Laʻau

Fugalaau o Cornflower

O le Cornflower o se fugalaau o le aiga Asteraceae mai Europa i Saute. O fua vao e masani ona tupu e pei o vao i togalaau, togalaau, vao fiafia. Ona o le matagofie o meatotino o fualaʻau masani, o laau toto ua tupu mo faamoemoega faʻaleaganuʻu i le teritori o aʻoga, faʻataʻitaʻiga aoga, togavao ma togalaau aina. I Rusia, centaurea e fesoʻotaʻi ma le lanumoana faalelagi, ae i le natura o lilac, lanu samasama, lanu piniki, paʻepaʻe ma tuʻufaʻatasia. E tolu ituaiga: pine vao, Dubyansky, Taliev, o loo lisiina i le Tusi Ulaula.

O le amataga o kuki

O fugalaau fugalaau e maua mai lo latou igoa mai le upu Eleni "basilikon", o lona uiga "aganuu tupu". O le laau e taua o le Slav Sasa, o loʻo faʻaaoga le aganuu i sauniga maliu ma sauniga maliu. O le uiga Latina o le suauu po o le "centaurea" o le manogi ua faaliliuina o le "selau fugalaau samasama."

Manua o le Cornflower

O le "Centaurea" o loo maua mai le upu Eleni "kentaureion", o lona uiga e fesootaʻi ma le centaur Chiron, o se fai togafiti talafesa o loʻo iai faʻamatalaga e uiga i mea faʻamalolo o laau vao, e aofia ai fugalaau.

Fugalaau faʻamatalaga

I fafo atu, o fualaʻau suamalie e pei o ni mea mataga mataga po o ogalaau e oʻo i le 120 cm le maualuga, o laulaau e ola faʻatasi, o le atoa poʻo le motusia foi o foliga o le tino, o mea faʻapitoa e fausia ai ni ato o foliga lanu ma foliga. E leai se mea e sili ona lelei e tupu ai i totonu o vaega poʻo ni elemene taʻitasi i panicle ma corymbose inflorescences. O fugalaau i ona pito e gaugau i totonu o mea faʻapipiʻi.

O le Waterfall Silver Silver Bank poo le Silver Thread

O le faʻamatalaga o le aʻa o le fuga o le sana o ituaiga eseese e faʻaalia ai uiga taua:

  • o le iai o le tele o vao vao;
  • malosi malosi toe toso;
  • faʻagasologa taimi faʻalautele;
  • lala pupuu;
  • aʻa mafiafia.

I se tusi. Eseesega i le va o le taʻitasi tausaga faʻaletausaga, faʻalauteleina, ma faʻalelei o centaurea.

O mea aoga o le suauu lanumoana e lautele: e pei o se laau o le meli, e tosina e le laau pollinators e fuga ai moega po o togalaau, o le togafitiga faafomaʻi togafitiga e fuafua ai le faʻaaogaina o se fugalaau mo le gaosia o togafitiga faafomaʻi mo le faʻataʻiina o faʻamaʻi fatu. O le manogi manogi o petals o le aganuu ua iloga i tagata tomai faapitoa i le kuka ma le gaosiga o mea manogi ma mea teuteu. Ole suāsusu e tatau ona faʻamaonia le faʻafefeteina, fiafia.

Ituaiga ma ituaiga o sana

Fugalaau bacopa amu - paʻepaʻe, blue, terry ma faʻalautele ituaiga

O le sana o le aiga o Astrov e 500 ituaiga. O laau toto e eseese i le tele o le aʻa, le fausaga o fugalaau (terry, e le o le terry) ma le ituaiga o aʻa. O le nofoaga e masani ai, togalaau, vao, musky species of cornbsers.

Malamalama lelei o ituaiga kulimi

Wildflower

O se suauu toto e faigofie ona iloa e se uumi umi o le 80 cm, faʻapipiʻi fugalaau lanu moana lanumoana. O laulaau lanumeamata lanumoana e manifinifi ma faʻalanoa. O le aganuʻu aganuʻu e masani lava ona maua i luga o le fanua o le rye o Rusia.

I le fesuisuiai Igilisi, o le sana cornland e tu ese mai le fugalaau Black Ball ma se ato o sukalati. O le lanu Blue Diadem e masani ona lauiloa i le matagofie o lanu, o loʻo faʻavaeina e avea ma faavae mo le fausiaina o laʻau, o le Florence Pink o se vavao faʻamalosi o le lanu piniki enaena.

