Fua o le gaosiga

Klopogon: o le ituaiga ituaiga e filifili mo le totoina

O le malosi o le faʻalogo (scientifically-tsimitsifuga) e tumau pea ona lauiloa. O lenei vao vavalalata e maua lelei i le maca, o le mea e fiafia ai le mata i se taimi uumi ma le tele o le "fusi" o mea leaga. I le toe iloiloga, o le a tatou vaʻavaʻai pe faʻapefea ona ofoofogia ituaiga autu ma o ituaiga e tele e manaʻomia.

Amerika

O le maualuga e ese mai le 0.9 i le 1.5 mita. O laulaau e lanumeamata lanumeamata i le lanu. Mai ia Iulai seia oo i le faaiuga o le taumafanafana e tupu mai le fugalaau: o fugalaau fugalaau e aliali mai ile lanu enaena. O loʻo faʻapotopoto i latou i pulumu o le pepa saʻo. E manuia le togi, e pei o se fua o fualaau suamalie.

Brunette

O le lanu uliuli e faʻaalia i ona uiga le masani ai. O le ufiufi lava ia o le lanu viole, ma le lanu enaena "(lau lanu tutusa). Ma le tausiga lelei, o le maualuga e mafai ona oʻo ile 1.7-1.8 m. I le ogatotonu o le taumafanafana i luga o luga o le eleele (pe a ma le 20 cm), e vaaia ai fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe-paʻepaʻe, faʻafiafiaina se manogi manaia.

E taua! O le faʻaaogaina o le tekonolosi e faigofie: o se "organic" (o se mea e sili ona faʻamaina) o loʻo taoto i totonu o se vaʻaiga loloto 30 cm le loloto, ma mulimuli ane tuʻuina ma le faaeteete ia i totonu. I le va o vaomatua e taumafai e faatumauina le va o le itiiti ifo i le 60 cm.
O lenei manatu e sili ona lelei mo le faʻavaeina o kulupu i le togalaau fugalaau ma e taliaina e oʻo lava i ata lafoia.

Black negligee

E sili ona lelei i totonu o ituaiga eseese uma e iai lanu lanu. O le maualuga (1.5 m) ma le laʻau matala o le lanu pele e avea ma "fao" o le pito i tua. O le faʻamalaʻele eleʻele a Klopogon e mafai ai ona lanu ia Aokuso ma Setema, o fugalaau e mafai ona lanu mumu ma manino lelei (e faalagolago i le filifiliga o mea totō).

Faʻasolo

Le sui o laina maualuga. O le totoina o le paʻu ma lau laʻau-paauli e mafai ona tupu lemu seia oo i le 2 m, ma o se rhizome lelei e atiina ae ma le tele o paranesi e maua ai se tumau faapitoa. O le aiga i le aiga Buttercups, pei o ituaiga uma o cohosh uliuli. O le taimi vavalalata e pau i le tautoulu (Setema-Oketopa), pe a mafai ona vaaia fugalaau fulafula o le kiona.

O le faʻaogaina o lenei ituaiga e ese si ese mai le masani ai mo ituaiga uma o "uila" ma le mamafa paina - mo se faʻataʻitaʻiga, o le lala o le lala o le James Compton ao faʻaputuina fugalaau i totonu o le pulou. O lona manogi e mama ma manaia.

O le aiga o le buttercup e aofia ai foi le hellebore, ole apalai, taga taele, anemone, ma le basil.

Smel

O le laau e fetaui ma lona igoa - o le vaega eleele e le o se mea e sili ona manaia. Ma afai e toe totoina, e aliali mai o le aʻa e tutusa.

E te iloa? O le laau e lauiloa foi o Voronets (o lenei ua sili atu ona masani lenei igoa). O tagata Siamani, ma matauina le matagofie o fugalaau, valaau i le cohosh uliuli, lea tatou te masani ai, "moligao siliva".
I luga o le maualuga maualuga (e oʻo i le 2 m) o laʻau laʻau lapopoa tetele. O pepa pito i lalo e iloga i foliga o le fugalaau (lea na maua ai e le fugalaau le igoa o le "'aʻai o Atamu" i tagata). I totonu o Iulai-Aokuso, o lanu lanumeamata lanumeamata ma le paʻepaʻe e tatalaina i luga ifo (oʻo i le 14 cm) le faʻaogaina o mea laiti.

O lenei ituaiga o meaola e masani ona faʻaaogaina i vailaau masani. Mai le "sulu" e faia ai teuteu ma mea laiti, lea e faʻaaogaina i le togafitiga o le rūmāmati, malulu, nifo ma le ulu.

