Fua o le gaosiga

Faʻapitoa o tausi pedilanthus i le fale

Pedilanthus o se laau faʻapitoa vaomatua, e iloga i se mea teuteu ese. O ona foliga uigaese e le masani ai na manumalo i tagata fugalaau ma avea o se meateuteu i soo se falelaau. E le lelei lona tausiga, ae e manaʻomia pea le tausisi i tulafono faʻapitoa, e pei o tagata uma o loʻo nonofo i le vaomatua.

Faamatalaga faʻatau

Ona o lona fugalaau e le masani ai, na faaigoa ai le pedilantus: pedilona, ​​seevae, antho, fugalaau. O le mea moni, o le fugalaau e le o se mea e sili ona manaia, o manoa, lanu lanu ma maua ai se foliga e le masani ai, tuʻuina atu i ai le mama.

O se malosi, o le tino i le natura e mafai ona ola e tusa ma le 2.5 mita, i le fale, pe afai e le fauina se fugalaau, e ola ae i le maualuga.

O laʻau foliga foliga, tusi i pito, ua ufiufi i se paʻu o le suka, e faʻaalia ai lona tulaga tulaga ese e ola ai i se vevela vevela.

Ituaiga o pedilanthus

O le auai i le aiga euphorbia, o pedilanthus e sefululima ituaiga o meaola e le tutusa tutusa i foliga vaaia. O ituaiga taatele o pedilanthus:

  • Titloidal - ei ai uiga masani o loʻo taʻua i luga;
  • O se mea e le o se fugalaau matutu tetele tele ma se fagu e pupuni i le pito i lalo ma o laʻau e latalata i le tumutumu, faia o se pale paleni, e fiafia i mea e leai ni mea;
  • Laʻau laʻau tele-e leai ni laʻau e teuina ai le vai i le fesoasoani o teu. Lea foliga e tutusa ma fua, toetoe lava a vavalalata, e sili atu nai lo isi tagata o le aiga e talia le vevela;
  • Shportsevy - o se laau o le suauu toto, ea, i le natura e ola ae i le tele o mita;
  • Koalkomanensky - atonu e pei o se vaomatua po o se laau laʻau laʻitiiti e ese lona matagofie ma fugalaau mumu, lanu piniki poʻo fugalaau.

Tulaga lelei ile fale mo le tuputupu ae

E saʻo lava le pedimantus titimaloid lea e masani ona filifilia mo le falemalama a le fale, o le mea lea, e faʻaaoga ai lana faʻataʻitaʻiga, o le a tatou tilotilo atu i le tausiga o lenei laau.

O le faʻamoemoe o le tagata e teu vine o le tausia lea o le pedilanthus, faʻapipiʻiina le latalata i tulaga masani.

Malamalama

E fiafia lava Pedilanthus i le malamalama susulu, ae susulu saʻo le la, e tatau ona faʻasalalauina le malamalama. Le filifiliga sili mo le nofoaga o le laau - le faamalama i sisifo o le sill. O le pedilanthus o loʻo tu i le faamalama a le itu i saute e manaʻomia le ufiufi, aemaise lava i le taumafanafana, a leai o le a le susunuina laulaau.

O laau o le paolo e aofia ai: Monstera, Dracaena, Spathiphyllum, Anthurium, Maccarp Ficus, Clivia, Vriesia.

I le taumafanafana, o se "malologa" i totonu o le togalaau, i luga o le faapaologa po o luga o le fale o le ai ai se aoga aoga i luga o le laau, ioe, pe afai e paolo. E fiafia Pedilanthus i le ea fou, ma afai e liu lau lanu piniki, e fiafia o ia ma fai mai "faafetai."

I le taunuu mai o le taumalulu, i se isi itu, o le faamalama a le itu i saute o le a avea ma nofoaga lelei mo lau fagafao, e le gata i lea, o le a manaʻomia ai le malamalama e oo i le 12 itula o le ao.

Lulu

I le taimi mafanafana, e manaʻomia le mataʻituina o le ea i totonu o le 25 tikeri. I taimi o le tele o le moli pea ma le felelei o le ea, e mafai ona maualuga le vevela. I le tautotogo ma le taumalulu, e tatau ona tuʻuina atu le tulaga vevela i le va o le 14-18 tikeri.

