Lafumanu

O mafuaʻaga e mate ai le lapiti ma le lapiti

O le oti o manu i totonu o aiga e maua ai le tele o faʻalavelave ma faʻaleagaina tele.

E uiga i mafuaaga o maliu i le va o lapiti ma a latou fanau i le taimi o le fananau ma mulimuli mai ia i latou o le a talanoaina i lenei tusiga.

O vaega o le faagasologa o le fanau mai

O le sucker rabbit e maua le filemu, o se manaʻoga lelei, inu tele, faʻaalia le le atoatoa o le le fiafia i le tane, ma a taumafai e ufiufi le amio faʻamalosi, tali atu i le tane ma le teena atoatoa. E tatau ona e manatuaina le aso o le fetaui ina ia faasaʻo le aso tonu o le liʻo.

Saili atili pe o le a le umi e tumau ai ma le auala e fuafua ai le susu o le lapiti.

O le lapisi o le maʻitaga e 28-33 aso. A maeʻa aso e fitu o le atinaʻe manuia, o le a maua e le fafine le mamafa, o ona itu e faʻataʻamilo. A o le i fanau mai, e foliga tutusa lava ma se pulufana moli, lea e le tele se gaioiga. Toeitiiti lava atinaʻe bunnies amata ona faʻagasolo i le aso 25 o le latou nofo i le manava. O le tele o taimi, o le fananau mai e tupu i le 31-32 aso o le fanauina o pepe i le po po o le vaveao, e matua itiiti lava i le ao.

E te iloa? Rabbits - tagata sili ona lelei. Lulu umi e oʻo atu i le tolu mita, ma le maualuga - mita.

O le faagasologa o le fananau mai e faigofie ma e le manaʻomia se fesoasoani mai fafo. E na o mataupu e seasea ona tupu, e tatau ona faia se fesoasoani a se fomaʻi.

O le lapeni lapiti ua sili atu ona faʻamafanafanaina, o lona uiga, e nofo i lalo ina ia mafai e tamaiti o loʻo o ese atu ona maua i le va o ona vaevaevae. A maeʻa le fanau mai o lapiti uma, ona 'ai lea e le tina le tosoina o le lapisi ma vaʻaia ma le faaeteete tamaʻi. O pepe faatoa fananau mai (tauaso ma tauaso) eo mai mai le gafa fanau ma o latou vae i luma ma e mafai ona susu susu i latou lava.

I le averesi, o le fanauina o fanau e tusa ma le itula, ae e masani lava peʻa a maeʻa le 20 minute o le fanau ua lūlū ma fafaga.

O le fuainumera o pepe faatoa fananau mai i totonu o se taotoga e latalata i le 5-8 pepe. I tulaga nofofua, e tusa ma le 12-15 lapiti e mafai.

E taua! O le tele o pepe faatoa fananau mai i le lisi, o le puupuu o le taimi (taimi) mo le tauaveina, ma le vice versa. O mafuaaga mo lenei mea moni e le o iloa.

E tatau ile siaki o le lapiti ona siaki mo le levavevave (o le i ai o le gaioiga, tali atu i le paʻi ...) o lapiti uma ma aveese le pepe.

O le lapiti lapiti na maliu i le fanau mai: mafuaʻaga

O le oti o le lapiti i le fanau mai e tele mafuaaga. Tatou te filifilia ma mafaufau i mea nei: foliga o le tino ma le lapoa o le lapiti.

Vaega o le physiology

O nisi vaega o le faʻaaogaina o le lapeti e afaina ai lona gaioiga masani. Tamaiti laiti o le mafuaaga lea. E le mafai e tamaiti ona alu ese mai le alalafaga fanau ma pipii atu i se mea i luga o le auala agai i fafo. O tino oti o tamaʻi pepe e leʻi fananau mai o le decomposes, afaina ai le fafine ma faia ai se faʻailoga tele.

A o tuputupu aʻe le lapiti, o le a aoga foi ia te oe e iloa ai le mafuaʻaga e toso ai ona nifo ma le 'ai, pe aisea ua amata ai e le lapiti ona tafe le afu, aisea ua amata ai le gaogao o le lapiti ma taofi ai le' ai, aisea ua tafe ai le lapiti, aisea ua tafe ai le lapiti, aisea ua vevela ai le lapiti mata o mata, aisea e le mate ai lapiti, aisea e mate ai lapiti.

Ia mulimuli ma le faʻaeteete i le lapisi sukrolnaya ma lona fanauina. Fesoasoani i le tamaʻitaʻi i se tulaga faʻapea - o le tulaga autu mo le manuia o le fanau mai. A faʻataʻitaʻi le fafine ma le tane, filifili le mea saʻo, o lona uiga, aua nei faʻaluaina le tamaʻitaʻi o laʻititi laʻititi ma le tama tane lapoa ma tutusa.

Mafuaaga

O le meaʻai o le Rabbit (overweight) o se mea sili ona le manaomia mo se tagata galue. Le lava le fafagaina, o le maualalo o le malosi o le malosi ma le gaioiga masani e faʻaaogaina ai le malosi ma malosiaga e mafua ai le malepe o gaʻo gaʻo, lea e faʻasaʻolotoina ai le ketone (acetone).

