Duck breed

O mea sili ona taua e uiga i le fausiaina o pato o Bashkir i le fale

O le Bashkir dukini ua taʻua o se tasi o fua aupito sili ona lelei o fuamoa ma aano o manufasi. E le gata i lea, e le taua i le tausiga, e le taugata ma e faʻaalia i le malosi malosi ma le tumau. O mea taua o le tuputupu ae o le pato o le Bashkir, o ona lelei ma mea le lelei o le a talanoaina i lenei mea.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia

O le masani ma le moa amata i se faʻamatalaga puupuu. O le taimi lava lea, tatou te maitauina ai le fenumiai o le "Bashkir" ma pato o isi ituaiga e faigata, ona o lona lanu ma fausia.

Eseese uiga

O le pato o le Bashkir ua i ai sona malosi malosi, o le tino, o le lautele e vaʻaia. E faigofie lava ona iloa e lona ulu faʻalanu, puupuu, mafiafia le ua ma se gutu vaʻaia. O le apaʻau e pipii mau i le tino.

E sau se manulele i ni lanu se lua:

  • uliuli ma paʻepaʻe;
  • hacks
O tama e sili atu le malamalama nai lo tamaitai. E foliga tutusa lava ma o latou aiga vavalalata. I le averesi, o tafaʻi e oʻo atu i le mamafa o le 4 kilokalama, ponoa - 3.5 kg. Fagogo o susu aʻo latou i ai ni mea itiiti. 70% o le mamafa o le aano mama. E manaia, e le masani ai ma e le aoga mo le Bashkir dukini.

Manuʻa ola vave - latou te ausia le mamafa i le 2-2.5 masina.

E te iloa? E pei ona taʻu mai i le igoa, o le pato na matua paʻu i Bashkiria. Ae ui i lea, e le o se taunuʻuga o ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, ae o se mea faʻafuaseʻi. I le togavao o Blagovarsky, na galulue ai le au faifaatoaga i le faaleleia o le peke Peking papaʻe, ma faafuasei, ona o se suiga, o manulele matagofie ma le malosi o le fale na fananau mai. Mulimuli ane, o tagata saienitisi na suia le malosi, ma o le ituaiga na faaigoaina o le lanu o Bashkir.

Gaioiga

E ala i le faʻatupulaia, o le maualuga o le tau o Bashkir - o le tasi ponaivi i le vaitau o le 40 aso e mafai ona fuaina le 200 i le 225 fuamoa. O fuamoa taʻitasi e 80-90 g.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le masani ma le pato o le Bashkir ma le faʻamatalaga o le ituaiga o le a le maeʻa pe a le mafaufauina ona lelei ma faʻafitauli. Muamua, i le ala, sili atu.

Siaki isi ituaiga o pato mo le fausiaina o aiga: Mandarin Duck, Musky, Mulard Duck.

Faʻaauau

O le lelei o "Bashkir" e aofia ai:

  • maualuga maualuga o le afaina o pepe pato - 78-80%;
  • malosi faʻamaʻi;
  • faʻamafanafanaina;
  • vave vave tuputupu ae ma le mamafa;
  • tumau;
  • fetuunaiga vave ma le faʻaaogaina i soo se tulaga;
  • faigofie tausiga ma le tausiga;
  • lelei fua o fuamoa;
  • fuamoa tetele o foliga saʻo mafiafia;
  • maualuga fualaʻau kalori - 185 kcal mo le 100 g;
  • maualalo le gaʻo i meaʻai - 1.8-3.9%;
  • maualuga, lelei, ma le manogi aano o manu;
  • e le sili atu tupe faʻaalu i meaʻai - 2.73 iunite / 1 kg o le tuputupu ae;
  • talafeagai mo le faʻatoagaina i ogalaau tetele ma laiti, mo e alolofa ma faifaatoaga faifaatoaga.
O le isi mea taua o le faʻatoʻaga o le faailoilo lea pe a amata ona lele le pato a Bashkir. E talia i latou mo le ave o fuamoa i le 4 masina. O le gaosiga o le fua ma le mamafa e eseese lava i luga o le laumei. Khaki e maualalo le gaosiga ma le mamafa o tupe maua nai lo tagata lanu uliuli ma paʻepaʻe o le ituaiga. O lea, o le muamua e mafai ona maua 217 fuamoa, aʻo le lua - 228.

E sili atu i le 80% o latou mamafa i le masina muamua o le olaga.

E te iloa? O paʻu o le pato e le o iai ni gata ma ni toto; pe a savali, latou te le lagona pe malulu pe vevela vevela..

