Apple laau

Faamaumauga o le manuia o le totoina o le apu "Berkutovskoe"

O le laau Apple o se galuega mo le togavao umi, ma e tatau ona e faʻalatalata atu i ai, aua ua e filifilia se laau o le a auauna atu ia te oe mo le tele o tausaga.

O mea uma lava e tatau ona mafaufauina: o uiga o le tausiga, fua, fua o fua o taimi, taimi e teu ai ma le tele o isi mea.

Mo le tau o le ogatotonu, o le apu o Berkutovskoe e atoatoa. O le tele o tulaga lelei o lenei ituaiga e tosina ai faifaatoaga e taofi a latou filifiliga i luga. I lenei tusiga o le a tatou tilotilo i le mea o le laau a le Berkutovsky: o lona faʻamatalaga, ata, iloiloga o faifaatoaga.

Tala faasolopito

O le apu o le "apple-tree" Berkutovskoye "e maua ai lona igoa faafetai i le faaigoa o se tasi (pe sili atu, tasi) o tusitala na auai i lona fausiaina - O. D. Berkut. O le isi tusitala o G. V. Kondratiev. O lenei ituaiga taumalulu na atiae i le Saratov Experimental Gardening Station.

E te iloa? O lenei nofoaga na faavaeina i le 1932 faʻafetai i le faʻavae a Michurin. O Olga Berkut sa faigaluega iinei mai le 1937 i le 1960. O ituaiga na faia e ia o loʻo faʻaauau pea i luga o se fua o fale gaosi oloa.
Na maua mai o se taunuuga o le palotaina o le laau o le Cortland ma le pollen fefiloi o ituaiga eseese o Anis Rose-striped ma Antonovka masani.

I le 1988, na tusia ai lenei ituaiga i totonu o le Setete Resitala o Faʻasologa o Gaioiga, ma i le 1991 na maua ai le pine auro o le All-Russia Exhibition Center (All-Russian Exhibition Center).

I le 2005, na lisiina ai le ituaiga i lalo o le igoa "Ituaiga auro o fua o laau aina".

O le laau o le olive "Berkutovskoye" na atiae mo vaitafe o Volgograd ma Saratov, lea na avea ai ma ituaiga autu ua tupu i luga o se tulaga tau alamanuia.

I tulaga o le tau i saute, o fua o "Berkutovsky" e iloga i le suamalie. I le itu i matu o le a tupu le apu, o le tele foi o le tausiga faaopoopo.

O ituaiga eseese e sili ona lelei i tagata mai fafo, ona o latou tulaga fesuisuiai, talu ai o le latou malosi e le o se faataitaiga i luga.

Mataʻutia o meaola

"Berkutovsky" - o se ituaiga uiga ese, lea e taʻua o le faafetai lautele:

  • maualuga maualuga - e tasi le laau e mafai ona tuʻuina atu i le 70 kilokalama o fualaau suamalie;
  • mautu fuaina o tausaga taʻitasi;
  • maualuga le tofo;
  • le gafatia i le ola umi o fua - mai le aveesea mai le laau ia Oketopa seia oʻo ia Mati;
  • lamala ma le malulu;
  • pale pale.
Masalo o le mea e tasi mai le faʻataʻitaʻiga, laudatory chorus o mea taua o le ituaiga o mea e le lelei - Berkutovsky e le fiafia i le tau malūlū, lea e ono aʻafia ai le paʻu o le paʻu.
E te iloa? O tagata o Europa na latou faʻaaogaina le apu vao talu mai le Stone Age, lea e faʻamaonia ai le i ai o le tino o lenei laau i le faʻafanua faaleaganuu o nofoaga i le taimi o tafega i Suitiselani.

Laʻau faʻamatalaga

O le laau e laʻititi lona lapopoa, e ola i le sili atu i le 3 mita le maualuga, ina ia le faigata le seleseleina. O le pale paleni faʻatalanoa e le foliga mai e pala, ae leai se mea leaga. O le paʻu i luga o le ogalaau e lauulu, lamolemole.

O lala e ola e tutusa ma le eleele ma e tutusa lelei i le ogalaau. Vaʻai lauulu vavalalata lauulu, maua se lanu enaena-ulaula. Lentils ua salalau solo i luga o le fana ua i ai se lanu o le kulimi. O fatugaʻo o loʻo i ai se laʻei lapotopoto ma o le lanu laʻititi, o loʻo tuʻuina atu i le pana.

O laulaau e lapotopoto, oval i foliga, i le pito e faʻasinoina, faʻasolo i luga o le pito. O le atigi lavalava ei ai se 'oa tele, e pei o le maligi, o le paolo malulu. Petioles e ufiufi i villi, faʻapipiʻi i luga o itu i faʻala.

O fuga o fugalaau e le eseese i lapopoa tele, latou te faia ai ni pulupulu lanu-kulimi. A faʻapipiʻi le fugalaau e pei o se sau sau, o loʻo i ai ni gaʻo o le lanu paʻepaʻe-piniki.

Fualaau Faʻamatalaga

Apple Berkutovsky fualaau suamalie e fua tutusa lelei. O le mamafa o le apu o le 150 kalama, lea e sili atu nai lo le averesi; o le tele o faʻataʻitaʻiga e mafai ona oʻo i le 250 kalama.

O le apu ei ai se paʻu lamolemole ma se fulufulu lanu, e leai se gaʻo. E tele lanu samasama i lanu, o le apu e mumu mumu i foliga o taʻavale.

Mai le loloto loloto, o le fatu e tupu tele. O potu o fatu e tele, e aofia ai lanu enaena.

Pulu i luga o se tipi vaʻai, paʻepaʻe, lelei ona fatuina. O le tofo e suamalie ma e afaina, e fuafua i tulaga tuputupu ae. O le togi tofo e latalata i le maualuga, mai le 4.5 i le 4.8. "Berkutovskoe" o se faʻavae lautele o le faʻamoemoe, fautuaina mo le faʻaaoga i meaai pepe, o hypoallergenic.

E te iloa? O le apu o se fualaau faasaina lea ua leva ona faia se vaega i faiga faʻapitoa ma maua ai le mana faʻapitoa. O mea na tutupu ma lona auai na oo mai ia i matou i le tulaga o talatuu, fai tala, tala faatusi paia ma isi ituaiga o tagata.

Faʻasalaga

O fugalaau o le apu "Berkutovskoe" ua paʻuina i luga o se auala uila, o lona uiga, e manaʻomia e gaʻo latalata mai pi. E le leaga pe afai oi ai se apiary lata ane, ma e sili atu foi le faʻapipiʻiina o nai pusi pipi tuusaʻo i totonu o le togalaau.

E le mafai ona tatou faatagaina se tulaga pe a na o laau o le olive Berkutovskoye e ola i le togalaau, o le a leai se mea latou te eliina. O le palotaina o le Mutuale e faia e ala i le fesuisuiaʻi ma le eletise e talafeagai mo lenei ituaiga. O lea ituaiga tagata palota e mafai, mo se faataitaiga, o le "Northern Sinap".

Gestation period

O le taimi matua i fua o le "Berkutovsky" ua tuai ona taumalulu. E oʻo i le matua oʻo i le faaiuga o Setema po o le amataga o Oketopa, o le taimi lea e ave ese ai mai le laau ma lafo, faʻapipiʻiina mo le teuina umi.

Tuuina atu

Apple "Berkutovskoe" e faatatau i ituaiga ma fua maualuga. O se tagata matua, ma le tausiga lelei, e mafai ona aumai fualaau aina ma le mamafa atoa e tusa ma le 70 kilokalama.

O le tele lava o laau apu e fiafia i se kamupani o sui o ituaiga eseese o ituaiga, o lea ia gauai atu ai ia Melba, Sinap Orlovsky, Orlik, Bogatyr, Lobo, Mantet, Currency, Sunny, Zhigulevskoe, Moseleita, Medunitsa, Bely faatumuina, Paʻu o le paʻu, Delight, Shtreyfling, Dream Semerenko.

Malosiaga ma le teuina

E lelei lelei apples o le ituaiga "Berkutovskoe" e teuina seia oo ia Mati, ma i lalo o tuutuuga tatau - seia oo lava i le faaiuga o le tautotogo. Talu ai ona o lo latou gafatia maualuga, e mafai ona latou faimalaga i luga o mamao mamao.

