Laʻau

Fale gaosia fale-made hydroponics: auala e galue ai pe faapefea ona fai se laau mo le tuputupu aʻe

I le selau tausaga talu ai, o le faʻamaoniga e faapea o se seleselega e mafai ona maua i luga o le eleele lafulemu na avea o se tala. Faʻafouina le faʻaaogaina o tekonolosi, e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o se nofoaga faapitoa ae le o le palapala, e mafai ai ona faia ni tulaga sili atu ona lelei mo le fausiaina o soʻo se mea totō. Hydroponics - o se tasi o vaega o le totoina o laau, o meaʻai uma e maua ai ni fofo faapitoa. O lenei tekinolosi ua faʻaaoga lelei i greenhouses i le tele o atunuu. Do-it-yourself hydroponics - o le gafatia e fatuina ai fugalaau fugalaau i le fale, faʻapea foi vave ona maua ai se tamaoaiga ma le faʻaleleia o mea totino.

Hydroponic Growth Benefits

Faatasi ai ma tulaga taua o le hydroponics i luga o isi tomai faatekonolosi o mea nei:

  • O le togi maualalo o tagata faigaluega. Talu ai ona o lenei auala, o laau ola e ola e aunoa ma le faaaogaina o le eleele, o galuega o le tausiga o fualaau e faatapulaa i le mataituina o le i ai o vai i totonu o tane ma aveese mai ai mago ma aʻa. I le faʻapipiʻiina o mea e faʻaleleia ai fale, e te faʻateʻaina ai nei faʻafitauli e pei o le vevela o vao, lafoaʻi eleele ma le tau faasaga i iniseti leaga. Pe a oʻo i le totoina o meaʻai, o le manaʻoga e faʻamamā aʻa o le eleele tuai, ua faʻaleagaina ai. Ua lava le tuʻuina atu o le laau i totonu o se atigipusa telē, ma faaopoopo ai se mea fou fou.
  • Space saving. O le fatuina o tulaga lelei ma faatumauina le mafai o aʻa o laau e le o ola ae o le a manaʻomia ai se avanoa maualalo. E mafai ona e totoina ni hydroponics i luga o le windowsill poo totonu o se falemalama masani.
  • Maualuga gaioiga ma le faʻaleleia o le siosiomaga. Faafetai i se tekinolosi faigofie, ae aoga tele, o aʻa o fugalaau e maua uma mea e tatau ai. O le hydroponic aganuu ei ai se faʻalauteleina o le aʻa ma malosi tele ma se vaega vaalele faʻalelei. O lenei mea e mafai ai e oe ona aoina fua maualuga atu nai lo le tupu aʻe i le palapala. I le vaitau o le tuputupu ae, e le faaputuputu e laau laau mea leaga e masani ona i ai i totonu o le eleele: mamafa metals, radionuclides, tuufaatasiga oona.

O laau totō e tupu aʻe i le hydroponics e leai se eseesega mai a latou tagata i luga o le palapala: e le o le tofo poʻo ni uiga lelei. E eseese na o le maualuga o le vaomatua ma le maualuga o fualaau aina.

I le avea ai o se alalaʻau mo le faʻalauteleina o laau totō e mafai ona: vai (hydroponics), mea faʻaputu (paluga o le eleele), ea (aeroponics)

O le hydrohydics e masani ona faʻaaogaina mo le faamalosia o fugalaau ma fualaau faisua aʻo lei faʻatau atu

Suavai Hydroponic ma fofo vai

Le faʻaogaina o le hydroponic system e faʻaaoga ai vaifofo, lea e aofia uma ai elemene talafeagai ma meaʻai. O mea autu e aofia ai: phosphorus (faʻalauteleina o le tuputupu ae ma le faʻaleleia atili o le fugalaau), pāmaʻi (fesoasoani i le malosi o le lanu o fugalaau ma le faʻamaina o vine), calcium ma magnesium (faʻaosofia le atinaʻeina o aʻa), ma isi vaega e tatau ai mo le fausiaina o se toto laau.

E masani lava, o mea faʻapitoa e faia e avea o se meaʻai paleni i le faʻatulagaina o le hydroponics mo fugalaau, o lona uiga o le tele lea o le friability ma le maualuga o le susu.

O vaifofo paleni paleni, o vaega ia o loʻo i ai i le tulaga sili ona lelei, e mafai ona faʻatauina i fale teu togalaau

O le faavae o mea faʻapipiʻi hydroponic o: moa, galu PAA, kalaupapa, faʻalauteleina o le omea, fulufulu maina ma isi faʻamavae (vermiculite, perlite)

Hydroponic togavao

Ina ia faʻapalapalaina le eletise e leai se totogi o laau i le fale, e mafai ona e faʻaaogaina se masini hydroponic, lea e mafai e tagata uma ona aoina.

Ina ia faia le faʻatulagaina, e tatau ona e saunia:

  • Puipuiga o le ea a le ea;
  • Pusa tioata;
  • Pepa o Styrofoam.

O le pito i lalo ma puipui o le atigipusa e tatau ona faia i le paʻu palasitika, lea e le faatagaina ai le susulu o le la. O tano e faia i paʻu palasitika e tatau ona ufiufi e ala i le afifiina o puipui i fafo ma ni meaʻai poʻo se ata vali ma vali paʻu.

O pamu ma laau toto o le a tuʻuina i luga o se foam sheet e ufiufi ai se pusa tioata ua tumu i le tasi vae tolu ma se vaifofo faapitoa

I totonu o le foam sheet, e tatau ona tipi ni pu e faʻaoga ai ipu i laau. E tatau ona faia ni pu i se mamao tutusa ina ia le faalavelaveina e le tasi le isi ao latou tuputupu aʻe.

O pusa mo laau toto e mafai ona faia mai pusa tioata masani, tamai pu i lalo ma puipui o oloa. Faʻafetai i le tele o avanoa, o le meaʻai paleni o le a tumau pea ona susu.

O le tele o pu e tatau ona laʻititi laitiiti atu nai lo le pito i luga o le ulo, ina ia latou le toilalo atoa, ae na o sina "malulu"

E mafai ona e faʻatauina ni vaʻa faʻapipiʻi e sauniuni e pei o ni vailaʻau miti laiti

Talu ai ona o le aʻa o laau e manaʻomia tele ai le okesene, e faʻaogaina ai se pusa o le ea e maua ai le eletise aquarium e faʻaoga ai le hydroponics

Ina ia tufatufaina atu le suavai, e mafai ona e tuʻuina atu i lalo pito i lalo o le tane - pusa o le aquarium.

Ua sauni le faʻapipiʻi e alu. E tumau pea e faʻatumu ipu i le meaʻai ma totō laau i totonu.

Ua tumu le koneteina i le suavai suamalie ina ia faatofuina le tolu o ipu i le vaifofo. O le isi tausiga o le faapipiiina lea o le suavai i le tulaga manaomia ma le faalemasina o le faafouina o le fofo.

Hydroponic fale gaosi oloa gaosiga: