Apple

E faʻafefea ona kuka le apple cider i le fale

E masani ona matou faʻaaogaina ni apu mai siamu, faʻafefiloi pateta ma falala, tapuni tapuni poʻo le faʻaopopoina o ni meaʻai, ae o nei mea uma e le mafai ona faʻaaogaina fualaau aina, o lea e mafai ai ona e taumafai e fai se meaʻai lelei ma maloloina. O le a le ituaiga meainu ma pe faapefea ona faia i le fale - faitau i luga.

Feiloai i le inu

O le apple cider sa ia manaia suamalie ma suamalie, o lona malosi e tusa ma le 8 tikeri. E lelei le faʻaolaina, toning ma i le taimi lava lea e faigofie ai ona inu.

Afai ei ai ni pea poʻo togalaau aina, ona mafai lea ona e faʻaaogaina nai lo apu, e ui lava o le uaina moni (lea e masani ona taʻua o le cider) ua saunia naʻo luga o lenei fua.

O le toʻatele o tagata taʻutaʻua o le uaina e talitonu o le apple cider na muamua faʻaalia i Falani, e ui lava o loʻo i ai foi ni tagata tetee na fai mai na latou taʻua i le talafaasolopito anamua o Aikupito. Po o le a lava le mea, ae o le talafaasolopito o lenei uaina ua silia ma le selau tausaga.

E te iloa? E tusa ai ma le manatu lautele, o le apple cider na faʻaalia i le XI seneturi ma sa faia e Charlemagne. Ae ui i lea, seia oo i le taimi nei (seia oo i le 19 seneturi), na manatu o se meainu mo le pito i lalo o le sosaiete, ae le mo le tamalii.

O le faiga masani o le faʻamalosi e fesoasoani e maua ai le manaʻoga, lea e faʻafefete ai le fefete i le inu. E faʻatatau i uiga o le tofo, e mafai ona vaeluaina uma le kiliva i le suamalie, suamalie, oona-suamalie pe oona.

I le taimi lava e tasi, ua vavaeina i latou i aga masani, suamalie ma mago. O le tapenaga o le apple cider o le a le tele se taimi e te maua ai, ae, ona o le tele o ituaiga o fua o fua, o le a mafai e le au nofo toatasi ona filifili mo ia lava le filifiliga sili ona lelei.

Mea aoga ma le faʻaleagaina o le apple cider

Soʻo se vaiinu ei ai ona malosi ma vaivaiga, ae sili atu i mea uma, e taua le mafaufau i lona aʻafiaga i le tino o le tagata.

Ae o le apple cider, ua saunia i le fale e tusa ai ma se tasi o fualaau lauiloa, o loo i ai i lona tuufaatasiga na o se aofaiga tele o vitamini, macro-and micronutrients aoga. O lona uiga, o vaega uma o le fualaau aina e le o leiloloa i le faagasologa o le saunia o le ava.

I tua i aso anamua, sa faʻaaogaina e le tagata togafiti togafiti (cider) le togafiti (i upu faʻaonapo nei - "setete depressive"), faʻapea foi ma le maʻisuka ma gasegase gastrointestinal.

O ia faʻafitauli e pei o viburnum, kāloti, paukini, kapisi, beets, spinach, kalanchoe, ma le faʻamafaʻiloga o le a faʻasaʻo ai foi faafitauli o le manava.

O le mea moni, sa i ai se taimi na fesiligia ai vailaau o le oloa ona o le ava malosi, ae sa mafai e saienitisi ona faʻamautinoa tagata masalosalo, ma faamaonia le aoga o le taumafa o le uaina o le uaina i ni vaega laiti.

O le mea lea, e faʻaaogaina ai le gastrointestinal tract, faʻateleina ai le manaʻo, faʻasalaina le mamafa ma faʻaitiitia le toto toto, faʻateleina le faʻaumatia o toxins mai le tino, ma faʻagesegese foi le faagasologa o le matua, poloka o radical free.

E taua! O le aoga o le sua o le apple juice cider e faalagolago i le eseese ma le tulaga o le fua. E le gata i lea, o le tulaga o le kuka e iai foi sona aafiaga: o le fale e sili atu ona aoga nai lo le fale gaosi oloa.

Ae ui i lea, i se faaopoopoga i itu lelei o le faʻaaogaina o sea inu, aua nei galo e uiga i faʻamaʻiloga talafeagai. O le mea moni, o le cider o se mea faʻapitoa masani ma i nisi tagata e mafai ona faʻaosofia ai ni faʻalavelave faʻaleagaina e fesootaʻi ma le faʻalepaleina o tagata taitoatasi i vaega o loʻo i ai meaʻai o apu poʻo isi fua o fua.

E taua foi le manatua e uiga i le malosi o le uaina (e faalagolago i le fua, e mafai ona ese mai le 1 i le 9%), e faʻaaogaina ai i ni fua talafeagai. E le gata i lea, e leai se isi aafiaga leaga i lou tino o le a le inu.

