Fualaau

"Finnish" strawberries: auala e ola ai strawberries e faaaoga ai tekonolosi Finelani

O le tuputupu ae o strawberries o le taimi e alu ai. O se tasi o atunuu sili ona faamanuiaina i lenei lomiga o Finelani. O loʻo i ai se tulaga maualuga i le maketi mo lenei meaʻai suamalie, e ui lava i le vevela o le tau i totonu o le atunuʻu i matu. O le tuputupu ae o strawberries i Finelani o se mea e faamuamua mo le gaosiga o faatoaga.

Mataupu faavae autu o le galueaiina

O le togavao Strawberry e faʻaaogaina e tekinolosi Finnish e tupu i auala e lua: i le malae vaʻaia ma greenhouses. O le uiga autu - o le fanua i lalo o fualaau aina e ufiufi i se ata tifaga, o lenei faagasologa ua taua o le mulching. O lenei metotia e mafai ai ona e selesele i le 7-8 vaiaso pe a uma ona totoina. O le mafuaʻaga mo sea taimi muamua o le vave faʻavevelaina o le eleele. E le gata i lea, o lenei metotia e le mafai ai ona maua aʻa ma ola vao vao.

O togalaau o Strawberry i Finelani e ese mai isi auala tatou te masani ai; E masani lava e 20-45 afe laau i le hectare. O fatu laau e totoina i se mamao e 25-30 cm i le va o vao.

O se tulaga taua mo mea maualuga e maua mai o le filifilia lea o laau toto. O fualaau o fualaau aina nei e sili ona lauiloa i Finelani: "Senga Sengana", "Bounty", "Crown", "Honey", "Rumba". O fugalaau faʻasalalau e iloga i le vave amata ma le tofo maualuga.

E te iloa? I Hollywood, o le toatele o loʻo saofafai i luga o se fualaau vaʻai. O taunuuga e ofoofogia: faʻaitiitia le 2.5 kilokalama i le 4 aso.

O mea e te manaʻomia mo le metotia Finelani

O le mea autu i totonu o soʻo se tekonolosi faʻatoʻaga e totoina ai le Finnish o le ata. O loʻo faʻaaogaina le faʻapipiʻiina i luga o fanua i le 1 ma le 2 laina. Mo le faʻasalaga muamua, o le a e manaʻomia se pusa ata e 1 mita, ma mo le lua-laina plantings e faʻaaoga le 1.2-1.3 mita o ata. E mafai ona ese ituaiga: o le uliuli, enaena enaena e sili atu ona aoga mo le tuputupu ae o le toto, ae e malosi tele i le faatosinaina o ave o le la, lea e mafai ona mafua ai ona totogo le togalaau. E i ai se ata paʻepaʻe, ae a e faʻaaogaina, e tatau ona e faatali umi.

E mafai ona e faʻaogaina mea mai le polypropylene nonweven tissu. O le tau o nei mea e masani lava e le maualuga tele, ae o loʻo i ai se tulaga lamatia o le a le lava le puipuia o le seleselega. Mo le tekonolosi faʻatalanoaina o le tuputupu aʻe o strawberries e manaʻomia le faʻaaogaina o le faʻavaivai. O le pulupulu e tosoina i luga o le moega atoa, o ni pu laiti e faia i totonu ma tuu i le eleele i se loloto. O le mea lea e puipuia ai le fualaau aina mai le faʻamago.

E faʻapefea ona saunia se nofoaga mo vine

Ina ia avea le sosoʻo ma se seleselega lelei, o le tekonolosi Finnish e faʻaaogaina, lea e faʻaaoga e filifili ai se lafoaia o le la. O lenei nofoaga e le tatau ona ufiufi mai le itu i saute e fale poʻo laau. O le eleele e tatau ona faʻaalia ai se faʻafitauli faʻaituau poʻo vaivai. O le tapenaga o le eleele e aofia ai le faʻapipiʻiina i fugalaʻau ma meaʻai faʻamalolo ma mulimuli ane faʻamalolo. Fertilize le eleele i luga o le 'upega tafaʻilagi e mafai ona avea ma humus, moa moa poʻo le mea e maua ai le minerale.