  • A o leʻi amataina le selesele muamua. E masani ona tupu lenei mea ia Oketopa. O le ituaiga o loʻo faʻaalia i se maualuga maualuga o le tumau - e oo atu i le 200 aso.
  • A maeʻa ona aveese ia apu mai le laau i le tau vevela, e faʻavasegaina ma faʻavasega.
  • O le faapipiiina i se ie e faʻamamaina i se vaifofo o le glycerin poʻo le salicylic acid o le a faʻalautele ai le ola ola.
  • Tausi le fualaau aina e tatau ona i ai i le vevela e latalata i le zero, gaugau i luga o fafie i atigipusa laupapa ma ia fesuiaʻi i se solo, pepa, ie poo vaomago.
  • O pusa e togafitia i le lime chlorine ma faʻagogo i le la.
  • O pusi o loʻo teuina i totonu o se pusa i lalo e se fatu.
  • Aʻo lei ulu atu i totonu o se potu mafanafana, e tatau ona teuina ia apples i se potu malulu mo le tele o itula, lea o le a mafai ai ei latou ona fetuunai i tulaga fou.

O le faigata o le taumalulu

I le itulagi o Lower Volga, o le variu o le taumalulu-faigata, ao agai agai i matu, o lenei uiga o le a faaitiitia. O le mea lea, e manatu ai o le ituaiga o loʻo i ai le faigata o le taumalulu ma le maualuga o le vevela. I vaega e maualalo le maua, o nei uiga e ofoina atu ai tulaga lelei.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

Apple "Berkutovskoe" e puipuia i le tele o faʻamaʻi. O lenei uiga o le a faaitiitia ona ua maua e le itulagi se tau o le suauu o lo o aafia ai le vailaau i le paʻu palapala.

O le laau e afaina i lona aafiaga, e amata mai i lau laau lauolaola ma lala laau ola, e salalau atu i mea leaga.

O le malosi o le lili e tauina e ala i le faʻaleleia o le tautotogo ma le filogides poʻo le paluga o le pala; o le a fesoasoani tapenapenaga i le taumafanafana.

O nisi taimi e osofaia ai laau e moa, suckers poʻo mites, lea e tatau ai ona faʻaaogā sauniuniga iniseti ma faʻamaʻi.

Talosaga

O fua o le apu "Berkutovskoe" ei ai mea ofoofogia:

  • siitia le puipuiga;
  • faaleleia le paleni o le acid-base;
  • faʻasaʻo le mamafa o le toto;
  • faamama le toto;
  • tausia le maualuga o suka i totonu;
  • puipuia le urolithiasis;
  • aveese le tele o le vai, faaitiitia le fulafula o meaʻai;
  • aoga aoga i luga o le fualaau oona, taofia le tuputupu ae o sela o le kanesa;
  • fesoasoani i le maʻisa.
E fautuaina ia pi mo le faʻaaogaina o meaai pepe, o latou paʻu, o loʻo aofia ai le antioxidant quercetin, e sili ona aoga.

E taua! Afai e te 'aina le apu, o lona fatu o le a tuʻuina atu i le tino se fua o le iodine i aso taitasi. O loʻo i ai isi elemene aoga: o le paluga, lea e fesoasoani i le fatu, vitamini B17, lea e puipuia ai le tupu aʻe o sela o le kanesa, mea e faigofie ona faʻafefe ai foliga mata. Ae peitaʻi, e sili atu le lamatia le sili atu nai lo le ono mafai ona faʻatagaina i aso taʻitasi o fatu e 6, aua o loʻo i ai foi se vaega itiiti o le hydrocyanic acid, i tootoo laʻititi, e faʻaogaina e le tino e le afaina ai le soifua maloloina. O togafitiga faʻamalolo e faʻaumatia atoa ai.
O le vasega "Berkutovsky" e faia ai se tauvaga agavaa e faʻatau mai fua na aumai i le taumalulu. O ona fua e faʻaaoga uma i le fou ma le seleseleina. Faaaoga i latou mo meaʻai ma meaʻai.

O le 'ai o apu i se taimi masani, e te tuʻuina atu i le tino mea e aoga, lea e fesoasoani i le faʻateleina o le puipuiga ma le teteʻe i le vaitau o le SARS.

Tulafono mo le faatauina mai o tipu

Afai o lau filifiliga na pa'ū i luga o le vasega "Berkutovsky", e te popole e uiga i le auala e filifili ai le apu saʻo apu.

