Laʻau

Laʻau faʻapitoa - faʻatoʻaga, totoina ma le tausiga

Stonecrop o loʻo vaaia - o se laau o le a fiafia ia te oe i lanu vali seia oʻo i le muamua o le kiona, pe a faatofuina isi fugalaau ma vao i le lanu uliuli o le autumn mumua. O ona lanu e eseese - lanu piniki ma le paʻepaʻe, samasama ma le kulimi, lanu violē.

Faʻamatalaga o le stonecrop lauiloa

O Bush Bush e masani ai i Iapani, tupu aʻe i le itu i matu sasaʻe o China ma Korea. Mafaufau i le mea moni e tupu tele i le siosiomaga masani i lalo o le tau malulu tau, o lona uiga i le maualalo o le vevela ma le lamala e lelei.

Sedum e fai ma sui o mea suamalie, e fiafia i le tele o ona lanu

O se pupuʻu faʻatasi ma laʻau tino ma laulaʻau paʻu. O le maualuga o Stonecrop e mai i le 40 i le 80 cm, e fuafua i le ituaiga. O faʻalavelave e iai le foliga o le faamalu, o le lautele e mai i le 15 i le 20 cm. O le faʻalogo lelei, faatasi ai ma le faʻavaeina o tulaga talafeagai, e faʻafefe ai le tau malulu.

Faʻamatalaga o sui sili ona taatele o ituaiga o loʻo faʻaaogaina i le ata o fuafuaga o fuafuaga:

  • Stonecrop Diamond - e tupu mai i le 30 i le 40 cm. O ata e faʻaaogaina i le malamalama, fuchsia maaleale. O laulaau e lalelei, lanumeamata. E faʻaalia i le faʻalauteleina o le fugalaau, lea e amata mai i le vaiaso lona lua o Aokuso ma e tumau seia oʻo i le malulu. Fiafia O se stonecrop vaaia e faʻaaogaina e le au faifaʻatoʻaga e fanauina ai ni faʻasoasoaga fou.
  • Stonecrop Frosty Morne - petals paʻepaʻe, o le aʻa e tupu i le 45 cm.
  • Stonecrop Maofa pe ofoofogia - o se tasi o vao sili ona maualuga, lea e oʻo atu i le 60 cm. E mafai ona lanumeamata, malamalama lanu violē ma paʻepaʻe.
  • Stonecrop Laʻau mumu-lanu po o le Sese - o le fetolofi, e oʻo i le 40 cm le maualuga O paʻu e valiina i le lanu viole. E fuga mai i le vaitaimi o Iuni-Aukuso.
  • Stonecrop Burgundy po o le Purple Emperor, o se vaomatua e le masani ai, o laʻau, laʻau ma laʻau o loʻo valiina i se lanu paga mataʻutia.
  • Stardust - maualalo maualalo e oʻo atu i le 35 cm. Lanu-kulimi, ae o loʻo i ai ni faʻataʻitaʻiga ma peti paʻepaʻe.

Mo le mamanu o moega fugalaau ma togalaau e tele lava ina faʻaaogaina le stonecrop e sili ona manino

Totoina o se laau

O le tausiga o Stonecrop ma le toe gaosia e le faigata. E mafai ona faʻateleina le numera o vao i auala nei:

  • toso;
  • tipi tipi;
  • vaega o aʻa;
  • fausiaina o vao;
  • fatu.
Palologa faʻafefe: ituaiga, totoina ma le tausiga

O metotia taʻitasi e iai ona lelei ma faʻafitauli. O le totoina o fatu e masani ona faʻaaogaina, aua o se faʻalavelave faʻalavelave ma umi.

Faʻalogo! Pe a totoina i fatu, o le vasega e le faʻasalalau.

Fatuina fatu

O le faʻataunuʻuina o loʻo faʻatinoina ia Mati. Algorithm o taga:

  1. Sasaa se vaega o le oneone ma le eleele lafulemu i totonu o le pusa. O fatu e tatau ona tuʻu i le eleele i se mamao o le itiiti ifo i le 4 cm mai le tasi. Aua le faʻalolotoina, sasaa se faʻafiafiaga o le eleele i luga.
  2. Fagogo i se fagu moli, ufiufi le atigipusa ma afifi palasitika poʻo le tioata e fatuina ai se gaosia o le greenhouse.
  3. Tuu le pusa i le pito i lalo o le pusaaisa, lea e tatau ona i ai le vevela i le lautele mai le 0 ℃ i +5 ℃. O aso uma mo le 30-40 minute e aveese ai le ata tifaga e faʻamalosi ai le eleele.
  4. A maeʻa le 14 aso, tuʻu le koneteina i se potu mafanafana. O le vevela e mai i +18 ℃ i +20 ℃.

