Laulaʻau

Tuputupuina o le paʻepaʻe paʻepaʻe: totōina ma le tausiga o mulberry

Fualaau muliki, i ai foi se isi igoa - vine poʻo vine o le mea e leaga ai, e le o le tagata sili ona masani ona nofo i togalaau poʻo fale, aua e le o faʻatoʻaga uma fai togalaau lenei laau, lea e maua ai fua lelei ma maloloina. I totonu o lenei tusiga o le a tatou suʻesuʻeina atili auiliiliga o le paʻepaʻe paʻepaʻe, o lona faʻamatalaga ma foliga o le faʻatoʻaga ma le toe gaosia.

E taua! O fua o laau e ola i tafatafa o auala ma fale gaosi oloa e le fautuaina aua latou te tosoina toxins ma tino mamafa.

White mulberry: faʻamatalaga

White Mulberry (Morus alba) na sau mai i Saina ma ua uma ona alofa i nisi o fai togalaau. O le maualuga o lenei laau faalava e oʻo atu i le 16-20 mita, ao le mafiafia o le ogalaau e mafai ona oʻo i le 0.8 m. O le aʻa o le malosi, o le pale paleni ei ai sona foliga lautele. O le lanu o lala talavou e ese mai i le lanumumu-lanumeamata i le enaena, o le fusi o le ogalaau e masani ona lanu enaena. O lauʻau laʻau e foliga faʻalelei ma se pito pito i luga; e tasi le laau ua vevela uma, ua mama i le paʻi. Le lanu o laulaau i le taumafanafana - o se lanu meamata lanu meamata, lea i le tautoulu e lanu samasama. Fugalaau o lanu paʻepaʻe, e le mafaamatalaina foliga vaaia, e faigofie lava i le faʻavasegaina o le tagata lava ia.

O laau eleelea e leaga, i le amataga o le taumafanafana latou te seleseleina se seleselega o vine suamalie ma suamalie, lea e pei o fugalaau. O le papae paʻepaʻe e maua ai fua e oʻo i le 4-5 cm le umi paepae, lanu piniki po o le uliuli, suamalie ma faʻamago, faʻapea foʻi ma le faʻasaoina. I nisi o atunuu, ua ola laau vao e fafaga ai le salu ma maua mai ai sela siliki masani.

E te iloa? Mulberry - o se laau moni ola, i lalo o tulaga lelei, e oʻo atu i le 300 tausaga.

Faiga e toto ai paʻepaʻe paʻepaʻe

O le tele o fua o fualaau paʻepaʻe e amata i le 5 tausaga o le olaga, i le taimi lava e tasi, o le tane tane o fualaau aina o le a le foai, ae o le a na o le fiafia i foliga vaaia. Mo lenei mafuaʻaga, e fautuaina le faʻaaogaina o se fualaʻau 3-4-tausaga, lea ua uma ona tuʻuina atu muamua vine, mo le totoina o laau fua i luga o lana togalaau. O le mea lea ua faʻamautinoa ai oe e maua ai se fualaau fua tele.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

O le totōina o lala laau e faia i le faaiuga o le tautoulu, aʻo leʻi oʻo i le timu, pe i le ogatotonu o le tautotogo, aʻo leʻi oʻo i le vaitau o le tafe. E manaʻomia e le multophilous mulberry le puipuiga mai matagi malulu, o lea o le mulberry e manaʻomia ai le filifilia ma le faaeteete o se nofoaga e tulaʻi mai ai, o le a faʻalagolago ai le atinaʻeina o laau ma le tausiga. O le tau i le itu i saute o loʻo sili ona lelei mo le laau. O le kulupu o le a ola lelei ma fua mai i le laʻau vaivai po o oneone oneone. E le taliaina e le laau le oneone, masamu ma oneone palapala. I le mea e ola ai le matua, e tatau ona sili atu i le 150 cm le maualuga o le eleele.

White Mulberry Planting Model

O le toto toto mo le paʻepaʻe papaʻe e tatau ona eli i le 2-3 vaiaso aʻo lei totoina e tu i le palapala. O le tau o le togalaau e 5 * 4 mita. Afai e te fuafua e totō se mulberry bushberry, faʻaaoga se polokalame e tusa ma le 2 * 3 mita. O le lua o loʻo tulaʻi mai i le loloto o le 0.6 mita, ma o lona lapoa e tusa ma le 0.7 * 0.7 m. O le eleele e fefiloi ma le humus mai le lua, o nisi e ufiufi i le ogatotonu e pei o se faaputuga, o loʻo tuʻuina ai le fatu ma tuʻuina atu i le vaega o totoe o meaʻai.

E taua! O le aʻa o le aʻa mulumulu e pala, o le a paʻu ese le aʻa, o lea e tatau ai ona totō lelei le fatuga.

Paʻepaʻepaʻe: faʻatupulaia foliga

O le laau o le vine ua manatu o se tasi o laau e sili ona le lelei, e le manaʻomia le tele o taumafaiga e tupu ai, ae e manaʻomia le tausiga ma le taimi tatau. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga pe faapefea ona tausia le paʻepaʻe papaʻe ina ia tupu lelei le laau ma fua tele mo le tele o tausaga.

