Tupe teu

O le a le mea e maua ai le meli?

Medogonka - o se meafaigaluega taua i le apiary. O lenei faiga e mafai ai ona e maua mai le meli fou mai le honeycomb.

O la tatou tusiga e uiga i le a le mea e faʻaogaina, pe faʻapefea ona faʻaaogaina ma le auala e filifili ai e le sese.

Le faʻaaogaina o le faʻamaʻi mai o le meli i le tausia o lagomeli

E manaʻomia le suāuʻu meli mo soʻo se tagata tausi manu, aua o le meli e aoina e bees e tatau ona maua mai i meli malulu.

O le masini ole a centrifuge, lea e aofia ai se vaʻa tumau, i totonu o le pa o le poma. I totonu o le paʻu o loʻo i ai ni kaseti e mafai ona faʻafeiloaʻi e faʻapipiʻi ai laupepa ma honeycombs. O nei kaseti ua feliuaʻi faataamilo i lona axis i le 180 °.

E aveeseina mai le moa mai le ofaga, tatala i se mea faigaluega faapitoa (naifi poo le vaitusi) ma tuu i totonu o le paʻu. Ona lūlū ai lea ma le auʻau, ma o le meli e tafe i lalo.

E taua! O le saoasaoa o le saoasaoa o kaseti e mafai ona oʻo i le 80 taʻiala i le minute.
Ma le isi, o le meli na aoina mai i se pu faapitoa, e sasaa atu e le beekeeper ni koneteina saunia mo le teuina.

O se tasi o mataupu faavae autu o sea ituaiga masini siaki faʻasaoina lelei. A maeʻa le pamuina o le meli e mafai ona toe faʻaaogaina.

Ituaiga o faiga mo le nofoaga o kaseti

O le vavaeina o masini e faia e tusa ai ma le nofoaga o kaseti e faʻapipiʻi ai siaki. Faʻamalie faʻalauiloa ma faʻafeiloaʻi ituaiga o moli.

Radial

I ia ituaiga masini, o kaseti e tu i tafatafa o le laina o le pu.

O le faʻaaogaina o faiga o lenei ituaiga e pei ona taua i lalo:

  1. Muamua, faʻapipiʻi siaki ina ia nofo ai le laupapa i le pito i luga o le kaseti.
  2. A maeʻa ona faʻapipiʻi le faʻatulagaga mulimuli, ona tapuni lea o le tane i se tapuni ma amata ona latou vili le pu.
  3. O le saoasaoa o le faasolosolo o le faasolosolo malie. O le umi o le faʻaauau pea o le 15 minute.
  4. A maeʻa lena mea, o le honeycomb na faʻaleagaina e sau mai le pu.

O le avanoa o lenei nofoaga o le:

  • faasaoina o le faamaoni ma le fausiaina o sela;
  • pamuina o le meli mai le tele o laina i le tasi itu;
  • maualalo le lamatia o le talepe o le meli.

E taua! Aua nei faʻaaogaina poloka fou o le telefoni feaveaʻi ma faʻamalama o le suauu. Tausaga sili ona lelei e nonoa ai le uaea.

Chordialnaya

I ia ituaiga masini, o laupepa ma le meli o loʻo faʻapipiʻiina i luga o fusi o le vaeluaga o le pu. O le mea lea, o le numera o kaseti i ia ituaiga masini e tapulaa.

Ole vaeluaina o le meli o loʻo vaeluaina foi e faʻalagolago i le faʻaogaina o le siʻitia o kaseti:

  1. Faʻaauau - i ia ituaiga masini, o le pamuina e naʻo le fafo atu o sela e faia. A maeʻa lena mea, ona maua lea o mea, liliu i le isi itu, ma toe faia le faiga.
  2. Le mautonu i le lima - i luga o le pito o le rotate o le masini o loʻo tuʻuina i luga o faʻamau, o loʻo tuʻu ai le kaseti. Ma o le taimi nei e mafai ona solo faʻatasi muamua, ona sosoo ai lea ma le isi itu.
  3. Faʻasalaga (faʻaaogaina aunoa) - O le mataupu faavae e tutusa lava ma le taimi e liliu ai i le lima, ae o le suiga e faia otometi lava.
Faamanuiaga:

  • tau maualalo;
  • avanoa mo aiga.
O le meaʻai e lelei tele, vatochnik, phacelia, linden, sunflower, maple, lobelia, acacia, slyzun aufana, willow, irga, coriander, blueberry, sage, canola, aurorod, lungwort, kiona, lychee, echinacea, mallow, heather, barberry alfalfa
Faʻafitauli:

  • lamatiaga o le faaleagaina o sela e ala i malosiaga malolosi;
  • lamatiaga o le faaleagaina ona o le pamu atoa. Ina ia puipuia lenei mea, e le maeʻa le pamuina o le meli, muamua i le tasi itu, ona sosoo ai lea ma le isi. Ma e na o le uma lava o le meli ua matua vaivai lava;
  • faatapulaa numera o kaseti - maualuga 4;
  • meli faʻamalo taimi ile tasi itu - 2-4 minute.
O masini vevela e tele mea lelei, e faigofie, e talafeagai mo apiaries tetele ma faatoaga faʻapisinisi. Pau le leaga o le tau. E sili atu le taugata nai lo le taugofie.