A e faʻatau, e fautuaina e mulimuli i nisi tulafono:

  • maua lelei mea mai le vasega pepe, ia maua le toʻa i le tele o mea e te mauaina;
  • afai e le avanoa le vasega pepe, e mafai ona e faʻatau mea e totoina mai se faʻatoʻaga togafiti, ae ia puipuia oe lava mai le taufaasese, e fautuaina e asiasia lana fuafuaga ma ia mautinoa o loʻo lelei le fua o le ituaiga;
  • ia faʻaeteete i le faʻatauina o fualaau i luga o le maketi, e ala i meli, e ala i le Initaneti: o le lamatiaga o le taufaasese e maualuga tele;
  • Aloaia se vaomatua talavou, i lenei tausaga o le a le mafai ona afaina i faamaʻi ma o le a vave amata ona mafua mai i le mea moni o le skeletal root ua maeʻa ma ua puipuia aʻa aʻa i le eliina;
  • tausiga e tatau ona faia e puipuia ai aʻa mai le manua ma tapunia;
  • o le aʻa o ia lava e tatau ona atiaʻe, skeletal ma laulau aʻa ua faaalia, e le tatau ona i ai ni mea e faaleagaina ma tuputupu aʻe;
  • O le paʻu o se laau talavou e le tatau ona faaleagaina, o le manava e mama, ola i totonu.
E taua! Afai e matala le aʻa o le faatauina mai o laau, e tatau ona totoina i le vave e mafai ai, ona mafai lea ona teuina i totonu o se mea susu i totonu o le fogafale mo le silia ma le 4 aso. O se kopi e tapunia ai le aʻa e mafai ona teuina mo le tele o vaiaso poʻo nai masina, pe a faʻapea o le palapala e masani ona faʻavaivai.

Totoina o apu apple "Berkutovskoe"

Totoina o le apple "Berkutovskiy" e tupu e tusa ai ma tulafono masani, ae o loʻo i ai uiga patino:

  • ona o le le taliaina o le tele o mea taumafa ua le toe totoina le toto i luga o eleele eleele ma susu;
  • e matua manaomia lava pe afai oi totonu o le togalaau o loʻo i ai se apiary ma ni pusi o loʻo saofagā i le palota manuia;
  • o le mamao i le va o laau toto e sili atu i le 3 mita;
  • vaega i le maeʻa ona aveeseina o vaega mama ma le pala i mea ola maloloina o loʻo faʻaaogaina i le mash massage;
  • fagu, fesa, lanumoana

Taimi sili ona lelei

O le a le taimi e totō ai le apu, i se tulaga tele e faʻalagolago i le tau o le itulagi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le itu i saute e le mafai ona e fefefe i le malulu o fualaʻau totōina i le tautoulu. Ae o le mea moni, o le apu o se laau faʻamalosi ma malosi, lea e mafai ona totoina lelei lelei mulimuli ane i le tautotogo ma le autumn, ma e oʻo lava i tulaga tulaga ese i le taumafanafana.

Toto i le tautoulu

  • O le fatuga o le a maua le taimi e aʻafia lelei ai aʻo leʻi oʻo i le kiona, ia malosi atili i le taimi o le taumalulu ma alu i le tuputupu aʻe ma le tautotogo.
  • I fua e toto i le tautoulu, e malosi atu le puipuiga, ma o le malulu i le tautotogo e le o se mea taufaamatau.
  • Mai le amataga o le tautotogo o le kiona latou te maua ai le susu, ma faatasi ai ma meaʻai.
  • I le taumalulu, e tatau ona ufiufi laau, ma eleʻele le palapala e puipuia ai le malulu o aʻa ma aʻa.
Autumn i itulagi taʻitasi e oʻo mai i le taimi tonu, o lea e fautuaina ai e taulaʻi atu i le pito o le laulaau. Peitai, e tatau ona suʻesuʻeina faʻamatalaga: e manaʻomia e le apu le 2-3 vaiaso mo le aʻafiaga, i le taimi nei o fulufulu e matua le manaʻomia.

E taua! Mo vaitau o le autumn, e tasi le lua ma le lua tausaga le matua ua lelei, lea ua lava lelei ona fausia o latou aʻa mo le fetaui lelei. O le matutua atu i le 3-5 tausaga le matutua e tatau ona totoina latalata i le tau malulu. I nisi tulaga, e sili atu le lelei ona fai lenei mea i le taumalulu, talu ai o se laau i se setete o le taumalulu i le taumalulu o le a sili atu ona talileleia i se suiga o le nofoaga ma aʻafia ai ma se tulaga sili atu.
Totoina i le tautotogo

I le tautotogo, e tatau ona e faatali mo le mafanafana o le lalolagi aʻo leʻi totoina se apu i totonu. I le tele o tulaga, o le faaiuga o Aperila ma le amataga o Me.