Mulipili Fale Lalaga Paʻe

O le paʻepaʻe paʻepaʻe, pe a oʻo i luga o le fanua, e manaʻomia le faʻafefeteina faʻafefeteina mai ia Aperila ia Iulai i taimi o timuga, pe a fai o masina o le tautotogo o timuga, e naʻo nisi taimi e faia ai le faʻaleleia o le taumafanafana. O le faʻasalaga e faia i le fua faatatau o le 10 lita o le vai mafanafana mo le tagata matua. Mai le ogatotonu o le taumafanafana ma le taimi o le autumn, e le faʻafefeina le togalaau ina ia aloese mai le faʻaleagaina i taimi o matagi ma faʻamaualalo le vevela i le taimi o le taumalulu malulu. O le palapala i le lio e tatau ona tatalaina i taimi uma, e puipuia ai le faia o se mea mamago, ma e tatau foi ona aveese uma vao leaga e mafai ona faʻaleagaina le eleele. E fautuaina ia mulch le palapala ile laʻau ma le paʻuʻu poo le paʻu paʻu, o le a fesoasoani e taofia ai le susu i le palapala i le taumafanafana, ma i le taumalulu o le a puipuia aʻa mai le malulu.

Faʻatauga o le teuina o fafie

White mulberry, e ese mai i le tausiga o le palapala, e manaʻomia le teuteuina ma le teuteuina o le pale, lea, e pei o se tulafono, faʻafefe lelei. O le faia ma le toe teuteuina o le teuteuina o le paʻepaʻe paʻepaʻe o loʻo faia i le tautotogo, aʻo leʻi oʻo i le vavaega o bud. O le teuteuga mama e faia pe a uma le paʻu o le laʻau i le tautoulu, pe a le o lalo ifo -5 tikeri le vevela o le ea. O le pale shtambovanny mulberry e fausiaina i le foliga o se polo po o se galu, e le sili atu i le 3-4 mita le maualuga ma e oo atu ile 1.5-2 mita le lautele. I le tautotogo, o lālā mamago o le laau o le perosi e vavaeina, faʻapea foi i latou e aʻafia i meaola faalafua poʻo faʻamaʻi, sosoo ai ma faʻamaina o afi. O lālā laiti e leai ni laʻau e faʻaalu i le taumalulu-tau malulu, e aveʻesea i le tautotogo, mulimuli ane o le laau e faʻasao ai pupu fou. O le suamalieina o mulberry e tupu i luga o fugālaau tuai, lea e ufiufi ai le paʻu paʻu.

Laʻei pito i luga o se laau

Seʻi oʻo i le vaitau o le a amata ai ona fua mai le mulberry pe a uma ona totōina, o lona faʻamaʻiina e le o se mea faʻapitoa o le tausiga o laau, lea ua lava atoatoa mo le faʻaleleia atoatoa o meaʻai na faʻaofiina i totonu o le eleele aʻo totoina. A o ola le laau, ua amata ona fafagaina. Ia mautinoa e faʻamalolo i le tulaga o le fuaina o le laau.

O le faapipiiina o le togalaau e amata i le amataga o le tautotogo i le fuga o fatuga. Ina ia faia lenei mea, ia liua 50 g o le nitroammophoska i le 10 lita o le vai mafanafana, o lenei tuufaatasiga e faaaoga i sikuea mita taʻitasi. m pristvolny liʻo. Faʻaleleia le fafagaina i le amataga o le taumafanafana, aua o lenei manoa moa e faʻafefiloi ma le vai i se fua faatatau ile 1 i le 12, poʻo le faʻaaogaina o fomaʻi faʻapitoa o gaosiga o fale gaosi oloa e tusa ai ma faatonuga. A maeʻa lena, o le fafagaina e taofi seia oʻo i le iuga o le fuaina, o le a mafai ai e le laau ona faʻatoʻa le tuputupu ae o laʻau ma saunia mo le taotoga o le taumalulu. E mafai ona faʻaaogā faʻasusu ma fugalaʻau paʻu i le tautoulu i le afiafi o le taumalulu lea e fafaga ai aʻa i meaʻai, ma i le tautotogo o le a maua e le laau se tamaoaiga o le malosi mo le tuputupu aʻe ma le fuaina.

E faʻapefea ona tausia le mulberry i le taumalulu

Ina ua maeʻa le teuteu mama o le laau o le perosi i le tautoulu, ua tumu le lio lapotopoto i le mulch fou poo le lau malogo ma saunia mo le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia i le ogatotonu o le tautoulu e faʻafetaui ai lala faʻapipiʻi o le laʻau talavou i le eleele ma ufiufi mo le taumalulu ma se mea e le ufiufi e ufiufi i le eleele i maʻa poʻo isi maʻauna ina ia aloese mai le faaleagaina ma le tatalaina o le laau. O le mea e tasi e ufiufi ai le mea e tatau ona afifi ai le vaega pito i lalo o le ogalaau e puipuia ai mai le meaʻai e fafagaina i luga o le paʻu talavou. I le faaiuga o le po i le amataga o Me, ua aveese le fale. O ia tapenaga sauniuni mo le taumalulu e na o le amataga lava o le olaga o le mulberry e manaʻomia e faʻamalosi ai ma aloese mai le malulu, e le manaʻomia se fale e se tagata matua.

