Fua o le gaosiga

O ituaiga sili ona lauiloa o faila

Klerodendrum - o se ituaiga o laau matagofie o laau vevela, lea e tusa ma le 400 ituaiga eseese. O le ola ai i vaega ole vevela o konetineta e pei o Amerika i Saute, Aferika, ma Asia i le ituaiga o lianas ma laau talatala, o nei ituaiga o meaola e maua mai i le afa o le laʻau poʻo le lanu.

O laau totő e lapopoʻa ma faʻafeiloaʻi lauʻau, lea e sili atu i le taimi e liu ai i totonu o vao. E maofa Clerodendrum ma le matagofie o le matagofie ma le fugalaau, lea e umi se taimi - i le taumafanafana uma. Ona o le fuainumera tele o ituaiga laau eseese e eseese i ituaiga eseese ma lanu o fugalaau ma laulaau. O nisi o ituaiga o meaola o loʻo faʻaalia e se manogi matagofie e le gata mai le fugalaau, ae mai le lau o le laau, ma o manogi taitasi e tulaga ese ma e le pei o isi.

E mafai ona e faʻavasegaina faʻatoʻaga masani o fale ma le fesoasoani a ituaiga lauiloa faʻapitoa o clerodendrum, e pei o:

E ui lava i le mea moni e faapea o le klerodendrum o se tagata e nofo i le vevela, o le tele o ona ituaiga o loʻo faʻaleleia ma faʻaaogaina mo ni mea teuteu, e le gata ina teuteuina ai fale ma togalaau, ae o totonu foi o totonu.

O tagata pito sili ona taʻutaʻua i falemaʻaiga o greenhouse o le vaʻavaʻa a Thompson ma le susulu. O le mea e ono tupu, o lenei mea e aʻafia i le auiliiliga o fefaʻatauaiga (o nei meaola e tele lava ina faʻatau i faleoloa puao), aua o isi ituaiga e pei o nei mea e lua, e faʻafetaui i tulaga o fale. Mafaufau i le faʻamatalaga o ituaiga meaola taʻitasi.

Fiafia

Fiafia - o le valaau atu lea i Wallisch's clerodendrum, lea e faamatalaina e le lanu "lacquer". O lenei ituaiga meaola sa faaigoaina i le maea ai o le tagata suʻesuʻe mai Denmark, Nathaniel Wallich, o le sa auai i le suʻesuʻeina o vao i Initia. I le vaomatua, o lenei meaola e taatele i le mauga mauga o Initia, saute Saina ma Nepal. O le teuteuga o lenei fale laau ua maua ai foi se fugalaau e le masani ai ma le paʻepaʻe e aliali i soo se taimi o le tausaga.

O se vaʻaiga mamafa tele e matauina i le taimi o le tautoulu. O laulaau o lenei ituaiga o laau ei ai le lanu meamata lanu meamata, e uumi le uumi ma sina laititi o le lalata i tafatafa. O fugalaau paʻepaʻe laititi e faʻaputuina i mea e le o iai ma o loʻo i luga o ni uumi uumi. O le fuga o le tasi taamilosaga e oʻo atu i le 2 masina: faasolosolo malie lava ona solo, fugalaau fugalaau e puipui ai vaega eseese o le laau. I le fale, e sili atu i le 50 cm le tuputupu ae o le vavalo i luga o le vaomalo - e ui lava o le maualuga e lua mita i le vao. O se uiga masani o le fugalaau e umi lava uumi. O lenei aganuu ua tupu aʻe e avea o se fualaau matagofie, aua e iai ni fulafula eseese e faigofie ona paʻu.

O le ae fia iloa pe o le a se isi fugalaau matagofie e mafai ona tupu i le fale.
O nisi taimi e mafai e le laau toto ona lafoaina ona lau mo le taumalulu, ae aua le faanatinati e togi ese le fugalaau - e le oti, i le tautotogo o le a toe ufitia le klerodendrum i laulaau ma o le a le pine ae e fiafia i lau fuga. I le fale, o lenei laau e lagona lelei pe afai e te tausia le vevela i luga atu o le 18 tikeri. E manaʻomia tele le faʻafefeteina, faʻaleleia ma le maualuga o le suavai. E le gata i lea, o lenei clerodendrum e manaʻomia le malamalama tele e faʻasalalau. Faʻafeiloaʻi ona tuʻuina atu le teuteu, pe a maeʻa ona totoina i luga o ni lala ma ni fugalaau fou.
E te iloa? O le laau o le taunuuga - o le auala lea ua faaliliuina ai le igoa o le clerodendrum mai le Latina. O tagata nonofo i atunuu Asia, i le mea e tupu ai nei laau toto, fai mai e aumaia ai le fiafia.

