Faatoaga faatoaga

Kuki E Sili ona Lelei - Westphalian Layers

O Yaytsenosky e tupuga mai moa, e pei o le Westphalian layer, ua leva ona gaosia e faifaatoaga. O nei manulele e faʻaalia i le maualuga o le tuputupu ae, lelei tele gaosiga o manu, faʻapea foʻi ma foliga matagofie.

O uiga uma o le itu i Westphalian e taua tele i latou e faifaatoaga, o le mea lea e mafai ona maua ai lenei manulele i nofoaga tutoatasi.

Sa fafagaina o ia mai moa feʻaveaʻi ma se paʻu piniki. E tusa ai ma nisi o lipoti, o le faavaeina o le ituaiga na faaiuina i le XIX seneturi i le aai o Ravensberg.

O le mafuaʻaga autu o le faʻaleleia o le ituaiga, o le ausia lea o le gaosiga maualuga o gaosia o fuamoa. E le gata i lea, na taumafai le au faifaʻatasi e fafaga moa ma se selu laʻitiiti e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le malulu i le malulu.

O le igoa o lenei ituaiga o moa a le aiga na foliga mai na vave lava ina ua uma ona faamatalaina muamua le 1904. Ina ua maeʻa le Taua Lona II o le Lalolagi, na leiloa lona lauiloa i le au faifaatoaga a Europa, ae ua leva nei i le 1926, na amata ai ona toe fanauina e tagata faʻatoʻaga faʻapitoa ma faʻamalamalamaina Westphalian toto.

Faʻamatalaga o le ituaiga o Westphalian faʻapipiʻiina o iani

O le moa o loʻo i ai sona tino tino e tutusa lona foliga. O ona foliga e faʻalelei lelei i fulufulu mafiafia i le tino o se manulele.

E le o se mea umi le ua, e tupu aʻe ai se uumi umi, e pau i tua o moa. O le pito i tua e pasi atu i tua o le pito i tua e alu ifo i lalo.

O tauau o le fatu e lautele lava, o apaau o loʻo pipiʻi malosi i le tino.

O le siʻusiʻu e maualuga maualuga, ma faʻatautaia. O loʻo ia te ia se siʻosiʻomaga kositi. E faia se tulaga e tusa ai ma le puimanava. O le fatafata e loloto ma lautele, o le manava e lautele ma tele.

O le ulu o se moa e laitiiti. I luga o le mata o le manulele ei ai sina laumei itiiti. O le fagu e laitiiti, toetoe lava a le mafai ona iloa. O taamilosaga e lapotopoto, mumu. Uluai lobes ua vali papaʻe.

O mata e lanu enaena, tele laʻau. Paʻu faʻamau, valiina i le lauulu, lea e susulu malamalama i le pito.

O le tibiae e malolosi, vavalalata, ma vaeluagalemu. I le avea ai o se tulafono, ua latou valiina i lauulu uliuli. E saʻo le tuʻuina o tamatamai lima. Latou te ola i ni kulimi kulimi.

O le ituaiga Kochinkhin o moa, oona, e pei lava o soo se isi lava ituaiga o meaola, ei ai lana lava tulaga faapitoa i le fausiaina.

Mo e alolofa i moa a Ayam Tsemani, matou te ofoina atu se vaaiga lautele, lea e mafai ona e vaʻai i ai iinei

E i ai le manava o le 'eleʻele, ma o loʻo i ai foi se siʻusiʻu toetoe lava saʻo. Ona o le atoatoa o le manava, o le moa e mafai ona sili atu lona malosi nai lo le moa. A leai, e tutusa uma ituaiga e lua.

Faʻapitoa

Westphalian tuʻuina o ni moa o manulele moa lelei. Latou te fiafia i faifaʻatasiga o loʻo i ai le fuainumera tele o fuamoa ua lafoaʻi.

E le gata i lea, o nei manulele e mafai ona faʻaaogaina moa, o lea e le manaʻomia ai e le faifaatoʻaga ona faʻaalu se taimi faaopoopo i le faʻatauina o se afi.

O nei moa a le aiga e toʻafilemu, ae masani lava taʻitaʻia se olaga ola malosi. Chickens sili atu e feoai solo i le laufanua savali, suʻesuʻeina iniseti ma isi meaʻai.

O pou o lenei ituaiga vave vave oʻo atu i le faʻamalosi o feusuaiga ma le vave faʻaaoga. O se itu taua tele lea o le faʻatoʻaga, e pei o moa feʻaveaʻi e sili atu ona aʻafia i le siosiomaga i fafo.

