Fualaau

Auala e ola ai strawberries mai fatu: togafiti a le atunuu

O le tuputupu ae o strawberries mai fatu o se mea e mafai ona faia e oo lava mo se fai togalaau, e na ona e fia iloa nisi auiliiliga o le faagasologa.

O le faʻaaogaina tele o lenei metotia o le galueaina o le faʻasaoina lea o uiga varietal, faʻapea foi ma le mauaina o se fuainumera tele o fualaau mai le tele o vine.

Maualuga

Varietal ituaiga o vine e mafai ai e oe ona filifili se fualaau aina ma le sili ona lelei o uiga o uiga: tofo, gaosi, tetee i tulaga o le tau ma faamaʻi. Mafaufau i ituaiga sili ona manaia mo le totoina o fatu o le vine:

  • "Diamond". O le ituaiga e maualuga-fua mai, o vine e le o se mea suamalie, ae suamalie, e maua ai le tele o meaʻai i le tasi nofoaga mo le 3 tausaga. E le puipuia i maʻi faʻamaʻi ma viral, faʻafeiloaʻi femalagaaiga, malulu.
  • Toa. Fualaau suamalie suamalie ma se manogi manaia, vao vavao, ma maua ai se fua maualuga. O le ituaiga e vave vave, e le fefe i le lamala ma le malulu, faʻasaʻo i faʻamaʻi, faʻafefe.
  • "Queen Elizabeth II". O le ituaiga e lauiloa mo le totoina o fatu. O fua e tele, suamalie ma suamalie, o le mamafa o le pi e oʻo atu i le 100 g. O le vailaʻau o le taumalulu-malosi ma le fua lelei, ae manaʻomia le gafa i le lua tausaga.
  • "Faamama". Laʻau tele, suamalie, suamalie ma manogi. O le aganuʻu e faʻasao i aʻa ma faʻamaʻi totoʻa, lamala ma le malulu. O fualaau e masani ona faʻaaogaina: fou, totoa, faʻamaisa, fualaau lole.
  • "Olbia". O le fesuiaiga e fesuisuiai i se suiga tele i tulaga o le tau, e le fefefe i le lamala, teteʻe i faamaʻi, feaveaʻi. O vine e lapoa, faigata ae lelei, faatasi ai ma maualuga maualuga o le suka.
  • "Kent". Sulu manogi, suamalie ma tofo. O se taimi uumi o fualaau aina, e le fefefe i le kiona, toleniina femalagaaiga, e le o se mea taua i le tausiga, e tetee i le tele o faamai o le aganuu.

Tulaga tuputupu ae

O fualaʻau fualaau e tupu tele lava i fualaau i le fale. Faʻatasi i lalo o se ata tifaga e aofia ai le faʻaleleia o le ea. Ia mautinoa ia mautinoa o mea totō e le tu i se ata.

Lulu

I le taimi o le germination, o le fua o le vevela e mai le 23 i le 25 tikeri Celsius. A maeʻa le totogo o laau, ina ia le malosi tele le paʻu, e faʻaititia le vevela i le 18 tikeri, faʻafeiloaʻi masani i fualaau e faʻamafanafana, aveese le ata. I le taimi o pati teuteu e le o vai.

Siaki le lisi o ituaiga vine: "Gigantella", "Albion", "Elsanta", "Marshal", "Chamora Turusi", "Malvina", "Rusia", "Zeng Zengana".

Manaomia o le malamalama

O laau totő e faigata tele mo le malamalama, talu mai le taimi o le lūlū vave ma le malamalama o le aso e puupuu, e manaʻomia e faʻalapotopotoga ona tuʻuina atu se malamalama faaopoopo. O le faʻamalama faʻamalosi e aofia ai le leai o se malamalama o le la, o lea e susulu ai le toto pe a ma le 12 itula i le aso.

E mafai ona faʻatau sau atunuʻu ma se timer o le a otometi lava ona faʻasalalauina le malamalama i le taimi atofaina.

Manaoga mo palapala mo le totoina (pusa, fualaau papa)

Mo le lūlūina i totonu o le fagu, e lua ituaiga eleele e talafeagai:

  • oneone, peat ma biohumus i le fua faatatau o le 1: 3: 1;
  • oneone, taʻaloga ma eleele vavao 1: 1: 2.
E mafai ona e totoina le strawberries i fualaau mama: o le a laveaiina ai le taimi i luga o le galue ma pikiina le pikiina. O loʻo tuʻuina nei maa i totonu o se atigipusa, sasaa i le vai e faʻalautele ai le lapoa ma faʻasalalau fatu ua saunia. Ua ufiufi le fagu i se tapuni poʻo se ata tifaga.