O le a aliali mai le lanu i totonu o le 2-4 vaiaso. O le taimi lava e faia ai ni laulaau atoatoa i luga o laau taʻitasi, e mafai ona totoina i luga o le auala.

O le totōina ile fatu e faigata ma e le o taimi uma e tupu mai ai fatu

Totoina o laau i luga o le eleele

O le totoina o laau i le eleele tatala e faia i le ogatotonu o le tautotogo, pe afai ua le toe mafai ona toe foi mai le kiona. O le masalosalo e le o se mea e fiafia i le tuufaatasiga o le palapala, ae ina ia maua ai le tele ma le umi o le fugalaau, ua fautuaina e faʻafefeteina le eleele i le faapalaga poo le humus.

O loʻo tuʻu mamao atu i le 20 cm mai le tasi i le isi. A maeʻa ona tuʻuina le vao i le eleele, e manaʻomia ona faʻamaua tele.

E faʻapefea ona tausia se stonecrop vaaia

O le tausia o le vao e le faigata tele. Faʻasaga, laʻei pito i luga ma malamalama talafeagai o tulaga autu ia mo le tuputupu ae ma le fugalaau.

Faʻasa

Deciduous rhododendron: ituaiga, totoina ma le tausiga

E tatau ona faʻalelei le faʻatau. Stonecrop e le fiafia i le susu. I timuga timuga, o le natura masani o le susu. Faatasi ai ma se lamala faaumiumi, ua lava lea e fafaga ai le vao i le 2 taimi i le masina. E tafe vai i lalo o le aʻa.

Faamatalaga faaopoopo! E tatau ona mama ma faʻamama le vai, ia maua le vevela i le vevela.

Laʻei pito sili

Afai o le totoina o le eleele na faʻamaʻaina ma humus poʻo le faapalaga, e leai se mea e manaʻomia mo le faʻamafanafanaina mo le 1.5-2 tausaga. Afai e ola le vao i luga o le eleele e mativa i meaʻai, aʻo leʻi fuga ma pe a maeʻa e tatau ona faʻaaogaina ni fugalaʻau faʻalavelave faʻapitoa e faʻamamafa.

E talafeagai le faʻaaogaina o laʻei pito i luga ma le faaeteete, e aunoa ma le faʻaaogaina o lona tele. Ona o le anoanoaʻi o elemene o le eleele, o le a tupu tele ai vao ma olaola, ona o le a amata ai ona leiloa a latou mea teuteu.

Teuteu

E pei o lea, e le manaomia e le teuteuina. Na pau lava le mea e fai o le tipi ese o lala ua afaina ma faaleagaina, palamole poo lala mamago pe a uma ona tupu.

O le leaga o lala leaga o le a fesoasoani i le faafouina o le togavao ma faaosofia ai lona tuputupu ae malosi.

Faʻatauga auala

Hydrangea Dubolistnaya - ituaiga o le taumalulu, o le totoina ma le tausiga

O pasi e mafai ona faʻaolaina i auala nei:

  • Laʻau - ao leʻi amataina se vevela vevela, tipi le 'au ma se faʻamaufaʻailoga mataʻutia, faʻafefiloi i le vai. A maeʻa foliga o aʻa, tuu i totonu o le eleele paleni.
  • Vaega o le aʻa - eli se vao ma aʻa, vaevaeina i ni vaega. Taulimaina le 'upega tafaʻi ma se pese. Lago aʻa mo le 6 itula i le ea, ia tuu i lalo i le eleele.
  • I le vaevaeina o le vao - faia i luga o se matua matua. Fufulu le vao, vaevae le aufaʻataʻitaʻi i ni vaega se tele ina ia maua ai vaega taʻitasi ma aʻa. Ava mo le 5-6 itula i le ea, tanu i se nofoaga ma le susulu o le la.
  • O aʻa o le 'aveʻeseʻeseʻeseʻeseʻeseʻese - tipi ese le aʻa, tuʻu i totonu o le vai. A maeʻa foliga o aʻa, totō ile eleele.