Faʻasologa

Faatasi ai ma le faʻaogaina o taifau Bashkir o uiga nei:

  • le manaomia e inu vai mama, aua a leai o le ai ai faʻamaʻi;
  • vaivai le faapalepale i le maualuluga;
  • agavaʻa i le gaosia ma le gaʻo.

Faiga Faʻapitoa

O le tausia o pato Bashkir e faigofie, ma e mafai ona faʻafeiloaʻi e leisi ia lenei galuega. O le mea autu o le i ai lea o faʻamatalaga e uiga i nisi o faʻaaliga o le tausia oi latou. Potu O mafanafana, malulu, vaʻa lelei ma vaʻai ma e leai ni faʻataʻitaʻiga mo le ola e talafeagai mo le ola. O fola i paʻu e tatau ona le itiiti ifo i le 20 cm mai le eleele. E tatau ona latou malolosi ina ia le mafai e rongelo ona ulu atu i ai.

Lulu I totonu o le potu e teu ai manulele, i le taumalulu e manaʻomia le faatumauina o le vevela e le maua lalo ifo i le77 °, lelei - i le maualuga o + 15-20 ° C. I le taumafanafana e tatau ona manaia, aua e le talia e le manulele le vevela. O faʻamatalaga nei o le a faʻaalia ai latou vevela:

  • masani ona faʻaaoga vai;
  • tatala pea e le aunoa le pusa;
  • le lava le fiaai;
  • tuu ifo apaau.

Afai e matauina na faailoga, o le a manaʻomia le faʻaitiitia o le vevela, a leai o le soifua maloloina ole manu felelei o le a faʻaitiitia. Malamalama Pe a faʻapipiʻi le nofoaga o le teuina o pato o loʻo manaʻomia ona e popole e uiga i le malamalama saʻo. O le malamalama e tatau ona ulufale ai ia le itiiti ifo ma le 14 itula i le aso. I le sikuea 1. m maualuga le malamalama e manaʻomia ile 5 watts. Lamepi e tatau ona filifilia ma ata lafoai.

I le faaopoopo atu i pato, moa, turkey, ma geese, o manu felelei ua tele ina taatele i totonu o aiga: o vaega, ostriches, peacocks, ma pheasants.

Nofoaga o le savali. Mo tafaoga taʻaloga e manaʻomia se nofoaga vateatea, e ufiufi i mutia poʻo, i ni tulaga ogaoga, oneone. O le a sili pe afai ei ai se faatanoa o loʻo i ai ia i latou. E mafai ona e faʻaogaina tane tane lapoa i le vai, pe a na o le a na o le aʻea. O le i ai o vai lata ane ei ai sona aafiaga lelei i le tuputupu ae ma le atinaʻeina o manulele - o lo latou tuputupu ae ma le mamafa o tupe mama ua faatelevaveina.

Faʻaogaina o mea. I le taumafanafana, mo le atinaʻe masani, le numera o tagata matutua i le sikuea 1. m le tatau ona sili atu i le 2-3. E na o fanau pepe pepe e mafai ona tausia ile 18-20 i le 1 sikuea. m. I le tolu masina o le matua ma le tumau o le sili atu i le 10-12 leketi ile 1 sikuea. m o le a latou le toʻa ma vaivai. I le faaiuga o le lua masina, o manu felelei e talafeagai lelei mo meaʻai.

E taua! E fautuaina e teuina ia pato pe tusa ma le 4 masina. A maeʻa lena, latou te le toe tupu ma maua le mamafa. E le gata i lea, ua amata ona latou gaogao.

Taumaʻa Tulima Fafagaina Meaʻai

O se vaega faʻapitoa o siaki o le i ai lea o se gaogao pupuu. O lenei mea e afaina ai le metabolism ma le numera o feedings. O meaai i manulele e vave ona gaosia, o lea e fautuaina ai e fafagaina ia le itiiti ifo ma le 3 taimi i le aso, ae i ni vaega laiti.

Mai le fafaga mo pato Bashkir e talafeagai:

  • silasila (lau o le mutia, kapisi, kokoloti; uka);
  • fualaau matala matala;
  • mea lanu meamata;
  • meaai papaʻu.
I le fafagaina o le taeao e manaʻomia e maua ai mash susu. I le afiafi - ia avatu fatu (sili ona lelei), fafagaina.

Ina ia maua se fuamoa sili ona lelei, e lelei le fafagaina o manulele faatasi ai ma se silo sipuni: meaʻai vao (tasi le mea), kapisi (tolu vaega), laʻau tipi (ono fasi pepa). O aano o manu e mafai ona maua pe a fai o le taumafa masani o pato o le a fafagaina ai fafaga. E tatau ona e ulufale i ai mai le 2 vaiaso. E tatau ona faʻaauau pea le laumei i le fafaga.

