Fua o le gaosiga

Toto ma tausia le Roses Red (Zeanotus)

O le tele o ituaiga fugalaau matagofie mo le dacha o nisi taimi e le mautonu - e matua faigata lava ona filifili poo fea le laau e filifili. I la tatou tusiga o le a tatou taʻuina atu ia te oe le mea o loo faatusa i ai le krasnokorennik, pe faapefea ona totoina ma tausia le laau.

Suavai faʻamatalaga

Fugalaau - o se sui susulu o laau totino, e uiga i le matagofie o le fugalaau. O lona maualuga e 50-100 cm.

E taua! Talu ai ona o le tuputupu ae o laʻau e vave ona faia vave, e taua tele le nonoa i luga - o le a laveaʻi ai i latou mai le vaivai ma fesoasoani e fausia se pale matagofie.
I le ituaiga, e tusa ma le 80 ituaiga o fugalaau, ae o le tele lava o taimi e mafai ai ona e mauaina le Amerika lanu-mumu, lea e lelei le puipuiga i le malulu. I le taimi o togavao faʻamafanafana e faigofie ona fenumiai ma le lilac - o a latou mea e le tutusa e tutusa.

O le fugalaau e amata ia Iulai. Faʻailoa i nai fugalaau laiti, faʻapipiʻiina i luga o fugalaau. E iai le lanu viole, piniki, lanumoana, zeanotus paʻepaʻe. E mafai ona lauiloa i latou manogi manaia.

Ituaiga ma ituaiga

E pei ona taʻua i luga, o le ituaiga sili ona lauiloa o le zeanotus Amerika i aso nei.

E faavae i luga o lea mea, o ituaiga o ituaiga eseese na gaosia:

  • krasnokorennik pale - O se laau ma fuga lanumoana lanu moana;
  • Marie simon - Fugalaau faʻatasi ai ma mea lanu piniki;
  • Gloire de versailles - Fugalaau ma lanu violē;
  • Topa - O se laau faʻamaʻi lanumoana.

O lenei ituaiga meaola e tupu i Ukraine, Belarus ma le Central Black Earth zone a Rusia.

O lau togalaau o le a teuteuina ma le matagofie i laau e pei o le Jasmine, silverweed, heather, hibiscus, hydrangea, camellia, magnolia, lilac, rosehip, juniper, elderberry, clematis, deytion, forsythia.
O le isi ituaiga ituaiga o leona-pyramidal zeanotus. I le natura, e tupu ai i Kalefonia. O loʻo faʻatusalia mai i lalo e se laʻau faʻamafanafana e maualuga lona maualuga i le 6 mita. I totonu o ituaiga lauiloa o lenei ituaiga o mea nei:

  • Skylark - o loʻo faʻatusalia e ogalaau uumi i fugalaau lanumoana;
  • Snow sulu - O se laau tetele ma fugalaau paʻepaʻe;
  • Tali le victoria - o se mea e le masani ai fetolofi i fugalaau lanumoana;
  • E1 Dorado - o se fugalaau e fua mai ai lanu auro ma lanu lanumoana.

E te iloa? Zeanotus ei ai tulaga faʻapitoa faʻamalolo. Faʻafetai i alkaloids o loʻo iai i totonu o le laau, e mafai ona faʻasaʻo le toto maualuga ma faʻaleleia le faʻatinoina o le tino o le tino.
E tele isi ituaiga meaola ma ituaiga o zeanotus, ae e seasea maua i totonu o tatou eria.

O fea e toto ai krasnokorennik

Mo le totoina o se fugalaau, ua fautuaina e filifili ni nofoaga mafanafana e puipuia mai le matagi. Filifili se moli, lauʻeleʻele suavai mama, laufanua lelei. E le tatau ona e totoina se laau i eleele maualalo, aua o le susuga pala e mafai ona oo atu ai i lona maliu.

Toe gaosia ma totoina

Afai e te filifili e ola se zeanotus i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona totoina ma tausia le fale. E mafai ona faia faʻatoʻaga i ni auala se tolu. Manatunatu ia i latou taʻitasi.

