Faatoaga faatoaga

Pigeons of Grateful: faʻaleleia tulaga i le fale

E matua faigata lava ona fenumiai le Loto faafetai e faʻaputu ai lupe i le North Caucasus ma isi manu felelei. Mo le sili atu ma le 60 tausaga, ua latou tosina atu le mafaufau o faifaatoaga moa i le salafa o le lalolagi mo o latou foliga vaaia tulaga ese ma se ituaiga vaalele faapitoa.

Foliga vaaia ma tino

O le galue i foliga vaaia matagofie o le fatu o le lotofaafetai na le amata vave. I le taimi muamua, na faamamafa e le au lupe le lelei tele o uiga tau vaalele lea na avea ai nei manulele ma lauiloa.

E te iloa? A o leʻi oʻo mai le nofoalii, na faʻaogaina lupe mo ata pueina mai fafo. I le taimi muamua na aʻoaʻoina ai manulele mo sina taimi, ona faʻapipiʻiina ai lea o vailaau ma tuʻuina atu i le lagi. O lea "faʻaaogaina o le ea" sa faʻaaogaina i taimi o taua a le lalolagi.
Ae ui i lea, mulimuli ane o le auala filifilia na oʻo atu i totonu o le itu teuteu, ma faʻamanuiaina ai manulele ma le matagofie, foliga vaaia tulaga ese. O fafo atu o uiga o le "faafetai":
  • ulu: foliga matagofie, laugatasi lautele;
  • lautele laʻau: tasi poʻo le lua (i manulele e tasi le muaʻi vaʻaia, o le pi ma le au e teuteuina i fulufulu, ma fulufulu lua e ufiufi le isu ma tua o le ulu);
  • mata: manino, lauulu enaena, tamaitiiti uliuli;
    E taua! O vaivaiga i fafo mai fafo o le ituaiga o: lanu lanu piniki o le iris, forelock forelock, o apa e le o taofiofi i tua o le tua, ulu ma le ua. Tulaga le aoga: o le uʻamea faʻasolosolo, lafoaʻi vaalaiti ma le pusa, o apaʻau maualuga, o le muai vaʻaia, o le fulufulu palau i luga o vae.
  • gutu: uumi le uumi ma le paʻu malie i le pito i luga, paepae;
  • podklyuvnoe ma le nadklyuvnoe plumage aano o le tino;
  • ua: saʻo ma puupuu, faʻalautele faʻalauteleina i totonu o le fatafata;
  • mataupu a le tino: malosi, e ese mai i se mea itiiti e toe foi i tua;
  • sulu: faʻatusatusa, faʻaloloa, itiiti lava;
  • pusa: fetaui, vaapiapi;
  • apaʻau: umi, o pito e oʻo atu i le siʻusiʻu;
  • siʻusiʻu: e aofia ai fulufulu pupuu 12;
  • vae: e le sili atu ma le 8 cm le umi, ufiufi atoa i fulu;
  • fulu: ufiufi fulufulu mafiafia i lanu lanu e le masani ai e mafai ona ese mai le enaena i le peleni, e masani ona e maua se lanu uliuli uliuli; tele piliki masani po o lanu samasama uliuli;
  • ata tusi: O le ulu ma le ua papaʻe paʻepaʻe, o le tino atoa e lanu; o lanu paʻepaʻe e seasea mauaina i luga o apaau.

Faiga o vaalele

O le loto faafetai o lupe e mafai ona aʻafia ai soʻo se tagata faʻamaonia po o se tagata faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻatasi ai ma lana auala vavalalata matagofie. Vave vave ma lele vave (i le vaeluagalemu), e ulu atu le manulele i totonu o le pou, ma leotele le puʻeina o ona apaau. Ona ia faia lea o ni mea e sili ona matagofie.

Siaki meaola masani ma maua mai ni lupe.

O le umi o le vaalele e laiti, i le averesi e manaʻomia ai le 4 itula. O le iloiloga e faia i luga o le faavae o le tele o le taua o apaau i le alu atu i le pou, faapea foi le lelei ma le matagofie o le ea.

