Fualaau aina

Tatou te togafitia le ate ma le sua o le pusi - o aoga ma mea leaga o le oloa, o fualaau lelei a tagata

Beetroot o se fualaau aoga tele mo le tino. O lona aoga e faamatalaina e le tuufaatasiga o meaola, vitamini, sugars ma meaola o le natura natura. O le mea lea, o beets e masani ona faʻaaogaina i vailaau masani mo le puipuia ma togafitiga o faʻamaʻi eseese. E faʻaaogaina lelei beets i le togafitiga o faʻamaʻi ate. Matou te taʻu atu ia te oe le auala e aafia ai le fualaʻau i le ate, pe faʻapefea ona e faʻaaogaina lona faʻamalologa i le fale, ma pe faʻafefea ona faʻaaogaina i fualaau faʻapitoa masani.

O faʻamanuiaga ma le afaina o le suavai

O aoga o beets mo le ate ma le gallbladder o le i ai lea i lona tuufaatasiga o mea oona - petaine (aʻoaʻo le vailaʻau o le lanu mumu, faapea foi ma le lelei ma le afaina o pepe mo le ola maloloina o le tagata e mafai ona i ai i se isi mea). Vitamini-tutusa o le vailaau oona e aoga ona e faʻaleleia lelei ai le malosi o le ate, faʻaleleia atili le leo o le suauu atoa, faʻaleleia le faagasologa o le vaeluaina ma le faʻasiliina o meaʻai protein, e puipuia ai le gaʻo o le ate. O Beets ei ai foi le gafatia e faʻagaoioia le gaioiga o le talo.

O le tuufaatasiga o le aʻa e aofia ai flavonoids, vaʻafilemu e faʻaleleia atili ai le gaoioi o le toto ma talo i le ate. O nei mea uma e mafua ai le faafouina ma le faʻaleleia atili o le galuega autu o le ate - faʻamaina o le toto. I le faʻaopoopoga, o faiva e matua aʻafia i le faʻapalapalaina o meaai, faʻamamaina le tino o toxins ma toxins, lea ei ai sona aoga aoga i le ate.

O le beetroot juice e mafai ona sili atu le aoga i le ate i lona foliga fou.. E faʻamamaina le ate o toxins, faʻaleleia ai le gallbladder ma fatugaʻo, e fesoasoani foi e faʻamamā le toto ma le lymph. O le suamalie fou o le pia e aofia ai le tele o le uʻamea, lea e faʻatele ai le maualuga o le hemoglobin i le toto. Ina ia iloa le auala e fai ai ma inu vai inu, faitau la tatou tusiga.

E tusa lava pe aoga le beets ma pe o le a foi le mea tonu ua tatou maua, ae e tatau ona taʻu atu e uiga i aafiaga leaga o le sua o le suka, lea e mafai pe afai e faʻaaoga saʻo. E le tatau ona galo ia i tatou o le aʻa o le aʻafiaga e aofia ai suauu oxalate o le oxalic acid. O lenei vailaʻau e mafai ona faʻavaeina ai maa fatu fatuga ma atonu e faʻafefe ai le manava.

E taua! Ina ia aloese mai faʻafitauli i togafitiga o le ate ma le suavai fou, aʻo leʻi amataina le faʻavae, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi ma maua se ultrasound. O le faʻamamaina o le sua o le suka i le i ai o maʻa i totonu o le meaʻai ma fatugaʻo e le fautuaina.

Faitau e uiga i aoga ma le afaina o le kesi ma le kokolati iinei, ma mai lenei tusiga o le ae iloa ai pe faapefea ona inu se meaʻai mai le malulu ma isi faʻamaʻi o le isu.

O le a le aoga o aʻa?

O otaota vevela, faapea foi ma le sua o le fualaau aina fou, e mafai foi ona aoga i le togafitia o le ate. E ui o le faagasologa o le kuka i totonu o le peti, o nisi o vitamini ua faʻaumatia, e le maumau ai ona aoga (mo faʻamatalaga e uiga i le aoga o fualaau aina mo le ola maloloina o le tagata, faitau iinei). O mea taua e pei o peta, fiber ma pectin i le taimi o le vevelaina o aʻa o aʻa. Ae o se vaega o meaola faʻasaina ua faʻaumatia, ua liua le kulimi i se mea teuteu ma o le togafitiga faʻaaogaina o beets kuka e laʻititi ma faʻamalolo nai lo vasega e aʻafia ai fualaau faisua fou.

