Fualaau

Faamaumauga o le totoina o vine vine: totoina ma tausia vine i le togalaau

Amppelnaya strawberries o se ituaiga faapitoa o le fatu, e fai ma sui o le tele o ituaiga.

E mafai e le laau toto ona ola ma fua mai i lagolago po o le paʻu i lalo.

Amppelnaya berry e faʻaaogaina e le gata mo le taumafa, ae o se teuteuga masani foi.

Vaega o fualaau suamalie

E le pei o isi ituaiga, o fualaau suamalie matala ma e fua mai ai le na o le laau lava ia, ae faapena foi ona antennae, ma i le taimi e tasi. O ituaiga faʻaleleia o lenei ituaiga e tupu mai i le tele o taimi i le vaitau, ma i le fale - e oʻo lava ia Tesema. E mafai ona taʻua o le fesuisuiai o ituaiga, i le tulaga, aua e le fusiina e le uila ia mea, ma e tatau ona nonoa.

Amppelnaya suamalie e lagona lelei ma maua ai se seleselega lelei i tulaga maualalo maualalo, e tele na ola ai i totonu o fale ma greenhouses, seleseleina i le tausaga atoa, tuufaatasia o ituaiga eseese. Mo fale e sili atu ona talafeagai ituaiga eseese, aua e mafai ona latou fuga ma fua mai i le tausaga atoa. E le tatau ona galo e manaʻomia e le berry le eleele lelei, ma e tatau ona totoina i le 2-3 tausaga, a leai o le a vevela ma o le a le ese mai vine vao. O le totoe o le tausiga e tutusa ma isi ituaiga o strawberries.

Faʻaaogaina tekonolosi

A o lei totoina, e tatau ona vavae ese laau mai le antennae ma faʻagasolo aʻa i se vaifofo o masima ma le copper sulphate. Saunia se fofo e faavae i le 10 lita o le vai - 3 tbsp. sipuni masima ma le 1pp o vitriol. Ua totoina aʻa i totonu o le kulupu mo le 10-15 minute.

Saunia se moega vaovao i le auala masani: ua faʻamamaina le eleele mai vao, eli ma faʻamaʻaina - minerale ma mea faʻasaina. O le mamao i le va o laau toto e tatau ona 30 cm, ma i totonu o le ala - ia le itiiti ifo ma le 50 cm. Ina ia le mafai ona togi i le taumalulu, e tatau ona ufiufi i sawdust ma ata tifaga.

E masani lava e laiti la tatou fale mafanafana, ma ou te manaʻo e tuʻuina se maualuga o laau i luga ia i latou. O se tasi o meafaigaluega - o le pyramid for berries. O lenei moega o le a foliga manaia ma faʻapolopolo le tele o avanoa. O le nofoaga mo vine o le la. Mo le pusa e talafeagai ai taga, vao, fata ma e oʻo lava i paʻu taavale.

Auala e filifili ai ni fatu

O se taunuuga o fuagafanua, e foliga mai o ituaiga ituaiga eseese o fualaau aina suamalie: "Finelani", "Remontant" ma "Queen Elizabeth 1, 2" e sili ona talafeagai mo le tuputupu ae.

Mai fualaau le lelei i tulaga o le taofia e mafai ona taua o ituaiga e lua: "Geneva" ma "Alba". Fua eseese o fualaau aina o le "Ostara" e oo lava i le tautoulu. Faatasi ai ma ituaiga o fanau mai fafo, ua faamaonia lelei e Elsanta ia lava. E suamalie le tofo ma se manogi, lapopoa ma tele le mumu. E moni, i le taimi o le taumalulu e mafai ona mate lenei ituaiga. E faʻasaga i le kiona o le "Eros". O fualaau lanumeamata-lanumumu e foliga matagofie e faasaga i tua o se lanu lanumeamata lanumeamata. O fualaau 'eseʻese o le "Crown" o loʻo i ai se tofo suamalie, suamalie ma suamalie. O le laau e puipuia i suiga faafuasei i tulaga tau. Ae o le pusa sili ona suamalie mai le ituaiga Meli.

E taua! O fualaau o fualaau matagofie e le tatau ona totō i autafa o le togalaau. I le va o moega ma ituaiga eseese e tatau ona i ai se mamao. E mafai ona totō laau toto i le amataga, ma le masiofo o le togalaau - i le pito i tua o le togalaau.

O le a le taimi ma le mea e totō ai le fatu

I le afa muamua o Fepuari, e faʻataunuʻuina le toe gaosia o fatu fatulaki. E tatau ona liligi le meaʻai lelei i totonu o fagu, tufatufaina fatu ile luga, ufiufi i le tioata ma tuʻu i totonu o se pusaaisa mo 3-4 aso. A maeʻa lena, faʻagaoioi le tulaʻele i le vevela (oʻo atu i le 24 tikeri), faʻaopoopo le doshochivanie. E aveeseina fale puipui pe a fai e 3 laau laʻau taitasi, ona faʻaititia lea o le vevela i le 18 tikeri ina ia le faʻaosoina ai laau.

E tasi le masina mulimuli ane, e totoina fualaau i totonu o ipu eseese, ma a maeʻa ona totoina, e totoina i fugalaau poʻo ni ipu faʻapipiʻi. O le maualuga o le fausaga e le tatau ona sili atu i le 2 mita, a leai o le tausiga o le selu o le a faigata. O se alavai faʻavaivai o le 15 cm mai maʻa paʻu, iliili poʻo pebbles e sasaa i totonu o le fausaga i le pito i lalo, ona faʻatumu ai lea o le eleele lelei, faʻafefe lelei ma tuʻuina atu le taimi e fofo ai. A maeʻa uma le vavao, o le a faʻaleleia le eleele, o le vaega o loʻo misi o le a tumu i le palapala. Aʻo le i totoina, o aʻa o le faʻasaga vine i totonu o le mash mash. E mafai ona selesele vao i luga o le auala pe a uma le vaitaimi o le toe faafoi o le kiona ma se eseesega tele o le vevela. O fualaau e fiafia i le susulu o le la ma e le taliaina le matagi, o le mea lea e tatau ona faapipiiina le mamanu i se la, malu mai le matagi.

E taua! Afai e filifilia se fanua mativa mo le totoina, o le a avea le saito ma mea papaʻu ma o le a iu ina avea ma vao masani vao.

Fuafuaga o le totōina o fatu i fanua tatala

O le tuputupu ae o se fualaau suamalie e sili ona faigata, aua o le aganuu e taua tele, ma ao le i totoina i eleele tatala, e tatau ona saunia lelei moega. E faʻalagolago i le fua o le seleselega, tausiga, faʻatoʻaga, lapoa ma le tele o vine. Nofoaga mo le totōina e tatau ona filifilia i le itu i saute sisifo, o loʻo iai le la, o le vaega o le la. O fualaau aina e fiafia i le vevela ma le malamalama, o le suamalie ma le suamalie o vine e faalagolago i ai.

Siaki le lisi o ituaiga vine: "Queen Elizabeth", "Elsanta", "Albion", "Chamora Turusi", "Marshal", "Malvina", "Kimberley", "Zeng Zengana".
E taua tele le nofoaga mo moega o sina mea itiiti i luga o se maupuepue, lelei mo le faʻatupulaia o moega maualuluga. Pe a faʻafefe le vai i le taimi o le taumafa, e mafai e le pipi ona faʻaleagaina faʻamaʻi faʻaleagaina, o le mea lea e fautuaina ai e faʻamago le palapala i lalo o se moega o piliki piliki po o maa. O le tulaʻi mai o le vai i le eleele e tatau ona i le 80 cm, o le maualuga o le elemene o le palapala e le tatau ona sili atu i le 5.7-6.2 pH.