Faamatalaga faaopoopo! O le auala sili ona mataalia ma lelei o le auala Cherenkov. E masani ona faʻaaoga.

Suiga

E mafai ona totoina i le amataga o le taumafanafana le suʻilaʻau, seia oʻo mai le vevela. O le togavao ua tosoina ma le faaeteete mai le eleele ina ia le faaleagaina ai aʻa. Afai ua uma ona avea o ia ma tagata matua, e fautuaina e vaevaeina i ni vaega. Aʻo leʻi siitia atu i se nofoaga fou, e manaʻomia le fafagaina o le eleele i totonu o le va ua saunia - fafie laupapa ma e faʻaopoopoina sina vaega ole humus pala.

A uma ona tuu le vao i totonu o le lua, e tatau ona ufiufi i le eleele ma faʻafefiloi.

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi faʻamalolo lapisi tele e tupu faʻafuaseʻi. Ona o le mamafa o le suavai, e ono tupu ai le malie. E faʻaalia i le pala o le aʻa ma le faʻaalia o le pogisa i laulaau. Togafitiga e aofia ai le aveesea o vaega ua faaleagaina ma lo latou faʻafanoga. Vaʻa lata ane mo le puipuia e togafitiina i le fiva. Afai e le maua mai se fua lelei o metotia, e tatau ona faʻaumatia le eleele.

O meaola faalafua, aphids, sovils, ma laumei lanumeamata e maua. E mafai ona e faʻaumatia latou i le togafitia oi latou i le Actellik, mamalu.

Vaitaimi

O le tele o le fugalaau e tele ma umi. Faʻalagolago i faʻasalaga o le togavao, e amata mai i le faaiuga o Me, le masina muamua o le taumafanafana, ma faʻamaeʻa seia oʻo i le tautoulu. I le taimi o le fuga, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, tau lava ina ia mautinoa le lava o le suāsusu.

Ina ia vave ona fuga mai le vavao mo se taimi umi, e manaʻomia le susulu o le la mo le itiiti ifo i le 6 itula i le aso

<

Sauniga o le taumalulu

Afai o le vao e taʻitasi tausaga, e le manaʻomia ona saunia mo le taumalulu. Mo faʻamatalaga, faʻafefete ma faʻaleagaina, o lālā mamago ua vavaeina aʻo lei amata le tau malulu. Afai e malulu le taumalulu, e tatau ona e ufiufi le solo i le launiu poʻo lau paʻu.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

I totonu o le eria, o laau totogo e totoina taʻitasi ma vaega. Latou te foliga lelei i maʻa, e fai ma laʻau mo le gaugau ma moega o fugalaau.

Mea aoga

E faʻaaogaina inflorescences ma laʻau mo le kukaina o fale o fua eseese o togafitiga masani. O mea manogi, meaola ma meaola e faia i luga o latou faavae. Mea aoga:

  • toomaga o le ulu tiga, e tusa lava po o le a le latou mataupu;
  • taofi le toto;
  • manuʻa faʻamaʻi;
  • faʻavavevave o le toe faʻafouina i le tulaga faʻapitoa;
  • faʻasologaina o le faʻaogaina o le tino;
  • le faateleina o le leo ma le vaivai o puipui o toto toto;
  • faamalosia o puipuiga;
  • toefuataiga o le galuega tuufaatasia o totoga o le gastrointestinal tract;
  • aʻafiaga o le antibacterial.

O sulu lalelei e sili ona foliga lelei i togalaau, i luga o paʻu alpine ma faatasi ai ma laau uumi

<

O le matagofie, lanu lanu e fuga mai i lanu eseese, o se paʻi matagofie i le faʻasologa o laufanua. Latou te alolofa ia i latou ona o lo latou le lelei, o le vave vave ona tupu ma le pala, o le ola umi. O fualaau e aoga mo le soifua maloloina o le tagata, latou te maua se aoga aoga i le galuega o totoga i totonu, ma o lea ia faʻaaogaina e avea ma mea e faʻaaogaina mo sauniuniga o vailaʻau masani.