Tuutuuga o le taofia

E oo lava i se tagata amata e mafai ona maua le tausiga lelei mo lupe faafetai - o manu felelei e le lelei ma maua ai le filemu, agaalofa. Ae ui i lea, o le ituaiga e manaʻomia ai nisi o aiaiga o le taofia, o le faatinoga poʻo le le mafai ona aʻafia ai le aʻafiaga ma amioga a lupe.

Aoao atili e uiga i ituaiga ituaiga o lupe e pei o Baku, Turkmen, Uzbek, Armavir, Kasana ma Takla.

O le autu autu o le anotusi o le faʻatonuina lea o le "nofo" mo manu felelei:

  • o le lupe e tatau ona lautele ma vaevaeina i ni vaega se lua: i le muamua o loʻo i ai ni ogāofo, i le isi fagafaʻau ma tagata inu;
  • O le faʻaleleia o le ea e tatau ona maua ai le tulaga talafeagai o le ea fou i totonu o le potu - faatasi ai ma le malosi o le malosi ma le i ai o ni manogi manogi, "faafetai -ous" e mafai ona mou atu le naunau mo le toe gaosia;
  • peʻa faʻatusatusa i luga o tagata taʻitasi, ma o se faʻaologa e tatau ona faʻapipiʻiina mo paʻu taʻitasi, ma e taua le faʻaaogaina na o mea faʻaleleia o le siosiomaga mo le gaosiga;
  • mai nofoaga ma fale e maua ai le avanoa saoloto i le auala i totonu o se lotoa faapitoa savali;
  • palu vai i totonu o le fale ua tuu i luga o papa - e fesoasoani e aloese mai le susu tele;
  • o se moega faʻapitoa mo le nofoaga o le fogafale e faia e manulele latou lava; o le mea lea, e tatau i le dovecap ona faʻapipiʻiina mea e talafeagai ai: lala, vaovao ma vao;
  • i le tau malulu, o le fola o le fale e ufiufi i se vevela vevela, lea, e aloese ai mai le suamalie, e tatau ona suia i se taimi fou i se mea fou.

E taua! Ole fuainumera ma le tele o feeders e tatau ona tutusa ma le numera o lupe. O le fafaga muamua ile tagata taitoatasi e tatau ona le itiiti ifo i le 58 cm.

Le pito sili ona lelei o nusi mo le foaʻiina o le faafetai:

  • umi - 75 cm;
  • lautele - 40 cm;
  • maualuga - 35 cm.

Fale o le lupe ma le fufuluina

O loʻo iloa lelei e le faʻatoʻa togafiti o lupe le taua o le tausia lelei o le fale i le taimi tatau - faʻamamaina maeʻaeʻa maeʻaeʻa i vaiaso uma, ma faʻaleleia le faamamaina atoa i le taimi e teu ai. Le faagasologa o le faamamaina lautele ma saunia mo le faʻaaogaina. Mo lenei mea, o manulele uma lava e momoli ese mo se taimi le tumau mai nofoaga ma fale. E taua foi le faamautinoa o le vaifofo vailaʻau e le alu i totonu o le lupe po o le vai.

Matou te fautuaina le faitau e uiga i mea faamai e mafai ona e maua mai lupe, pe faapefea ona iloa le ituaiga o le lupe, o le a le ola o le lupe i le vao ma le fale, pe faapefea ona faʻavaivaia ma le saogalemu ia lupe mai le faapaologa, i le mea e mafai ona e vaʻai ai i le nige, .

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. Ua aveeseina le fata mai le potu;
  2. Le saunia o se fofo faapitoa, o le puipui, puipui ma le paʻu;
  3. O le moli uila e maualuga lona gafatia - e mafai foi ona savali i ai ma lisi uma.

Vitio: tovecote disinfection Fautuaga mo fomaʻi mo le togafiti o le lupe:

  • suauʻu (3%);
  • chloramine (1%);
  • formalin (1%);
Atonu o le ae fiafia e aʻoaʻo pe faʻapefea ona fausia se dovecap i ou lava lima.
E fautuaina le fafagaina o le lupe e fufulu i aso uma. E tatau ona tumu le 'ava i vai mama fou i aso uma.

