Laʻau

Veranda i totonu o se fale vevela: o se laʻasaga taʻitasi i lea laasaga o le fausiaina o le tagata lava ia

Tatala ma tatala, maa ma piliki, ma pupuni i luga o le puipui atoa ma le afa-paolo - o le vavau ua leva ona liua mai fale laiti e avea ma potu aoga i potu vateatea ma le aoga. Afai e manaʻomia, o le vaega faaopoopo e avea ma se taumafataga o le taumafanafana ma se sulufaʻiga i se vevela aso, ma, e tatau ona faʻaleleia ma le faʻaeteete, se togalaau malulu. E faigata le taʻu tonu pe o le a le mea e tatau ona i ai le poletito: e mafai ona e fatuina ma lou lava manuia i se auala faigofie ma se fale talimalo matagofie.

Ituaiga o mamanu ma le nofoaga sao

Ole taimi e le mafaufauina o se fale e eseʻese: o se vaega o le fale, lea e faʻapipiʻi i le fale autu ao faagasolo le fausiaina poʻo le maeʻa foi o sina taimi. O le tele o taimi, e faʻatasi ma le facade poʻo le pito i luma, o lona uiga, i le puipui o loʻo faʻapipiʻi ai le faitotoa. O le mea lea, o le ulu atu i totonu o le fale, e tatau ona e alu muamua i le fale.

I le masani ai, o faʻaopoopoga e vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  • tatala - o le afa pito i luga o puipui e le oi ai, ma o le taualuga o loʻo uu i luga o fagu;
  • tapunia - o le avanoa e saoloto mai puipui o le a faʻafeololo (i nisi tulaga, o le vaega o le vevela tioata e sili atu i luga o le vaega o le vaega laupapa).

Pe a fuafuaina le nofoaga ma foliga vaaia o le faʻaopoopoga, e tatau i se tasi ona manatua pea le loto gatasi: e tatau ona fefiloi le fale ma le fale, fetaui ma lona foliga, ia fausia i mea tutusa, ma ia tetele. O le umi aupito sili ona lelei o le potu e 4-7 mita, lautele e 2.5-3.5 m. O se vaega laitiiti e le lava, ma o se lapoa tele o le a foliga mataʻutia.

Faʻasalalauga tatala faʻatasi ma le faapaologa ma se nofoaga faʻapitoa e nonofo ai. O meaafale laupapa, faʻataʻavalevale, teuteuga fugalaʻau e fatuina ai le fiafia, e ui lava o le fale, i le mea moni, i luga o le auala

O se tamai vela ua ufiufi e avea o se fale tatala po o se potu 'ai, aemaise i le taumafanafana. O iinei e le gata ina mafai ona e feiloaʻi ai i malo, ae talanoa foi ma i latou i luga o se ipu lauti, saofafai ma le faʻafiafia i se nofoa faʻataʻavalevale

O se avanoa tatala o se nofoaga lelei mo se malologa o le taumafanafana. E i ai mea uma e maua ai se taimi sili: vaalele fou, natura, mea faʻalelei ma se ata lafoai

E masani lava, e oʻo lava i potu tapunia e le vevela, o lea e masani ona faʻaaogaina le fale i le taimi mafanafana. A o lei amataina le fausiaina, e tatau ona faia se faasologa o puipuiga.

Tapenaga sauniuni: pepa ma le filifilia o mea

O le lumanaʻi e tatau ona vaʻaia lelei muamua. E mafai i ni nai tausaga o le a tatau ai ona faʻatau atu, foaʻi pe lisiina se fale o le atunuʻu, ona faʻamaonia ai lea o faʻamaumauga e faʻamaonia ai le agavaʻa o le faʻaopoopoga. A leai, e tatau ona e totogi se sala tupe ma maua pepa lava e tasi, ae i se auala sili atu ona faigata ma umi.

Muamua lava, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le faalapotopotoga mamanu ina ia, e tusa ai ma ata tusi, latou te faia se ata ma se ata o le fausaga o lumanai. I lenei tulaga, e leai se eseesega pe faapefea ona fausia le faapaologa i totonu o le atunuu: i ou lava lima poʻo le fesoasoani a se faʻalapotopotoga faufale. Faatasi ai ma le galuega maeʻa, talosaga, tusifolau ma pepa aloaia e faʻamaonia ai le umiaina, e tatau ona e asiasi i nisi o pulega taua ma faʻatali mo se faʻatagaga, mulimuli ane e mafai ona e faʻaauau le fausiaina. O le faʻamaoniga mulimuli o le tulafono o se resitara fou i le maeʻa o le galuega.