O lenei manulele e tele mea lelei ma e na o le tasi le toe foʻi mai: e le mafai ona teuina i totonu o se fale, aua e manaʻomia e le manulele ona savali pea, e saofaʻi i le tuʻuina o se fuainumera tele o fuamoa.

Initaneti ma faʻatoʻaga

E pei ona taʻu mai e le igoa, o lenei ituaiga o fuamoa fuamoa o moa.

Ona o lenei mea, latou te manaʻomia se faʻaopoopoga faifaipea o supeko supplements e fafaga ai. E le gata i lea, o a latou meaʻai e tatau ona avea ma fuamoa ua gaosia ma ponaivi. O nei mea taumafa e fesoasoani i moa e toe faʻatumu ai le tuʻuina atu o le calcium, lea e faʻaaluina i le taimi o le faʻataʻapoʻaina o se fuainumera tele o fuamoa.

Manulele manuʻai tagata faifaatoaga ma a latou gaioiga. E mafai ona latou fealualuaʻi faataamilo i le laufanua savali i le aso atoa seia oo i le aoauli..

E masani lava ona amata ona toleni e manufelelei ia apaau i taimi o vaalele. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai moa e aʻoaʻo e lele se pa. Ona o lenei mea, i le eria o manu feʻai, e tatau ona e faʻaauupegaina se faʻapautuina faʻalagolago poʻo se pa maualuga.

E le gata i lea, e tatau i le faifaatoʻaga ona manatuaina o lenei ituaiga e le tatau ona teuina i vavao, pe a le o lea e ono afaina ai le fuamoa o fuamoa. I isi itu uma lava, o mea o loʻo i nei moa e le eseese ma mea o loʻo iai i isi fuamoa.

O le mamafa o le mamafa o roosters e mafai ona aofia ai le 2 i le 2.5 kilokalama. Lafoaʻiina o hen e mafai ona maua le mamafa e oo i le 2 kilokalama. Latou te taoto i le tusa ma le 220 fuamoa i le tausaga. O fuamoa taitasi ei ai le tele o le 55 g, ae mo le faʻavevelaina, e manaʻomia le filifili naʻo le tele o faʻataʻitaʻiga ina ia atiae le embryo masani.

O fea e mafai ona ou faʻatau ai manulele i Lusia

"Nuʻu manu"e faʻatau atu ai tagata matutua o Westphalian e tuʻuina ni manoa, o latou moa ua leva, ma le vele o fuamoa.

O le faatoaga o loʻo i le teritori o le eria o Yaroslavl, i totonu o le eria mama, e na o le 140 kilomita mai Moscou. Ina ia aʻoaʻo e uiga i le i ai o moa, e mafai ona e faʻamaonia le tau ile telefoni +7 (916) 795-66-55.

Analogs

I le avea ai o manulele lelei i luga o le faatoaga e mafai ona faʻanofoina ai Ancns hens. O nei manulele e mafai ona sili atu ma le 200 fuamoa lapoa e mafai ona tuʻuina atu i se sulu malamalama tele.

O lanu o Ancona ituaiga o manu e iai lanu lanu eseese, e mafai ona avea ma teuteuga matagofie mo soo se faatoaga tumaoti.

E le gata i lea, o se sui lelei mo le Westernphalian layer e mafai ona avea ma Breke breed, faguina i Peleseuma. O nei moa ua iloga e le gata i le fua o le fuamoa lelei, ae faapena foi i le le masani ai o le aano o manu - e foliga tutusa ma le tofo o le taaloga.

Mo lenei mafuaʻaga, o lenei ituaiga e fafagaina e tagata fiafia i le tuliina ma le fafagaina o moa. I le faʻaopoopoga, o faʻamatalaga faʻapitoa e vave faʻapitoa i soʻo se tulaga, o lea e mafai ai ona tausia e aunoa ma ni faafitauli i Rusia.

Faaiuga

Westphalian faʻamau faʻamau o fale o le fale. Latou te fiafia i latou e ona le tele o fuamoa. I le faʻaopoopoga, o lenei ituaiga e leʻi faʻaaogaina uma lava le faʻalapotopotoga o lona tina, o le mea lea o le a leai ni faafitauli i lona faʻaleleia.

Ae ui i lea, o le teuina o ia palapala i soʻo se mataupu e le mafai ona teu i totonu o vavao poʻo vaʻavaʻa. Westphalian tuʻuina o totoa e malolosi ma faʻafeiloaʻi saoloto-manulele fiafia e sili atu i le saolotoga o le savali.