Fesoasoani i soʻo se maʻi o le ate pe leai?

O meaʻai i aso uma i le taumafa o beets e fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi ate e pei o le hepatitis, cirrhosis, faʻamalolo, puipuia le fausia o gallstones. O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le sukalati po o le paluga e maua ai le tele o aogā ile ate..

Tusa lava poʻo le a le ituaiga o faʻamaʻi, o lona faʻaaogaina e aoga tele mo le gaioiga masani o le ate. O le togafitiga o le sua suavai ua faailoaina e le gata i mataupu o le faapaleniina o le talo, ae o se fofo foi i gaioiga fomaʻi o le okeni. Faʻamalolo (faʻafefeteina o le ate), e fufulu lelei le fua o le gaʻo, toe faʻaleleia lana galuega. O fualaau, decoction, poʻo kvass i luga o laʻau o beets ei ai sona aafiaga lelei ia latou galuega, ma e leai ni faʻafitauli i le ate.

Aoao e uiga i aoga o beets mo le faʻamamaina o le tino, faʻapea foi ma le suʻega o fua mo le toe faʻaleleia o toto toto, intestines, ate, here.

Togafitiga metotia

O le fufulu o le ate i le fale e faʻaaogaina ai le sua mai fualaau faisua fou, paluga o le pusi, pusa fale, salakeke o le pusi. O le faʻamamaina ma lenei oloa e le mafua ai soʻo se faʻafitauli ma tiga. O togafitiga o le Beetroot e fesoasoani e faʻaitiitia ai toxins ma isi mea leaga mai le tino. E le gata i lea, o tupe mai aʻa o le a faʻaolaina ai le tino ma mea aoga e manaʻomia, e talafeagai mo le toe faʻafoʻisia o fausaga o le okeni ma faʻamaonia ai a latou galuega.

A e leʻi amata ile fale faʻamamaina le ate ate beetro product, e tatau ona muamua feutagai ma lau fomaʻi ma maua se ultrasound.

E faapefea ona siaki le galuega a le tino?

Siaki le tulaga faigaluega o le ate i le fale ma le fesoasoani o beets kuka. O lenei auala lauiloa e saogalemu, e le afaina ai le tino ma e le tele se taimi e alu ai. O le suʻega e siaki ai le ate e faigofie lava: i le taeao e te manaʻomia le kukaina o se fasi pusi se tasi ma 'ai. Afai a maeʻa, pe a uma le 2-3 itula, o le lanu o le urine e maua ai se lanu mumu, o lona uiga e le o feagai le ate ma ana galuega tauave, o lona uiga e afaina ma e manaʻomia togafitiga.

Fesoasoani! Afai e saʻo le ate, o le a mumu le mimile pe a uma le 12-16 itula.

Sauniuniga

Le amataina o togafitiga o le ate e tatau ona saunia. O se aso ao lei faia le faʻamamaina, e tatau ona e lafoaia le fale keke ma mea faʻafiafia, gaʻo susu ma ulaula. E fautuaina e faʻaaogaina naʻo meaai taumafa a tagata faiʻai i aso nei.

Saunia ni fualaʻau matala muamua. E tatau ona matua vaivai, e aunoa ma se faʻaleagaina ma faailoga o le pala. Fufulu ma faʻamago lelei.

Kvass faamama

O le pipi o le Beetroot e fesoasoani e faʻamaʻa lelei ai le ate ma le gallbladder mai toxins ma slags, lea o le a mautinoa ai le masaniga o nei totoga.

Aua o le sauniuniga o kvas e tatau:

  • 3 laupepa laʻitiiti;
  • 1.5 kg. suka;
  • 2 sipuni tele ole falaoamata;
  • 700 g kaina vine;
  • 1 ipu vai.