E te iloa? E ui lava o suamalie o ni fua suamalie, e aofia ai le leai o suka. O le mafuaʻaga lea e masani ona nofo ai le mamalu o Hollywood i luga o se fualaau vaoma ma finau ai o le auala lenei e mafai ona e leiloa ai le 2.5 kilokalama i le 4 aso. Ona o le maualalo o le suka, o loʻo fautuaina ai strawberries e tusa lava mo tagata e maua i le maʻisuka.

Auala e tausi ai vine

Afai e le taua tele le suālaʻau mo strawberries, o lona uiga e taua le tepa i luga o laʻei pito i luga i le vaitau o taumafanafana.

Amppelnaya o le strawberries o se mea faigata, o le tausiga o le ai ai foi i le taimi e teu ai le antennae, e ufiufi ai le moega mo le taumalulu pe a tatau ai, o le a tele se taimi ma taumafaiga, ae o le a mautinoa ai e te maua se seleselega tele. E tatau ona saunia lelei le eleele mo le totoina, matau tulafono o le totoina o fualaau aina ma maua ai tulaga sili ona lelei mo le tuputupu ae, ona suamalie lea ma lapoa fua.

Faʻasaga, veleina ma faʻamalo le eleele

E pei o le fua o vine, ma pe a uma le seleseleina, e taua tele le susunuina o le eleele i totonu o le togalaau - o le a mautinoa ai le saoasaoa o le tuputupu ae o lau laititi.

O le iloa le auala e tausi ai strawberries pe a uma le seleselega o le a fesoasoani e faʻaleleia fualaau aina mo le isi vaitau. A maeʻa ona seleseleina vao e manaʻomia ona faʻaaoga vai inu.

E faia le taoto i le goto o le la po o le taeao e aloese mai le la. A maeʻa le faʻaleleia o le vai, o le eleele e matala ma mulumulu.

Afai e te gaosia se suāvai faifaipea o strawberries, e ui lava i le leai o fua, ona oʻo lea i le tautotogo o le a maua ai le tele o fuālaʻau tupu.

Faʻatauga

A o faagasolo le vaitau, e fafagaina ai tagata talavou i fugalaʻau (potassium sulfate, potassium magnesia, potassium chloride) e tusa ai ma faatonuga o pusa. O le faʻaleleia o fua o le laau o loʻo faʻapipiʻiina i le apocide. O se tagata matua e faʻamaʻaina i le amataga o le tautotogo ma le faʻaofiina o le nitroammofoski. I le taimi o le fuga, faʻapipiʻi paluga, moa moa po o fafie fafie. A maeʻa le seleselega, toe faʻafefiloi ma le nitroammofoskoy. I le taufaaiuiuga o le taumafanafana, e faʻamaʻaina le laau ma le ura mo le lelei o le seleselega i le tausaga a sau.

Strawberry mulching

O le suaina o vine o loʻo faia i le tautotogo, e aloese mai le faʻafesoʻotaʻi o paʻu ma le eleele, ma i le taufaʻaiuiuga o le autumn, ina ia puipuia i latou mai le malulu.

Laʻau (compost, humus, tipi vao, manua) faʻaleleia ai fua o meaola mūmū ma le fausaga o palapala. Laʻau faʻamaina (maʻa, maʻa, vailaʻau, uliuli ma le lanu polisylene). O lona aoga o le saogalemu. E le pala, puipuia mai le galo, vevela vao ma aafiaga i fafo.

Aoao atili e uiga i oloa o le a aoga ia te oe mo le tausiga o le togalaau: "PhytoDoctor", "Ecosil", "Nemabakt", "Thanos", "Omayt", "Oksihom", "Ammofos", "Trichodermin", "Calypso" , "Fundazol", "Prestige", "Etamon".

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

E iloa uma e le fai togalaau togafiti le auala e togafitia ai le seleselega pe a uma ona tipi lau laʻau e puipuia ai mai iniseti. O le puipuiga muamua o laau toto e faia i le taimi o le tuputupu aʻe o le vaitau ao le i fuga. Pe a seleseleina selesele uma, gaioiga pe a uma ona fuaina fua, e le sili atu i le ogatotonu o Aukuso. E masani lava, o le Actellic e faʻaaogaina e puipuia ai laau (15-20 ml i le 10 lita o le vai, pe afai e tele naua meaola faalafua, e mafai ona toe faia le taʻaloga pe a uma le 8-10 aso). O le meafaigaluega e lelei le taulimaina o fualaau masi mama, 'ai o laʻau laiti.