E te iloa? I totonu o nisi o faleoloa matagofie o loʻo faʻatagaina e ave le taele o le apple cider, faʻatasi ma le faatofuina atoatoa o le tino. A maeʻa ona faʻagasolo se faʻalavelave tutusa, o le paʻu o le a sili ona lanu ma vaivai, ma e mafai ona faʻamafola le ufiufi papaʻu.

Fuga i le fale

E pei ona taʻua i le taimi muamua, o loʻo i ai le tele o fua o fualaau mo le suamalie ma le lelei o le uaina o le uaina, ae i lenei tusiga o le a tatou tilotilo i na o ni nai vaega, ma taulaʻi faapitoa i le faigofie ma faigofie ona maua.

O mea e manaʻomia mo le kuka

O le fua masani mo le cider e maua ai le faaaogaina o soʻo se 50 ituaiga o apu, aemaise lava o le "Melba", "Antonovka", "Style", "Amber Altai" ma "Foxville".

O nei mea uma e masani lava ona faʻaalia e le maualuga o le tannins, lea e maua ai le inu ua maeʻa ona inu. I le na o le tuʻuina atu, e mafai ona e suʻeina ni ituaiga apu eseese i la outou eria, o le mea autu lava e lelei tele.

E taua! Aua neʻi faʻaaogaina ni apu popo ma le mama, aua o na fua o le a na o le tofo pe o le a le fiafia i le taimi o le gaioiga, lea e le mafai ona aʻafia ai le tofo mulimuli o uiga o le uaina.

Mo le sauniuniga o le inu, o le taumalulu ma ituaiga tafe o apu, o loʻo i ai le tele o tannine ma suga, e sili ona lelei. I lenei tulaga, o le cider e matua manogi, lelei ma maloloina. Faatasi ai ma isi mea e tatau ai, o vai ma suka, ma le 10 kilokalama o apu e te manaʻomia e ave i le 1 lita o le vaega muamua ma le 1.5 kilokalama o le lua.

Mo mea e teu ai umukuka, o le mea autu o le saunia lea o se mea tele, ma o isi mea uma e mafai ona maua i le umukuka.

Le fua aupito faigofie mo le apple cider

FO le tuputupu ae o le apu o le apple cider e lelei mo i latou oe mananao e maua se vai inu lelei, ae le tele se taimi e faia ai.. O le mealilo iinei o loʻo faʻaaogaina i le faʻaaogaina o le uaina ("ola" lefati), faʻafetai i le auala e mafai ai ona faʻavaveina le faagasologa o sauniuniga cider.

O le sasaina o apu, lea e tumu ai le tolu-lita le tasi vae tolu, e fetaui ma le avea ma faavae mo le ava i le lumanai. Ma le isi, e tatau ona e faaopoopo i ai ni vine mamago, se ipu suka ma le afa o sipuniti o le fefete, ona sasaa uma lea i le vai malulu, faatumu le fagu i le au.

A maeʻa ona faia nei laasaga, e tumau pea le tuʻuina o le fagu i se mea pogisa ma tuu i ai mo 5-6 aso. I le faaiuga o le faʻamalosi, ua uma ona faʻamamaina le cider maeʻa ma ua manatu ua saunia mo le faʻaaogaina.

A faʻaaogaina lenei mea poʻo soʻo se isi fua mo le faia o se inu o le apu, e tatau ona e manatua ni nai tulafono faigofie:

  • O apu na aoina mo se cider e le mafai ona fufuluina. Ua soloia i se ie mago ma ua malolo mo le 2-3 aso i totonu o se potu mafanafana (o le mea moni o le fefete o le "ola" ola i luga o le fua o le fua, ma mo le manuia o le fugaina, aemaise lava pe afai e te le o faaaogaina le mea fefete ua saunia, e taua tele).
  • Ia mautinoa e aveese fagu ma laulaau mai le fua, ma tipi apu (faatasi ai ma ponaivi ma pele, e sili atu le fesuisuiai i totonu o se pusa toto i se mea tutusa).
  • O le tanuga malo (i lenei tulaga, se ipu e tolu lita) e tatau ona fufuluina lelei i le vai vevela ma fufulu mama. Mo se atigipusa o lenei voluma, o le ae manaomia pe a ma le 2.5 kilokalama o le keke tilati, lea o le a 2/3 le avanoa, ma o le a iu lava ina faatumuina i le puafiti.
  • O le ua o le fagu e le mafai ona tapunia i soʻo se tapuni, ua na o le nonoa faʻamau i le gau i le tele o laulau.
  • O mea o loʻo i totonu o le fagu e tatau ona faʻamalosia i aso uma, sasa ma malemo le pito i luga o le sua.
E taua! O le manogi o le faʻamalosi, o le galo ma le puluvaga ua aliali mai ina ua maeʻa le 8-16 itula i le maeʻa ai o le sau o le apu.
  • O le apple cider, lea ua saunia i le fale, e tatau ona vevela i le vevela o + 18 ... +27 ° C. Ae afai e le taofia le faagasologa pe a uma le 50 aso mai le taimi o le fale mo le faʻamalosi, ina ia aloese mai le ita, e tatau ona sasaa le cider i totonu o se isi fagu ma le fesoasoani o se vaovao, ma tuu ai e faʻamalosi i tulaga tutusa mo sina taimi.