E taua! E ui i le manaʻomia mo le ea, e aʻafia e le pedilanthus le le lelei i faʻataʻitaʻiga ma le matagi malulu.

E manaʻomia e Pedilanthus se vaitaimi malolo e faʻamautinoa ai le tupu.

O le vevela o le palapala e taua tele mo le laau, e tatau ona tutusa uma i le loloto ma le luga, e mafai ona fesuiaʻi i totonu o le 2-3 tikeri, ae le sili atu.

Afai e solia lenei tulaga, o le a le mafai e aʻa ona faʻaaogaina meaai. O le iloa e uiga i lenei mea, e le mafai ona tuʻu se fagu i se pedilantus i luga o se malulu, e taua tele lenei mea i le taumalulu.

Mo le puipuia o le paleni o le vevela, o se laupapa laupapa, o se fasi pulufiti poʻo isi mea faʻalelei e tuʻuina i lalo ole pusa laau.

Faʻapitoa o tausiga ile

E maitauina o le auala e foliga ai le laau, e faalagolago i tuutuuga o le taofia. O le mea lea, o le vavae ese o fugalaau se tasi, vavaeese i le taimi e tasi, e mafai ona liua e le pei o laau matutua ona o le eseesega i le tuputupu ae o tulaga: susu, fausua, fafagaina, fausia, ma isi.

E te iloa? Ona o le foliga patino o le aʻa, lea, faatasi ai ma le foliga mai o se lautusi fou, suia ai le itu o le tuputupu ae, o le fugalaau e taʻua i nisi taimi o le "Jacob Ladder" po o le Ridge Devil.

Faʻasa

E mafai ona e maua se fale maloloina ma le matagofie, pe afai e te tuʻuina atu i ai ma le tausiga lelei ma faʻavae se faiga faʻafeinu. I le le lava o le gafa pedilanthus e laulauina ai laulaau ma e leiloa lona foliga matagofie.

E taua! E tatau ona faʻaaoga pe faʻaesea le vai.

Afai e tilotilo lau laʻau ma faʻamago le masini, ua oʻo i le taimi o le vai. E le tatau ona faʻamago le meaʻai, e tatau ona faʻamamaina i taimi uma.

E tatau ona faʻafeinu le taumafanafana i aso uma, ma pe a manaʻomia, e sili atu i le tasi i le vaiaso, pe a manaʻomia, e aunoa ma le faʻamamaina o le palapala. Laʻau e amata ona mamae - ua oʻo i le vai.

Faʻamamaga o le ea

O se mea manaia o le pedilanthus o le mea e le lelei i le mataupu o le vevela o le ea. O le a ia lagona le mafanafana i se potu malogo, e ui lava e sili atu ona lelei mo ia o se potu e toʻatasi ma le maualuga e tusa ma le 60%.

E le tatau ona tuʻuina totō i tafatafa o le maa, ma e le o se mea e ese ai le pedilanthus. E i ai tele auala mo le faateleina o le susulea e mafai ona faʻaaoga pe a manaʻomia:

  • Tuu se atigipusa ua tumu i le vai latalata i le fugalaau;
  • Liligi le haydite po o le maamaʻi i luga o le fata o loʻo i ai le fagu, faʻamama;
  • I aso vevela, e sili atu ona lelei le vaʻaia pedilanthus i le afiafi, pe a alu le la i lalo ma o le po o loʻo i luma, ae e mafai i le taeao, aʻo leʻi oʻo i luga. I le taumalulu, e mafai ona faia le pulumu pe a vevela le potu ma vevela le ea.

Lueina mai se mea manogi lelei i le vai i le vevela o le potu, e vaeluaina.

Laʻei pito sili

I le vaitau o le alualu i luma o le alualu i luma, o lona uiga, mai le tautotogo i le tautoulu, e faia ai le faʻamaʻi. Ole taimi o le mea na tupu - tasi taimi ile tolu vaiaso.

Afai e faʻaaogaina fugalaʻau, e sili atu le lelei ile mullein. O le tuufaatasiga o fugalaʻau oona na gaosia ai le malosi o le nitrogen e mafai ona maua ai se tau maualalo O lona faʻatupulaia o le faʻatupulaia e mafua ai le leiloloa o lālā o le lanu ma le faʻateleina o aʻa o aʻa.

I le taumalulu, e leai se mea e fafaga ai.

