Laʻau

Ovum

Ole Oxygen Fruit o se vine e matua televave ona tuputupu aʻe, e teuteuina i le mumu, moli pe samupama fugalaau. I le tasi le vaitau, na te fafagu ai se puipui, laitiiti laʻau po o puipui. Faafetai i lenei mea, o le togalaau e osofaia i se vevesi o lanu meamata ma se mea manogi manaia, o le liliu atu o faafiafiaga i fafo o se tala faiva laitiiti.

Faʻamatalaga

O le lauʻeleʻele o le ovum poʻo Ekremokarpusa o Chile. O iina e tupu aʻe ai e pei o se taʻamilosaga ma faʻamalosi e salalau atu i le tele o mita. I lo tatou atunuu, e le mafai ona tetee atu i le manumalo ma le tuputupu ae e pei o le tausaga. E le afaina ai le tuputupu ae o le tuputupu ae; i le tasi le vaitau e tupu le vine i le 3 m pe sili atu foi.

O le laʻitiiti o le ovum o se tasi o le aiga Bignonius. O le aʻa o le tino e fibrous, papaʻu, ma le umi o togalaau e faia ai se fatu. O nai tamai antennae ua faia i luga o le ala, lea e fesoasoani i le pipii i le lagolago. O laʻau o Petiole o loʻo faʻafeagai i luga o fuʻa ma maua ai lanu lanumeamata mumu. I luga o petiole taitasi i le 3 i le 7 tusi matala ua maeʻa.






Mai Iuni e oo i le sogi, o le ovary e tele na ufitia i fugalaau fugalaau. E aoina i pulumu volumetric o inflorescences, e oo atu i le 15 cm le tele. O fugalaau e tu i pito o le auala i fafo. O le fugalaau ei ai le foliga o se pupuʻu manogi, ma le 2.5 cm le umi. O le lanu o fugalaau e matua susulu lava: moli mumu, mumu, auro. O pito o le pipili e ufiufi i ni nifo pupuu ma maua ai se malu malu, e toetoe a tapunia le pharynx.

Mai le ogatotonu o Aokuso, i le mea o fugalaau, o fualaau aina e amata ona fua mai i foliga o lau lanu enaena-lanumeamata. I o latou pulupulu o fatu laiti ia.

Eseesega

E masani ona tupu i lo matou atunuu agavaʻa leaga. O loʻo faʻaalia i le saoasaoa o le tuputupu ae ma, i lalo o tulaga lelei, e ausia le umi o le 3-5 mita i le tausaga. O fualaau mai le samasama, moli ma le mumu tubules e aofia ai le vine. O le tele o pulumu e tusa ma le 15 cm. O le fuga e tupu mai i le amataga o Iulai ia oʻo i le ogatotonu o Oketopa. Petiole lau, e le totogia, aoina i le 5-7 vaega. O loʻo faʻalautele mai i luga o le petiole ni mea e faʻaaogaina. O fualaau e pei o pepa pepa e amata ona amata i le faaiuga o Aukuso. Faʻalagolago i le lanu o fugalaau, o ituaiga o ovine nei e iloga:

  • TrescoGold - faʻapipiʻi auro ma samasama ua aoina i le faʻalavelave;
  • TrescoRose - fugalaau o se lanu piniki lanu piniki ma se auro auro o se pharynx;
  • TrescoScarlet - mūmū ma fuālaau moli faʻamaʻi o le au i totonu o le faai.
Faʻatonuina ovary

O mea talu ai nei na ausia e le au faifaʻatasi, e mafai e le tasi ona iloa se ituaiga ovarian sashiko. E iloga i se lanu uliuli lanu meamata o laʻau ua vaneina ma lanu lanu enaena. O lanu moli lanu mumu ma lanu mumu e oʻo i le 15-20 mm.

Ovary fruit sashiko

Fatuina o fatu

Mo le totoina o laau, e mafai ona faatauina mai fatu i le faleoloa pe aoina na oi latou lava. I le ogatotonu o laina, e le maua e le pulu le taimi e matua ai. E vaʻaia ma le faaeteete i le petiole ma faʻagata mo le 1-1.5 masina ile potu. O pusa matala ma tatala mai fatu i totonu o se taga pepa, latou te taofi le malosi e tupu ai mo le 1-2 tausaga.

Lauina o fatu na gaosia i le sefulu tausaga muamua o Mati. Mo le totoina e saunia ai le eleele laulelei. O fatu laʻititi, e aunoa ma le faanenefu, o loʻo tuʻuina i le pito i luga o le meaʻai, faʻafeiloaʻi malie ma susu. Ina ia susu, e sili atu le faʻaaogaina o se moli. Tanie ua ufiufi i mea manino.

I totonu o le 1-2 vaiaso, e tupu mai ai uluaʻi fua, latou te le toe manaʻomia se fale ma amata ona tupu. Faʻafeu i ipu taʻitasi mo le 7-9 aso. Ina ia le faʻaleagaina le aʻa aʻa i le taimi o isi gaioiga, e faigofie ona faʻaaoga pusa lapisi. Ole vaʻaia tele o vine e maua ai le lagolagosua ma ua tupu i luga o se susulu malamalama seia oo i le ogatotonu o Mei. Pe a oʻo mai le matautia o le po, e mafai ona toe totoina le ovary i totonu o le togalaau.