  • E le mafai ona e popole, e pei o se fua o le a faʻaliliuina le taumalulu.
  • Ina ia mafai ona mauaa le laau, e manaʻomia le tele o vai, o le mea lea e tatau ai ona matuai suamalie le totoina o le apu.
  • E sili atu ona faigata i le tautotogo e maua ai se mea totino e totoina, ma o lona tau e sili atu le maualuga.
O le faafitauli o le totoina o le toto o le faatumauina o le susu o le eleele i le tulaga talafeagai. O aʻa i se aso ao leʻi totoina e manaʻomia ona teuina i totonu o se fagu vai, ma pe a uma ona iai le laau i le eleele - ia mulch. E taua lenei mea e le gata ina taofiofia ai le suavai, ae ia taofia ai foi le tuputupu ae o vao.

E taua! I le tautotogo, e fautuaina e totō fatu laiti, e oʻo lava i fatu ua toto. O le mea lea, o le a latou lava le taimi ma o le a mafai ona malosi atili i le vaitau o le taumafanafana.
Tau i le taumafanafana

  • O le lamatiaga o le totoina o le taumafanafana o le i ai o se tulaga lamatia o le le mauaina o le aofaʻi sao o meaʻai ma le susu.
  • A maeʻa le laau ile eleele, e tatau ona pritenyat mai le vevela vevela.
  • O le fatu laau o le a manaomia le faʻaleleia ma le faʻaeteete ma fafagaina e le aunoa.
  • O se mea e manaʻomia muamua, o le faʻateleina o le tele o le liʻo.
E taua! O sea tulaga, e ui e seasea lava, e mafai pea. Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo iai se manaʻoga faʻanatinati e suʻe se laau mai le nofoaga na tupu ai.

Filifilia se nofoaga

I le itu i matu, o le sili atu o le la e tatau ona e pikiina. I na itulagi o loʻo i ai ni nai aso mafanafana i le taumafanafana, o vaega i le itu i saute poʻo saute sisifo e manaʻomia. Afai e vevela ma vevela le taumafanafana, e tatau ona e tuʻuina atu le fiafia i le itu i matu.

I nofoaga laugatasi e leai se tafe, o le a malulu le ea i le tautotogo i taimi o matagi, e mafai ona paʻu i le oti o fugalaau.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

O le totōina o le apu e le o se mea umi, e manaʻomia ai nisi tomai ma tomai.

E tatau ona saunia muamua le lua, ia le itiiti ifo ma le masina. O lona telē e 0.5 x 0.5 mita ma o le loloto e 0.7 mita. I le ogatotonu e tatau ona ave se afi i le pito i lalo o se pine laau e i ai le lautele o le 5 senitimita, e tatau ona tulaʻi 45 inisi i luga ae o le eleele.

E taua! E taua tele le tele o le lua, ma o le palapala o loʻo i totonu e vaʻaia lelei. E na o le pau lenei o le avanoa e lelei ai le lelei, ona aʻafia ai lea e aʻa o le laau totō.
Afai e iai se taimi mo le sili atu ile masina ma le afa, e tatau ona faaopoopo e le faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻamalosi i le eleele ina ia mafai ai ona amata ona pala ma e le mu ai le aʻa. I totonu o lua lua 2-3 pakete o le faapalaga, peʻa po o le humus e aumai i totonu, o se ipu uʻamea, se ipu tioata superphosphate ma e tusa ma le 100 kalama o le potassium sulfate. O le faʻafefiloi o faʻamaʻi aʻo leʻi ulu atu i le lua e tatau ona faʻafefiloi ma le eleele.

I le tulaga o le tele o le eleele e fautuaina e tuʻuina ifo le pito i lalo o le lua ma se alavai faʻavaivai. A oʻo i le taimi e toto ai, e faia se pu i le eleele, faʻapalapala le eleele eleʻele i lona pito i lalo i se foliga o se faaputuga.

Iloiloina ma faasaoloto mai vaega malogo ma pala, o aʻa ua salalau atu i luga o se komi.

