Fatulaʻau

Auala e faʻaaoga ai le vaovao "Feto" i le tau faasaga i vao

A aunoa ma fualaau aina, e faigata ona mafaufau i gaioiga o faatoaga faʻaonapo nei. E faʻaaogaina e faʻaumatia ai vao. O se tasi oi latou, e lauiloa i faifaatoaga, o le fualaau faasaina "Stomp" - o se vaovao aoga e faaleagaina ai le tasi le tausaga o vailaau oona ma otaota i fua o le tele o togafiti faapisinisi.

Vaovao "Manua": faʻamatalaga ma mea faʻapitoa matatiki

O le meafaigaluega e sili ona aoga i le talosaga mo le puipuiga o meaʻai fualaʻau. I totonu fatufatu o loʻo i ai se vailaʻau faʻapitoa, ma le pendimethalin - o loʻo galue malosi.

O le "Stomp" o se eletise palapala eleele e iai se mea filifilia. Faaaoga le vaifofo mo le tele o fua o faatoaga: pateta, pi, tamato, kalani, soya, sunflower, kāloti, pasisa, aniani.

Auala e faʻamamatia toetoe lava o vao. O le vaomatua "Maʻa" e mafai ona faʻatauina pe faʻatonuina i faleoloa faapitoa, o faʻamatalaga auiliili mo le faʻaaogaina o loʻo tuʻuina atu i le afifi.

E mafai ona e faʻaaoga togalaau e pulea ai vao i totonu o lau faʻataʻatiaga: Zenkor, Agrokiller, Lazurit, Lontrel-300, Laufanua, Tito.

Silasila o taga

O le vailaʻau o le pendimethalin, o se vaega o le oloa, e aʻafia ai aʻa ma aʻa o le totoina o meaola faʻamaʻi, faʻasaina le vavaega o le musika.

I lalo o le aafiaga o le fofo, o le vao e mate vave pe a uma le germination. O fualaau o vao, lea e mafai ona ola ae leʻi togafitiga ma le vaifofo, e mate foi. O le "Stomp" o se vailaʻau o loʻo i ai le meatotino e aʻafia ai laau maaleale, ae naʻo le taimi, pe a faʻaleleia, o vao vao o loʻo i totonu o le vaega o le 1.5 laulaʻau, ma o faʻataʻitaʻiga o loʻo i le vaega o le 2 laulaau.

E taua! I luga o le vevela, o loʻo tumau pea le vaovao palapala i luga o le eleele, o fatu fatu vevela e tupu i lalo ifo o lenei tulaga. Afai e leai se faʻaitiitia ma le eleele e matutu, o le a le toe malosi le fofo, o lona uiga o le a faʻaauau ona tupu vao.

O fualaau oona

O le faʻamafunaina e faʻamafunaina ai le faʻaaogaina o vao ma meaʻai.

O ona lelei e pei ona taua i lalo:

  • o le meafaigaluega e le manaʻomia ai le masini ma le vave faʻatasiina i le eleele;
  • tasi fualaau faasaina e faaaoga mo ituaiga ituaiga o laau toto;
  • o le fofo o loʻo i ai le tele o ituaiga o gaioiga faʻatusatusa i isi analogues.

E ui lava i le mea moni o le fualaau faasaina ua faamoemoe e faʻaumatia ai vao leaga, o loʻo i ai i totonu oi latou o loʻo maua ai "mea leaga".

E te iloa? O le faʻalauiloa o se vao e aofia ai le acid ascorbic, antioxidants, tocopherol, beta-carotene, ma isi mea faapena. O le tofo o le vao e pei o le meaʻai ma lelei tele ma le suka. I le faʻaopoopoga, faʻapipiʻi vao ua faaopoopo i soupeti ma salakeke.

Faatonuga mo le faʻaaogaina: sauniuniga o le fofo ma le fua faatatau o le talosaga

Manatu lelei laau timu vevela e aunoa ma gusts o le matagi ma sili atu i le taeao. O ia tulaga e mautinoa ai le lelei o le fualaau faasaina. E amata i le suāvai sprayer ua tumu i le vai i fuataga o le 1: 3 le voluma, ona faasolosolo lava ona tumu i le meafaigaluega. O nei mea uma ua maeʻa faʻafefiloi mo le 15 minute. E oʻo lava i le taimi o le pulupuluina e tatau ona faʻaauau pea ona faʻafefiloi.

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o tulaga e talafeagai ai vaovao o Stompe, ma o le a le talosaga e taliaina mo ituaiga ituaiga eleele.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina "Tomai Faapitoa" e tatau ona saunia le eleele aʻo le i amataina. Manatua o tupe faalagolago i luga o le tuufaatasiga o le eleele ma le i ai o le humus i totonu. I luga o se laufanua e iai le maualuga o le humus i le maualuga, o le fua faatatau o tupe e tatau ona telē tele. Mo le eleele malamalama, pe a fai e itiiti le humus, e faʻaititia le fua, ae o le malosi e tumau pea le maualuga. Ina ia fuafuaina le fua lelei o le fualaau faasaina, e tatau ona e mafaufau i le tuufaatasiga o vao, aua o ituaiga taitasi e eseese lagona.

Afai e le o oe o se lagolago o le faʻaaogaina o vailaau i totonu o lau togalaau, e mafai ona e taulimaina vao ma le fesoasoani a metotia a tagata.

Fesoʻotaʻiga ma isi vavave

"Manua" e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le tele o vai. Le faatagaina fetuunaiga ma ituaiga meaola i nisi aganuu. Aʻo le i saunia se mea faigaluega, ia fautuaina e siaki sauniuniga ma faitau ma le faʻaeteete faatonuga. E le tatau ona i ai se vavaeesega, vaʻaia, fofo, le faʻamaʻapeʻapeina le fualaau faasaina e le taliaina.

E taua! O togavao e afaina tele i le tele o susu. O le fualaau faasaina e ulu atu i le palapala maualalo o le eleele ma vai ma le oso. O le mea lea, e le afaina vao.

Sauniuniga saogalemu

Ua fautuaina e polofesa polofesa ia matuā tausisia le saogalemu ma ia taofia le afaina o le fualaau faasaina ile vai. E tatau foi ona faamautinoa e le o le fofoina o le fofo i luga o laau toto. O le fualaau faasaina e aʻafia i le vasega lona tolu ma maualalo le vevela, ae ui i lea, e manaʻomia le togafitia o laau totino i lavalava faapitoa, fusi faʻalanu, totigilima ma tioata. Fufuluina le paluga i meaʻai meaai e faʻasaina.

E te iloa? Gaosiga i le lalolagi atoa ma le faʻaaogaina o vaovao e fuafua i le 4.5 miliona tone o fualaau oona i tausaga taʻitasi.

E tatau ona teuina le meafaigaluega i se mea pogisa, mago, pe a oʻo mai le vevela mai +5 i +30 tikeri. O tamaiti ma manu e matua le faatagaina i le vailaʻau. O le soifuaga o Stomp e 1 le tausaga mai le aso o le gaosia ma luga o le faʻatau.

O tuutuuga a le aufaigaluega mo galuega faʻainisinia i le vaega ua togafitia - i le mavae ai o le 3 aso, mo le gaosiga o tusi - i le mavae ai o le 7 aso.