Fualaau

Matou te tupu le pale i luga o le togalaau

O le tele o togalaau faʻasalalau "Crown" na faia e tagata faʻatoʻa Dutch na tosina atu le mafaufau o le tele o fai togalaau.

Sei o tatou faamasani vavalalata atili ma le sulu "Crown", faamatalaga o ituaiga, uiga, ata ma iloiloga.

Faʻavae vasega

Laʻau laʻitiiti, e le o laʻau lanu ma e sili atu i luga o fusipaʻu, lafoaʻi ma se lanu matagofie, tele. Faʻafeiloaʻi ma le gaogao o gaʻo, ma taofi le mamafa o le fua. Laʻau laiti e oo atu i le 30 g o le mamafa, o le saʻo o le "fatu", lanu mumu lanumoana ma se lanu susulu. O le paluga o le sugary, mea suamalie ma suamalie ma se mea faaopoopo faaopoopo, ei ai se manogi manogi o strawberries. Strawberry "Crown" i le faʻamatalaga o le ituaiga o mea uma e faʻaaogaina ma matagofie foliga, e pei ona vaaia i le ata.

Vaʻai i ituaiga o fualaʻau masani: Honey, Clery, Eliana, Finnish, Maxim, Queen, Chamora Turusi, Fresco, Zeng Zengana, Kimberly, Malvina, Asia, Marshal, Alii, Masha, Rusia, le Elizabeth 2, Tupu Elizabeth, Gigantella ma Albion.

Tulaga auga:

  • vave-vave ituaiga ma se umi umi o fualaau aina;
  • gaosia mai le vaomatua e tasi i le kilokalama;
  • le malulu, ae le teteʻa i le lamala;
  • saogalemu saogalemu i taimi o felauaiga;
  • puipuia i le paʻu paʻu, ae e faigofie lava ona pala;
  • ona o le tele o le suamalie o vine e le fautuaina mo le faʻamaisa.

E te iloa? I le taulaga laitiiti o Vepion Dinan i Peleseuma, latou te faatulagaina fetuunaiga mo tagata tafafao maimoa e ala atu i le Falemataaga o Strawberry, lana togalaau ma nofoaga lata ane. O iinei, o le a aʻoaʻoina e tagata tafafao maimoa le talafaasolosolo o le aiga, asiasi i le togalaau vine, auai i le tele o faasologa ma tafaoga, ma mafai ai ona faatau le ava malosi.

Faʻaaogaina tekonolosi

Ina ia maua se seleselega lelei ao lei totoina strawberries eli i luga le vaega ma fufulu. Afai o le nofoaga ao lei faia le aganuu, e manaʻomia le fafagaina o le fanua: faia le humus ma le pefu laupapa.

Auala e filifili ai ni fatu

A oʻo mai le faʻatauina o laau, muamua lava, asiasia le aʻa: o aʻa o aʻa e tatau ona malosi, atiina ae ma ola, e le magogo, e aunoa ma ni mea masalomia. Luga o le kuluga o le itiiti ifo i le 6 mm, laʻau malolosi maloloina, a itiiti ifo ma le tolu.

O le a le taimi ma le mea e totō ai le fatu

Strawberry garden "Crown" na toto i le amataga o le tautotogo ma i le faaiuga o le taumafanafana. E manaʻomia le 'upega tafaʻilagi e tatala i luga i le la, ae puipuia mai faʻataʻitaʻiga. O vailaau aupito sili mo le aganuu o leki ma fatu. A o le totoina le eleele, e fautuaina e toe toe tilotilo i luga o le pusa tioata i luga o le fola ma faʻaaoga mea faʻaaoga, e mafai ona faʻaaogaina le gaʻolala.

Fuafuaga o le totōina o fatu i fanua tatala

Mo se togavao, latou teli se lua e loloto atu nai lo le umi o aʻa, o le mamao i le va o pu e afa mita, i le va o laina - mita. O le totoina o lua e tatau ona faʻafeinu lelei. I le pito i lalo o le pu ia fai ai se mauga, tuu se togavao i luga o le pu, faʻamalosi aʻa ma lulu i le eleele, ae tuʻu le aʻa aʻa i luga o le fogaeleele. O le palapala faʻataʻamilo i le togavao na faʻatulagaina ma toe faʻafouina.

Auala e tausi ai le ituaiga

Ina ia le aʻafia le selu ma le osofaia e iniseti, e tatau ona mataʻituina le tulaga o le palapala ma le faʻamaina o vao. Vaitaimi vai ma fafagaina le aganuʻu, faʻamalo le palapala.

Faʻasaga, veleina ma faʻamalo le eleele

E fautuaina le vailaʻau e faʻafeinu e ala i le suavai. Afai e le mafai, e tatau ona inu i lalo o le togavao i le vaiaso (fuafua i le vaʻaia), ma sina vai mafanafana. I le sikuea mita e tusa ma le 20 lita o le vai. Aua nei taofi le suimui pe a uma le seleselega, ia tuʻuina atu e le vao ia foliga maloloina mo le tausaga e sosoo ai.

E taua! Ia mautinoa e fufulu le eleele mai vao leaga e aveesea ai le sosolo o meaai ma le susu, e tatala ai le palapala ile laʻau, ma faʻapipiʻiina i le okesene.

Faʻatauga

A uma ona totogo le laau pe a uma ona totō, ona amata lea ona fai ni laulaau fou ma valivali ia ovaries, e mafai ona e fafagaina i le nitroammophoska (10 lita 1 tbsp) i lalo o se togavao.