E taua! O le aʻa i lalo pe a uma le totoina e tatau ona maualuga i luga o le palapala ile 5 simita. O lona tulaga i lalo ifo o lenei maualuga o le a le faatagaina ai le apu e vave ona mauaa ma mulimuli ane le maua mai fua masani, sili atu - o le a mafua ai ona le maua le susu. Faʻasaʻo se mea o le a le toe mafai.
O le eleele i totonu o le pu e tatau ona sasaa i sina mea itiiti, e tatau ona faʻapipiʻi taʻitasi taʻitasi ina ia leai se mea e totoe e totoe.

A uma ona totōina, e tatau ona nonoa le seedling i se pi o loʻo faʻatali i le lua, ma faʻapipiʻi fua i le foliga o se ata valu. E talafeagai lenei mea e puipuia ai le fua mai le faʻamautuina ma puipuia mai matagi matagi.

Pe tusa ma le 3 pakete vai e tatau ona sasaaina i totonu o le liʻo latalata ane ile paʻu ma faʻafefiloi ma se 5cm.

Vaʻaia togafitiga taimi

O le toe totoina o le laau e matua susu, mulimulitaʻo solo ma peat poo humus. Если подвязанный саженец все же раскачивается от ветра, уплотняют почву возле него.

O le nofoaga o le apu "Berkutovskoe" e taitaia ai foliga o togafitiga taimi mo ia. E masani ona sau i lalo:

  • teuteuina;
  • pepa faamama;
  • suauu paʻepaʻe;
  • vevela vevela;
  • autumn eliina;
  • fafaga ma fafaga.

Faʻaleleia eleele

O le faapaleʻaina o le lāmala o se mea totino o se ituaiga o laau talavou o le a faʻaalia i ni nai tausaga, ma i le umi e tatau ona mataʻituina lelei pe maua e le laau le susu. O le tausaga muamua, aemaise lava i le taumafanafana vevela, e manaʻomia ile lua poʻo le tolu taimi e faʻama ai.

E taua! O se mea sese masani o le fafaga i ni vaega laiti. Afai e le tumu le eleele i le loloto o le loloto, ona naʻo le aʻa o le lau e latalata i luga o le fogaeleele o le a tupu, lea o le a mafua ai le mafatia o le laau i le vevela ma le malulu.
E taua tele le vai i le taimi e tasi ina ia mafai ai e le vai ona oʻo atu i aʻa loloto. O le tele o vai e tatau ona le itiiti ifo i le 50 lita. O le tosoina o le suavai o se filifiliga sili lea, e le o se mea e faʻaaogaina i le faʻamalosia o eleele.

Leai se mea e itiiti le taua o le faʻavaivai, lea e manaʻomia e faʻatino ai le metotia o le faʻasusu. E faʻamamaina le laʻau mai meaola faalafua ma le faʻaleagaina, ma e masani ona i ai se aoga aoga i le atinaʻeina o pale.

A maeʻa le faʻaleleia o le vai, e matua manaʻomia lava le faia o se paʻu papaʻu o le palapala o le lio. O le a taofia ai le faʻavaeina o se paluga ma tuʻuina atu ai le faʻaleleia.

O se filifiliga lelei e faʻaleleia ai le fausaga o le palapala - siderats, lea e aʻafia ai ona aʻa. Latou te puipuia foi mai le vave faʻavaveina o le susu. Laʻau manulele lanu mumu ma liliu i latou i mulch. Mo le tele o tausaga, anufe ma microorganisms o le a liua ai le masini i totonu o se eleele eleele lelei.

E tatau ona faʻaumatia vao ao leʻi tuʻuina atu fatu e tufatufaina e le matagi, manulele, manu. Afai e ola vao i se liʻo faataamilo i le laau, e sili ona matautia. I le faaopoopo atu i le ave o meaai mai le apu, latou te mafaia, faatasi ai ma le fesoasoani oo latou aʻa, e sii i luga le aʻa o le apu, ma tuu i tafatafa o le lau. Laveina vao mai vao, latou te mafaia, olo, alu e pei o mulch. Faʻamama le eleele ina ia mafai ai ona faʻaleleia le susu ma faʻaleleia le faʻaosoina o aʻa. O fua ma vaomago e talafeagai mo lenei faʻamoemoe.

E taua! E le fautuaina le faʻamalosi e faʻaoga - o le a latou faʻatupulaia le eleʻele o le palapala.
O le faapipiiina o se vaega o le mulch i luga o le ogalaau e le tatau ona faia ina ia aloese ai mai iniseti ma isumu e ono faaleagaina ai le laau. O le vevelaina o se laau e mafai ona oʻo atu i faʻamaʻi faʻamaʻi.

