Duck breed

E faʻafefea ona fuaina piko o Peking i le fale

Afai oe fou i le faleoloa moa ma filifili e amata lou poto masani i le faʻateleina o le pato, "peking" o le filifiliga sili lea e amata ai! O se mea tuai lenei, o le faʻamaonia o ituaiga o manufasi a manu, lea e faʻaaoga lelei i le fausiaina mo le faʻateleina o le tele o ituaiga meaola fou. O nei pusi ua fafagaina i soo se mea i luga o se tulaga tau alamanuia ma i ni faatoaga laiti, ma ua latou maua le lauiloa lelei ona o lona tulaga le lelei, vave vave ma le lelei ma le paleni aano o manufasi. Masalo, o le amanaʻiaina o nei uiga uma, e leai lava ni tagata tauva agavaa mo Peking.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia

E pei ona taʻu mai i le igoa o le ituaiga, o lona lauʻeleʻele o Saina. O le Malo Selesitila lea e lauiloa mo lana lauiloa Peking Duck.

E te iloa? E tele lomiga o le amataga o le upu "nusipepa nusipepa", lea e faʻaaogaina e faʻamatala ai tala fou na lomia i le aufaasālalau. E tatau ona faʻamaonia e le oi latou uma e fesoʻotaʻi saʻo ma le manulele, o nisi e faʻavae i luga o le taaloga o upu faʻamaonia i gagana eseese. Ae o iinei o ni tala fatu e lua o le "duck" nusipepa: i le faaiuga o le seneturi XVIII, o le lomiga Farani e tasi na lolomiina ai se auala muamua o le sailia o taifau, fautuaina ai se faapitoa faapitoa o siama, lea e faasalalauina ai le maʻi i isi, ma e mafai ona ave i lima lima. I le lua seneturi mulimuli ane, na aliali mai ai se tusiga i le atunuu e tasi e uiga i le manaia o meaʻai, na faamaonia ai e faapea o le tagata e toʻalua, e luasefulu ona pato, na fafagaina e le tasi i le isi ina ia iʻu ai se tasi na 'aina uma isi.

O lea, sei amata se talanoaga auiliili e uiga i le Peck duck ma se faʻamatalaga o le ituaiga.

Talafaasolopito o le amataga

I le tulaga aloaia, ua manatu ai o le ituaiga na fafaga pe tusa ma le tolu selau tausaga talu ai i le laumua a Saina. Ae peitai, e tusa ai ma le tala, o le Saina na auai i le falemaʻi o le pato papae i le afe tausaga talu ai, ina ua taumafai alii o le aiga o Jin ma Yuan, i nei tulimanu mo le sailiga, na latou talisapaia le maualuga o le aano o manu o lenei manulele ma manao e maua lenei oloa maualuga i totonu o la latou umukuka.

O se taunuuga, na muamua fafagaina pusi Peking, ona amata ai lea o la latou faatoʻaga i le fale, ma mulimuli ane maua ai se ituaiga o meaola ua ola lelei e oo mai i le aso: e le gata i Saina, ae i le lalolagi atoa.

I le taimi ua tuanaʻi pe a ma le selau tausaga, o lenei manulele e masani ona lauiloa i le Iunaite Setete o Amerika ma toetoe o Europa atoa. I Saina foi, i le gaosiga o lenei manulele, ua fausia ai malo atoa tau pisinisi: e tuuina atu galuega i le tele o Saina, ma faapena ona latou fafaga i soo se uiga o le upu.

Aoao e uiga i foliga o le gaosia o pato, musika lanu moana, Bashkir, Mulata ma Mandarin.

Eseese uiga

O le Peck duck ua iloga i le malosi o lona fausiaina, lautele le tino, ua ufiufi i le paʻepaʻe sinasina, e le masani ona i ai le fulufulu kulimi, o apaʻau malosi e latalata i le tino ma se ulu tele ma se muaulu matala ma se puʻu lanu enaena.

E puupuu, ae malosi. O se nailava manaia ma se mea na gaosia ai le siʻusiʻu siʻosiʻomaga ua maeʻa le foliga. O le mamafa o le fafine ua tupu aʻe e eseese i totonu o le 3.5 kilokalama, o nisi taimi e sili atu nai lo le 4 kilokalama le tafe. O manu laiti o loʻo vave ona maua le mamafa ma le tausiga lelei ua uma ona itiiti ifo nai lo le 3 kilokalama i le tai lua masina. - O le tausaga lenei o manufasi moa e sili ona manaia, vaivai, vaivai ma paleni, ma e faʻaaogaina e avea ai le Peking Duck lauiloa.

