Fausiaina o se fale

O le a le mea e sili ona lelei, o le faʻaleleia e le tagata lava ia o se atigipusa faapitoa mo le galueaiina o moa

Afai o loʻo e faʻanofoina auala faʻapipiʻi fulufulu, e taua le tausia lelei o la latou togavao. I se tulaga faapena e sau i le laveai fefaʻatauaʻiga. Ioe, e mafai ona e faʻatau se atigipusa i se faleoloa poʻo i luga o le maketi, ae e maualuga lona tau. I totonu o lenei tusiga o le a matou faʻamatalaina pe faʻapefea ona faia se faila i ou lava lima.

O le a le mea e fai

O se tagata e faia se fale e foliga tutusa ma se pusa po o se vaega laitiiti o se potu. I vaiaso muamua o le olaga, e manaʻomia ai e moa ni tulaga e latalata i le ola ma le moa, ma e mafai ona faia i se pusa faapitoa. Galuega autu o le nofoaga - faatumauina o le malūlū ma le faʻamafanafanaina o moa. I le taimi o le fausiaina o le fausaga, e taua tele le usitai i le mataupu aoao lautele ma ia amanaia manaoga autu, taua:

  • e tatau ona teu le fola, e tusa lava pe o sina susu e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi o moa;
  • ua fautuaina e fausia se palatusi, tuʻuina i lalo o le fola ma avea o se pusa mo otaota;
  • lelei femalagaiga o le fausaga e tatau ona tuʻuina mai, ae leai se faʻatagaga e faʻatagaina;
  • o le fola o le fale e tatau ona fai si faigata: o le agai i luga o luga o le paʻu, o moa o le a pa'ū pea ma e mafai ona faaleagaina ai i latou lava;
  • Aua nei faatagaina le sufeina o moa;
  • E le tatau i Chicks ona maua se avanoa i se afi mafanafana.
O le tausisia o nei tulafono o le ki lea i le manuia o le galueaiina o manu.

E taua! Pusa sauniuni e tatau ona valiina. O lea e mafai ona e faʻalauteleina lona ola.

Vaega o mea e faia e le tagata lava ia mo le moa, salu, moa, geese

Afai e te filifili e fai se pusa mo moa ma ou lava lima, e tatau ona e faamasani i ni vaega taua i le sauniuni mo le fausiaina.

Auala e filifili ai se mea mo le gaosiga

O mea eseese e mafai ona faʻaaoga e faʻapipiʻi ai le pusa. E mafai ona avea ma poloka laupapa, pepa malulu pepa poʻo OSB. Afai e leai ni mea faʻaaoga, o meafaigāluega talafeagai o le a faia.

Faatasi ai ma le fesoasoani a se atigipusa laau, pulu, kapoti po o pusa palasitika e mafai foi ona fausia se mamanu lelei.

Po o le a lava le mea e te fausia ai le atigipusa mai, o le mea autu lava fatuina se siosiomaga lelei mo le tausia o moa.

E te iloa? O le faia o se faila i ou lava lima, e mafai ona e fatuina tulaga aupito sili ona mafanafana mo moa. I le gaosiga o pusa faletusi, e le o amanaia le tele o nuances.
O paʻu, laupapa ma plywood e lelei mo le faia o se atigipusa malosi e sili atu i le tasi le vaitau. Le faia o se faʻavaa e manaʻomia laupapa ma faʻamau tutusa. I le lumanaʻi, o le a viliina le plywood i faʻata. O mea laititi mafiafia poʻo mea manifinifi e talafeagai mo puipui.

Na o le plywood mafiafia e talafeagai mo le faia o le pito i lalo. Mai faʻamau e mafai ona e faʻamalosia ai vae faʻamalosia mo le faʻamafa.

Aoao e uiga i le fausiaina o se fale ma ou lava lima, o se moa moa, faapea foi ma le auala e faapalapala ai se pu o salu ma fai ni ipu inu mo au manulele.

Mea e manaʻomia

Mo le fausiaina o se fale mo moa o le a manaʻomia ona e faʻaaogaina:

  • lima lima po o le jigsaw;
  • fua fua;
  • se samala;
  • sikulifili;
  • paʻu paʻu ma uaea uaea;
  • se penitala.

E faʻapefea ona fai oe lava ia

O i latou e moomoo e faia se faila mo moa ma o latou lava lima e masani ona latou fiafia pe o le a le tele e tatau ona i ai. E le mafai ona tali le taliina lenei fesili, talu ai o le tele o le fausaga e faalagolago i luga o mea e faaaogaina ma le numera o moa.