Bunge

O le sosolo i totonu o le vaomatua e sili atu i le 3 mita le maualuga, o se faʻavavevaveina o laʻau, masani i Saina. E i ai ni lanu lanumeamata uliuli e pei o le fatu, ma o le a mafai e le malamalama o le la ona maua se paolo lanu viole.

O le faʻaogaina o loʻo i ai se lanu enaena uliuli, lea i le vaitau o le fuga o le fugalaau e susulu i le piniki. O faʻalavelave tetele e faʻafefe i luga aʻe o le laau, o loʻo i luga o ni uumi uumi. O se uiga taua o le umi umi, e malosi tele mai le ogatotonu o le fugalaau. Fuga e tupu i le taumafanafana. Ma i le taumalulu, e mafai e le klerodendrum ona lafoaia lau pe afai e lagona le leai o se malamalama. O le tausiga o lenei fale e faigofie. Bunge lagolagosua i se mafanafana lelei o le vevela o le nofoa: e le o lalo ifo o le 25 ° C i le taumafanafana, ae le laʻititi ifo i le 18 ° C - i le taumalulu. E le pei o isi ituaiga o meaola e le manaʻomia tele ma faʻafeinu i taimi uma, e le faʻafefe vai inu i totonu o le apa. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le vai ma faʻafeinu pe a maeʻa le eleele. Bunge e sili ona tuʻuina i faamalama sasaʻe poʻo sisifo. O lenei meaola e fiafia i le maualuga o le faʻamamafana, o lea e masani lava e tatau ai ona fufulu pe faʻapipiʻi se ulo ma fugalaau i luga o le vai, lea e masani ona susu.

Wheelless (Inerme)

Klerodendrum bezkolyuchkovy i le vaomatua e tupu aʻe i foliga o se laau laʻau e taatele i Sri Lanka, o vailaʻau o Asia ma le konetineta o Ausetalia. O le togavao e pagala ma ola saʻo i le maualuga o le 3 mita. O laʻau e tele, oval ma se lamolemole lamolemole ma se lamolemole lanu i le umi atoa; o loʻo i ai la latou tamaoaiga, matagofie, lanu lanu meamata. O le tele o laulaau e mai i le 4 i le 11 cm. O lenei fugalaau e faʻaalia e fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe e iai uila lanu violē umi. O loʻo iai i luga o ponuncles uumi ma aoina i ni mea laiti e pei o faamalu. O lenei ituaiga o pitonuu e sili ona lauiloa i atunuu mafanafana. E totoina e pei o se laʻau e fai ai le pa puipui: e vave ona tupu vave i le tele o le manaʻomia, e faigofie ona tipi, e le o se mea e teu ai le ituaiga eleele - e mafai ona tupu i luga o le eleele i le vevela. E le afaina i le malulu, e mafai ona ola latalata i le sami ma taofi le masima masima.

I le avea ai o se inerme laʻau faʻalelei e masani ona faʻaaogaina tele. E fiafia e ola i totonu o se nofoaga lelei, e masani ona faapaleniina le ea malulu i totonu o potu ma e le manaomia ai le masani ona susu.

E taua! I le taumalulu e manaʻomia e ia se taimi e malolo ai i le malulu tulaga e oo i le 15° С, ma i le taumafanafana taumafa e mafai ona tatalia le vevela maualuga.

Le sili ona lelei

O Clerodendrum o le mea pito sili lea ona matagofie - o se ituaiga o meaola masani i totonu o le vao i totonu o vaomatua o le konetineta o Aferika. I nofoaga matala i atunuu mafanafana, o le maualuga o lenei laau e oʻo atu i le 3 mita, ma i le fale o le fugalaau e oʻo ile 1 mita. O se laau vao e foliga matagofie, lea e maua mai i fugalaau lanu mumu lanu mumu. Latou te le foliga mai o fugalaau o isi meaola, aua o loʻo i ai la latou fausaga fulafula, ma sima, ma o latou umi e tafe mai le centimita agai i luma, pei o anetnae iniseti.