E te iloa? E sili atu le faaaloalo o le au popoto i le tele o manu ona o latou latou ua sauni e taofia le taua. Ma o le amataga o le seneturi mulimuli i Dublin, lea na taumafai ai le feteenaiga a le militeli i le va o Peretania ma Irish e foia luga o le teritori o le atunuu. I le taimi o le fafagaina o pusi o loʻo nonofo i le paka, na muta ai le le fiafia, ma o itu uma e lua na matamata ma le faaaloalo mo le taumafa le faanatinati o manulele.

Gaioiga

O paʻu pipi e sili ona aoga i le tulaga o le tuputupu ae. E le pei, fai mai, mai mea vavalalata e fatu ai aiga nofofua, e mafai ona maua mai nei manulele mai - tasi drake mo le lima tamaitai. O le taimi lava e oʻo atu ai i le ono tausaga le matua, o le pato e amata ile faʻaologa, ma o lona taimi aoga e mafai ona oʻo atu i le tolu tausaga. E fia ni fuamoa o lo o tauaveina e le Peking duck, ioe, e faalagolago i tuutuuga o le taofia: i le averesi, ma le tausiga lelei, e mafai ona e faitau i le selau pe afa i le tausaga.

I le Peck duck, e le gata o meaʻai e taua tele, ae faapena foi fuamoa latou lava. Latou te mamafa e oo i le 90 g (o le tasi ma le afa i le lua taimi sili atu nai lo le moa moa).

Aoao pe faʻapefea ona fausiaina se fale ma ou lava lima ma faʻavasegaina se potu mo le tuputupu aʻe o mea e leai se mea.
Toa o Duck - o se meaʻai moni ma, e le gata i lea, e matua faigata. I atunuu i sasaʻe, mo se faʻataʻitaʻiga, i Iapani ma Saina, latou te togitogi foi i laau ma mea manogi, faafetai i le mea e mafai ona teuina mo le tele o masina.

E te iloa? O mea sili ona le masani ai mo fuamoa o pato, atonu, e mafai ona mitamita i Saina ma Filipaina. O muamua e faʻapipiʻi le sesame fatu ma le lime i le oloa, ma o le mea lea e maua mai ai e le isu se lanu lanumeamata, ae o le polotini e liu uliuli. O lenei taumafataga o mea taumafa e taʻua o "fua o le malo". Ae o le Filipino "mata" - o le mea masani lava o se fuamoa na kukaina pe a uma ona i totonu o se moa ua uma ona sosola nai lo le masani ma le paʻepaʻe.

O le mea lea, o le Peck duck ua i ai se maualuga o le gaosiga, ona o le saoasaoa o le tuputupu ae, o le vave ona ausia o le tamaititi ma le maualuga o fuamoa. Ae o lenei uiga e le muta ai uiga lelei o le ituaiga.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O peketi keke pe a faatusatusa i isi moa e faigofie lava ona faʻamautu. I le faaopoopo atu i le tele o finauga e lagolagoina ai le filifiliga o lenei ituaiga, o loo i ai ni faaletonu.

Faʻaauau

O faʻamanuiaga o le faʻatoʻaga (i le amanaʻiaina o mea o loʻo i luga) o le Peck Peck:

  • fetuunai lelei i soʻo se tulaga fesuiaigae matua faʻamafanafana ma matua malulu (a leai o le a le mafai ona ia manumalo i se tele o atunuu ma konetineta);
  • e matua gaosi i tulaga o le filifiliga o le taumafataga;
  • vave maua le mamafa;
  • vave ona amata vave (mo lenei ituaiga vaivai, o le averesi o le tausaga lea e tuu ai e le fafine fuamoa muamua o le 6-8 masina, ao Peking o lenei vaitaimi e sau i luma o le tapulaa pito i lalo);
  • e mafai ona tetea ese mai le vai (ae ui i lea, o le tele o pato o le aiga e iai lenei malosi, ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le suavai tafe lea e maua mai ai nei suavai e tusa ma le tasi vaesefulu o meaai, o lea o le i ai o se vaituloto lata ane o le a matua faasaoina ai le faatupulaia);
  • o loʻo i ai se meaʻai maualuga le maualalo o le gaʻo.
Aoao uma e uiga i le fausiaina o peacock, ducks, pheasants, geese, turkeys ma broilers.

