Hyacinth

E faʻapefea ona totoina se pala i le dacha

E mafai ona avea le palasi ma fale e lua, ma togalaau. E amata ona fuga i le amataga o le tautotogo. O fugalaau e matua susulu ma manogi. Afai tatou te talanoa e uiga i mea faʻaonapo nei, e mafai ona latou aʻafia le mafaufauga ma lona lanu eseese - mai le paʻepaʻe papaʻe-uliuli, lanu piniki ma le lanu violē. Hyacinth o se fugalaau matagofie lea e mafai ona fetaui lelei mo le taimi e faʻamalosi ai ma teuteuina. E faʻapefea ona toto fatu laau, o fea e ola ai ma pe faʻafefea ona faʻateleina o le a talanoaina atili.

Auala e filifili ai se nofoaga mo le totoina o le hyacinth

O le Hyacinth o se laau vevela e faʻavevelaina le vevela lea e tupu i atunuu e mafanafana le tau. O taumafanafana vevela ma le leai o se mea e maualalo i lalo ole zero o tulaga lelei ia mo le totoina o se laau. O le mea lea, mo le totoina o le hyacinth (o lona togi) e tatau ona tausia lelei le nofoaga, ma na tapunia foi mai le malulu o le savili.

O se vaega o le hyacinth o le leai o se paʻu paʻu o le pulufana lea e puipuia ai. O le mea lea, o nei laau toto e le taliaina toleniga o le palapala maualuga. O le mea lea, o le fuafuaga na e filifilia e tatau ona lelei lava, e leai ni pu, faʻafitauli e mafai ona faʻaleleia ai vai. O le eleele lava ia e tatau ona manava. Afai o loʻo tafe vai i tafatafa o le fogaeleele, ona tatau lea ona totoina pulu vaovao i le faʻaaogaina o alavai, faʻapena foi ma se maualuga maualuga.

Sauniuniga o eleele mo le totoina

Le fesili i le auala e tausi lelei ai le hyacinth, popole i le tele o fai togalaau. E tatau ona e amata i le sauniuniga o le eleele mo le totoina. O le filifiliga aupito sili mo le laau o le a totoina i le oneone, malamalama, sina pulapula, leai ni mea, mauoa i mea oona ma meaʻai i le eleele. E mafai ona faʻaaogaina le eleele maʻa palapala pe a maeʻa le faʻaleleia atili o lona fausaga, lea e mafai ona maua e ala i le fesoasoani a le oneone, faapea foi ma mineral ma organic fertilizers.

O le tulaga autu - o le sauniuniga o moega e tatau ona faʻatino muamua, e pei o - e le sili atu nai lo nai vaiaso aʻo le i totoina. O lenei mea o le a mafai ai e le eleele ona faʻaleleia ma faʻafefe. O le eleele lava ia e tatau ona eliina i le loloto o le 40 cm. E faʻapipiʻi le faapaʻu, humus, masima potash ma superphosphate.

E taua! Afai e le lava le tele o le faʻamalo, ona mafai lea ona faʻaopopo i na o vaieli.

Mo le faʻaleleia atili o mea totino o le palapala, penisina, paʻu o le limeli, lime ma le oneone ua faaopoopoina ia i latou. A maeʻa lenei mea, e mafai ona ufiufi moega i se ata uliuli ina ia malelemo ai le totoina o vao.

Tuutuuga ma fuafuaga o le totoina o le hyacinth

Mo vailaʻau, e matua faigofie lava le totoina ma le tausiga. Afai oe i le ogatotonu, e tatau ona toto le hyacinth i le masina o Setema, ae i le itu i saute, o le totoina e tatau ona faia i le amataga o Oketopa pe a pa'ū le vevela o le eleele i le 10 ° C. Afai e te vave totoina le hyacinths, o le a le gata o latou aʻa, ae e tupu foi, ona o le mea latou te malolo ai i le taumalulu.

O le lata mai o le matafaga ua manatu e matautia, talu ai e le mafai ona afaina ma maua aʻa, e mafua ai foi ona mafatia le laau i le tau malulu.

