Laʻau

Chubushnik: ituaiga, ata ma faʻamatalaga, totoina ma tausi

Chubushnik (Jasmine Garden) o se laau totō o se vaega o le aiga Hortensian. Faletusi - Europa, itū i sasaʻe o Asia, itu i matu o Amerika.

Faamatalaga, uiga

O le vavao vao, ei ai se paʻu manifinifi o le lanu uliuli. O le laʻau e faʻafeagai, i le umi mai le 50 i le 70 mm. O le fomu ua faʻaloloa, oval pe ovoid.

Inflorescences o le ituaiga racemose, ia 3-9 buds ma le lautele o le 25-60 mm. Lanu - mai papae i le samasama.

O le fua o loʻo i totonu o se pusa ma fatu laʻititi, o le numera e mai i le 6 i le 10,000 fasi pepa.

Coronet, taufaaleaga masani ma isi meaola

I le natura, e tusa ma le 50 ituaiga o Jasmine i le togalaau, ae mo le faʻaleleia o le aiga latou te faʻaaogaina ai mea nei:

VaʻaiFaʻamatalagaFugalaauVaitaimi
TaateleFaʻalauteleina, ma le maualuga o le 300-400 cm. Faʻafefete i le sogi, lagona lelei i le vevela e oʻo i le -25 ° C.Faigofie. Lanu - mai papaʻe i le kulimi.Iuni-Iulai.
Laʻau teleNa sau o ia i Rusia i le 19 seneturi. E i ai sina manogi.Lanu paepae, susuluAmataga mai ia Iuni - Aokuso.
UmaUa i ai se vaitamaina o le pale, lala totogo. Le manogi e vaivai.Tele, foliga-logo.Iulai
FaʻamaloneFaʻalafola, ma se manogi malosi o fugalaau. Faʻafetaia le vevela e oʻo i le -25 ° C.Pefu, lapoa e oo i le 45 mm.Mai le amataga i le ogatotonu o le taumafanafana.
Laiti laitiO le ogalaau e oʻo i le maualuga o le 150 cm. O loʻo i ai le manogi o fuālaʻau ma elemene elemene.Laititi, paepae.Iuni-Iulai.
LemoineVaovao.Terry pe lua-faalua.O le amataga o le taumafanafana o Aukuso.

Chubushnik ituaiga ma ata ma faamatalaga: blizzard, Zoya Kosmodemyanskaya ma isi

Pe a filifilia se tagata taufaaleaga, o se numera tele o ituaiga laau toto e mataʻina. I le foliga o fugalaau, ua vaevaeina i ni vaega se lua:

Fugalaau fugalaauVasegaFaʻamatalagaFugalaau Vaitaimi.
FaigofieAvalanche (fugalaau, moli snow).O se tasi o ituaiga muamua na maua e Lemoine. O le maualuga e oʻo atu i le 150 cm. Lapoʻa - toʻotoʻo.Paʻepaʻe. Talu mai le amataga o le taumafanafana, o le umi e 27-34 aso.
O le Arctic.Faʻamau, faʻatupulaʻia e oo i le 150 cm.Mafiafia, i le tulaga mai le 5 i le 7 vaega. O le afa lona lua o Iuni ia Iulai.
Starbright.Faʻasaʻo mai i le pale tauemu. O loʻo i ai se pale paleni lauulu, i luga o le pito i luga - ua gau.Tele, i le lautele e oʻo i le 55 mm. Inflorescences o le taʻaloga. Lanu paʻepaʻe. Mai le ogatotonu o le taumafanafana.
Tele-petalBlizzard.E oʻo atu i le maualuga o le 300 cm. Eseesega o le vao, mo le taumalulu - aua le malulu.E leai, e le gata i lea. Le lanu o le manogi. Iulai-Setema.
Virgin.O le ituaiga ua lauiloa mo le 100 tausaga. Laʻau afi, e oʻo atu i le 2-2.5 m.Aisa, foliga o le beige. Mai le ogatotonu o Iuni.
Ermine Mantle.Pupuu, ei ai ni foliga faʻapitoa, maualuga mai le 80 cm i le 1 mita. Taʻu o le corollas 25-30 mm.Laʻau. Taimi o fugalaau - e oo i le 1.5 masina.
Snowball.Faʻalautele, maualuga le maualuga mai le 120 i le 150 cm. Foliage - lanu uliuli. O le eseesega o le fugalaau, e fautuaina e tupu i totonu o nofoaga lelei. I le paolo, e fuga mai fugalaau ma vaivai.Tele, terry. Lanu - papaʻe-paʻepaʻe. Inflorescences o le taʻaloga. Me-Iuni.
Pelo.Laʻau laʻitiiti ma lau lanu lanumeamata loloto.Meaʻai, lapisi e oʻo i le 60 mm. O le afa lona lua o Iuni.
Zoya Kosmodemyanskaya.O le ituaiga o loʻo faʻamatalaina i le 1951. E oʻo atu i le 200-300 cm. E i ai se pale lautele. O le laʻau o le ovate-tuulafoaia, o le lanumeamata lanumeamata i lanu.Terry, lanu - paepae. Inflorescences i foliga o pulumu. Talu mai le ogatotonu o Iuni, o le umi e silia ma le 3 vaiaso.