Aʻo leʻi asiasi atu i le mamanu faʻavae, e tatau ona e fatuina se ata o le faapaologa ua fuafuaina, lea e tatau ona e faʻamaonia ai le saʻo ma le tulaga o faitotoa ma faamalama

I le faaopoopo atu i le pepa o pepa, o loʻo i ai foi se mea tau tupe - o le faʻatau ma le sauniuniga o mea faufale. O le mataupu faavae autu o le tausisia. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le fale e fausiaina i fagu uʻamea, ona tatau lea ona faia le faʻaopoopoga laupapa. O le fanua e faʻapipiʻi i le fale piliki e tatau ona faia atoa poʻo se vaega o piliki. O ia faʻapotopotoga e pei o piliki ma poloka pulu po o laupapa ma siding e matua le taliaina.

O vaega autu o le fausiaina

O se tasi o filifiliga talafeagai mo le fausiaina o le tagata lava ia o se laupapa faʻavaa laupapa o se ituaiga tapuni. O le faʻavaeina, puipui, le taualuga e le manaʻomia ai ni mea tetele e teu ai tupe ma le faʻaaogaina o meafaigaluega.

Fuafuaga o vaega o le faasologa: 1 - faks; 2 - pou o le faavae; 3 - maualalo le mamafa; 4 - vaʻa; 5 - pikiina; 6 - faamalama e lua-malamalama; 7 - faʻalanoa; 8 - mea maualuga luga.

O ata tusi-e-oe lava o le ata o le a fesoasoani i le saunia o soʻo se faʻaaliga ma aloese mai mea sese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fuainumera, lapoʻa ma le nofoaga o iunite tioata e tatau ona fuafuaina muamua.

Laasaga # 1 - faʻatulagaina o se faavae faʻavae

A maeʻa ona aveese le pito i luga o le palapala ma ua faia faailoga, ua amata le fausiaina o le faavae. E sili pe afai o le a tutusa le faavae o le fale, ae e le o taimi uma e mafai ai. O le faigofie ma le vave o le filifili columnar.

Mo le faʻapipiʻiina o koluma, o mea eseese fale e faʻaaogaina: piliki mumu mumu, piliki siliki paʻepaʻe, poloka poloka, fagu faʻamalosi faʻamalosi, fausaga o sima

Laasaga o galuega:

  • i luga o le nofoaga (tatau - i tulimanu o se faʻaopoopoga i le lumanaʻi, eli lua mo pou 1 m loloto;
  • vailaau oneone-oneone e faatulaga i le pito i lalo o lua;
  • le susu (bitumen);
  • faia se faavae sima e 15-senitimita;
  • fausaga o piliki ma masini masani.

O le maualuga o poutu ua fuafua e faavae i le maualuga o le fola o le fale. Ma i le faaiuga o le fausiaina, o le taualuga o le vela e fetaui ma lalo o le taualuga o le fale, o le fola o le fale e tusa ma le 30 cm le maualuga nai lo le fola o le fale.

Laasaga # 2 - faʻapipiʻi le faʻavaa

O le fatuina o se faʻavae malosi ma tumau mo le faʻapipiʻiina o elemene puipui o se vaega taua i le fausiaina o se fale laupapa laupapa ma ou lava lima. O le pito i lalo ma le pito i luga o loʻo faia, o le mea lea o loʻo iai ni ogalaau (12 cm) poʻo ni faʻamau (8 cm x 8 cm, 10 cm x 10 cm). O le fesoʻotaʻiga e auala mai i se "loka tuusao".

E sili atu le amataina o le fausaga o le faʻaopoopoga faʻaopoopoga ma elemene pito sili ona malosi, ma faasolosolo malie i luga o le auiliiliga o mea - faʻamau faʻafao ma faʻamau

Faʻasagaina o le faʻamau i luga o le lua, tipi le laulau i le maualuga o le ogalaau 2 ma faʻapipiʻi fagu, o loʻo faʻamau i faʻamau uʻamea ma fao. I luga o le pito i luga, ua faʻapipiʻiina se faʻaupuga lona lua ma ua faʻapipiʻi ai laupepa. O pito pito i luga o laʻau e fesoʻotaʻi atu i se fafie o loʻo i lalo ifo o le tumutumu o le taualuga o le fale. E faʻafesoʻotaʻi elemene faʻasalalau ma fagu e faʻaaogā ai faʻamau.