E mafai ona e lūlū fatu i Oketopa i totonu o se fale kiona malulu. O loʻo ufiufi i lālā paʻu ma lala. I le amataga o le tautotogo, pe a oʻo i le ao o le ao, e aliaʻe pine muamua. Ua aveese laulaau ma faʻafefea ona faʻafefe. I le masina o May, o le a siitia atu ai fatu malolosi i se nofoaga tumau.

Faʻaleleia fua

I le taimi o le tautoulu, e vavae ese ai le eleele mai le laau autu. O loʻo totōina i totonu o ipu i le eleele lamolemole lelei ma teuina uma taumalulu i totonu o se potu vevela vevela. I le tautotogo, ua i ai se laau ua leva ona tupu i totonu o le togalaau pe ua totoina i totonu o le eleele. Ole auala e toe gaosia ai e seasea ona faʻaaogaina, e masani lava pe a tupu i totonu o fale poʻo ni lapisi tetele, lea e ave i le togalaau mo le taumafanafana.

Oxycarpal Shank

Tulafono Laiti o Tausi

O le ovary mo le atinaʻe masani e manaʻomia ai se nofoaga lelei ma puipuia mai le matagi malulu. O le eleele ua filifilia lelei, manava, le mautonu poʻo sina malie. E tatau ona tuʻuina lelei lelei le faʻafefe.

E manaomia e le laau le faʻaleleia masani, ae e aunoa ma le faʻavaivaia o le vai, o lea e faʻafeinu ai i latou i ni vaega laiti i aso uma. E tasi i le vaiaso, mai ia Me ia Setema, e faʻaaogaina ai faʻamaʻi faʻamalosi.

E tusa lava pe leʻi tulaʻi i se nofoaga tumau, e tatau ona e tausia se lagolago faʻalagolago. A o tuputupu ae le vaetogo, e tatau ona faasino atu i le vaalele manaomia. I le va o fualaau i totonu o le togalaau e faʻamautu ai se mamao o le 30-50 cm.

I le amataina o le malulu o le tau, ua amata ona magumago ma paʻu ai le eleele terrestrial. I le itu i saute, i le mea e le paʻu ai le malulu o le ea i lalo ifo o le 5 ° C, e mafai ona e tipi ese vine mamago ma maua ai se fale lelei mo tubers. I le tautotogo o latou o le a aliali mai ai pine. E le mafai ona faʻamalosi i le tele o itū i matu, e tatau ona aveʻesea toega o le laau, ma i le tautotogo e totō ai ni togavao fou.

Mo le umi o le togavao i le ogatotonu, o le ovule e totoina i totonu o lapisi tetele po o pusa, lea i le tautotogo e ave i totonu o le togalaau ma auina atu i luga o le lagolago. O iina e tupu ai, e pei ona masani ai, i le vaitau o vegetative. I le tautoulu, e fufulu lala lala mama, ma o se atigi pusa ua maua i totonu o se potu e tumau ai le vevela i + 5 ... + 10 ° C. E tatau ona e siakiina le susu o le eleele ma faʻafefe le laau i se taimi tatau.

Ua faʻafeiloaʻi se pipi i se mafanafana, potu faʻasao e oʻo ile ogatotonu o Fepuari. Ua mavae le 7-12 aso o le a aliali mai ai pine talavou.

O le tuputupu ae o le okeni e le mafua ai ni faigata. Pau lava le faafitauli mo ia o le osofaia o aphid. E manaʻomia lou siakiina o laupepa e iloa ai siama i le vave e mafai ai. E mafai ona aveese se iniseti ole iniseti i se fasimoli, ae o vailaau iniseti faapitoa e sili ona lelei.

Faaaoga

Faatoaga teuteuga

Oxygenate o se tasi lea o laau e sili ona vave ola. O ona totoa e faʻalauteleina i luma oo tatou mata, o lea pe a mavae ni nai masina, o le a le toe iai le puipui o le fale po o le pa laau i totonu o se lanu lanumeamata e maua mai i lanu susulu matagofie. O se laau e totō latalata ile fale e mafai ona faʻamalosi e oʻo i le lua fola o le fale. O le faʻaalu o le taimi i se pati tea ma se talanoaga manaia i lalo o le paolo o se pergola e faʻamalosi e foeuli o le a sili ona lelei. I le faʻaaogaina o le lagolago faʻatasi ai ma se manoa faʻavave, e mafai ona e faia le faʻatinoina o le teritori.

Latou te ola i aʻai ma luga o le faletusi. E le gata i le totonugalemu o le potu e puipuia ai, ae maua ai foi se mamanu matagofie mai fafo. Afai o le vevela i luga o le faapaologa e le pa'ū i lalo ifo o le 4 ° C, o le liana o le a tupu mo ni nai tausaga.