O le pulumu ma le iodine solution (5-10 pa'ū i le 10 lita o le vai) o le a laveaʻi mai le faapaologa. O le gaosia o fua pe a uma ona seleseleina mai meaola faalafua e aofia ai le fugalaʻau ma le urea i le fua o le 30 g i le 10 lita o le vai poo le afu: 2 tbsp. l nitroammofoski, 10 lita o le vai ma le 1 ipu apa. A maeʻa le seleselega, faʻapena foi ona faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻamaʻi, e sili atu le faʻaaogaina o le "Fitosporin" (e tusa ai ma faʻamaʻi faʻaleagaina i le va o le 1 sipunipuni.) O se vaifofo vai mo le 10 lita o le vai i le 2 sikuea mita o le fanua) poʻo "Fitop".

Fugapaʻu ma lau

O fualaʻau ua totoina e fatu, mumusu laau ma le vavae ese o le togavao. O le auala aupito sili ona lauiloa o le migao o laau.

I totonu o vao vao e alu ese ai le musika sili ona malosi e fausia ai se faletupe. 2 vaiaso aʻo leʻi totoina, o le fusi e fesoʻotaʻi ai laulaʻau i le vaomatua vavae ese. Faʻaaogā togavao mo le faʻatuputeleina o le musika e mafai ona oʻo i le 3 tausaga. O le teuteuina o lau i le taumafanafana e fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi. O le faʻatinoga o loʻo faʻamago i le taeao po o le afiafi ma ni laupepa lagoʻa. Tuʻu se fua o le tuputupu aʻe, gaʻo ma petioles e oo atu i le 10 cm le umi. E na o fagu vevela ma lau o loʻo aveeseina. Mo le taumalulu, o strawberries e tatau ona alu ese pe a uma ona teuteu, ma tuʻu ai na o ni paʻu laiti. O fualaau aina, faaopoopo i le teuteuina lelei, e le sili atu ona tiga ma tupu atili.

E te iloa? I Peleseuma, o loʻo i ai se faleoloa uma ua faʻatuina i lenei fale. I le Middle Ages, o strawberries sa manatu o se faailoga o le filemu ma le tamaoaiga, o lea sa na o na aso taua na faia mo alii ma malo mai fafo.

E faʻapefea ona saunia strawberries mo le taumalulu

O vao laʻau e manaʻomia ai le malutaga mo le malosi (-20 tikeri) ma le taumalulu ma sina kiona ina ia aloese ai mai le malolo o aʻa. E amata le ufiufi i le amataina o matagi masani, pe a vevela, ona aveesea lea o le malutaga e aloese mai vypryvaniya. O fulufulu laititi e fesoasoani e faʻamalosi ai le laau. I le avea ai o se mea e ufiufi ai: pine pine, vao, vaovao, laʻau malogo, agrofibre, spunbond, agrotex.

Strawberry e le mafaatusalia: lelei ma mea le lelei

E leai ni faaletonu i le fualaʻau. Ae o aoga o le eseesega e tele:

  • tau teuteu;
  • tupu lelei i tulaga maualalo;
  • e le manaʻomia le faʻaleleia atili o le faʻaleleia o fugalaau faʻamaʻi ma mea faʻamalolo, ae o le totoina e tatau ona faia i totonu o se meaʻai fua;
  • ona o le toe faaleleia, o le laau e fua mai seia oʻo i le autumn;
  • lapopoa, suamalie ma laʻau o vine e oo atu i le 30 g;
  • le ono mafai ona ola i luga o le va, lea e taofia le foliga mai o le pala;
  • maualuga maualuga.
O le tausiga lelei ma ituaiga filifilia filifilia o le a fesoasoani ia te oe e maua ai se seleselega lelei o fua suamalie.