E taua! O le faʻateleina o le faʻamalosi i le palapala o le moa moa e mafai ona mafua ai mumu ma faʻamaʻoti atoa ai laau.
A maeʻa le faʻamalosia o le palapala, e tatau ona faʻamalosi e saturate le palapala i le okesene ma faʻasoa tufatufaina le suauu i totonu o le voluma. Faʻasaga le pito i luga mo le faigofie ona tagofia.

Faatulagaga o moega

A maeʻa sauniuniga, e mafai ona e amata amata ona fausia ni tulimanu. E tatau ona i ai i le itu mai le itu i saute ma le itu i matu - e faia ai ni tulaga mo le vevela aupito maualuga e ala i le la.

O le umi o laʻau e faalagolago i le tele o le fasi fanua, ma o le lautele e fuafua i le numera o laina o strawberries. E mafai ona tasi, lua pe tolu laina. O laina lautele e le fautuaina ona o le le mautonu o le tausiga o tama ma le faigata o le maua o le okesene i le palapala i lalo o le ata. Le auala sili ona taatele lua-laina. I lenei tulaga, o le lautele o le pito i luga e tusa ma le 80 cm. O le laina sili ona lelei o le laina 60cm. O alavai mo le totoina o strawberries e faʻaaoga ai le tekonolosi Finnish e tatau ona siitia pe a ma le 10 cm.

E taua! Afai e ufiufi le eleele i le tuputupu ae o se togavao, atonu e mate le laau ona o le pala ma le atinaʻe o faamaʻi.

Maualuga moega

I le moega e leʻi faʻaitiitia ma tumau ai i lona tulaga muamua, o ona pito e tatau ona faʻamautu. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le laupapa, mai lea mea e manaʻomia lou tuʻuina o se atigipusa e aunoa ma se pito i lalo e oo i le 50 cm le maualuga - o le a avea ma ou faʻavaa mo le pito i luga.

O le tele o moega vaovao o le a faʻatautaia, fuafua i le sili atu ona e manaʻo ai e selesele. Ona i luga o tulimanu taʻitasi o le moega matou te setiina ai le maualuga mai le 20 i le 30 cm, matou te faʻapipiʻiina le faʻavaa, e manaʻomia le nofo lelei o le nofoaga. O fualaau i luga o moega mo le a maua ai se seleselega lelei pe'āfai e i ai lau fanua lafulemu i lau faʻavaa, lea e tatau ona e faʻamafanafanaina i le tautotogo.

O le maualuga o moega ei ai le tele o tulaga lelei i totonu o le itu i saute, talu ai o le eleele e sili atu ona faʻaleleia i ia nofoaga, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le paʻu ma le pala, ma ua mama atoatoa fua. I soo se tau ma soʻo se tulaga taumalulu, o le a mafai ona e maua ni maualuga maualuga, faʻafetai i le tekinolosi Finnish o le totoina o strawberries i luga o moega.

Tekonolosi o le totoina o Strawberry

Muamua, e saunia e le faifaatoaga eleele mo le totoina o vine. Latou teliina le eleele, vele, ona tatala lea ina ia leai ni pusi tetele o le eleele, faafetai i le faʻamaoaigaina o le eleele i le okesene. E taua le filifilia o le saite aʻo leʻi tulaʻi. Filifili se tasi e leai se mea na ola ae i le tausaga ae leʻi tulaʻi.

Ona lelei lea o le faʻamaʻiina o le eleele. O faufautua faʻapitoa e fautuaina e faʻaaoga fugalaau masani, e pei o le solofanua, humus, faʻapala. E masani lava, o le lautele o moega e 80 cm. O moega e tatau ona tu mo le 2 vaiaso, ma i le taimi nei sauniuni le faʻavaivai. A uma ona saunia le pulupulu mo le fausiaina o loʻo tuʻuina i le va o laina. O le pulupulu lava e maua i le eleele i le loloto o le 4-5 cm, ma ua tapuni le pito i tua o le pulumu i se polo.