I le taimi o le fuaina o le fua, o loʻo maua ai foi le aʻafia o le potassium i lalo o le aʻa - i le 10 lita o le vai 2 tbsp. l vailaʻau.

A maeʻa le seleselega o le vao e sauniuni mo le taumalulu: fai se mullein infusion (pakete), faʻaopopo se ipu fafie. I le maeʻa o le autumn, ao lei oo i pulu i lalo o togavao, ua lilo le palapala i le humus.

Strawberry mulching

O le faʻaleleia o togalaau vine e faia ai le tele o galuega: e puipuia ai le laau mai le vevela, vave faʻavaveina o le susu, ma puipuia ai foi vine. Paʻiina o le eleele suamalie, muamua, latou te palapala, ma lona lua, e mafai ona latou amata ona pala. E pei o le mulch for strawberries e lelei tele le faʻaogaina o sawdust poo vaomago.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

Ina ia aloese mai le aʻa ma le paʻepaʻe, e tatau ona e mataʻituina le eleele palapala: o le tele o le susu o le mafuaaga muamua lea o le maʻi. E tusa ai ma le pala o le a taʻuina ai le taofia o le tuputupu ae o le vao ma le lanu malie i le lanu o laulaau ma laupepa, mumu o le ogalaau i le aʻa. O lenei mea o le a fesoasoani i fualaau faasaina "Topsin-M" poʻo le "Fundazol." Pe a faʻapogisaina fugalaau fugalaau paʻepaʻe, ma faʻapipii i luga o laulaau. O le mea lea e tatau ai ona vevela le vao ma faʻagasolo i latou i se Falcon poʻo se Suiga e tusa ai ma faatonuga.

O "malolo" sili ona masani i luga o le strawberries: nematodes, sovils, aphids ma slugs. O iniseti e mafai ona faʻafefe ese togafitiga a tagata: faʻafefeteina o le kālati (coniferous extract 400 ml + 100 g gaʻo gaʻo gaʻo + 40 ml o le apocide). Faʻaleleia ma se vaifofo vaifofo o le fualaau faasaina "In-vir--1 tablet per 10 liters o fesoasoani vai. E seleseleina lima o le suavai, ma ina ia taofia ai mai le faasalalauina i luga o le fasi fanua, o le a sasaaina le sua.

Fugapaʻu ma lau

O fualaau o le suauu e ola e toetoe lava a faifai pea, aʻo tosoina meaʻai, aveeseina o gaʻo ma ua uma ona fuaina. E naʻo ni nai sikikiti e totoe i luga o fualaau aina, o isi mea e aveesea.

E taua! E le mafai ona vavae ese le musta, o le tosoina e mafai ona toso ese ma faaleagaina le vao atoa. O le teuteuina e faia i fagu po o togalaau faʻatau i na o le timu i le taeao po o le afiafi.
O le mea lava e tasi e faatatau i laulaau: o le tele o palapala o le palapala e mafua ai le lamatia o faʻamaʻi, tosoina ai meaʻai ma le susu e tatau ai mo le atinaʻeina o fua.

E faʻapefea ona saunia strawberries mo le taumalulu

E oʻo i le taumalulu, e faʻamamaina vao, aveeseina laʻau ma musele, lea e mafai ona faʻapipiʻi ai faʻamaʻi pipisi, e tuʻu ai pepe iniseti. Ua aveeseina foi lau laau ina ia tele meaʻai i le taumalulu. A maeʻa ona teuteu, e mafai ona faʻaogaina fualaau i vailaʻau ma vailaʻau e puipuia ai, o le sapalai e faʻapipiʻiina i le Bordeaux vai 1% pe faʻafefeteina i le fafie.

E tatau ona faʻamamaina lelei le palapala ile moega o meaola ma vao vao. I lalo o le vao tuʻu le humus i luma o le malulu. E ui lava i le tetee atu i le malulu o le tau, e lelei tele le ufiufi o vao ma soʻo se mea e ufiufi ai.

E te iloa? Aperila 1, 2009 sa i ai se lomiga i totonu o le aufaasālalau e uiga i foliga vaaia o le paina paʻepaʻe papaʻe, lea na manatu o se mea ula, talu mai le manatu o le fua o le faʻamaʻi paʻepaʻe na leiloa. Ae ui i lea, o le au faifaatoaga a Dutch na taitaia e Hans de Jong na toe faʻaleleia le fale, ma faʻaleleia lelei ona uiga.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O faʻamatalaga e le faʻatagaina e aofia ai le manaia tele o fua: e suamalie, suamalie, e aunoa ma se vavao i le ogatotonu. O le togalaau e puipuia i suiga o le vevela o le vevela ma talafeagai mo le ola i le malulu. E i ai se taimi umi o fualaau aina, fua lelei.

Ae o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa: e ui lava i le tetee atu i paʻu paʻu, o le ituaiga e sili atu ona faigofie ile aʻafia o aʻa. O le suamalie o le berry o loʻo i le tasi itu se uiga mama, ae i le isi itu e faigata tele le felafolafoaʻi o le pa ua tumu, ua leaga tele.

O le mea lautele, o le selu "Crown" e maua ai ni iloiloga lelei: e suamalie, e foliga matagofie, fua lelei. Ae e le o se mea talafeagai mo le tuputupu ae mo le faatauina atu, na o le faaaogaina lava i ni vaega laiti, lea e tele avanoa e puipuia ai mai faamaʻi, ma e leai se mea e popole ai e uiga i le faatinoga.