E taua! O le fua faatatau o ituaiga o fafaga i le taumafa o le fafagaina o pato o Bashkir e manaomia i vaega nei: fatu - 45% fafaga ai - 55 %.
O se tulaga e tatau ai ona i ai le inu o mea inu ma le tele o suiga o vai i totonu (tele taimi i le aso). E tatau ona mama le vai. O le tasi letele i le aso o le a manaomia le itiiti ifo i le 2 lita o le vai. A le o lena, o manu felelei o le a feagai ma faafitauli ma le gasegase ma le togafiti.

Tofiga ma fanau

Mo le gaosia o le "bashkirok", e pei o se tulafono, e le manaomia le incubatorA uma, o tamaʻitaʻi o ni moa mananaia lelei ma ni atinaʻe lelei. O le mea lea, o le faagasologa o le puʻeina o pato pato ma mea uma e tatau ai mo la latou faʻatoʻaga, e pei o le fafagaina, popole mo le saogalemu, o le a faia e tina-fuga. O le soifua maloloina o le tina lava ia e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete i le taimi e iloa ai ona maʻi mamaʻi ma puipuia lana fanau mai ai.

Pe a fausiaina pepe, e manaʻomia ona latou maua le vevela o +30 ° C i le 20 aso muamua o le olaga. A maeʻa le vaitau o lenei vaitaimi, faʻaititia malie le faʻaalia o le vevela i le faailoga o + 20-22 ° C. Tausiga e tatau ona faia e taofi ai pato i luga o le moega mafanafana. O se aso malamalama ao le i lima tausaga le matua e tatau ona faapuupuu i le 10 itula i le aso. A oʻo atu i le 5 tausaga le matua, e manaʻomia foi ona faʻaititia le 15 itula ile aso.

A maeʻa le 10 aso e fafagaina pepe e pei o tagata matutua. Seʻi oʻo i lena taimi, e sili atu le tuʻuina atu ia i latou o se paluga faʻafefiloi, faʻafefiloi ma le uila, faia mai fuamoa, kisisi, meaʻai, ma le millet. I le vaiaso muamua e fafagaina i latou i le 8 taimi i le aso. Ona faasolosolo malie lea ona faʻaititia le fuainumera o feedings i le 4. Faʻailoa le tele o meaʻai fafaga. O Silage ma le mutia e mafai ona tuʻuina atu mai le vaiaso fitu o le olaga.

E taua! E tatau ona fafagaina le anufe i le faaopoopoina o pellets, vitamini ma minerale i le meaai autu..
E mafai e tamaiti ona faʻaaoga vai mai aso muamua o le olaga. E mafai ona e savali tamaʻi pato pe a uma le 20 o latou tausaga. Afai o le ae fausiaina "bashkirok" faʻatasi ai ma le fesoasoani mai o se mea faʻapipiʻi, ona tatau lea ona e iloa faʻaaliga nei:

  • le vaeluaga i le va o le taimi na faʻatau ai fuamoa ma le taimi na faataatia ai e le sili atu i le 5 aso;
  • afaina fuamoa i le vevela o + 9-13 ° C;
  • Aʻo le i tuʻuina fuamoa e tatau ona suʻesuʻe lelei ma lafoai;
  • fuamoa e tatau ona faʻanofoina i se vaivaiga vaivai o le paluga faʻatoʻa;
  • pe a tuʻu i totonu o le incubator, e tatau ona seti le vevela i le +38 ° ° ma le faʻamamafana 70%;
  • i le vaiaso lona lua, e tatau ona e suʻe fuamoa i le 4 itula; o le vevela i lenei vaitau o loʻo tausia i le 37 ° C, o le faʻamamafana - 60%;
  • mai le 15th i le 25 aso, e faʻamafanafanaina fuamoa mo le 20 minute faalua i le aso;
  • O pepe o pepe na fanau mai i luma o le 28 aso.
O le mea lea, o ponaivi Bashkir o se filifiliga lelei tele mo i latou oe mananao e ola manu felelei, faatasi ai ma le faamoemoe o le maua o meaʻai maualuluga, ma le sini o le fuamoa, mo a latou lava taumafa ma pisinisi. O le tausiga o ia mea e faigofie, latou te le manaʻomia ni faʻafitauli faʻapitoa. O le soifua maloloina o nei taifau e sili ona matagofie, ma o foliga vaaia e sili ona manaia. E aofia ai i latou i le uluaʻi pepe, o lea o le a vave ona latou fesoasoani ia latou aufaifaiva ina ia ausia le sini na manaʻomia - ia aumai aano ma fuamoa.