ipu lapopoa. Faʻaaogā se faʻafefiloi palapala o lau laʻau, palu ma le peat. E aoga le faaopoopo o fasi laau paʻu ma le pefu i le meaʻai. O isi tausiga o le laau e le faigata.

Lulu Cineraria e fiafia i mea lelei. E sili lona lagona i le vevela o + 15 ... + 18 ° C. Pe a vevela i le + 20 ° C ma luga, o lauʻau mumu ma laʻau e amata ona mamae. I le po, o laau e tu ai le malulu i + 5 ° C. Afai e totoina le cineraria i totonu o se atigipusa, ona amata lea i le ogatotonu o le tautotogo ia Oketopa i luga o le televise po o le faletalimalo ma le faʻaauau pea o le ea fou.

Totogi. E manaomia e le laau le maualuga maualuga o le susu, ae e le manaomia le sulu ona o le faaputuga i luga o le lau. O le mea lea, o pallets ma laʻau susu poʻo le uamea lautele ua tuʻuina i tafatafa o fugalaau. I totonu o le togalaau, e mafai ona e faʻaleleia le palapala ile mamao mai aʻa.

Faʻasa. Cineraria e manaʻomia le tele o le suāsusu, ae le tatau i le vai ona paʻu i totonu o le eleele, e le mafai ona aloese mai le pala. A uma ona faʻamaʻa, e tatau ona e vaʻaia le eleele ma vaeluaina se meaʻai.

Fertilizer. E manaomia tele e le laau ni laʻei pito i luga, latou te faapitoa lava i eleele leaga. Faatasi pe faalua i le masina, e faʻafeinu le vao i se vaifofo o mea faʻaleleia o minerale mo laau toto. I le tautotogo, o tuufaatasiga faatasi ai ma le faateleina o mea e maua mai le gaosiolosi e faʻaaogaina e fai ai ni laʻau matagofie, ma i le taumafanafana, e faʻaaogaina ai se mea faʻalavelave ma se mea e maua ai le phosphorus maualuga, e manaʻomia mo le fuga. E tele taimi i le gasologa o le vaitau, o le faʻaofuʻuina o le mineral e suia i mea faʻalaʻau (mullein).

Teuteu. Aʻo mamae le maʻi, e tatau ona vaeluaina i le lautusi muamua. Ua faapuupuuina foi laau toto.

Togi. I se tau le lelei, e le lelei le faʻaogaina o vailaau. E tele lava ina paʻu le 'ai, o lea ua latou ola ai i totonu o le togalaau e avea o laau taʻitasi. I le maeʻa o le tautotogo, ua faʻaumatia uma le pu, ma ua eliina le fanua. O nisi o taimi i le tautoulu, eliina ai le vailaau ma totoina i totonu o ipu, lea e aumai i totonu o se potu susulu, malulu (leai se sili atu nai lo le 10 + 15 ... + 15 ° C). I tulaga faapea, e mafai ona faaauau ona fuga. I le taimi o le tautotogo, o vao ma pusa ua ave i totonu o le togalaau pe toe totoina i le eleele avanoa. I totonu o le itu i saute, faʻapipiʻi vaalele i totonu o le eleele. O le faia o lenei mea, i le maualuga o le 10-15 cm o loʻo ufiufi i laupapa mate po o lala toto.

Maʻi ma faʻamaʻi. Cineraria e puipuia mai faʻamaʻi toto. O faʻalavelave foi e le taumateina. O le tele lava o taimi o aphids, whiteflies ma pusi vaʻaia. O le mea lea e le afaina tele ai le pamu, e tatau ona siaki le vao ma togafitia i se taimi e tatau ai (Neoron, Fitoverm, Karbofos).

Cineraria i le faʻasologa o fanua

E masani ona faʻaaogaina vailaau faʻamalosi ma susulu e teuteuina ai le tuaoi poʻo le pito i luma o le togalaau fugalaau. Silver cineraria ua totoina e faasaga i se talaaga o laau lauolaola susulu i le foliga o se tuaoi teuteu i luga o le eleele, faapea foi i totonu o vane papa.

O ituaiga o le fugalaau e matua lelei lava le teuteuina o le faapaologa ma le faapaologa. E mafai ona e faʻaaogaina i totonu o se togalaau fugalaau faʻafefiloi. O le tele o lanu ma foliga o inflorescences e mafai ai e oe ona filifili lau pele e sili ona e fiafia i ai poʻo le fatuina foi o se vailaau atoa o le cineraria. O paaga sili mo ia o le lobelia, petunias, phlox, sage ma marigolds.

Faʻamatalaga o le faʻaaogaina o faʻataunuʻuina pe a fai faila e masani ona fai. O se paranesi e tele ni lanu susulu e foliga tele i totonu o se fagu ma e le o se taimi umi.