Uiga lelei uiga eseese o ituaiga ulamu moli

Pe a filifilia ituaiga ma ituaiga o togalaau o Jasmine, latou te gauai atu i uiga lelei, aua o le itu i matu o le eria, o le sili atu foi ona taua le faigata o le taumalulu o le laau. O tagata e ona togalaau laiti latou te talisapaia le faiva o tauemuga.

Tauama taumalulu

O ituaiga masani o Chubushnik i le Moscow Region, o ituaiga nei e masani ona tupu aʻe:

  • masani;
  • afu;
  • coronet.

Ona i ai lea i le lisi o le teteʻe i le mafanafana o loʻo i ai sui ma lanu masani, e mafai ona latou ola i le malulu, ae o meaola papalagi e le taliaina toleniga maualalo ifo i le -15 ° C. Mo le itumalo Moscow, o ituaiga eseese e pei o le Blizzard, Zoya Kosmodemyanskaya, Lemoine e sili ona talafeagai.

Le manogi

Fans o manogi manogi o fugalaau, ia gauai atu i ituaiga eseese:

  • Avalanche
  • Paʻu;
  • Ermine Mantle.

O le manogi manaia o vanilla e iloga e sui o le ituaiga o le Pearl.

Lua-leo

I le taimi nei, e lua-lanu eseese o taufaaleaga-maualuga o le mauaina o le lauiloa:

  1. Bicolor. Laʻau laiti maualalo ma fugalaau tetele, lanu - paʻepaʻe, ogatotonu - lanu piniki.
  2. Bel Etoile o se tasi o ituaiga lauiloa sili i Europa. E faigofie lava faʻapipiʻi, e iai le momoe fuga.
  3. Faʻaauau. Laʻau faʻamaʻi faʻasusu ma se laʻau lanu viole lanu.

Totoina togalaau Jasmine

Mo le totoina, e filifilia se nofoaga lelei e mamao ese mai isi laau. O le filifiliga sili mo le eleele - oneone, humus ma le pepa palapala, ua faia i le fua faatatau o le 2: 1: 3.

O taimi talafeagai mo le totoina o le ogatotonu o Setema poʻo Oketopa. O le totoina o le tautotogo e naʻo le taimi lava e faʻaalia ai le laʻau muamua.

O le va o vaovao e tuʻuina atu i le mafaufau i le eseese o togalaau o le jasmine, ma e mafai ona maua mai i le 50 i le 150 cm. Afai e faʻaaoga laau e fai ai se lau lanu meamata, o le vaeluaga e 50-70 cm.

O le tele o le toto totoina o le 60 * 60 * 60 cm, 15 cm o le alavai faʻapala i lalo, e aofia ai oneone ma piliki piliki.

Sosoo, sasaa se paluga eleele ua saunia lelei. A maeʻa le eleele, tuʻuina se fatuga i totonu, o le ua uʻu e tuu i se tulaga ma le eleele. O le pu e ufiufi i se meaʻai fua. Faʻasuina i le 1 ogalaau e tusa ma le 20-30 lita o le vai.

A maeʻa ni nai aso, ona ufiufi lea o le pusa i le mulch (ou te faʻaaogaina le peat), o lona mafiafia e tusa ma le 3-4 cm.