O lo latou faateleina o le faʻatupulaʻia o le toto o le lapiti ei ai le aʻafiaga leaga ma le faʻaleagaina o le ate, o le faiʻai, ma fatuga (o se autopsy o loʻo faʻaalia se gaʻo lapotopoto samasama). O tino Ketone oona o tino o lapiti a le lapiti e ala i susu. Le togafitiga e le aoga.

Faʻaaogā taumafa maualuga ma e le solia a latou fua faʻatatau ma meaʻai, faia ni togalaau faapitoa i le taumafataga e puipuia ai le ate o meaola.

E taua! Afai e 'ai e le lapiti ana pepe faatoa fananau i le taimi e tasi, toe fai le mea lava e tasi i le isi, ona tuʻuesea lea o ia mai le fausiaina.

Aisea e mate ai lapiti pe a mavae sina taimi

O le i ai o le lapiti e tafetoto ai, o le leai o se manaʻo, o le emaciation matuia, o le tulaga atuatuvale e manaomia ai le faʻaogaina vave o auala e foia ai le faafitauli.

Taofiofia o se faʻasologa

O se tasi o mafuaʻaga mo le le faamalieina o le tulaga o le fafine na fanau mai o le taofia o le placenta. Afai e leʻi tuua e le togiaso le peʻa fanau mai i totonu o le tolu itula, ona mafai lea ona oʻo atu i le oti.

Faatasi ai ma mafuaʻaga mo le taofia o le placenta o:

  • le lava le faʻaaogaina o uterine;
  • fusifusia o le placenta i faʻafitauli o le mumusu i le placenta ma faʻamaʻi eseese;
  • faʻalavelave faʻainisinia i le tulieseina o le faʻasolosolo - faʻailoga ma le vavalalata o nifo o le tagata matua;
  • vavalalata o le auivi, ma isi.

O le faʻasolosolo mulimuli, pala, lea e faʻapogai ai le tele o le le fiafia i le lapiti. Le tele o togafitiga faafomai o le a taitai atu ai i le oti.

E te iloa? O lapiti laiti e nonofo i Amerika i Matu (fatuina Little Idaho). O manu e oo i le 35 cm le umi ma e tusa ma le 400 kalama.

Faʻatoʻateleina o le matua

O le isi mafuaaga mo le soifua manuia o le lapiti ma le tiga o le faaitiitia lea o le matua, lea e matauina i taimi uma ma pe a uma ona fanauina. O se laʻau e le mautonu e lanu uliuli lanu enaena-enaena, fulafula tele ma aofia ai le faʻaogaina o se fomaʻi.

Subinvolution o le ogalaau

O le isi mafuaaga mo le falemaʻi o le tulaga le lelei o le tamaʻitaʻi o le faʻavaeina lea o le matua, o lona uiga, o le faagasologa vave o le atinaʻeina o le matua i le taimi o le vaʻalele. O lenei faagasologa e mafai ona tolu masina ma e aofia ai le leiloa o le tele ma le maliliega o le tuatusi.

I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le toto, pe, i se isi itu, o le leai o se taimi e faʻamalolo ai le tina mo le taimi muamua mo le 5-6 aso muamua, fiva, le lava o le manaʻo, faʻaitiitia le lactation, le tupu mai o mastitis, faʻamaʻi o totoga urinary. O le taunuʻuga o le faʻamaʻi e avea ma se tamaititi.

O le le talafeagai le fafagaina ma le puleaina o le vai, o le galue faigata i faʻamaoniga o le faʻalavelaveina o le masani masani o galuega e mafai ona faʻaosoina ai le maʻi.

Tomaʻi Endometritis

O le isi mafuaaga o le tulaga faigata o le tulaga o le tina failele o le endometritis, mafua mai i le mumū o le mucosa uterine i le taimi o le vaʻalele.

E iai:

  • gasegase ogaoga. Faʻaalia i le aso 2-5 i le maea ai o le faagasologa masani, o le vevela o le fafine e ala i le tikeri i le tikeri tasi, o le manava ua mou ese atu, o le tele o le susu ua faaitiitia, o le lafoai matala ua i ai se manogi manogi. O togafitiga muamua e maua ai se taunuuga lelei pe a mavae le 6-12 aso;
  • faʻasologa o le gataifale. O faʻamaʻi pipisi e faʻateleina, lea e iloa le 1-1.5 masina talu ai le gasegase. Maitauina foi le sola ese mai le faasee.
Togafitiga e aofia ai le faʻamaoniaina o vailaau faʻasaʻi lautele ma fualaau oona e fesoasoani e faʻaititia ai le matua. E tele lava ina tuʻuina atu le maʻi ma sepsis, perimetritis, parametritis. O taunuuga leaga o le faʻamaʻi e le tumau pe leai foi se tamaititi.

E te iloa? O lapisi e leai ni leo, ae o le lapiti fiafia e fufulu, faʻasalaga fiafia ma grunts, fefefe tuʻituʻi i ona nifo, faʻaosofia le ita.