Tekonolosi fiafia o le totoina o le strawberries, fualaau suamalie, i le moega o le pyramid, i luga o le moega tuusao, i le hydroponics, i totonu o le greenhouse.
A maeʻa le eleele i totonu o le togalaau ma faʻavaivai, e mafai ona e alu i le tulaga o le galulue faatasi ma le ata tifaga. O le ata tifaga o loʻo faʻafefeteina ma puipuia i maʻa poʻo laupapa mai itu uma o le togalaau. E totoina laʻau i le tipi tipi ina ia le faalavelave le vavao o le tasi i le isi, e fautuaina e tuu i totonu o se siaki siaki. O le fausua muamua o pu e tatau ona faia ma le lima, ona faʻatasi ai lea ma le fesoasoani o le faʻaaogaina o vai suāvai.

A maeʻa le seleselega, e vave ona piki e tagata o le taumafa vine mai le ata. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le auala Finnish o le faʻatupulaʻia o le strawberries e faigofie tele, tau tamaoaiga ae le o le tele o le malosi.

Faʻapitoa o le tausiga

Ina ia mafai ona totoina le fale, e tusa ai ma tekinolosi Finelani, ina ia fiafia i se seleselega tele, e tatau ona tausia lelei ana togalaau. Tausiga e pei ona taua i lalo:

  • masani ona faʻasusu i vai malulu, ae le tatau ona faʻatagaina le tele o le suavai;
  • faasaʻo le faʻamaʻiina o meaʻai faʻamaʻi;
  • togafitiga puipuia o laau toto mai faamai ma meaola faalafua;
  • aveeseina masani o antennae.
Mo le tausia lelei o fualaʻau tatau ona faia se ogalaau e te manaʻo ai e fai se faamaumauga o le galuega. E taua tele le fafagaina masani o faʻasolosolo i le taimi mo faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

E te iloa? E faigata ona talitonu, ae o strawberries e sili atu ma e sili atu le aoga nai lo le nifo e faʻamama ai nifo.

Le lelei o le tuputupu aʻe o strawberries e faʻaaoga ai tekonolosi Finnish

A o totoina fatu e faʻaaoga ai le afifi paʻu palasitika. E maua i Finelani, e tusa ai ma fuainumera, e aofia ai le 80% o nofoaga e totoina. O mea faʻamatalaga Finnish e maualuga lona lelei ma le tumau. Faʻasalaina fualaau faʻasalalau e totoina i se tasi ma faalua auala. Mo le ituaiga muamua o le tulaʻi mai, o le ufiufi vine ma le lautele o le 1 mita e faʻaaoga, mo le lona lua, 1.2 mita.

Faʻamanuiaga o le mulching:

  • faaputuputu i luga o palapala eleele maualalo o le eletise, lea e faaleleia ai le eletise o le laau toto;
  • se faateleina i le gaoioiga o meaola ninii oneone;
  • se faʻalavelave i le tuputupu aʻe o vao;
  • faamautuina o tulaga maualuga o le vevela;
  • pa puipui mo le taina o fafo;
  • O fualaau aina e le faʻapalapala le eleele, taofi a latou ata;
  • toniga le vevela o le eleele.
O faʻamatalaga faʻamatalaga faʻamatalaga mo vine o loʻo manaʻomia tele i le tele o atunuʻu Europa ma atinaʻeina faʻatoʻaga. Faafetai i lenei metotia, i Finelani e mafai ona tupu i le tausaga mai le 12 i le 18,000 tone o fua. O loʻo taulai atu i le galueaina o strawberries i matu, o lea e mafai ai ona faʻaalia lelei lava i le toetoe lava o itu uma i matu.