Faʻasologa

O le mea moni, e na o le tasi le leai o se ituaiga. O nei pusi e le o naunau tele e faʻaleleia fuamoa, ma o nisi taimi e talafeagai ai le faʻasagaina o se incubator. O le mafuaʻaga lea na pau ai le tauva i le faʻatoʻaga, o le peʻa o le fuamoa, lea, e ui i lea, e laʻititi i le "peking" i isi mea uma.

O nisi taimi o faifaatoaga faifaatoaga na te maitauina le maualuga o mea e manaomia e le manulele i le malogo o le potu o loo teu ai, ae o lenei uiga e mafai ona mafua ma le mautinoa i soo se moa.

Faiga Faʻapitoa

E pei ona taʻua, o nei manulele e ola vave. Ae na o le muamua molt, o lona uiga o le mamafa o le tupe maua o le a telegese lemu (o le atinae e alu i le "fulufulu"), ma, i se faaupuga tautala, ua le toe totogia le pato.

E le gata i lea, o manu laiti e sili atu le maualuga nai lo le tuai, o lea o le "Pekinok" e masani ona fasiotia i le lua tausaga. O le mea moni, o mea uma ua taʻua i luga ma tulaga manuia ole tamaititi e mafai ona iloiloina pe afai e lua ni tuʻutuʻuga: muamua - maua mai o mea e sili ona lelei e faʻaleleia ai le lona lua - tausisia o tulaga sili ona lelei o le taofia, e aofia ai le potu, meaʻai ma e oʻo lava ile foafoaina o se lagona faʻalagona.

Lotoga Manaʻomia

Tatou amata amata ona saunia nofoaga mo fale mai le fola.

E taua! Aua le faʻapipiʻiina se pa mo paʻu saʻo i luga o le eleele. O le fola e tatau ona faʻaeteete ma faʻaeteete ma puipuia mai le ulu atu o toʻiva oe fiafia e aʻe i totonu o fale puipui mo le taumalulu.
Afai o le fola o le sima, e tatau ona faataatia i luga o laupapa. O puipui e mafai ona avea ma piliki poʻo timeta, ae sili atu ona faʻapalapalaina ina ia aloese mai faʻataʻitaʻiga, vevela vevela ma le susulu o le susu, lea, e pei ona fai mai, e le fiafia tele Pekese pato. O le vevela i totonu o le fale, faatasi ai ma le le lelei o le "peking", mo le maualuga o le fausiaina o fanau e tatau ona aofia ai le 10-25 ° C i soo se taimi o le tausaga. Malamalama i totonu o le potu e tatau ona matua tele lava.

E le gata i lea, i le vaitau malulu e tatau ona susulu le fale (o le vaitaimi o le pogisa e le tatau ona sili atu i le 11-12 itula i le aso) - o lea e felelei ai manulele muamua ma lelei. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga ma faʻasaoina le eletise, e fautuaina le tuʻuina atu o molī faʻasaʻo mai le taualuga ma faʻataʻitaʻiga faapitoa.

Ole fuainumera o manulele i sikuea mita e le tatau ona sili atu i le fa tagata matutua poʻo se toʻasefulu pepe pepe, ae i le taumalulu e mafai ona e faʻaputuina le peʻa tasi pe lua lua.

O le ulufale atu mo le manulele e tatau ona aofia ai se paepae o le itiiti ifo ma le 5 cm ma se faitotoa tapuni ma lelei le faitotoa. O le tele o ia manhole e mafai ona 40x40 cm, ma sili atu le tuʻuina mai le itu i saute. Ona fola lea o le fola i totonu o le potu ma se mafiafia laulau o vaovao, vaovao po o meaʻai laupapa. E tatau ona suia le mea e fai i le mea e masani ona fai (sauniuni mo le mea moni e te manaʻomia e teu i luga o ia mea i le 20 kilokalama i le tausaga mo tamaʻi pepe taʻitasi).

I totonu foi o le nofoaga o le fale, e leai ni pupuni, e tatau ona e faapalapala le faamoega mo le faataatia o fuamoa i le foliga o se pusa paʻu ma le 50 cm le lautele. O se mea, laupapa po o plywood o le a talafeagai.

E taua! Afai o le peʻa i totonu o lau falesa e masani ona solo - o lona uiga e le mafai ona e fatuina ni tulaga lelei mo latou. O se manulele faʻalagona lenei e manaʻomia le filemu ma filemu.

Ole faʻamamāina i taimi uma i totonu o le fale moa ma lona vaʻaia o se faʻamaoniga lea o le a mafai e tagata o loʻo nofoia ona faʻaaluina le taumalulu masani, aua ina ia sao mai le malulu, e tatau ona lelei atoatoa le fulufulu o le manulele.