E mafai ona totoina le lapisi e tusa ai ma se tasi polokalame: o le pusa lapoa e totoina i se mamao e 25 cm mai le paʻu papa, e tuu pe a ma le 10 cm le lua i le 16 cm, ona o le tolu tolu le maualuga, pe afai e te faitauina mai lona pito i lalo. E mafai ona e totoina i le tautoulu - o le taimi autu lea e totoina ai fatu.

Toto i le tautoulu

E tatau ona totōina i lalo i le amataga o le autumn (pe tusa o Oketopa poʻo Setema). E le fautuaina e le Faatoaga le filifili o pupu tetele tele mo le totoina. E sili atu le ave o le ogatotonu (moega fugalaau), lea o le a mafai ona faʻafetaui a latou fugalaau mo le le mautonu le tau. E tatau ona faʻapipiʻi pulu, filifili mama, maʻi, faʻaleagaina.

E te iloa? A o lei totoina se fatu, e tatau ona teu i totonu o se vaifofo malie mo le 30 minute.

O le loloto e tatau ona totoina ai le pulu hyacinth e 17 cm, pe afai e oʻo i le 6 cm le lautele o lau pulufana. O le mamao i le va o puʻupuʻu e tatau ona 15 cm, ma i le va o pu - 20 cm. Afai o le kulupu e laʻititi, ua totoina i se loloto loloto. O le fugalaau e tupu lelei i le eleele. Ina ia faia lenei mea, latou te faia se mea e taʻua o le "seevae oneone" - o se vaitafe o le vaitafe e 4 cm le loloto e sasaa ifo i le pito i lalo o le uʻu, o le sipisi o loo sisi i totonu ma toe tumu i le oneone ona sosoo ai lea ma le eleele. O lenei metotia o le a le mafai ai e le vai ona paʻu i totonu o le eleele ma puipuia ai pulu mai le pala. A maeʻa ona e totoina pulu, e tatau ona faʻamamaina lelei le nofoaga.

Totoina i le tautotogo

Aua e te taumafai e toto se paʻu i le tautotogo - i le vaitaimi lea e le totoina.

Faiga e faʻafeu ai hyacinth

E tatau ona faʻafefe le fugalaau pe a iai se taimi malolo i le fanua. E tatau ona susulu le eleele i le 15-25 cm le loloto. E fuga mai le paʻu i le tautotogo, ma i le taimi nei o loʻo lelei le susu o le eleele, ona e na o le kiona na liusua.

E taua! Pe a faʻamamaina le hyacinth e tatau ona amanaʻia le tulaga o le vevela o le siosiomaga, faʻafefe, ma le palapala. Fugalaau e le tatau pereuvlazhnyat.
Afai o le tele o le susu e maua, o le a mafua ai ona pala ma oti ai le fugalaau.

Laʻei pito i luga ma le tausiga o le eleele

E manaʻomia e le fugalaau e sili atu i le tolu laei. E tatau ona faia i le faʻagogo pe faʻapala. Afai e te filifilia le metotia lona lua, ona e le manaʻomia lea ona e tele naua le galala, ma o le eleele e tatau ona faʻamamaina lelei aʻo leʻi faʻaopopoina luga o laei. O le uluai fafagaina o loʻo faia i le amataga o le fugalaau. I lenei tulaga, e faʻaaoga e fai togalaau faʻapitoa se paluga ua saunia, lea e aofia ai le nitrate ma le superphosphate. O le faʻaluaina lona lua e tupu i le vaitau o le fuga. O le tolu lona tolu pe a maeʻa le fuga o le laau. O le faʻafefiloi o le superphosphate ma le sulfate sulfate e faʻaaogaina.

A e manaʻomia le sui o hyacinths

I taimi muamua e susulu matagofie ma matagofie ai le susulu. Ae o fugalaau taʻitasi e faʻaititia le pasene o le totō laau. O le mea lea, ina ia faatumauina ai se vaovao i se tulaga sili ona lelei pe a uma ona fuga mai le fugalaau, e tatau ona faʻaaogaina lona faʻatulagaga faʻatagaina. Hyacinth o se tasi o na laau toto e fiafia e suia o latou nofoaga. Mo le puipuia o faʻamaʻi i le taimi o le gaioiga, e mafai ona togafitia le pusa laau i vailaʻau faʻapitoa.