Teuteu

Afai e te le aʻafia i le fausia o le pedilanthus, e faʻafefeteina agai i luga, faʻalautele ia gaʻo ma faʻafefe lau i la latou pito i lalo.

Ina ia faatumauina le foliga lelei, ma le mausali, e fautuaina le toe fai ma sui le pedilanthus i taimi uma. O selesele na maua i lenei auala e alu ai i le toe gaosia ma tuʻuina atu mea fou mo le totoina.

Aoao pe faʻapefea ona faʻapipiʻi isi laau o totonu ole fale: otaota paʻu, yucca, geranium, pelargonium.

O Pedilanthus ei ai le vaitau o le tuputupu ae o le vaitau ma malolo. I le mafanafana o le vaitau, o loʻo tuputupu ae malosi, tipi ma tuʻuina lau laʻau fou, i le malulu - e faʻagesegese ona faʻagasolo le gaʻo ma ua paʻu le laau. A oʻo mai le pedilanthus mai le taimi o le malologa, e teuteuina le fugalaau.

O le a oʻo i le faaiuga o Fepuari poʻo le amataga o Mati, pe a faʻagesegese lemu le tafe, lea o le a mafai ai ona le toe maua le tele o le susu, ma le tipi - ia vave faʻagogo. I luga o le taumafanafana, o le pedilanthus o le a toe faaleleia atoa ma paʻu ese mai lona palealii, o le mafuaʻaga lea o le a na o le manumalo.

E taua! O le Pedilanthus e mafai ona tipiina lelei, e tipietiina ai aʻa tetele "i totonu o se pou". I le masani ai, e tatau ona latou tuʻuina ni nai faʻaoga o loʻo i totonu o le moe i le taimi nei.

O le faʻatulagaga ua faia e pei ona taʻua i lalo:

  • O se naifi mamā maamaʻa e vavaeese ai le sola ese mai le au faipisinisi lava ia;
  • O le vaega ua faʻamago mai le sua suamalie ma togafitia i le gaʻo ua gaosia;
  • A o lei amataina le teuteuina, latou te taofi le fausiaina o le laau ma toe amata i ai pe a mavae ni nai aso pe a uma le manua.
'Otiʻoti le lau e mafai ona amata i luga o le totoina o mea mo nisi taimi.

E te iloa? O Pedilanthus o se fale lauiloa tele fale, e gauai i ai ma, e pei ona masani ai, o meatotino o le mafaufau e taua, malie ma e le o noatia i ai: afai o se gaoi ua gaoia ua afua, ua faateleina le galuega, o le pedilantus ua ofoina mai o suiga o le olaga, o le pedilantus at work nofoaga - i faʻafitauli faʻapitoa, o le tupuga o laau totino lanu - i le tausiga o tamaloloa mai le fale.

Faʻasologa o Faʻasologa o Fale

E le fautuaina e faʻalavelave le pedilanthus i taimi uma, o le gaosiga e na o le pau lava le taimi e tupu mai ai aʻa ma e tafe mai le lua o loʻo i lalo. O le atinaʻeina o le aʻa o loʻo tutupu lemu, e tatau ona toe totoina le laau i le tolu i le fa tausaga.

O Pedilanthus o se fale lauiloa tele fale, e gauai i ai ma, e pei ona masani ai, o meatotino o le mafaufau e taua, malie ma e le o noatia i ai: afai o se gaoi ua gaoia ua afua, ua faateleina le galuega, o le pedilantus ua ofoina mai o suiga o le olaga, o le pedilantus at work nofoaga - i faʻafitauli faʻapitoa, o le tupuga o laau totino lanu - i le tausiga o tamaloloa mai le fale.

O le gaoioi e faia i le taimi e tasi e pei o le teuteuina - i le amataga o le vaitau tuputupu ae.

Faitau foi pe faʻafefea ona suia le chrysanthemum, euharis ma le orchid.

O le gafatia mo le faʻaaogāina e tatau ona filifilia sina siʻomaga sili atu nai lo le muamua - 1-1.5 centimita lautele lautele. O le maualuga o le puipui e tatau ona tutusa ma le lautele. E lelei le taofi o le filifiliga i luga o se atigi fagu ma se pusa tele faʻavaivai.