Kuka:

  1. Pela fualaʻau ma le faʻafefe poʻo le ufiufi e ala i se fai meaʻai. Tuu i totonu o se fagu, paʻu moe 0.5 g. suka ma faaopoopo 2 tbsp. sipuni o falaoamata. O lenei mea faafefete e tatau ona tuu i se nofoaga mafanafana mo aso e lua. Faʻasolo i le tele o taimi i le aso. Beetroot o le a tuʻuina atu le sua sua, o le a faʻaumatia le suka, o se taunuuga, o le a amata ona paʻu le masini e mafua ai.
  2. A maeʻa aso e lua, faaopoopo le suka o totoe, o vine mamago ma se ipu vai vevela vevela i le tapenaga sauni. I lenei fomu, e tatau ona tuʻu le vai i ferment mo le 7 aso. O le tuufaatasiga e tatau ona oso i le aso.
  3. I le vaiaso mulimuli ane, o le a saunia le pa. Maua pe tusa ma le 1 lita o vailaʻau vailaʻau vailaʻau kvass.
  4. E faʻapefea ona faʻamamā lenei ate? E manaʻomia lou suʻe kvass 1 sipuni sau tolu i le aso 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. O se vasega atoatoa o le a manaomia pe tusa ma le tolu lita o sea mea inu. A maeʻa le tolu masina, e mafai ona toe faia le auala o le faʻamamaina.

O lenei metotia o le faʻamamaina o le ate e aoga tele. I le tausaga o togafitiga ma kvass kesi, e le gata ina faʻamamaina le ate, ae toe faʻafoʻisia atoa.

Teuteu teuteuga

Faʻamaʻa le ate ma le broth is recommended i vaiaso uma (i auiliiliga e uiga i aoga ma mea leaga o palasisi, na tatou taʻuina iinei). Mo le saunia o le vai o le a manaomia ai ni aʻa laiti se 2 ma le 3 lita o vai.

  1. Tuu fua, fufuluina fualaau faisua i totonu o le pusa.
  2. Liligi le tolu lita o le vai ma tuʻu i le afi. Kuki le fualaau faisua mo le lua i le tolu itula, seia oʻo ina susu ma o le vai e tumau i le tasi le lita.
  3. Ona malulu lea o fualaau faisua ma olo i totonu o le lau.
  4. Toe faʻafoʻi le pito i totonu o le fagu i le vai e totoe.
  5. Manua, aumai i se vevela ma kuka mo le luasefulu minute.
  6. O le vai inu mama e vaevaeina i ni vaega se lima ma ave i le tai 3-4 itula. O se taunuuga o lenei faamamaina, o le maualuga o le leaga o le cholesterol ua faaitiitia, o le mamafa e masani ai, o le fatu ma gaioiga e faaleleia (pe faapefea ona aafia le paʻi, faitau iinei).

Soifua Maloloina Soifua maloloina

O le tuufaatasiga o le peti e aofia ai le vailaʻau oona - o se meaola faʻapitoa o meaola e faʻaleleia ai le gaioiga malosi o meaʻai protein. O le mafuaaga lena e fautuaina ai e le tausosiga o meaʻai e tufa atu aano o manu ma salalaʻau.

Mo le sauniuniga o salakeke o le pepa o le a manaomia:

  • Kuki beets - 2 pi.
  • Laʻau tilotilo - 60 g.
  • Olive olive - 1 tbsp. sipuni.
  • Laʻau -2 cloves.

Kuka:

  1. Grate fualaʻau kuka.
  2. Ona faaopoopo ai lea o ni laupapa lapotopoto, laʻau mafiafia ma togalaau kuka.
  3. Laei le salati i le suauu olive.

O lenei salamata e lelei le fesoasoani i le ate, faʻaleleia le gaioiga o le gastrointestinal tract.o lea e mafai ona e 'ai i aso uma.

I le avea ai o se tulafono, pe a uma ona faʻamamaina ma puipuia mea e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o beets, o loʻo i ai se toomaga faʻapitoa i le vaega ole vaʻalele saʻo. Ona o le aoga o le faʻamalolo o le fualaau faisua, o le ate ua faʻamaonia ma le tulaga atoa o le tino ua faʻaleleia.