E taua! Afai e tatau ai, faʻamalosia le tafe oneone, e fautuaina e totoina laau mulifi, lea, ma o latou aʻa, faʻalautele i le lautele, faʻafefeteina eleele palapala.

Vaʻaleleina uiga o paʻepaʻe paʻepaʻe

O le tele o le paʻepaʻe paʻepaʻe e tupu mai i fatu ma fualaau vegetative. Fua o le fua e faʻaaogaina mo le totoina o fualaau, faʻafeiloaʻi i ni tulaga fou, faʻapea foʻi ma le faʻatupulaia o rootstocks mo le faapipiiina o le vine. Talu ai ona o le vao e tupu tele lemu i le fatu, o fatu e manaʻomia le faʻamalosi.

O le faia o lenei mea, i le tautoulu pe a uma ona aoina fatu fou, ona tuu lea mo le 4-5 aso i luga o se mea susū mamao mai le susulu o le la i totonu o se potu mafanafana, ona afifiina lea o fatu i totonu o se pusa paʻu, tuʻu i totonu o se pusa tioata mo le 30-40 aso. I le taimi lea, o fatu e vele ma faateleina, e manaʻomia ona totoina i totonu o ni pusa papaʻu, faʻafefe faʻafefe, tuʻu le atigipusa ma fatu i totonu o se pusa paʻu ma tuʻu mo le tusa o le 60 aso i le pusaaisa. A maeʻa ona tuʻuina lea o le atigipusa i luga o le windowsill ma faʻainu i taimi uma. I le tautotogo, a maeʻa le palapala, o fatu ua saunia e tatau ona totō i eleele tatala i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe.

O le faasologa tele o laau o le laau o le laau e aofia ai le faaaogaina o aʻa aʻa, fatuga - soʻo se auala e sili ona lelei i le tagata fai togalaau. O le auala sili ona masani ona faʻaaogaina o le gaosi lanu meamata. Mo le faia o lenei mea, tipi ese le seleselega ma 3-4 lau, o le vaega pito i lalo e tatau ona taofiofi saʻo i lalo o le fatugaʻo, ma le pito i luga luga o le fatugaʻo, ma aveese laʻau pito i lalo. E tatau ona pipii le saito i le penumbra i le susu susu ile eleele i le tusa ma le 50 tikeri ma ufiufi i se mea e ufiufi ai poo se ipu fagu mo le maualuga o le susu. O le tele o taimi i le aso, e tatau ona oso le 'au, aveese le fale, ma sosogi, ma faʻamamaina ai. A maeʻa, e iu lava ina aveesea le fale, ma ua totoina le laau i se nofoaga tumau.

Muliki papaʻe: mea aoga

White mulberry e tele vitamini, micro ma macro, lea na mafua ai ona tele mea aoga. O fualaau lanu meamata e faʻaaogaina mo le faaletonu o le manava ma le kuluma, ma le matua - mo le faʻamalosi. E suamalie le sua suamalie i le vai mafanafana ma o le mea e afaina ai le suavai i le tiga ootia. O le teuteu o le paʻu ma aʻa o fesoasoani muliki e faʻamalolo ai le maualuga, faʻafefeteina o lālā e faʻamamā ai le vevela vevela. O le faʻafefeteina o laʻau ma le paʻu o le a fesoasoani i le tau ma le malulu ma le bronchitis, faʻapea foi le faigofie o le maʻisuka. O le aʻafiaga ma le siʻosiʻomaga o le a alu ese ma le faʻaaogaina masani o teuteuga o vine mamago, ma o le a faʻaleleia le tino o le tino ma o le tino o le tino o le a faatelevaveina.

O tagata e mafatia i le myocardiostrophy poʻo le fatu fatu, ua fautuaina e faʻaaoga 200-300 g o fua o vine i le tele o taimi i le aso mo le 30 aso. O le faʻaaogaina o fualaau suamalie ua fautuaina mo tagata o latou galuega e aofia ai galuega faaletino, tagata afeleti, faʻapea foʻi ma gasegase e toe maua mai le taotoga. O fualaau aina suamalie e maua ai se aoga aoga ile faiga o toto. E togafitia e tagata fomaʻi le togafiti i le sua o fualaau fou, ma o le paʻu paʻu o loʻo faʻafefiloi ma le suauu ma e faʻaaogaina i manua, tipi ma manua mo le faʻamalolo vave.

E te iloa? E mafai e le tasi tagata matutua matua ona tupu mai i le 100 kilokalama o vine i le tafaoga.
Mo le faʻapipiina vave o le paʻepaʻe paʻepaʻe, e mafai ona e faʻaaogaina se auala faigofie - Falafola le polyethylene poo le mafiafia le ie i lalo o lala o le a paʻuʻese fua o vine, o le a na o le faʻapotopotoina ma fiafia i le suamalie.