Fatu

A o leʻi totoina fatu, mo le 3 masina ua faʻamaʻaina i totonu o se potu e faʻavevela ai i le vevela o + 1 ... +5 ° C. A maeʻa lenei, e sasaa fatu i vai inu ma faʻatali sei maeʻa maeʻa le vai.

Ona tatau loa lea ona tuu i le suka o le sulfuric ma tuu mo le 1 itula. A maeʻa lena, e 5-6 taimi e manaʻomia ai ona fufuluina le fatu. Ua toe faia le Stratification, na o le 1 masina ma i le vevela o le 0 ... +2 ° С.

Ona tatau lea ona tuu le fatu i se vaifofo faapitoa e faaosofia ai le alualu i luma, ona malogo lelei lea mo le 4 aso.

Le faʻaaogaina o le meafaitino e faʻaaoga ai se 3% o le fofo o le Trior, pe a uma ona toto fatu i totonu o fagu ma eleele ua saunia mo le totoina o fatu.

E taua! E le tatau ona e totoina vao i nofoaga paolo - i ni tulaga, e le mafai ona fuga.
E manaʻomia le faʻalauteleina o fatu e le sili atu i le 0.5 cm. O le atigipusa ma fualaau aina e tatau ona afifi i le polyethylene ma tuʻuina i lalo o le tioata. O le vaʻaia e tatau ona faʻatauina 4 taimi i le aso i aso uma.

E taua foi le faatumauina o le vevela i totonu + 17 ... +24 ° С. A maeʻa lau laʻau i luga ole laʻau, ona fai lea o se pi i ipu eseese.

I le faaiuga o Aperila po o le amataga o Me, pe a mausali, faʻafefe o le tau, e totōina fatu i fanua tatala.

Tuʻu

I le taimi o le toe gaosia e le oti, o itu laʻau ua filifilia, ma ua maeʻa ona pipiʻi i lalo o se lua ua saunia i le eleele. O le paranesi e faʻapipiʻi i le eleele, ma o lona vaega pito i luga ua faʻapipiʻiina i le pi, lea e lafoina i le eleele.

E manaʻomia le sola ese e faʻatumu ai le eleele i le mea e faʻapipiʻi ai i le malolo, e mulumulu ma le mafiafia o le 5-6 cm. Ona tatau ai lea ona e susuina le palapala ma faʻaleleia le palapala.

A mavae ni nai masina, o le a amata ona aliaʻe aʻa - o lona uiga e mafai ona e vavaeeseina le sola ese mai le matua matua.

Laʻau

O le togafiti e aofia ai le vavaeina o vaega pito i luga o le tipu. O le umi e tatau ona le itiiti ifo nai lo le 10 cm. O le faʻatinoga e faʻatinoina ia Iuni poʻo Iulai, aʻo aveese laulaau pito i lalo.

Mo le 30 minute, e tatau ona tuʻuina atu lala i totonu o se fofo-faʻaosofia le fofo. A maeʻa lena mea, e totoina ni meaʻai i peat containers, 12 x 20 cm le lapopoa, ua tumu i le oneone oneone.

Laʻau e faʻalauteleina i le 3-4 cm, ma o laʻau e tuʻuina i le ea fou, ma tuʻuina atu se moli faʻalaumalie vaivai. E tasi i le vaiaso e tatau ona fafaga i latou i fofo o vai. A maeʻa le 3-4 vaiaso o le a faʻavaeina ni mea.

E te iloa? O tagata muamua o Amerika na latou faʻaaogaina le Red Roses e avea o se mea inu suamalie lelei - lauti.

I le lua tausaga o Setema, e aoga le aumaia o se atigi pusa i totonu o le potu ma faʻamautinoa ai le vevela e + 20 ... +24 ° С. O iinei latou te faʻaaluina ai le taumalulu. Ia Aperila, latou te totoina i eleele tatala, ma o le mamao i le va o laau e le sili atu nai lo le 50 cm. E fafaga tasi i aso uma e 10.