O le eleele e tatau ona mama ma vaʻaia, e le susu ma manava. Faʻafefeteina o le eleele mo cacti ma suauu talafeagai.

E taua! O le Pedilanthus sap o se mea oona, afai e fesootaʻi ma le paʻu, e mafai ona afaina ai, ma mucous membranes, e aofia ai le gastrointestinal tract (mo se faataitaiga, faʻafefe faʻafuaseʻi le sua i le gutu matala) o ni faafitauli matuia. Ole tausiga e tatau ona faia e tausisia ai tulafono saogalemu pe a galue ma le laau.

Pedilanthus transplantation scheme:

  1. Tuu se pupuʻu poʻo se isi alavai i le pito i lalo o le ulo ma se vaega o le 2-3 simita;
  2. Faatumu i le eleele faʻamaʻi ile afa o le fagu;
  3. Ave ese le pedilanthus mai le nofoaga muamua, faigofie ona lulu le eleele mai aʻa, aua le taumafai e aveese atoa;
  4. E talafeagai, i le suʻesuʻeina ma le totoʻa o aʻa, ia 'aveʻesea le laau o mea e le manaʻomia: faʻagogo, oti, faʻalanu, paʻepaʻe; afai e maua ni fasi mea e pala, e tatau ona aveeseina, ave i luga le 3-5 inisi-centimeters o se togafitiga maloloina;
  5. Seti le laau i totonu o se fagu fou ma faatumu i le eleele, sina lulu le mea na i ai;
  6. Suavai le laau ua totoina ma faamama mo se vaiaso i se nofoaga pogisa, lea o le a faaitiitia ai le popole ma faaleleia ai le fetuunaiga.
  7. A maeʻa ona fai lea o le fugalaau e tatau ona toe faafoi atu i lona uluai falemaʻi ma tausia o ia e pei ona i ai muamua.

O aʻafiaga faigata i le tuputupu aʻe: faʻamaʻi ma meaola faalafua

Afai e avea oe ma se tasi na afaina i le le lelei o togafitiga poʻo faʻamaʻi leaga, e mafai e le pedilanthus ona tuʻuina oe i luma o nisi o faʻafitauli, mo se faataitaiga, suia o latou foliga pe paʻu foi mai lau, o le a le mea e fai i ia tulaga? O nisi Faataitaiga o faafitauli e mafai:

  • Lafoaʻi laʻau - o le mea masani lenei ao leʻi oʻo i le taimi o totoe; i se isi taimi, e tatau ona toe faʻaleleia le fausiaina ma le malamalama;
  • O le lagolagosua o laʻau ua vevela - e taia e le sun tuusaʻo poʻo le maualalo o le toʻimama;
  • O le vevela tele o le aʻa, o lona vevela, o le leai o lau lanu - i le taumafanafana e le lava le malamalama, i le taumalulu e matua mafanafana lava;
  • Leai se fuga - e leai se lafoaʻi vaega na tuʻuina atu pe leai foi se mea e fetaui i totonu o lenei vaitau;
  • O lālā e suia le lanu i se lanu meamata, o le petiole ua le toe iloa - o le sili atu o le nitrogen, e te manaʻomia le suia o le fuluʻu i se filifiliga e aunoa ma lenei mea.
  • O le laau e foliga tutusa, o laʻau e le mafaitaulia - e le lava le malamalama, afai e le mafai ona e maua le tele o le malamalama, e tatau ona e liliu le ipu mai lea taimi i lea taimi;
  • O se lau laʻau tele e pa'ū - o se faaitiitia faʻafuaseʻi o le vevela;
  • Nofoaga o laʻau i lalo ma laʻau laʻau - pala mai le tele o le susu po o le tele o le palapala;
  • Tusa le afaina i le pito i lalo o le laulaau - moli vavave, fufulu laulaau ma le fasimoli, togafiti ma acaricides;
  • O laulaau ua pala, lanumeamata lanumeamata po o namu samasama e mafai ona vaaia i luga o le laau, o loo i ai ni togi paʻu - aphid, o le mafuaʻaga e faʻapipiʻi ai laʻau i le pedilantus, aveese vaega na aafia, fufulu i le vai, togafiti faʻatasi ai ma le iniseti;
  • O lau e lanu samasama ma taʻavale i tafatafa o le pito, ma e iai ni iniseti paʻeʻeʻee paʻeʻe ese mai le meaʻai, e tumau pea laʻau mumu - whitefly, faʻagasolo i vaifofo poʻo le ava, vailaau iniseti;
  • E tutusa ma le fulufulu mamoe, palapala ma le fulafula-suiga o mea - mealybug, faamamaina o le ava, fufuluina i fasimoli, faʻaaogaina o se iniseti.