Laititi tamai fugalaau ua faatulagaina, lea e aoina i mea e tutupu i luga, i ni uumi uumi ma le mafiafia. Ma o se uiga lelei foi o se fuʻa umi lava - o le taumafanafana atoa ma le afa o le autumn (ma o nisi taimi uma). O lau o le klerodendrum e sili ona manaia, fatu-foliga, tele ma lautele, sina lamolemole ma maua ai sina mea itiiti. Lanu lanumeamata lanumoana, o nisi taimi lanu lanumeamata lanumeamata e fetaui lelei ma le fugalaau susulu ma le tele. I le fale, e tupu lelei foi le laau, ae fiafia i le nofoaga e matua mafanafana ma malamalama lelei ai. O le vevela o le mafanafana mo se fugalaau e le tatau ona laʻititi i le 25 ° C, ma i le taumalulu e le mafai ona paʻu ifo ile 20 ° C. O le faʻasaʻo e sili atu i le tele o mea, ae le fiafia i vai inu i totonu o le apa. Mo le tuputupu aʻe lelei, o le fugalaau e tatau ona maua ai le maualuga o le maualuga o le susu, o lea e tatau ai ona e sosolo i le tele o taimi i le aso.

Thompson

Clerodendrum Thompson o se ituaiga o meaola o loo ola i le vao i totonu o vaomatua o le konetineta o Aferika.

Tropical laau, lea e mafai foi ona tupu lelei i le fale, e aofia ai le alokaziya, lalata mai Achame, Guzmania, ma Monster.
O le laʻau lau afa lea e tupu aʻe i foliga o lianas, e oʻo atu i le maualuga o le 4 mita. O fualaau o vine e tipi ma fesuisuiai, ua gaosia i le matua. O lau o le kleroderndrum lapoa tele, e oo i le 12 cm, ei ai foliga faʻalelei ma lamolemole lamolemole, faʻailoga veins. Le lanu o laulaau o loʻo lanu lanumeamata. Aʻau faʻasolosolo lelei ma umi se taimi - mai le amataga o le tautotogo i le amataga o le tautoulu.

O fugalaau e aoina i mea e tutupu, e tusa ma le 20 fugalaau laiti. O loʻo i luga o ni pupuʻu uumi. O le fugalaau ei ai lona maofa fausaga: o le lima-petal base-o le sosoʻo o se lanu paʻepaʻe sinasina, luga aʻe lea e tulaʻi mai ai se fugalaau mumu laʻitiiti. E iai foʻi uiga taua o le umi (up to 3 cm) faʻamalosi, lea e afua mai i le fugalaau. O fugalaau lanumumu e sili atu le pisi o le vaitau nai lo papa, lea pe a mavae le oti o le fugalaau e tumau pea i luma o le 1 masina. O lenei ituaiga meaola e faʻafetaui lelei ona ola i totonu o potu. E fiafia le susulu o le malamalama, e mafai ona tuu i luga o le itu i sisifo ma sasaʻe. O le vevela o le taumafanafana e le tatau ona maualuga tele, e oo i le 26 ° C, ae i le taumalulu, ona o le faatofuina o le fugalaau i le taimi e malolo ai, e tatau ona e mautinoa lelei, e oo i le 16 ° C, nofo. O le fugalaau e sili ona fiafia i ai, ae tatau ona fai pe a maeʻa le palapala. O le laau e fiafia e faʻaliliu le ea, o le tele o le faʻaleleia o le togafitiga o le a aoga.