E te iloa? O Strawberry e le o se tama; o ona fua e taua o le tele-mulivae. E mafua ona o le na o le pau lea o le togalaau e leai ni fatu i totonu ole fua, ae fafo.

Vaega o le luluina o strawberries

E mafai ona faʻaaoga fualaau mai vine e ola faʻatasi, pe faʻatau. E tatau ona maitauina o fatu o ituaiga paʻu eseese e le o taofia uiga o tina.

Filifiliga o fatu mo le totoina

I le faʻatauina o fatu mo le taimi muamua, e fautuaina e talosagaina le lagolago a se tagata e sili atu lona poto masani, ae afai e te faʻatau oe lava, ona mulimuli ai lea i tulafono nei:

  • E sili atu le manaia o togi o le togi, ae o fua o vine e mafai ona 'ai uma i le taumafanafana (filifili i luga o le tele o vine);
  • fatu o ituaiga eseese e taugata ma e itiiti lava i latou i le afifi; mo le taimi muamua e sili atu ona lelei le taulaʻi atu i se faʻamatalaga faigofie
  • ia mautinoa e siakiina le ola ola o fatu;
  • E manaʻomia lou faʻatau faʻatau mea i se faleoloa faapitoa, ae leʻo luga o le auala.

Totoina o aso

I aso nei, o le tele o fai togalaau e fuafuaina aso o le luluina, totoina ma isi togalaau, e taulai atu i le kalena o kalena. O fatu Strawberry e amata ona lulu ia Fepuari, o le fea tulaga e tatau ona susulu ai laau, ae o le a mafai ona vaaia vine i le taumafanafana. E mafai ona e luluina strawberries i Aperila, i lenei tulaga, o le seleselega o le a na o le tausaga.

E faapefea ona toto se laau

Fualaau mai fatu e le faigata ona tupu, ae fautuaina e iloa nisi togafiti o le taumafanafana e mafai ai ona e totoina se seleselega lelei. O le lelei e amata aʻo le luluina ma le sauniuniga o fatu ma le eleele mo i latou.

Sapalai o le eleele ma le Fatu

O le faʻafefiloi o le eleele ua faʻapipiʻiina i le umu mo le tusa o le afa itula i le vevela o le 150 tikeri poʻo, i se isi itu, faʻamaʻi, faʻaalia i le malulu, sili ona lelei le vevela mo le vaiaso. Ona tuu lea i totonu o le vevela i le eleele "na oo mai ia te ia lava."

Aoao foi pe faapefea ona ola i le plumeria, acacia, geyher, laurel, o le suauu suauu mai fatu.
Mo le faʻapalapalaina o fatu, ua faʻafefeteina mo le 30 minute i se vaivaiga vaivai o le paluga paluga, fufulu ma salalau i luga o se solo solo, ua ufitia i le isi, ua susu foi, taamilo ma tuu mo ni nai aso i totonu o se pusa tapuni. Ona tuu ai lea o se solo pepa solo i totonu o le pusaaisa mo vaiaso e lua, susu i aso uma, ma sina mea e mamago ae lei totoina.
E te iloa? E mafai foi ona avea faʻasalalau ma se vaega lona lua: ua faʻapipiʻiina i salati ma iʻa, olati lanumeamata, olive olive ma sisi arasi, i totonu o ipu lona lua ma moa ma le susu, ma faʻafefete foi i le pepa uliuli.

Lafoaʻi tulafono

Se isi faʻasao: aʻo leʻi faʻatumu le tane mo meaʻai i le palapala, e tatau ona e faʻamamaʻa atoa i se vaifofo o le paseka faʻasalalau. I le pito i lalo o le fagu e tatau ona avea ma avanoa mo le faʻafefe o le susu. E le tanu fatu i totonu o le eleele ina ia mafai ai ona lafoaia, latou te manaomia le malamalama, latou te tuu fatu i se mamao e 3 cm mai le tasi.

Faʻapitoa ile tausiga

Mo fua o vine, o le nofoaga sili e toto ai laau o le itu sisifo lea poʻo sisifo.

Mo pupu

Ava i luga i fafo i aso uma, mataʻituina le tele o le faʻasalaga i luga o le ata: afai e le o iai, ona togi lea o le susu; Afai e tele naua mataʻu i luga o le ata, e tatau ona faʻaitiitia le vai ma faʻamalo le condensate.