Faʻatauga

O fua o le tausaga muamua e le manaʻomia ai le faʻamalosi, pe afai o le faiga o le sauniuni o le lua na faʻataunuʻu lelei - o le a lava le laau i le tautoga pe a totoina le fafaga.

A maeʻa le seleselega, e tatau ona faʻafetai le apu i le manure poʻo le faapalaga.

E taua! I le faatoaga o le fuaina o le autumn, e le tatau ona i ai se eletise - o le a puipuia ai sauniuniga mo le taumalulu, lea e faaitiitia i le faaputuputuina o meaʻai i totonu o masini ma paʻu i le laau. Ae i le tautotogo o togafitiga o togafitiga o le a aoga tele, o le a fesoasoani i le laau e faʻalautele le laumei lanumeamata.
Mo fuga lelei i le tautotogo ma fua mai i le taumafanafana, e le afaina le laau e tuu ai le paʻu.

E le tatau ona faia faʻamaʻi i le aʻa, e tatau ona e toe tolopoina le 0.5 mita.

Togafitiga puipui

Talu ai ona o le tetee o le ituaiga i ituaiga faʻamaʻi pipisi o loʻo aʻafia ai laau, o le apu i se taimi masani e naʻo le manaʻomia o ni mea e puipuia ai.

O le puipuiga e aofia ai le faʻaleleia o le tautotogo o le faʻaleleia o eleele ma sauniuniga faʻapitoa.

  • O le faʻaleleia muamua o le togafitiga e faʻaoga i le faʻamafunaina o gaʻo ma faʻamaʻi pipisi e faʻaolaina i le palapala ma le ogalaau.
  • Faatasi ai ma le fesoasoani a le lona lua, latou te faʻaumatia faʻamaʻi pipisi ma mea e aʻafia ai e mafai ona faaleagaina ai ovaries na faʻaalia.
Afai o se tausaga timuga ua tuʻuina atu, o le a lamatia le laau i mafatiaga. mai le paʻu palapala - O se vaega lenei o le ituaiga.
Mai le faʻamaʻi fatu faʻatoʻaga e sili atu fualaau faasaina Scor, Topaz, Hom, Fitosporin-M.

Teuteu

I le muamua o tausaga talu ona totoina le teuteuina o laau laiti e taua tele. O le teuteuina o le tumama o le a fausia ai le foliga o le pale ma faasao ai le laau mai lala oti ma vaivai.

O le pale paleni i laau matutua e tatau foi ona faanenefu. Faatasi ai ma le fesoasoani o le teuteuina latou te aveeseina ai lala e le maluelue, ma ua mamaʻi, ma maua ai le malologa ma le tele o moli ma meaʻai.

Frost ma Rodent Protection

I le taumalulu, o leona e pei o manulele ma isumu e fiafia e taumamafa i luga o ogalaau o laau talavou. Ina ia puipuia lenei mea, o le ogalaau e afifi lelei i afifi o laula po o paranesi, ina ia leai ni va. E tatau ona tapunia le paʻu ma tapunia le palapala ile eleele i le loloto o le 5 simita. O le fua tutusa lava e fesoasoani i le faigofie ona ola i le malulu.

Apple "Berkutovskoe", i le avea ai o se ituaiga eseese, e talia lelei ai le malulu. Ae peitai, e le o se mea e sili ona lelei le faamamaina o le shtamb ma le skeletal branches mai le tautoulu, lea o le a puipuia mai le malulu, ae le o le tautotogo, pe a itiiti le aafiaga o lenei faiga.

I le taumalulu, e tatau ona e luluina le taavale solofanua na pipii atu i paranesi ina ia aloese ai mai gau ma isi mea leaga.

I le taumalulu, fualaau aina i luga o latou lava fanua, o le a maua ai le tele o vitamini. O le apu o le ituaiga "Berkutovskiy" e le aumaia ai le tele o faalavelave, o lona totoina e le ese mai le totoina o isi laau o le apu, ma o le tausiga o sea laau e itiiti lava. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai uiga taua, e faʻafeiloaʻi i itulagi o le ogatotonu o le ogatotonu ma e toetoe lava leai ni faaletonu.

O le laau e faigata, faʻaleleia, malulu ma e faigofie ona tausia, ma o ona fua e maua ai uiga lelei ma o loʻo tuʻuina atu i ai ni microelements taua. O lenei apu e agavaa e teuteuina soo se togalaau.