Savalivali

E pei ona fai mai, e mafai e le Peck pepe ona faia e aunoa ma se faatanoa, ae o le savali i le ea e aoga tele mo manulele.

Afai e le maua le pato i le avanoa e fagota ai i totonu o le vai, e tatau ona faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete i luga o le vai meaʻai ma meainu. E faʻaalu le po i lalo o soʻo se tulaga e tatau ona i totonu o le fale.

E te iloa? O leo e taʻua e tagata e le mautonu e mafai ona na o ni tamaʻitaʻi, ae o le faʻamatalaga e leai se faʻalogo i ia leo - maeʻa faʻamaonia. Ina ia faʻaumatia lenei tala faʻasolopito, ua lava lava le faia o se faʻataʻitaʻiga talafeagai i totonu o se potu tapuni ma ni musika lelei, ma e le faʻalogo i pato o loʻo i ai i le ogatotonu o le vaituloto.

A maualuga le maualuga o le susu 70 % ma le vevela i le ea i lalo + 5 ° С E sili atu le lelei o nofoa i le fale i totonu ae lelei le tau mo se savaliga - + 16 ° С.

Fafaga ma tagata inu

O fale mo le fale ma mo le savalivali, fafaga mo taifau e tatau ona faia i se laupapa mafiafia (pe a ma le 2 cm).

Mo le manulele matua, o le tele o le feeder e 23x110 cm, mo le talavou - 14.5 cm e le 1 m. E tatau ona tuʻuina se laupapa laupapa i luma ole fafaga. O suavai inu e sau i le tele o mamanu, ae e le o fautuaina ia ipu ma paluga mo lenei faamoemoe - e faigofie lava ona lolomiina ma pipii.

E mafai ona e faʻatau se mea faʻapipiʻi (e fai ma faʻataʻitaʻiga, masini mimiti poʻo ni alofilima), pe mafai ona e faia oe lava mai mea tusi e ala i le faia o se ata e te fiafia i ai mai le Initaneti.

E taua! E inu susu tamaʻi pepe, faʻauʻu atoa o latou ulu ile vai. E masani lava lenei mea, aemaise i le vevela. O le mea lea, o le mamanu a le tagata inu mo tamaiti e tatau ona aofia ai nei foliga o le manulele.

Faʻafiafia i totonu o siama

O le isi mea e taina - e mafai ona faʻavaivai i totonu o se fale. Ioe, o lona tele e tatau ona faatagaina le manulele e alu. O siama e mafai ona tuʻuina e le tasi le isi i le tele o vaega. O le fausiaina lava ia e mafai ona faia i se faasologa, ae i luga o le fola, i lalo o le moega, e tatau ona tuʻuina atu laupapa (i ni tulaga ogaoga - se manoa sili ona lelei) ina ia le mafai ona pipii manulele i totonu o pa.

E taua! Ducks ua tupu aʻe i cages o le mauaina vave o le mamafa nai lo o latou tagata "saoloto", lea, mai le pisinisi pisinisi, e sili ona aoga. Ae ui i lea, i ia tulaga, o le manulele e tele atu mea e taumafa ma e sili ona manaomia i le maua pea o le vai fou ma le fafaga.

Fafaga meaai

Malamalama i le auala e fafaga ai pato Peking, e tatau ona manatuaina o le faiga o le metabolism i lenei ituaiga e sili atu le vave nai lo le tele o isi vaifili.

O le mea moni, o lenei mea e maua ai se saoasaoa vave o le mamafa o le ola o se manulele: o ituaiga uma o letele na 'ai i le taimi e tasi ua maeʻa atoa ona faʻanoanoa i le fa itula. E le gata i lea, talu ai o loʻo tatou talanoa e uiga i le aano o aano o manufasi, e tatau ona totogia faapitoa le aofaʻi o porotini i totonu o le fafaga, a le o lea, o faamanuiaga uma a Peking o le a matua leiloa.

Afai e teu ese le pato mai le faatanoa (pe a mafai ona maua ai anufe, lapisi ma isi meaola), o le a leai se mea e toe faaleleia ai le manulele o le protein protein.

O le vaega o totoe o le manulele, e pei ona fai mai, e matua le lelei lava, ma o se manaʻoga lelei, e 'ai moni lava mea uma - meaʻai manu ma fualaau faisua. E na o le taua lava o le aofaiga atoa o fafaga i le aso i le tagata manulele matutua e tausia i 340-350 g.