E taua! Letuʻu se meaʻai i le pusa ma siaki le vevela i aso uma. O sina eseesega mai le masani e mafai ona oo atu ai i le oti o moa.
Matou te ofoina atu ia e masani i faʻasaga taʻitasi taʻitasi mo le faia o se fale mo moa.

Laasaga 1. Sauniuniga o mea. A e leʻi amataina, e manaʻomia ona e saunia mea e fai:

  • plywood pepa - 2 fasi vaega;
  • feʻau;
  • tamai tootoo mo le faitotoa;
  • faʻamau;
  • fao (e mafai ona e faʻaogaina sikilima);
  • faila;
  • laupapa;
  • staples.
Laasaga 2. Faʻaopoopoina le faʻavaa ma faʻamau plywood.

Faʻasalaga ma le faʻapotopotoga o le faʻavaa e le tatau. I le faʻaaogaina o faʻamau faʻatasi, e tatau ona fausiaina sikuea, lea o le a avea mulimuli ane ma vaega pito i fafo o le fausaga.

Faatasi ai ma le fesoasoani a sikisa tatou te faia ai faʻapotopotoga. Matou te uumi paʻu (paʻu) ma faʻafesoʻotaʻi ia sikuea sikola i le tasi. Faʻaaogā fao, faʻapipiʻi le plywood mafiafia ile pito i lalo.

A maeʻa lena e tatau ona e tipi plywood mo puipui: e tatau ona na o le afa afa o le puipui ina ia mafai ona matou matauina mea o loʻo faia i totonu o le pusa.

Matou te faia le faʻatulagaina tagata oso mai le laupapa - i le lumanaʻi, o faʻamau mo le faitotoa o le a faʻapipiʻi i ai. Matou te tatalaina le afa tatala o le puipui i se upega, ma faapipii i se mea faapipii.

I le faila e te faia ma ou lava lima, e mafai ona e tuʻuina moa moa, pusi, pato, salu, kusi, pheasants.
Laasaga 3. Faia o vae.

E le tatau i le Brooder ona tu i luga o le fola, o lea e 4 vae e tatau ona faapipii i le fausaga. Mo lenei mea e te manaʻomia sikulima poʻo fao. E mafai foi ona e faʻaogaina mata faʻapitoa. Laasaga 4. Faia o le faitotoa.

E tatau ona tuʻu se fasi pepa plywood i luga o le atigipusa ma ia tusi ai se penitala le nofoaga mo le teuina o togi. E le gata i lea, o le siakiina o loʻo faia, o loʻo faʻapipiʻiina opo, ma o loʻo tuʻuina i le faitotoa.

E fautuaina le faʻapipiʻiina o se tamai poloka e taofia ai le tatalaina o lona ulu ma le ulu atu i iniseti.

Laasaga 5. Faʻatulagaina o masini mo le faʻavevela.

Ia mautinoa ia vevela le vevela, a leai o le a mate moa. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga se molī afi poʻo se moli infrared. E taua tele le faʻafetaui lelei o le matauila.

E te iloa? O le averesi o le pusa e 100 cm i le 50 cm. Ae i le taimi o le fausiaina, e taua le mafaufau pe toafia chicks o le a ola i totonu o se mea e ola ai.
I lenei galuega fausiaina ua maeʻa - ua saunia le tagata.

Faatulagaina o se pusa mo moa

O le faatulagaina o se tagata e aofia ai e le gata o le tuuina atu o le mafanafana ma le malamalama, ae faapea foi le fausia o tagata e masani ai, tagata inu ma toso.

I le tau mafanafana, o le moe mama mumu e mafai ona avea o se fola. I le tau malulu, o le faʻaaogaina o oneone e taatele. O nisi taimi e mamago, o fatu fatu e faʻaaoga mo fola. E leai se mea e gaogao ai vao, vaomago ma le aputi, pe a vave ona foliga mai. E matua faasaina ona faʻaaoga le sawdust - E mafai ona 'ai e Chicks ma feoti.

Leai se mea e tatau ona tuʻuina i totonu o se faʻailoa se atigipusa lapoa o le vai: e mafai e le moa ona aʻe i totonu ma malemo. O se fofo sili ona lelei i le mataupu o le ava pusa, o loʻo i ai se pulu matala.

O le vevela vevela mo manu felelei eseese e tatau ona eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o salu ma moa e lagona le mafanafana i le vevela 35 ° C. E tatau lava ona faʻaitiitia i le 30 ° C.

Fausia se tagata e sili atu le faigata, o le mea sili lava maua se manaʻo, ma o le ae faia se fale manaia mo moa.