Faʻatauga auala

O le natura ua maua ai auala e lua o le toe gaosia mo le pedilanthus - fatu ma vegetative, o le muamua e sili ona lauiloa i lona fatu.

I le fale, e ui i lea, e faigata: e faigata ona maua ni fatu lelei, ae e faigata lava ona maua na o latou lava, e toetoe a le mafai ona nonoa, ma afai e tupu lenei mea, o le a le toe maua le germination pe a uma ona toto.

Mo le fale pedilanthus, o se auala e sili atu ona mautinoa o le faʻalauteleina o le gafa.

Fatu

Pe a filifilia fatu, e tatau ona suʻesuʻeina le faʻailoga i luga o le pusa: e tatau ona i ai se aso e muta ai.

E mafai foi ona faʻalauteleina le metotia o le fatu: Dieffenbachia, laurel, oregano, petunia, clematis, chrysanthemum, magnolia, pansies, Epikopo, Murayu, geyheru, papaya, plumeria, Hamedoreyu.

E lūlūina i le eleele, o le lona tolu e aofia ai le oneone, faʻapipiʻiina ma ufiufi i tioata poʻo ata tifaga, tuʻu i se nofoaga mafanafana.

I le laasaga muamua, o le moli e le o se vaega, ae o le alofa e fiafia i le la, ae le o saʻo. Ua aveeseina le tioata, ua faʻapipiʻi faʻapipiʻi totogo.

A latou malosi atili, e mafai ona e nofo i totonu o tane totino.

Laʻau

O le natura na faia se togavao laau e faʻaleleia ai i aʻa ua malepelepe, ua tupu aʻe ma ua oti.

E masani ona faʻaaogaina fualaau aina fugalaau i lenei auala, faʻateleina a latou fagafao. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a teuteu se laau toto, o le 'auʻaunaga e "faʻavaivaia" faʻatasi ma ni mea e mafai ona faʻamautuina lelei.

E te iloa? O fualaau lauiloa popilanthus e maua ai meatotino antimicrobial, o lenei uiga lelei e faʻaaoga i le sauniuni o nisi fualaau. I le faaopoopo atu i ai, na faʻaaogaina e tagata Amerika o se vailaau o le mafaufau.

Faʻasoa le pedilanthus pe'ā tatau ai, faʻalauteleina e ala i le tipi e mafai ona faʻatinoina i le vaitau atoa o le vegetative, ae e sili atu ona fai lenei mea i lona amataga, ona maua ai lea e le laau le taimi e faʻamalosi ai. O nisi o fautuaga pe a faʻaleleia e ala i le vavaeina:

  • O le umi o le totoina o togalaau e tatau ona 8-10 cmimita poo 3-4 internodes.
  • O laʻau maualalo i luga o latou ia e tatau ona aveeseina.
  • Ina ia aveese le vailaʻau oona, ona fufulu ai lea o le tipi i totonu o le vai ma faʻagogo e faʻaaoga pepa poʻo se ie vaivai.
  • Tuu le faʻamago mo se aso e taofia ai le pala.
  • A maeʻa le malolo, tuʻu i le eleele, faʻafeinu i vai vavae ma faia se mini-teplichka e faʻaaoga ai se apa.
  • Faʻasaga i le vevela o le 20-25 tikeri 2-4 vaiaso, faʻafeinu lelei.
  • E le fiafia afaina o Condensate pedilanthus, e tatau ona e faʻaumatia.
Afai e le mafai ona aloese mai le pala, o le tipi e tatau ona tipi i mea maloloina ma toe taumafai, fetuunai tuutuuga o le taofia.

O Pedilanthus e manaia ma e le lelei, lea e faigofie ai ma manaʻomia mo tagata fai togalaau. O le faavae o ona foliga vaaia na mafua ai ona ia leotele. O lenei laau e mafai ona faʻamafanafanaina oe mo le tele o tausaga pe a fai e te tuʻuina atu i ai sina vaega o lou gauai ma le tausiga.