O le a le mea e fafaga

O le loto faafetai o lupe e matua 'ai lava i meaai. O a latou mea e 'ai, sili atu i mea uma, e tatau ona aofia ai cereals: sana, avo, karite ma saito. O pi, ma masusu susu o aʻa ma fualaau mutia o le a aoga mo manufelelei, aemaise lava i taimi o le faʻasolosolo ma le vevela malosi.

Latou te fafagaina le lupe 1-2 taimi i le aso - mo se faataitaiga, i le taeao ma le afiafi. E tatau ona faʻamautinoa o manu felelei uma lava e tutusa lelei meaʻai ma fafagaina atoatoa. O meaʻai suamalie-minerale e fesoasoani e faatumauina ai le faʻafetai i le puipuiga o le puipuiga, o sauniuniga faapitoa e mafai ona faʻatau mai i le faleoloa ma faaopoopo i mea taumafa mulimuli i faatonuga na tuʻuina mai.

O le a manaia mo ē e ona ni lupe e faitau e uiga i mea o loʻo 'ai e le lupe i le fale, faʻapea foʻi ma fualaau e sili ona lelei e tuʻuina atu i lupe.

E mafai foi ona e faia meaʻai i meaʻai:

  1. I le 200 kalama o le suauu suauu ia teuteuina le galati (1 ulu). Fafaga le paluga mo le 2 vaiaso. O le faʻaitiitia o fatu i le 1 pa'ū e faitau i luga o le tasi tagata i totonu o le vaiaso.
  2. Mai le tautotogo e saunia ai vao (ao leʻi fuʻa). Toto i totonu o se potu mafanafana, tipi ma tuu i totonu o fagu tioata. Faʻafeu ai le suauu i luga o meaai ma fufulu ai upega mama i luga.

O le mea e leaga ai, o ituaiga uma o pigeons, ona o le filifilia e le aunoa o le galuega, na fausia ai se tino vaivai.

O le mea lea, e le tatau ona aofia i a latou meaʻai:

  • aano o manu,
  • iʻa,
  • falaoa
  • falaoa,
  • soʻo se meaʻai susu ma susu.
Vitio: auala e fafaga ai ma faʻafeinu ai lupe

Vaʻaia

I le faaopoopo atu i le maualuga, paleni paleni o meaai, tui puipui mo pigeons faafetai mo le masina talu ona fanau mai. A maeʻa ona fai le tui, e tatau ona toe faia i le tausaga taʻitasi (e oʻo i le lua taimi i le tausaga).

Tapenaga taua:

  1. Avivak - tui puipui o Newcastle (NB). O le vailaau faʻasaina e faia mai i masini moa, e pei o se paʻepaʻe paʻepaʻe. Avivak e faia se tali e le tali atu i le sui soia o le NB i le vave aso e 28 talu ona faʻaaogaina. E le afaina, e le mafua ai se tali malosi.
  2. Salmonellosis tui - o se masini malogo ma le paʻepaʻe paʻepaʻe, faʻatau atu i ampoules. O le atinaʻeina o puipuiga i totonu o lupe e lua aso talu ona uma le tui lona lua ma e aoga mo le tolu masina.
  3. Vailaʻau e faʻaleagaina ai le pipili. O le tali atu i le fualaau faasaina e amata i le 7 aso talu ona tui. E le gata i le tausaga e tasi. O le pusa e aofia ai se vailaʻau faʻatasi ma se vaega mago ma se atigipusa e iai se solu.
O le tui mo tui taʻitasi e fuafua e tusa ai ma faatonuga, faʻavae i luga o le ituaiga ma le mamafa o pigeons.
E te iloa? Pigeons e mafai ona ufiufi le mamao o 900 km i aso taitasi, ma oʻo atu i se saoasaoa e oo atu i le 70 km / h. O se taʻaloga taʻavale e lele i se saoasaoa i le 1.58 km / min e mafai ona oʻo i le vave televave.

I le faaiuga, e tatau ona maitauina o sui o le Bestiana ituaiga o le natura e le oi ai ni uiga faapitoa vavalalata, e ui lava latou te mauaina i latou o se tofi. Mo le faʻavaeina o nei foliga vaaia i totonu o latou manulele, e tatau i faʻatoʻaga ona taitaia le tele o aʻoaʻoga, faʻapea foi ma le faʻatinoina o mea manaʻomia uma mo latou tausiga ma meaʻai.