Mo se toe gasologa manuia, e tatau ona e faʻatali seia oʻo i le iʻuga o le taimi malolo (mai le lua i le tolu masina), pe a toe faʻafouina le hyacinth pe'ā uma ona fuga. A o faagasolo lenei vaitau, e faʻamalosia le faʻamaʻiina o le laau ina ia faʻamalosi ai. O luga o laei e faalua i le tolu vaiaso. Faʻaeteete e aua le sogi ese le fugalaau. Fertilizers ao faagasolo le taimi e suia ai, e tatau ona filifilia i se mea e maua ai le 'elemene - o loʻo i ai se aafiaga lelei i le tulaga masani o le laau.

A maeʻa le periota moe, e mafai ona eli i luga. Ae tatau ona faia lenei mea pe a uma ona lanu samasama. O lea o le a faigofie ai ia te oe ona e malamalama i le loloto o le totoina o le laau. E seleseleina lanu samasama, e pikiina pulufana, mago ma teuina seia oo i le taimi o le tautoulu, pe a amata ona toto i le palapala.

Toto totoga i totonu o se pusa eseese ma eleele, e pei ona manaʻomia e le hyacinth le paolo. E mafai ona e fausia se faʻavaa faapitoa o le a puipuia ai le laau mai ave o le la.

Hyacinth faatele

O le faatelega o Hyacinth e tele ituaiga:

  • Tipiina o Donets;
  • Laua gaosia o laulaau;
  • Faʻasologa o fua.
E te iloa? O se pulu tetele ma le paʻu e mafai ona lanu lanu i tausaga uma, ae i le taimi lava e tasi e tumau pea le "leai se fanau".

Tipiina o Donets

Ina ia mafai ona faʻaaogaina lenei metotia, e tatau ona filifili na o pulu manogi, tele ma ola maloloina, e tusa ma le 7 cm le lautele. Pe a lanu samasama lau, ona eliina lea. E tatau ona fufuluina puluvao mai le eleele, togafitia ma le 2% o vaifofo o le paluga oona ma malogo i totonu o se potu ma se paolo o le a lelei ona faʻaleleia. E tatau ona fai sina maeʻa mo le tele o vaiaso (1-2).

E tatau ona faʻaalia oe e se tagata poto masani ile auala e tipi ai le pito i lalo o se paʻu. Mo lenei faʻatulagaga, e tatau ona e faʻaaogaina meafaigaluega i totonu o se vaiinu (70%). Faʻaaoga se naifi faʻamalosi po o se sipuniti faʻatasi ma se mata mafiafia.

Muamua e tatau ona e aveese atoatoa le pito i lalo ma le fatugaʻo, lea o loʻo tu i le ogatotonu. E tatau ona i ai sau uili faʻapitoa. Otioti pulufana e tatau ona togafitia i le mana o le malala poʻo le malala. A maeʻa lena, ona tuu lea o le pulu i totonu o se atigipusa ma se fasi laau, lea o le a vavaeese ai laau eseese. E tatau ona tuʻu le atigipusa i totonu o se potu vaʻaia, o le vevela e oʻo atu i le 25 ° C.

Pe a oʻo le pupuʻu, e tatau ona faʻaleleia le vevela i le 35 ° C, ma le maualuga o le faʻamamafana i le 95%. E tatau ona tusa ma le tolu masina talu ona oʻo atu le puʻupuʻu i le tele 10 mm. O lea e mafai ona totoina i le eleele (ogatotonu o Oketopa).

Afai o le aniani ua tupu mulimuli ane, ona tuu lea i totonu o se pusa ma le eleele ma auina atu i le pusaaisa (6 ° C) seia oʻo i le tautotogo. A oʻo mai Aokuso, e amata ona liu samasama laulaau o le hyacinth, ma toe faʻaleʻeleina foi pupu, o tamaiti e nonofo i le loloto o le 12 cm, ua ufiufi i paʻu. O fugalaau faapena o le hyacinth ma le totoina lelei ma le tausiga i le tolu tausaga.

E taua! E tatau ona ufiufi laufanua ile paʻu.