Chordialnye e faigofie ona faʻaleleia, taugofie, talafeagai mo tagata e umia se numera itiiti o sulu. Ae mo le tele o apiaries, e le taliaina ona oa latou vaivaiga.

E ala i taavale

O le vala lona lua lea e vaeluaina ai le meli o le ituaiga kesi: tusi poʻo le eletise.

O le meli e le na o le pau lea o le aoga aoga o bees, propolis, lali o le tupu, perga, pollen, venim, wax, ma e oo lava i le moth o le vao e masani ona faaaoga i vailaau masani.

Lima lima

O ia ituaiga masini e taʻavaleina e se auʻau: o le ituaiga masani o le meli.

Faamanuiaga:

  • tau maualalo;
  • faigofie tausiga;
  • avanoa e faʻaaoga ai i soʻo se tuutuuga.
Faʻafitauli:
  • maualalo le pamuina o le taimi;
  • E faigata ona faʻatautaia le saoasaoa o le rotation - ona o lenei mea e iai se lamatiaga o le faaleagaina o le cell.

Eletise

O le fesuiaiga o le paʻu o loʻo faʻatino e se afi eletise. Malosiaga e maua mai i lima poʻo mai maʻa, lea e mafai ai ona faʻaaoga le masini i le fanua.

E te iloa? E i ai foi i le sola le moli suamalie. O ia ituaiga masini e aofia ai le faʻalauteleina o le sola eletise (pu a le sola ma le accumulator). O le a sili ona aoga mo le apiary nomadic. O le lelei o lenei faʻaeʻega ua maeʻa faʻavaomalo ma maualuga le vave gaosiga o le oloa. Minus - maualuga tau.
O le eletise moli eletise e talafeagai mo apiaries tetele e maua ai ni tone o le meli.

Faamanuiaga:

  • pulea le saoasaoa ma le laugatasia o suiga;
  • pulea o le taimi e pupu ai;
  • suiga vave o le itu o le fegasoloaiga o pepa faakonekarate;
  • televave le gaosiga o le gaosiga.
Faʻafitauli:
  • maualuga tau;
  • faalagolago i punaoa tau malosiaga;
  • faigata o auaunaga.

I le fuainumera o laupapa

O ni komepiuta ma se numera itiiti o laupepa (mai le 2 i le 6) - o le filifiliga pito sili ona faigofie mo i latou ei ai se tamaititi apiary apamemea. E masani lava o ituaiga masini ituaiga.

O le tele o laupepa (8-16) - o nei mea e maua ai le meli e talafeagai mo apiaries tetele.

Tomai (20 pe sili atu) - o nei mea o le a faʻaaogaina e atinaʻe tetele mo le gaosia o le meli.

E aoga tele mo tagata e tausia beekeeper e aʻoaʻo ai pe faapefea ona fai se sulu, faʻapea foʻi ma uiga o le solo.

Filifiliga Filifilia

Medogonki e eseese i le nofoaga o le fausaga, ma le ituaiga o taavale. E faʻapefea ona filifili le masini saʻo mo lau faatoaga?

O le a le mea e suʻe i ai

O le filifiliga o se masini mo le pamuina o le meli e tatau ona faia i luga o le faavae o le tele o le oloa ua fuafua e maua mai. Mo tagata o loʻo i ai se numera laʻitiiti o pusi o povi (e oʻo atu i le 10), o se faʻaoga lua-faʻapipiʻi ma le ave taavale e fetaui lelei.

O i latou o loʻo i ai le 30 po o le sili atu foi sulu, e mafai ona e mafaufau i se fa fausaga. Ia, afai e te fuafua e tuʻuina atu le tele o tone o meaʻai, ma e sili atu ma le 50 inisi, e te manaʻomia se suālaʻau suamalie, e sili atu i se eletise eletise.

Maualuluga uiga

O le isi faitioga tāua o mea ia o le masini. O le sili ona lauiloa o le aluminium, o le uʻamea maualuga, ma le silasila mama.

O le uʻamea uʻamea e sili ona lelei O le a sili atu le taugofie o lea ituaiga o meli, ae saogalemu. E taua lenei mea mo i latou oe fuafua e faʻatau atu a latou oloa i ni aofaiga tele.

E te iloa? Ua faʻasaina e tulafono a Europa le faʻaaogaina o tagata e maua mai le meli mai mea e leai ni meaʻai. O le mea lea, afai e te fuafua e faʻapipiʻi le oloa i fafo, ia e tausia i se taimi tatau e faʻatau ai se masini e faia mai le silaniva.
E i ai foi mea e maua mai i le meli e faia i isi mea - alumini poʻo le uʻamea uʻamea. E mafai ona faʻaaoga i le fale.

E faatau atu e le maketi se numera tele o masini mo manaoga o soo se tagata faʻatau. O le a mafai e tagata uma ona filifili le masini mo a latou apiary - mai le aupito iti i le tele.