Ugandania

"Blue butterfly" - o lenei igoa e sili atu ona fetaui mo lenei ituaiga o vaʻavaʻa. I le vaomatua, e tufatufaina atu le laau i vaega maugā o le konetineta o Aferika. O se semi-tio-semi-liana, lea e umi, e oo i le 2.5 mita, o fuʻa manifinifi ua faʻapipiʻiina i le taimi. O le laau ei ai laulaau ma ni petioles pupuu o se pepa lautele, o se mea lamolemole poʻo sina pupuʻu. Le lanu o le laʻau e lanu meamata. Fugalaau o se kopi saʻo lava lea o se pepe. O petale e fa i le foliga o apaʻau a le butterfly e lanu uliuli, ma o le lona lima e mulimuli i le foliga o le moli. E umi atu nai lo isi gaʻo, ma e sili atu ona lanu lanu nai lo isi - lanumoana ma se lanu uliuli. O fua tusi ua faatulagaina i se auala latou te foliga tutusa ai ma le antennae a le pepe: o loo manino ona faasino atu i le isi itu mai le petal tele. O le siʻosiʻomaga e umi ma siʻisiʻe i luga. O fugalaau e faʻaputuina i mea e faʻaogaina, o loʻo faʻatulagaina i luga o ni uumi uumi.

O Ugandan Clerodendrum e manatu o se fugalaau le lelei, ae e manaʻomia pea sina gauai ma le tausiga. E fiafia tele le laau i se nofoaga malamalama lelei ma e le fefe i le susulu o le la, o lea e mafai ona tuu saogalemu i le faamalama i saute, e talafeagai foi ma faamalama i sasae ma sautesisifo.

Faamasani oe lava i mea faʻapitoa o le totoina o laau e fiafia foi i le malamalama susulu ma e le fefefe i le susulu o le la, e pei o le geranium, o le suamalie, o le faga, o le hibiscus, Kalanchoe Kalandiva.
Afai e mafai, i le taumafanafana, e fautuaina e aumai lenei fugalaau ile faapaologa.

I le taumafanafana, e tatau ona mafanafana lelei le vevela o le ea, e oo atu i le 26 ° C, ma i le taumalulu e manaomia e le laau se taimi malulu malulu, e oo atu i le 15 ° C. E tatau ona faʻaleleia se laau i le faagasologa o le faʻamagoina o le pito i luga o le eleele. E fesuisuiai le fugalaau i le ea vevela, o lea e tatau ai ona e fufuluina pea le fugalaau ma faasusu le ea i totonu o le potu.

E taua! O le nofoaga sili ona leaga e faʻaaogaina ai lenei ituaiga o meaola e taua o le faamalama i matu: i na tulaga, o le a le fuga le laau.

Filipino (manogi volkameria)

Volkameria o mea manogi poʻo Philippine - o se laau e ola i le vao i Saina ma Iapani. O le laau toto e oʻo i le 2 mita le maualuga, e umi ona totogo laau mama, o loʻo faʻaalia i sina lauulu. O lau o le manogi volkameri manogi e tele, e oʻo atu i le 15 cm, ei ai se lanu meamata ma se lanu lanu enaena ma le lanu. O le fausaga o le laulaau ua taʻua o veinlets, o le foliga o le laupeʻa o le foliga o le fatu, ma ona itu taua. O le vaega sili ona taua o lenei ituaiga o le totoina. O fugalaau e laiti, paʻepaʻe ma le lanu piniki piniki. E aoina i latou i ni mea e tele e foliga tutusa ma fugalaau lapopoa, talu ai e leai se avanoa i le va o fugalaau. O fugalaau e tele petals ma e tele lava ina manatuaina ni nai peonies laiti.

E te iloa? O lenei ituaiga o laau e naʻo le tasi lea o le fale e le o manaʻomia se taimi malolo, lea e mafai ai ona e fiafia e vaʻaia le tausaga atoa.
Filipino Clerodendrum e manatu le lelei i le tausiga. E tatau ona susulu le moli, ae faʻasalalau. Tuu lelei i le itu i sisifo poʻo le faamalama i sasae. O tulaga o le vevela e tatau mai le 15 ° i le taumalulu, i le 25 ° i le taumafanafana. E tatau ona faʻaleleia le fugalaau i taimi uma ma le tele, ae pei o le eleele e magoto, ina ia le faʻaosoosoina ai aʻa. E manaʻomia tele le pipi, aua o le fale e fiafia i le malulu ma e le faʻafefe.

O le mea lea, e tele ituaiga failaʻau e mafai ona tupu i le fale, o le mea taua o le iloa poʻo le a le ituaiga e filifilia ina ia maua ai se lagona lelei i totonu o lau falemaʻi ma fiafia i le tele o fua.