O le a aoga mo oe le aʻoga pe faʻapefea ona kuka le falesa e fafaga oe lava.
O meaai "pekingki", faapea foi ma isi tagata o aiga, i le fale e aofia ai fatu (cereal, barley, oats, sana, pi), greens (nettle, alfalfa, clover, dandelion, sedge, duck, ola i luga o vai) , fualaau faisua ma aʻa laau, faapea foi otaota mai le laulau talimalo.

O loʻo i ai foi meaʻai faapitoa mo pato. Fafaga le fefete, falaoa o le ponaivi, atigi po o se penisina e tatau ona aofia i totonu o le meaai.

Puipuia faʻamaʻi

O le ituaiga tatou te mafaufauina e faigata tele ma e seasea ona mafatia i le tausiga lelei. O le puipuiga aupito sili ona lelei o soʻo se faafitauli o le mea saʻo lea ma le faʻaleleia o le fale i taimi uma, faʻaleleia o le ea, se paleni paleni, ma faʻamaonia vave.

E taua! O le mea sili ona lamatia mo taʻaloga e le lelei le fafaga ma le siama o loʻo i totonu o le susu ma le palapala.

O le tuai o le tuputupu aʻe, o le le lava o le manava ma le le fiafia e mafai ona aʻafia e le gata i maʻi, ae faʻapea foi i le leai o ni fualaʻau. O faʻafitauli sili atu ona ogaoga o le faʻafefeteina o le tamaʻi (pe a faʻaumatia e le manulele se mea laititi pe tele), coccidiosis, aspergillosis, pasteurellosis, ma le cholera.

O nei faʻamaʻi e faʻaalia i latou lava i auala eseese, ae e le tatau ona e taumafai e faʻamaonia oe lava, e sili atu ona saʻo le alu i le vet. Peitai, e pei ona taua, o le tele o nei faafitauli e tulai mai ona o le le tausisia o le tumama, le paleni ma le le amanaiaina o tui.

Totoina ma le tausia

Peking pi, e pei ona fai mai ai, e fua lelei, ma e ola lelei le fanau nai lo isi moa (moa, geese, turkeys). Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona saunia mo le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o fuamoa o le a faia e aunoa ma le i ai o le tina. Mo le fofoina o le faafitauli, e vevela le pou i se moli eletise pe ufiufi se paʻu mumu e afifi i se ie vaivai (e tatau ona tausia le vevela i le + 30 ° C).

O mea uma o loʻo manaʻomia i luga mo le tumama o le potu ma o taunuuga o le le tausisia o nei tulaga faataatitia e faʻaogalua i tama talavou pepe.

O le lelava, le fia taumafa, leai se mea e gaoioi ai, ma se vaaiga malie o pato pato o se faailoga lea e vevela tele le potu. Afai e potopoto tamaiti i ni vaega ma faʻafanofaʻatasi - e foliga mai, o loʻo malulu. O le fafagaina o talavou i aso muamua o le soifuaga o meaai aupito sili ona lelei mo le protein, mo se faataitaiga, o le moa kulumu tunu, oloa gaosi - kefir, yogurt, sina gaʻo susu, susu, ma isi.

Faʻaopoopo faʻaopoopo i le faʻafefiloi greens tapaʻese, lea tatou te tuʻuina atu i tagata matutua. Mai le sefulu o aso matou te faʻafeiloaʻi ai ma fufuluina fualaʻau aʻa i totonu o le meaai.

E taua! I aso muamua o le olaga, e tatau ona vaʻaia ma le faaeteete pato ole pato: afai latou te le 'aina na oi latou lava, o nisi taimi e tatau ona pipisi i se vaivaiga sili ona vaivai o le paluga o le gaʻo ona sosoo ai lea ma le sisiina o fuamoa maso i lalo o latou gutu. O lea faʻafeiloaʻiga e masani ona fesoasoani e faaosofia ai le faagasologa o le 'ai.

E mafai ona e fafagaina tileti e maua ai le maualuga o le fafagaina o meaʻai, cereals, fatu fatu. E na o le taua lava le eseese o meaai ma paleni. Ole fuainumera o taumafataga i le taimi muamua e oʻo ile lima taimi i le aso, aʻo talavou e tatau ona inu vai mama i taimi uma.

Ma le mea mulimuli, o se mea taua muamua mo le masani ai o le atinaʻeina o tamaʻi tamaititi e avanoa avanoa: mo pepe e toafa i totonu o le fale, e sili atu nai lo le lua pepe matutua e tatau ona i ai.

Если все эти правила будут беспрекословно соблюдаться, ваша семья будет всегда обеспечена не только отменным мясом и питательными яйцами, но и довольно неплохим доходом.