Chubushnik Care

A fai le tausiga o se chubushnik fai taga nei:

  1. O le nofoaga faʻasalalau e mulumulu ma vaʻaia, ua aveeseina vao.
  2. I le tautotogo, e fafagaina i mullein, aʻo leʻi fuga, e fafagaina i latou i le popo-phosphorus.
  3. Faʻasuina pe a manaʻomia i le umi o le tau vevela. I le amataga o le vaitau o le tau vevela, muamua ma ao faagasolo le vaitau o le fugalaau, e 1 le pakete vai ua sasaa i lalo o laau taʻitasi.
  4. O foliga vaaia o iniseti ma le atinaʻeina o faʻamaʻi e puipuia e ala i le totoina o laau ma fuluʻi ma mea iniseti.
  5. Fai mea mama (i le tautotogo e aveese vaigogo matutu), faia (aʻo lei amataina le suavai, faapuʻupuʻu aʻa i le 15 cm, vaivai - e 50%), ma toe faʻafouina (na o le 3-4 gaʻo o loʻo totoe i luga o le vao, tuu 40 cm le umi) teuteuina.

Tofiga

O le togalaau o Jasena o loʻo faʻalauteleina i auala uma o loʻo i ai nei:

  1. Fatu i luga o le eleele. Totoina i le tautoulu. Ina ia faia lenei mea, e totoina i latou i togavao, ona ufiufi lea i le faapalaga ma le oneone. Mo le taumalulu, ia ufiufi i lala paʻu. I gutu malulu, ua faʻapipiʻi arcs, i luga o luga o luga o le ata na toso ai le ata. O le fale kuka e masani lava ona faʻagasolo.
  2. Fatu laau. O mea totō e tuʻuina i ni pusa faapitoa i le ogatotonu o le taumalulu. A maea le faʻaalia o lau muamua, fugalaau fugalaau i tioata palasitika. A oʻo mai le tautotogo, e faʻafefeina le laau, aua o le mea lea e faʻaaoga i aso taitasi mo le 10 minute. O le eleele lanu e totoina i le ogatotonu o Iuni.
  3. Laʻau. Ua tipi ese tipu mai le tagata ulavale i le amataga o le taumafanafana. Faaaoga se naifi eleele lelei. O pupu taitasi e tatau ona i ai le 2 laulaau, o le umi o le laau e tusa ma le 5 cm. Laʻau i le palapala malulu, e aofia ai laufanua togalaau ma oneone i se fua faatatau o le 1: 1. O se pu e faia i totonu o le eleele ma se laau ma ua tuu i ai se fatu, faʻalauteleina i le 1 cm. O le suālaʻau e faʻasaina ma ufiufi i se ata tifaga. Faʻaauau le faʻamalosi.
  4. Tuʻu. Filifili se tasi o lala pito i lalo o le ulavale. E totoina seia oʻo ina paʻi i le eleele. I le itu o le paʻi, ua aveeseina le paʻu, ua faia lenei mea i le tausiga tele ina ia aua neʻi faaleagaina le fafie. Fai se fasi pepa ma se lautele o le sili atu i le 1 cm. Faʻamasani ma se lauulu e faʻapipiʻiina i le eleele, faʻatumu ile palapala mai luga. Faʻasusu vai. I le tautoulu, ua vavaeese mai le tina ma totoina i se nofoaga tumau.
  5. Laʻau vavae. Fai i le faaiuga o le autumn, pe a uma le lafoaia o laʻau. O vaega taʻitasi e tatau ona iai aʻa. E alu Delenki i se saite fou i le aso o le solo.

Togi

E ui lava i le mautu o le maasiasi o marshmallows i gutu, o laau iti i lalo ifo o le matua o le tausaga e tasi e le mafai ona onosaia se malulu matuia. O le mea lea, o lala o laau totoa e nonoa i se maea, ona afifi ai lea i se afifi. O le vaega eleele ua mulimulitaʻi i lau.

I le tautotogo, faʻafefe o le kiona ua aveesea mai fugalaau faʻatoʻaga togalaau. Afai e le faia lenei mea, ona le lagolagoina lea e le tagata ulavale le mamafa ma vavae ese.

Puipuia o Pest ma Disease

Chubushnik e puipuia i faʻamaʻi ma iniseti osofaiga, ae o loʻo i ai tuusaunoaga:

FaʻaaligaMafuaʻagaFaiga faʻavae
Liliuina o le aʻa, pauu lauGau pala.Lafoaina ma sauniuniga Chistotsvet, Agrolekar poʻo Skor.
Brown e tusa ma le 10 cm le lautele.Setema tuai.E togafitia le togafitiga ma se paluga Bordeaux. O vaega uma e afaina e susunuina.
Iniseti paʻepaʻe i luga o laʻau ma le ogalaau.Aphids.O le fugalaau e sosolo i Fufanon, Fitoverm poʻo le Spark.

Faatasi ai ma le taimi e iloagofie ai faʻamaʻi ma meaola faalafua, o le a fiafia le laau i ona fua mo se taimi umi.