Tausiga o zeanotus

E taua tele le faia o le tausiga saʻo mo le fugalaau. Mafaufau pe o le a.

Faʻasa

E le fiafia le laau i le susu o le susu, ae tatau ona faia masani le suāsusu. Ina ia faʻafefeina le fuga ile tau faʻatolu i le vaiaso. I le i ai o le vevela o le tau, ua fautuaina ina ia faateleina le taimi o le fafaga. Mo le tasi togavao e te manaʻomia 8-10 lita o vai. E tasi i le 10-14 aso e tatau ai ona faʻamalolo le eleele.

Laʻei pito sili

Afai e totoina le fugalaau i luga o le eleele lafulemu, e le manaʻomia le faia o faʻamalaʻau. O le mea autu - ia faia le faapalaga i le taimi o le totoina. Afai e ola le zeanotus ile eleele leaga, e tatau ona faʻaaoga ni meaʻai faʻamalolo, amata mai le tautotogo ma faaiʻu i le faaiuga o le taumafanafana, i vaiaso uma.

Teuteu

A maeʻa le vaitau o le taumalulu, o le fale o le lālā o lālā laiti mūmū e faʻaleagaina. I le faaiuga o Mati, e teuteuina, e tatau ona tuu le 10 cm o le tuputupu ae i le tausaga talu ai i luga o le ala. O ia manipulations e talafeagai mo le fausiaina o le pale ma le aveeseina o ni vaega malo. Mo le toe faafouina o le teuteuina o laau toto e tusa ma le pito i lalo o le ogalaau.

Nofoaga mo le taumalulu

O le fugalaau e lelei le faʻafefe o le kiona ma e mafai ona faʻafetaia le vevela ile -23 ° C. Ia Oketopa - i le amataga o Novema, o loʻo fautuaina pea e mulumulu le palapala ile laʻau, faʻatasi ai ma le laina 1 mita.

E taua! E le mafai ona e totoina se laau i se ata tusi - o le a taʻitaʻia atu ai i le tautoulu.

O le faia o lenei mea, o se solo lelei po o se peat. O le mafiafia e tatau ona le itiiti ifo i le 10 cm. E fautuaina le suāpalaʻau e afifi faʻamafu ma faʻafefiloi i luga i luga.

Faamai ma faafitauli faigata

O le mea lautele, o le laau e lelei lona tetee atu i faʻamaʻi ma mea faʻavevela, ae o nisi taimi e oʻo ai osofaʻiga. Ua afaina le laau i chlorosis ferrous. E tupu lenei mea i le leai o se uʻamea.

O loʻo faʻaalia i le samasamaina o le laʻau, lona fesuisuiai ma le faʻaleagaina, faʻafefe o pusa, le faʻasaina o le atinaʻe o aʻa. E faasolosolo lava, o le oti o le laau. Ina ia puipuia le faaleagaina e glandular chlorosis, e tatau ai:

  • ia faia ma le faaeteete le filifilia o le mea e sui ai - aua o le fugalaau e talafeagai lelei le palapala ma le manava manaia. I le i ai o le malosi o le susuga o le eleele, o le a mafua ai le vave faʻaleleia o le eleele ma le atinaʻe o chlorosis.
  • suāsusu e tatau ona avea ma vai inu. Ina ia faia lenei mea, i le vai masani o le faaopoopo lea o le sua o le tipolo. O ia ituaiga vai e tatau ona faia i le vaiaso.

E te iloa? O le fugalaau na maua lona igoa mo se mafuaaga: "ceaneus" o lona uiga o le "lanumoana". O le lanu lea o le tele o ituaiga o Red-Rhinoceros.

O le ceanotus poʻo le mumu o se laau laʻau matagofie, o lona faʻatoʻaga e le faigata. O sina manao laitiiti ma le tausiga lelei o le a teuteuina ai lau 'upega tafaʻilagi faatasi ai ma se fugalaau faʻamafanafana muamua.