Yellow sam

O le Centaurea ulu tetele e faʻaliliu mai Latina e pei o le 100 fuamalie samasama. I totonu o vivo, e maua se tagata i Siberia, Kamchatka, ma Urals. O ituaiga o meaola e laʻau e teuteu ai togalaau (cereals, rye, flax) ma fualaʻau. O le fanau mai o le laau o le Metitirani. O le fugalaau e tupu i le 1-1.5 mita le umi, e fai ai ni mea tetele. Valivali samasama lanu po o le lanu samasama. Diamita - 7 cm. Ona o ato lapoa, ua fenumiai le aganuu ma le vaitui.

Tului. I totonu o tagata faʻapitoa, o le samasama samasama ua tuʻuina atu i vailaʻau togafitiga togafitiga faafomaʻi.

Fugalaau fugalaau

O le Pepe Baby Pink (faaliliu e pei o se pepe piniki) e fiafia i tagata e fiafia i laau vao ma fugalaau lanu piniki po o lanu e lua-leo. O le ituaiga o vao e mafai foi ona teuteuina le fugalaau i lanu paʻepaʻe, lanu viole, pulutuka piniki. E oʻo atu i le 80 cm le maualuga e oʻo i le 80 cm.

Cornflower paʻepaʻe

I le natura, o lanu paʻepaʻe papaʻe e taatele i vaega papaʻe o le Caucasus ma Northern Iran. O le aganuu e fausia ai le telefoni 55 cm le maualuga O laʻau pito i lalo i se petiole umi e vavaeina, valiina i lanu lanumeamata lanumoana i le pito i luga, ma o le vaega pito i lalo o le laulaa e pala.

O fua o le sunflower e tasi le paʻepaʻe, ei ai le lautele o le 4 cm. I totonu o ituaiga autu o le cultivar, e iloga ai John Coutts, o loʻo i ai mea tetele e valiina i paʻu piniki vaivai i tafatafa o le pito. E toto le laau mai ia Iulai ia Setema.

Eseese ituaiga

I luga o se suauu tuai ma le maualuga i le itu i sasae o le 120 cm, fuga lanu samasama tetele. O fua o le aganuu e matua tele lava. O le ituaiga o mea teuteu ma e masani ona maua i fugalaau o Rusia.

Samasoni samasama

Lulu pine lanu violē

O se nofoaga faʻapitoa i le faʻavasegaina o suauu lanu violē e tuʻuina atu i le ituaiga o le Amberboa Musky - o se taʻusaga taʻitasi 70 cm le maualuga ma se manogi manaia. O le aʻa o loʻo faʻalaʻauina, o laulaʻau e lanu meamata ma laʻau faʻamau. O le ato e faia i fugalaau e pei o nifo e pei o ni laupapa ua vaneina. O le nofoaga e tupu ai le tagata e fuafua pe o le a le vaitau o le vaitau o le ai ai, e masani lava ona amata mai mai ia Iuni ia Oketopa. O le laau o le lauʻeleʻele toleni.

Phrygian (Centaurea phrygia) suauu manogi - laau toto e lauiloa i Rusia, ona o le tele o tulaga lelei:

  • se eseesega tele i le telē - 30-130 cm;
  • tele, 5 cm le lautele o fugalaau;
  • laʻau ogatotonu;
  • afifi i le pito i luga faatasi ai ma ni faʻaopoopoga o mea faʻaopoopoga ma le lanu uliuli.

Sese Eseese Phrygian e foliga mai o le pine o le Phrygian. O le eseesega o loʻo taoto i le lanu uliuli o faʻaopoopoga ma le leai o ni faʻamau i lau o le afifi. O le faʻaleleia o le faʻapitoa o le Centaurea i le vaitau ma le amataga o le tautoulu. E tupu aʻe i le totonugalemu o Rusia.

Lanu mumu

O se laau taʻitasi e maua i le steppe ma le faʻatoʻaga, e manino mai i vaʻa felelei i luga o le 1 kilomita. Faʻavae, faʻapena mai le pito i lalo. Laua pepa ua faʻauluina, falemaʻi. O le laau e lanu mumu ma le lanu viole, lanu piniki, e susulu i le la. O fugalaau e oʻo ia Me-Iuni.

Tului. Centaurea tchihatcheffii e gaosia ai se tului tau lafoga i le faʻaleleia o le totoina o paluga faʻasaina ma e oʻo lava i le tipi. O fualaau aina suamalie i laufanua papaʻe ma laufanua o le a ola i le maualuga 40-50 cm.

Cornrowers Centaurea tchihatcheffii

Faʻamasinoga

O ituaiga autu o cornflower e vaevaeina i ni vaega se lua: xerophytes ma mesophytes.