E mafai foi ona e fiafia e faitau e uiga ile auala e faia ai le uaina i le fale

Isi suʻega masani

I le faʻaopoopoga i le vave o le apple cider recipes, o loʻo i ai isi lauiloa tutusa tutusa mo le fatuina o le vai ua faamatalaina: mo se faʻataʻitaʻiga, e aunoa ma le suka poʻo le gas.

O le suauu-free cider ua taʻua o se auala masani e kukaina ai le masani ona faʻaaoga i Egelani ma Farani. O loʻo faʻaalia i tekinolosi faigofie ma o le a mautinoa lava le fiafia i tagata moni e malamalama i mea masani, ma e maua ai se oloa taua, e te manaʻomia:

  • Somi le sua ma faʻatagaina e tu i le pogisa i le potu vevela masani.
  • Ona sasaa lea o le vai mama (e aunoa ma le palapala) i totonu o se tanie faamama mama ma tuu se vai i luga o le vai, i le tulaga o se tootoo masani faafomai.
  • E le gata i lea, e pei ona masani ai, e tuu le fagu mo le 3-5 vaiaso i totonu o se potu pogisa ma le vevela e tusa ma le + 20 ... +27 ° C, ma a maeʻa le maeʻa, ona sasaa lea o le cider i totonu o se isi fagu, e taumafai e aua nei faʻafefiloi le suavai i le sua.

E taua! Afai e te le fuafua e suʻe le vai i le carbon dioxide, ona e tapuni lea o le koneteina ma tuu mo le 3-4 masina i totonu o se potu pogisa ma se vevela o le ea e +6 i le +12 ° C.

A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona toe faʻamaonia le cider i le taimi e tasi, ma faʻafefiloi, pipi faʻamau.

Ia mafaufau nei i le filifiliga e fatu ai se uila pupula. O faʻavae autu uma o le gaosiga o loʻo tumau pea lava tutusa ma mea na muamua, "fua", ae i le taimi lava e tasi e iai ni eseesega.

O le mea lea, pe a uma ona aveese le mea inu mai le suavai ma faʻafeiloaʻi fagu (tioata poʻo le palasitika), o le a teuina pe a uma le afaina, e tatau ona liligi le suka i le pito i lalo o latou taʻitasi i le fua o le 10 g i le 1 lita o le voluma. O le suka e mafua ai le faʻamalosi faʻamalosi ma le faʻasaʻoina o le carbon dioxide tutusa.

A maeʻa lena, faʻatumu fagu i le cider, ae le o lalo ifo o le ua, ae tuu pe a ma le 5-6 cm le avanoa avanoa. O koneteina uma e tatau ona tapunia ma pulou poo ni pa.

O fagu ua tumu i le Cider ua tuʻuina i totonu o se potu pogisa (i le vevela o le potu) mo le 10-14 aso, siakiina pea le mamafa o le kesi i aso taitasi. O le maualuga maualuga o le mamafa e mafai ona oo atu ai i se paga o tane tane, o lea e taua ai le faʻasaʻo ese o le gas mai ia i latou i se taimi talafeagai.

Aʻo leʻi faʻamautuina le taumafa, e tatau ona tausia le vai inu ua le itiiti ifo ma le 3-4 aso ile potu malulu.

Fautuaga mo Mea e Teu ai

Talu ai o le apple cider o se oloa o le sua o le suamalie i lalo o nisi tulaga, e tatau ona teuina ina ia tumau pea lona malosi i le umi e mafai ai. E tusa ai ma tekonolosi o le sauniuni, o le vai na faia i le fale e tutusa ma kvass po o le "ola" pia, o lona uiga o le ola ola o le a le umi le umi tatou te mananao i ai.

Mo se vai inu ua maeʻa saunia, o se pulou poʻo se potu malulu malulu o le a avea ma nofoaga talafeagai. E leʻi maeʻa le faʻamalosi, e tatau ona faʻamautu le vevela ile potu i + 3 ... +5 ° C. Latou te sasaa le vai i totonu o fagu vailaau malulu, faʻapipiʻi ma tuʻuina saʻo i luga mo le sili atu i le tasi le vaiaso.

I le leai o se fogalalo, e mafai ona e auina atu le vai mo le teuina i totonu o le pusaaisa. E naʻo le tulaga lea e tatau ona sili atu le maualuga o le vevela mo le oloa fou ma le + 5 ° C, ma o fagu lava ia e tatau ona tuu i luga o le fata pito i luga ua saunia mo le teuina o ia pusa.

E taua! Ina ia tumau pea le manaia ma le umi o le apple cider cooked, e taua le aua nei gaoioi fagu, o le mea lea e teuina uma ai le kesi i totonu.

Afai o lau cider ua saunia e ala i le faʻaleleia o le natura, e lelei tele le faʻaaogaina o le vai mo le 3-5 aso poʻo le maualuga mo le vaiaso. A leai, e mafai ona faigofie perekisnut ma maua ai le tofo.