Aisea e mate ai lapiti

O lapeti faatoa fananau mai e oʻo atu i le masina ua maua i le malosi malosi, faʻafetai i le faʻaaogaina o susu o le tina. Ae ui i lea, o nisi taimi e mate ai ni nai fatu laiti. I le avea ai o se tulafono, o le tulaga o le soifua maloloina o le lapiti ma le tulaga lautele o le fale o le lapiti e aafia ai lenei mea.

O mafuaaga autu o le oti o:

  • staphylococcus (pulusililala i luga o le tino o le lapiti). Ae e tupu i se taimi e le masani ai ma i tulaga ogaoga o tulaga le mama. Fai se faʻapalapalaina atoatoa o le sela ma se metotia e talafeagai mo oe e faʻaaoga ai auala faapitoa. Tausia togafiti faʻamaʻi ma le faʻagasologa o le faʻamamāina o purulent formations ma fomaʻi (30% carbolic poʻo le 50% o le kulimi suamalie) faʻatasi i le aso. Afai e tatau ai, ulu i le biocillin 15-20 vaega i lalo o le paʻu. i luga o le 1 kg o le mamafa (e mafai ona suia i le penicillin, streptomycin);
  • maualalo le vevela. E le gata o lapiti e mafai ona malolo, e mafatia foʻi tagata matutua i le leai o se vevela. Faʻailoga mea uma i totonu o le potu, faʻaopopo isi mea faʻavevela (pe a manaʻomia ai), faʻatupulaia le tele o le fulu i totonu o le faamoega;
  • solia o le lactation i le tamaitai. O se maʻi, e le mafai e le tagata ua toilalo ona tuʻuina atu susu i susu i le saʻo saʻo, i se faʻaopoopoga, faʻamaʻi ma toxins ua tuʻuina atu i pepe. Faʻaleleia le taumafataga i meaʻai lelei, faʻaleleia le tele o vai mama mafanafana, faʻapipiʻi vailaʻau i le fafagaina, faia togafitiga faʻalesoifua maloloina e tausi ai le tamaitai tausi maʻi. Faʻaumatia meaʻai (pala, malulu), talu ai o le mycotoxins o loʻo i ai i totonu o le susu o le a oʻo atu ai i le oti o le lapiti (o le ae mauaina tino o lapiti ma tumutumu atoa);
  • stomatitis (lapiti e fufulu o latou nifo). O meaola laiti e le mafai ona susu susu, e pei o le tiga, fula i le gutu, o le tele o vailaau e faalavelave i le masani ai o le susu. Stomatitis e aʻafia ai lapiti o ituaiga uma mo le 23 aso ona oʻo atu lea i le tolu masina o paʻu. O le mafuaʻaga e mafua ai le siama. O le tuulafoaia o faʻamaʻi o le oti. Faʻasaʻo tagata maʻi, ma faʻamaonia le soifua maloloina. Faʻaopopo le iodine poʻo le paluga o le potassium (0.5 mg i le lita) i le vai. I le laasaga muamua, o togafitiga e aofia ai le faʻavaivaia o le pupuʻu o le gutu i le penisillin, 15% le umi o le palasini, faʻafefiloi ma suauu penisillin, faʻasusu i le paʻu streptocide. I tulaga ogaoga, e le faia e aunoa ma ni vailaau faʻamaʻi;
  • tulaga faigata. Tetee togafitiga, tumutumu o le pulou, o le pisapisao o leo, alaga e mafua ai le oti o se pisi vaivai.

Fuafuaga puipui

Polokalame puipuia:

  • filifili se potu malogo, vevela, mafanafana;
  • faʻamaʻi uma mea faigaluega a le tagata ma lavalava aʻo leʻi faia le tao;
  • ia mautinoa e lava le fulu i totonu o le faamoega, o isi pepe e le o iai ni pepe fou o le a tolotolo;
  • mamā mama e le aunoa ma suia le laʻau;
  • faʻafesoʻotaʻi faʻavave le vai i le fou, faʻaopoopo i nisi taimi le iodine poʻo le manganese;
  • tuʻuina atu i le fafine le lelei o mea taumafa, ma pepe e maua le susu;
  • faia suʻesuʻega masani o lapiti mo le i ai o tagata gasegase. Fatu le mea mulimuli i ni siama eseese, ma lelei i totonu o se isi potu;
  • gaioiga siaki i isi aso uma ma se pu i le tulaga o le siakiina o lapiti maʻi;
  • mulimuli i tulafono o le tui puipui ina ia aloese ai mai faʻamaʻi ma faʻafitauli sili ona matautia;
  • matamata i le lemu i totonu o le potu, faʻaitiitia lagona fefe ma faailo.

E taua! O le mataupu o lapiti maʻi ma maʻi e matua faasaina. O le faʻalavelave faʻafefe e maua ai fanau e mafai ona aʻafia.

O le tausisia o lau lava faatoaga e le o se mea faigofie. I le tausisia o tulafono ma fautuaga e pei ona i luga, e mafai e le faifaatoʻaga ona maua sana fanau maloloina mai ana lapiti.