Fuchsia fugalaau totonu - ituaiga o laau totō

O le mea muamua sa i ai se mea taua: latou te le maua le gafatia e toe gaosia pe a fafagaina tele pe a uma ona totō ma ola i luga o le eleele lafulemu. Xerophytes e sili ona leaga tulaga ola. Latou te ola lelei i luga o le oneone, fai la latou ala i le aseta ma le sima. I totonu o le togalaau, o oneone ma oneone vaivai ua tofia i le fugalaau, mulimuli i le tulafono autu: o le eleele e tatau ona taʻe ma maua ai le vai lelei, ma le manava. E le taliaina ala eleele. A o le lūlūina fatu, e fautuaina e faʻaitiitia le pH ma le falaoamata o le dolomite ma le lime.

I se tusi. O Mesophytes o ni togavao maaleale (vao o le sunflower, soft, Phrygian), e filifilia ai le susu susu. O le eletise palapala e fautuaina le le tutusa.

Tulaga sili ona lelei

Mo le totoina o fuga vine, o se vaega ua lolofia i le susulu o le la e talafeagai. Mo le faʻaleleia o mea teuteu, e totoina ai fagu suamalie ma isi laʻau faʻamaina i le eleele palapala. O taʻavale e tuʻuina i luga o le mata o le a maua ai le maualuga o le susulu o le la ma faʻalauteleina le teteʻe i faʻamaʻi, amata ona faʻaleleia lelei, ma totoina ma tuputupu ae e le mafua ai ona faʻalavelave.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

Lauina o fatu

E le talafeagai le saunia o fualaau mo fua o le sana - e toto lelei laau i le lūlūina o fatu ile laufanua. O le taimi sili mo le totoina o fatu o Aperila poʻo Setema. O le eleele ua amata ona tatalaina ma pu mo fatu e 1.5 cm loloto ua faia.

O le mamao i le va o laina mo ituaiga tele o le 10 cm (e mafai ona e tusia muamua se ata) - i le taimi ua atofaina, o le a lagolagoina e le tasi le isi ao latou tuputupu ae. Pe a totoina ituaiga eseese, i le va o pupuni latou te tutu i le 20 cm - vavao vaʻaia o loʻo i ai le meatotino o le fufulu ma le lautele lautele. O le leai o se avanoa mo le atinaʻe e mafua ai le faʻaleagaina o fugalaau, o laʻau e sili atu ona vevela, o le a totogo le toto ma e mou atu.

Taua! Tausaga faaletausaga e totōina i le tautotogo o le a totogo ina ua mavae le 2 masina. O fualaau o loʻo totoina i le amataga o Novema o le a faʻamalieina i lanu susulu o inflorescences mo le tausaga lona lua.

Terry cornflower fatu

Faʻasologa o le pasi

O fualaau aina suamalie o loʻo i ai le fanua o le faʻalauteleina ma le maumau o mea teuteu, tufatufa ma totoina le vao i le taimi e tasi i le 3 tausaga o le a fesoasoani e puipuia lenei mea matautia. Pe a vaeluaina vine vine, o vao vao e 3-4 buds e tuu i se nofoaga fou, matauina se vaeluaga o le 20-50 cm.

Faʻalogo lelei! O laau o le Cornflower e manuia le faʻaleleia e le totoina o le tagata lava ia, pe afai e te tuʻuina atu ia paʻu i luga o le vao e mamae ai.

Tausia togafusi vine

Faʻalagolago i le ituaiga, o le taimi o le totoina o sana vine i le tasi nofoaga e oo i le 10 tausaga. Taliaina tagata taitoatasi taumalulu e aunoa ma se malutaga, talitalia matagi malulu (e tele naua tusitala e teuteu ofu mafanafana i falaoamata). Ae ui i lea, o le tele o le faʻavaivai, faʻavaivai o le vai i luga o le 'upega tafaʻilagi, masini palapala o le eleele - o fili autu o le aganuʻu, faʻaosofia ai faʻamaʻi pipisi.

Tulaga faʻatau

E le talia e le Fugalaau le tele o le vai, e oʻo lava i ituaiga o le suamalie e tupu lelei ma le faʻaleleia lelei o le eleele.

Laʻei pito sili

Fafagaina o fualaʻau ma Kristallin faʻalauteleina le taimi vavalalata. Talosaga fautuaina ole taimi - 2 taimi / masina. Faʻamuʻu le aganuu i le faʻatusatusaina o le 20-30 g / m². O le tele o le mafuaaga e mafua ai le lanuina o lau ma le oti o laau.

Faʻafefiloi i tausaga taʻitasi

<

Afai e te tuʻuina atu ma le tausiga lelei fatufusi fualaʻau, o fugalaau matagofie e umi se taimi e maua ai le matagofie ma le lelei o lagona i tagata e ona. O le tele lava o taimi, e totōina ai fualaʻau i faʻavaega kulupu, e faʻasaga i tua o paʻu papaʻe papaʻe, logo ma maʻila. Laʻau e foliga lelei i vavae ma fugalaau fugalaau volumetric. Fugalaau e faʻaaogaina mo le tipi ma i togalaau.

Vitio