Laʻau

Vaaia o fesi mo se mutia, faʻamatalaga ma ata

Fescue o se paluga masani, masani ona faʻaaoga i le mamanu o laʻau. E le o manaomia le tausiga o le laau, e le faigofie i faʻamaʻi ma iniseti leaga. E tele ituaiga o vailaʻau o le a avea ma mea teuteu mo soʻo se mamanu faʻafanua. Source: gazony.com

Faʻamatalaga ma faamanuiaga o fesaga

I totonu o le vao, e nofo latalata ane i tulimanu uma o le paneta: i itulagi ma se malulu, temperate, o loʻo i ai le vateatea, nofoaga o mauga o le vailaʻau. E mafai ona maua i laufanua ma togavao.

O le aʻa e amata, e aunoa ma le moa, e mafai ona oʻo i le maualuga o le 0.1-2 m (faʻalagolago i le ituaiga). O le laau e fai i lalo o le eleele o loʻo fetolofi poʻo aʻa. Punaoa: npp.uu.ru

O laulaʻau e laina, e masani ona vevela ma sosola, e le masani ona laʻei ma lamolemole. Papatusi e oo i le 1.5 cm le lautele. E gaugau pe gaugau mo le lelei o le susu.

Inflorescences o loʻo salalau pe faʻafefe. Laʻau vaʻalo i luga o vae uʻamea o le 5-15 mm le maualuga ma le 2-15 fugalaau, vaʻavaʻa ma vevela. O le faʻaaogaina o fua o se mea e le masani ai, o se mea itiiti. Lalo i le 1 vein, pito i luga ma le 3. Fua o le lanu e sili ona taua, tusi, lima veins. Ovary ovate ma se pea o stigmas, tolu sima.

O le fuga e tupu i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana.

Faʻamanuiaga o loʻo iai i lalo nei:

  • faia se kapeta lamolemole lamolemole mo le mutia;
  • malulu-faapalepale;
  • talia toleni malulu;
  • E le taugata;
  • filemu le faapalepale maualalo mowing;
  • vave ona toe faʻaleleia pe a maeʻa faʻaleagaina;
  • tele ituaiga eseese e puipuia i le solipalaina;
  • O loʻo faʻaalia mai i le televave o le alualu i luma, o lea latou te le manaʻomia ai pea le mowing;
  • faʻafeiloaʻi le faʻaaogaina o mea oona, gas, ulaula;
  • e le mamae i le tau vevela;
  • faʻasaʻo i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faafetai i lenei lisi matagofie o uiga lelei, o le mutia e masani ona faaaoga i taulaga ma nofoaga tumaoti.

Ituaiga o fesesa, o latou faʻamatalaga, faʻaoga

E tele ituaiga o ituaiga o lenei laau. Manatunatu i laʻau e sili ona lauiloa mo teuteuga.

Laveʻa mumu

E oʻo atu i le maualuga 0.2-0.7 m. O laʻau e faʻamausalī, faʻamalosi pe lamolemole, o nisi taimi e tulaʻi i lalo. Faʻamau se pu. O laulaau e umi ma vaapiapi (e le silia le 3 mm).

O aʻafiaga o aʻa i lalo o le palapala, faʻapipiʻi le vavao. Faʻaaogaina e teuteuina le mutia pe faʻapitoa ma isi laʻau. Red, Sizaya

Faʻasolo mai Gray

E aofia ai le 300 ituaiga. O lenei togavao e laʻitiiti i le lapopoa ma laʻau mūmū-lanu meamata. O le toe gaosia e tupu i le vaevaeina o le rhizome. O le eseese o loʻo maua le lautele i le mamanu o le laufanua. E sili le fiafia e ola i ni mea mafanafana, maoaʻe.

Vaʻa faʻanoanoa

Vaʻaia tele ma le mamana mamana. O le tele o auala o loʻo i luga ole eleele. O nisi atonu e loloto atu i le 1.5 m.

Ole tele o gaʻo e tele lava, faʻasolosolo, tele, e aunoa ma se tele o lauusiusi. E i ai ni paranesi laiti, lea e ese mai ai, ua ufiufi i laʻau tele. O le paolo o papatusi e eseese mai le malamalama i le pouliuli pouri. Latou te oʻo i le 13 cm le uumi ma 7 mm le lautele.

E mafai e le ituaiga ona faʻasaʻo lelei le vevela o le vevela, ae i lalo o le aisa e mafai ona oti ai. Paolo-faapalepale, i le taimi o le tau vevela ma i le leai o le susu, amata ona fufulu. E le tali lelei i le solia, o lea ua totoina i vaega e maualalo le feoaiga. E sili i le oneone oneone. Laʻau, Blue

Blue Fescue

O lenei ituaiga o le a avea ma se mea teuteu o se laʻau teuteu. O se laau ei ai le paʻu o le laʻau e foliga matagofie i autafa o vaituloto, i paka a le aai ma sikuea. E mafai ona totoina le laʻau Blue i luga o soʻo se 'upega tafaʻilagi, o le mea sili e fetaui lelei ma le laufanua. Pe a mamanuina se mutia, e totoina muamua laau tetele, ona laiti, e faavae i luga o le ata.

Panicle fescue

O lenei mea o se meaola maualalo, e oʻo atu i le maualuga o le 15 cm faatasi ai ma taliga o sana. O laʻau lanu lanumeamata, e oo i le 7 cm le umi. O le fuga e tupu i le faaiuga o Iuni. Aʻo ia atiina ae, o loʻo fai ai ni vao vavao. E sili atu le fiafia i nofoaga o le la, ae faʻafefe filemu le ata. O le toe gaosia e tupu i le vaevaeina o laau tetele i le tautotogo ma le autumn.

I matagi malulu, o se vaega o laʻau e mate. Papatusi e tatau ona vavaeina i le amataga o le tautotogo, o le a vave ona tutupu i le vaitau, o le a toe faʻaleleia le teuteuga.

Faʻanoanoa, Mamoe

Sheep Fescue

E fai ai se togavao tele: o laʻau e manifinifi, pito i luga i foliga o se tafatolu. Pepa laupepa e faʻanoanoa, faʻaloloa, e le lautele, faʻafefe. E faʻapotopotoina inflorescences i le vaʻavaʻa, punou, falaoloa mamao. Lago o le maa uʻamea.

Faaaoga mo le resitaraina o tuaoi, ala, itu o vaituloto. O le mutia mo laʻau i luga o eleele matitiva ma le malogo, ola lelei i lalo o pine pine. Laasaga faʻavae e oʻo loloto i le palapala. O le vailaʻau e puipuia i le solipalaina ma le faʻaleleia e oʻo i le 3.5 cm.

I le faapipiiina i luga, e mafai ona tatou faaiuina o le fesesa o se filifiliga sili ona lelei mo le totoina o se mutia. Afai e te filifilia le ituaiga saʻo, e mafai ona totō i soo se eria, e oʻo lava i le malulu ma luga o laufanua. E mafai ona e faʻatau fatu ma fualaau aina i totonu o se faleoloa faapitoa ile tau maualalo.