E taua! Afai e foliga mai o le foliga i luga o le eleele, e tatau ona aveese ma le faaeteete ma o lenei nofoaga ma faataamilo i le fofo o le sauniuniga o le fungicide e tatau ona faamatuu.
Lanu o loʻo malulu i le aʻa, faʻaaogaina se togafitiga faafomaʻi masani. O lenei mea o le a laveaiina ai laulaau e tupu mai i le suavai ma faʻapogisaina i le taimi o le faʻamalolo. Faʻasalaga e faia i le vaiaso, i le taeao po o le afiafi, e faʻamamaina pe vavae ese le vai.

I le tasi taimi i vaiaso uma, o vai e faʻamaina i le malie ("Trichodermin", "Planriz"), faasologa, faatonuga mo le puipuiga mai faʻamaʻi faʻaleagaina. A maeʻa le faʻavaeina o 3-4 laʻau malolosi e totogo, pipiʻi le tui. Nuance: o le totogo e seleseleina e le o le aʻa, ae mo le cotyledon leaves, ua totoina muamua ia laau. I ni nai aso pe a uma le togiina, e mafai ona e fafagaina le fugalatini masima phosphate. Faʻamaʻoti strawberries i aso uma e sefulu ao le i toe totoina i totonu o le eleele avanoa ile sauniuni ole suavai ma sina vaega ole gaʻo.

Ina ua tulaʻi i le eleele tatala

O le totōina ile lauʻeleʻele e mafai ona faʻatino pe a faʻamafanafana le palapala ile 12 tikeri, ma e leai se taufaʻatau o le kiona toe faafoi. O le faʻaleleia o eleele e faia i le afiafi po o le timuga, pe a uma ona eli ma faamama le palapala. O laʻau e taoto i vaieli, faʻasaʻo aʻa, ma tuʻu ai le ua aʻa i le maualuga o le eleele. O le mamao i le va o togavao e 30 cm, i le va o laina 50 cm. A uma ona totōina, e faʻafeinu le vao.

E taua! Mataʻituina le musika lea e gaosia e le aganuu mo le vaitau atoa. Afai e te le toe gaosia i se musika, ona lelei lea e aveese nei faiga. O le tele o moa e vevela ai le tau, lea e mafua ai le toe gaosia o iniseti ma siama.
O fualaau aina e le fiafia i le suavai, totoina o le vai e pei ona magoto. E manaʻomia le suʻeina o le vai i le taeao, ao sasaa vai i lalo o se togavao, taumafai e aua neʻi pau i luga o le lau. I le taimi e le tatau ai ona faʻaalu le taimi i le veleina faifaipea, e mulimulitaʻi strawberries, i le taimi lava e tasi e puipuia ai le eleele mai le faʻamamago ma le vevela. I le amataga o le fugalaau, ua fafagaina fugalaau i se solution mullein o le 1: 6, faaopoopo ai le efuefu laupapa - o le afa o le ipu i le sefulu lita o fofo. O pamu Potasama-phosphorus e faʻalauiloaina i le taimi o le tuʻuina o vine.

E tolu taimi i le vaitau e sosolo ai le laupepa i sauniuniga o loʻo i ai le kopa mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi. Mo vailaʻau faʻasaʻi, e tele ni vailaau e faʻaogaina ai le iniseti. Faʻatasi ma slugs Ou te faʻaaoga'ie o le paina paina.

Fua o le tagata lava ia

O mea totino totō e maua ai le tele o mea lelei: oe iloa poʻo a uiga lelei o le a tutupu i le lumanaʻi, o le a le ituaiga tausiga e alofa i lenei ituaiga ma pe faʻapefea ona tupu lenei faʻasogo mai fatu. Ina ia mafai ona aoina fatu, e tatau ona e filifilia se paʻu lapoa ma tumu, tuʻu i se fagu vai ma tuʻu ai mo ni nai aso. Ona tape lemu lea o le pulupulu i se sieve, vavae ese fatu. O fatu e fufulu, mamago, vili ma gaugau i totonu o se taga pepa. Tara fatu na teuina i se nofoaga malulu malo.

O le tuputupu ae o strawberries e mafai ona galulue i luga o le teuteuga o le saite. E ala i le filifilia o se auala e le masani ai le totoina o laau - o pusa tautau, moega fugalaau i le foliga o se pyramid, faʻalauteleina laʻau eseese, e mafai ona e faʻaopopo se faʻamatalaga faʻapitoa-aromato i le mamanu.