E pei foi o cohosh uliuli i togafitiga faa-tagata, e faaaoga ai le crocus i le taumafanafana, faapea foi ma le koko, actinidia, povilka, derbennik, chervil, se ipu taʻele, fir.
Fai mai fomaʻi e talafeagai lelei e avea o se vaifofo mo le gaoia o gata.

Tavita

Kiliagon Dahurian ituaiga ei ai sina tamai (1-1.5 m). O laulaau e pisi laʻititi, ma nifo i ona pito. O fugalaau e lanu i lanu, e foliga mai e le mafaamatalaina, e potopoto i se "lapisi".

O le fugalaau e amata i le lua tausaga o Iulai ma e mafai ona faaauau seia oʻo i le amataga o Setema. Ia Aokuso, fualaau aina mamago 2-3 mm. I ia ituaiga o laʻau o loʻo i ai ni laupepa e 7-8 fatu o loʻo tuʻuina.

Pisiform

O se laau tetele e iai le 2 mita le maualuga ma le 60 cm o le vaomatua.

E taua! Fans of transplants sili atu ona tuua na o ia ituaiga laau - o le fuga o fugalaau e matua faigata lava. I le tasi site, o le iniseti e mafai ona ola saogalemu 10-15, ma o nisi taimi i le 20 tausaga.

E talitutusa ma inflorescences - tele ma manogi i le taimi o fugālaʻau, e oo atu i le 80 cm. O laulaau e paʻu lanumumu ma se paolo malulu. I le masina o Iulai, e amata ai ona tupu fua: i luga ifo o le afa pito i lalo o le pulumu e iloa ai le paʻepaʻe paʻepaʻe po o le kulimi, lea e faasolosolo malie mai i le pito i lalo o le pononcle ma lona pito i luga.

Cordifolia

O le isi itu manaia. I luga o laufanua laufanua e ola ai i luga ifo o le 1.2 m, ma i luga o eleele lelei e faigofie ona oʻo i le faailoga o le 2 m. O faʻalavelave i le foliga o se "broom" masani i le afa lona lua o le taumafanafana e ufitia i fugalaau paʻepaʻe papaʻe, o loʻo i ai se manogi moli faʻaleleia.

Faigofie

O se laau laitiiti e seasea ona tupu i luga atu o le 1 m. Ae o lona tufatufaina atu o le a mafua ai le faigata i le tele o ituaiga "thoroughbred". Mea masani ituaiga meaola - Nofoaga lanu moana lanu moana White Pearl.

E te iloa? Black blackness lava ia - togavao. O lona nofoaga e taʻua o Amerika Amerika ma Asia. E tele na "faatoaga" i totonu o vaomatua o Altai ma Siberia i Sisifo.

E mafai ona iloga e le malamalama lanumeamata o laulaau, lea e oʻo mai i le faaluaina faʻasalaga. I pito i luga o ni nai limasini, o "faga" matagofie o mea e le maua. O le taimi o le fugalaau o vaiaso mulimuli o le taumafanafana ma le lua sefulu lua tausaga o Setema, pe a faʻaalia mai fugalaau paʻu ma lalo ifo ulu.

Iapani

O le maualuga o le maualuga o lenei ituaiga o le 1.5-2 mita. O laʻau laʻau masani o foliga masani e lanu uliuli (i se la o le la latou te le o atagia ai, o le ata e le manaia). I le pito i luga o le fausiaina o gaioiga o le pulumu o le vaʻaia. "Iapani" fiafia i ituaiga Europa e fuga mai toetoe o le taumafanafana.

O fugalaau fugalaau laiti ma se paolo paolo e foliga maualuga agai i le pito i tua o le lauusiusi. I se tulaga e le masani ai, o le lanu e sui i le paʻu paepae.

O nei ituaiga eseese uma ua talia lelei i luga oo tatou eleele, ma o lo latou tetee atu i faʻamaʻi ma meaola faalafua o loʻo faʻamoemoeina.

E taua! Afai ua tupu le tsimitsifuga mo togafitiga faafomaʻi, ona le mafai lea ona sosoloina i fugalaau fomaʻi poʻo vailaʻau. O le taia o pa'ū mai isi laau (mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le matagi) e le manaʻomia foi.

O le lalelei / manuia o le tasi lea faʻasalaga e fiafia i le cohosh uliuli. E pei ona e vaʻaia, i tua o se igoa e le mataʻutia, o loʻo taoto ai se mea mataʻina ma le "mafaufau", faatasi ai ma le tulaʻi mai e mafai e se tasi ona taulimaina. Lisi lanu susulu i le atunuu ma i le olaga!