Laasaga # 3 - fausia o puipui ma taualuga

Faʻafefea ona teuteuina puipui o le fanua ina ia mafai e le faʻavaa ona faʻafeteina le mamafa o le fausaga? Mo lenei mea, e faʻaaogaina mea laiti e faʻaaogaina - faʻalanoa poʻo laupapa. O ituaiga taitasi o mea laupapa e iai ona lava faʻatulagaina faʻatulagaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le faʻatulagaina o elemene (o le mea e sili ona lelei), o le mea faʻapipii e fetaui lelei i le fasi pepa i le fasi pepa, ma o le laupapa e ufiufi.

Afai o loʻo faʻatuina faʻatasi le fale i le taimi lava e tasi ma le fausiaina o le fale, faʻaaoga le aotelega o le taualuga: o le tumutumu o le fale o loʻo alu malie atu i le taualuga o le fale

O loʻo tuʻuina i totonu totonu o mea faʻamalosi, o loʻo faʻatau atu i ni pepa poʻo ni taʻavale. O le teuteuina o nofoaga ma fale e faia i le faʻaaogaina o faʻamagoga poʻo pusa laupapa. E tele filifiliga mo le teuteuina o totonu: o le mamanu e faalagolago i le faʻamoemoe o le faasologa.

O le faʻaleleia o taualuga o le faʻaopoopoga o loʻo i ai le tele o filifiliga, ae o le sili ona lauiloa o le ituaiga taualuga o le taualuga - faigofie i le faatinoga ma, i le avea ai o se tulafono, lelei le tuufaatasia ma le taualuga o le fale. O pito i luga o le pito i luga: o pito i luga o loʻo tuʻuina i lalo o le fausaga, o le pito i lalo e malolo i puipui.

E lua filifiliga mo le fausiaina o faapalagaluga o le taualuga: i le mea muamua latou te suluina i laupapa, i le lona lua - o loʻo totoe i latou

I luga o le taualuga, faʻaaoga le mea lava e tasi na faʻaaoga e faʻaoga ai le taualuga o le fale. E taua le tutusa o le lanu ma lanu. E masani lava, pe a latou fausia se fale ma o latou lava lima, latou te faʻaaoga mea e faigofie ona faʻaeʻeina, mo se faʻataʻitaʻiga, taʻale vaivai, paʻu uʻamea poʻo mea faʻapipiʻi.

O le faʻagasologa mo le faʻapipiʻiina o meafaitino o le fola:

  • laupapa o loʻo faʻapipiʻi i luga o fata ina ia maua ai se fola fola;
  • lola taʻavale o taʻaloga tapoleni, faʻaputuina o pito i fao malolosi;
  • faʻaopoopoina le faʻapipiʻiina i alalaupapa o loʻo i le mamao tutusa mai le isi;
  • o le pito i lalo o le taualuga e punou ma faapipii.

Laasaga # 4 - fausiaina o le fola

O mea sili mo le fola o se laupapa faʻapipiʻi laupapa e iai le mafiafia e tusa ma le 30 mm.

A filifilia se leo mo le valiina o se laupapa laupapa, e masani lava ona latou taofi i luga o ata vali e puipui ai le natura masani o le fafie

O le lautele e mafai ona eseese, ae masani ona faʻaaogaina pe tusa o le 85-120 mm. O laupapa e tuʻuina i luga o ogalaau e faʻaaoga ai se faʻavae faʻavelalala. O le pito i luga o le fola e tatau ona lamolemole ma lamolemole. O vaega taʻitasi e togafitigaina ma se sui soʻo, ma a uma ona tuʻuina, e ufiufi i le vali poʻo le varnish.

Faletusi tapuni - fale atoatoa, puipuia mai faafitauli o le tau. O le mafaufau i luga o totonu talafeagai, e mafai ona liua i se ofisa, potu malolo, se potuʻai po o se potu potu mo tamaiti

Faataʻitaʻiga ata o le fausiaina o ia fale

O laufanua i le atunuu e mafai ona fausiaina e faʻaaoga ai faʻamalama e lua-faʻamalama. O latou lapopoa e faalagolago i le aofaiga atoa o le potu ma le maualuga o le malamalama. O le tele o le ipu, o le faigofie lea o le fale ua maeʻa. E sili lava le lelei o fausaga faʻavalea lea e mafai ai ona fuli se vela vavalalata i se avanoa tatala i taimi mafanafana.