Fua o le gaosiga

Tuputupu Aʻe o le Laʻau Lama Fua: Faʻasologa Tauleleia

O le vine (Arbutus, vine) o se laau teuteu o le thermophilic, lea e mafai ona tupu mai i se fatu e se tagata fai fugalaau masani ma se tagata fugalaau fuʻa muamua. I le vaitau o le fugalaau mai Arbutus, e faigata ona vaʻaia se tilotilo, ma i le taimi e fua ai, o le a fiafia ia te oe i fua, e foliga tutusa ma strawberries masani. E mo le tutusa lenei laau ma maua lona igoa.

I lo matou eria, ua tupu lenei laau i totonu o se potu e eseese i auala e lua: i le faatauina o se laau i totonu o se vasega pepe po o le totoina o fatu.

Tulaga manaomia mo le totoina o mea

E leai ni mea faʻapitoa mo fua o fatu, pe afai e fou (e le sili atu nai lo le tausaga).

E te iloa? I aso nei, e masani lava ona maua se vine i luga o auala o le tele o aai Europa. Ae ui i lea, na muamua na tupu i le Metitirani ma isi vaega o Aialani ma Farani.

Stratification ma sauniuniga fatu

Laʻau o le Strawberry i le fale e tupu faigofie. Mo lenei mea, aʻo le i luluina, o mea totō e faʻaumatia mo le lua masina i se paluga faʻapitoa e aofia ai:

  • peat - 70%;
  • oneone - 30%.
Ona, tuʻuina lea o fatugogo i totonu o se atigi fagu vai ma tuʻu ai mo le vaiaso.

Mo le tuʻuina o mea totō e tuʻuina i totonu o le paluga ua saunia i le loloto o le 10-15 cm ma faʻaleleia lelei. E ufiufi le atigipusa i se ato ma faʻamamā mo le 3 masina i le pusaaisa (e le na o le pusaaisa). Afai oi ai se faapaologa matala po o se loggia, e mafai ona e ave le atigipusa i fualaau ma iina. O nisi taimi atonu e amata ona totoina fatu i totonu o le pusaaisa. I lenei tulaga, o le fagu ua tuu i luga o le faamalama i le itu i matu (ina ia leai se susulu o le la ma e mafanafana, ae le vevela).

Afai e le ola le fatu pe a mavae le 3 masina, e aveeseina mai le pusaaisa ma tuu i luga o le faamalama i matu, ae le aveeseina ato.

E te iloa? O le vine e iai lona lava uiga ese - o le laau e paʻu i tausaga taʻitasi. Na paʻu o ia i se mea e le mautonu, lea na taʻua ai le laau "musumusu".

Tupulaga tuputupu aʻe

I le lautele, e mafai ona fetaui lelei fualaʻau:

  • fanua masani mai le togalaau;
  • tuufaatasiga o le perlite, vermiculite ma le eleele mo pama;
  • palapala mo conifers, oneone ma peat.
Ae ui i lea, ae e te leʻi totoina se laau o le vine i le fale, e tatau ona manatuaina o lenei aganuu e ola lelei i se mea e masani ai ma se siva faapitoa. O le mea lea, o le a sili atu le faʻalelei i se paluga o le paluga, e maua mai lalo o tagata matutua.

E taua! O le Vermiculite ua faaopoopo i le eleele e faateleina ai avanoa o le manuia.

Lauina o fatu

O fatu ua saunia e lūlūina i totonu o se eleele faʻamalieina i le loloto e tusa ma le 1.5-2 cm. E tuʻu le tane i totonu o se paolo malulu.

Tuutuuga ma le tausiga o mea toto

E ui lava e le o tele naua le togavao i le totoina ma le tausiga, o le a e manaʻomia le onosai, aua o le a foliga mai e faatoa uma lava le 2-3 masina. I le taimi atoa lenei, o le suāsusu e faʻaaogaina pei o le palapala ua mamae.

E te iloa? E i ai tulaga pe a tupu fatu pe a uma le 10 masina. O le mea lea, e aoga le onosaʻi ma le faʻaeteete e tausi lelei meaʻai mo se taimi umi.

Tuutuuga ma le tausia o pepe

Pe a totoina fatu, e aveese ato mai pusa. I lenei laasaga, o le tausiga atoa o fualaau vavalalata e aofia ai le fausiaina ma le tausia lelei o le vevela i totonu.

E taua! O le faʻateleina o le suāvai e taʻitaʻia ai le fesuiaʻi o aʻa, faatasi ai ma le taunuʻuga e mafai ona aliali mai i luga o laulaau ni lanu pogisa, ma o le a latou. Faatasi ai ma le le lava o le susu, o le laau lafoaʻi lau.

Lulu

O le maualuga o le taumafanafana mo le totoina o le strawberries o le + 20 ... + 22 ° C.

Faʻasa

O le fufuluina o laau e tatau ona faʻalelei ma masani.

Picks

A maeʻa lauʻau e oʻo atu i le 5 cm, e mafai ona lafoaʻi. Latou te faia lenei mea ma le faʻaeteete e mafai ai, taumafai e aua le faʻalavelaveina le paʻu o le eleele: o le togalaau o loʻo i ai se aʻa e sili ona agavaivai ma aʻafia.

E taua! O tuai matutua e le mafai ona ola i le togi.
A uma ona pikiina, o loʻo totoina fatu laau i ni pusa eseese seʻia oʻo ina latou maua le laulau valu. I le taimi lenei, o strawberries o loʻo faʻapipiʻiina i se nofoaga tumau. O Strawberry o se mea manaia matagofie o le a fiafia ia te oe i ona foliga matagofie pe afai e te iloa le totoina saʻo, o fea e tuu ai ma le auala e tausia ai (e taua tele le aua nei galo e suavai le laau o le vine).