Faʻaaogaina o laulaʻau

O lenei metotia e faʻaaogaina i le fugalaau ua uma ona i ai ni afifi. Tipi ni pepa se lua, o le tipi ua faia i le faavae. O laulaau o loʻo faʻaaogaina i se fofo o le heteroauxin (0.5 pauna i le 1 lita o vai). Ona manaʻomia ai lea ona latou lauʻeleʻele i se pusa i se pusa oneone. Maualalo - 3 cm.

O le atigipusa e tatau ona i totonu o se nofoaga malulu (malulu) i totonu o se pusa paʻu. Malamalama - faasalalauina. Fuavai - 90%. A maeʻa le masina ma le afa, o le a mafai ona e vaʻai i fua o au galuega i foliga o foliga o pulu, aʻa ma laupepa. Ua sauni tamaiti laiti e toto i le eleele.

E te iloa? Ina ia mafai ona maua nisi tamaiti, e vaevaeina pepa i ni vaega tutusa. Mai le vaeluaina e tusa ma le 11 tamaiti e liliu ese.

Faʻasologa o fua

Afai e te manaʻo e faʻaoga lenei metotia, ona manaʻomia lea ona vaevae le pusa i 6 vaega. I le taimi lava lea e tatau ona oʻo i le 6 cm le lautele. Mai le pito i lalo e tatau ai ona vavae ese vavae ma tuʻu i totonu o se pusa palasiti, aʻo leʻi faia lenei mea, ia savali ma le faʻaeteete ma se vaega o koala.

Perlite po o le oneone oneone ua sasaaina i totonu o le ato. O pupuvaga ua faia i luga o le 3 masina. E tatau ona teuina ia afifi i le vevela o le 25 ° C, ona tuʻu ifo lea i le 17 ° C. O le vaitau lenei e amata ai ona amataina aniani. A faʻaaogaina lenei auala e faʻaleleia ai, pe a manaʻomia, e 50 tamaiti e mafai ona vave mauaina. Afai ua amata ona fevaevaeaʻi se tamaʻi matua ma fai ni tama se toatolu pe fa, ona mafai lea ona e faʻapipiʻi se mea e ala i le vavaeeseina o tamaiti mai le pulu matua. E tatau ona faia lenei mea i le taumafanafana ma toto lelei i le faaiuga o le taumafanafana. I ni nai tausaga, o nei aniani o le a tutupu ae ma o le a fiafia i mata ma ona fua.

Totoina o pusa hyacinth, tausi pe a uma ona fuga

O le isi itu taua o le lelei o le teuina o hyacinth ina ua uma le fale. Afai o se tuai ona eliina ma le le talafeagai, o le a tupu mulimuli ane le laau.

O le vaitau o le malulu o le vaitau lea o le eliina i luga o hyacinth o le taimi lea. O laʻasaga eseese e manaomia ai le tele o le vevela, faasologa. O le faagasologa o le teuina e 95 aso. Tausia mo se hyacinth pe a maeʻa ona eliina e tatau ona faʻatinoina lelei: ua faʻamago le laau, faʻasaina ma teuina i totonu o se potu pogisa mo aso e fitu i le vevela ile 20 ° C Faʻamaʻaina, ua faʻavasegaina e pusa. Pusa e tatau ona sainia. Teuina o mea e teu i tulaga e lua:

  1. O pulu vaovao e teuina i le 25 ° C mo le itiiti ifo i le lua masina;
  2. A o lei totoina, e tatau ona teuina pulu i le 170 ° C. E tatau foi ona mulimuli i le maualuga o le susu.
E mafai foi ona faateleina le vevela i le 30 ° C, pe afai e te manao e faaitiitia le tulaga muamua. O le potu e tatau ona lelei lelei. A o le totoina i le taumalulu, e tatau ona teu malu i le malulu mo ni nai aso. O le mea lea, e sili atu ona faʻaaoga e ia i le malulu.

O pupuva ua paʻu i luga o le eleele e manaʻomia ona totoina i totonu o fagu ma tuʻu i se nofoaga malulu. E naʻo le faʻamaʻitaʻi matutua. E tatau i fanau ona nofo i le eleele mo le tele o tausaga, ina ia mafai ai ona latou oʻo i le tele o se tamaʻi matutua ma amata ona fuga.