Laʻau

Cinquefoil Red Ice - faʻamatalaga, totoina ma le tausiga

O le laau ei ai fugalaau lanu mumu. O se mea mataʻina i le mamanu o se togalaau poʻo se paka. Ina ia mafai ona totoina se fale maloloina ma tino, e tatau ona matau ma le faaeteete nai tulafono ole tausiga. O le natura le faʻaleagaina o le Red Ice cinquefoil o lona uiga o taumafaiga e tuputupu ae o le a laʻititi, ma o le tele o vaovao e fiafia i lē e ona mo le tele o tausaga.

Faamatalaga o Raid Ice Scapula

O le Red Ice cinquefoil e mafua lona igoa i le foliga o laulaau e foliga tutusa ma paʻu laiti. O lenei laau e faʻailoaina e ala i faʻalavelave faʻalavelave. O le fugalaau e oʻo i le 1 m ma le maualuga o le 70 cm.

Fugalaau Potentilla

O se tasi o foliga o le Red Ice cinquefoil o lona tetee atu i le eleelea o le kesi, o le isi o le mafai ona faapalepale i malulu malulu. O le laau e le faʻafefeteina i tulaga o le palapala ma e mafai ona faʻafetaia le lamala faʻafuasei e aunoa ma se mea e leiloa.

Totoina o se laau

Cinquefoil Goldfinger - faʻamatalaga, tulaʻi ma le tausiga

Pe a filifilia se nofoaga talafeagai mo le tulaueleele, e tatau ona manatuaina o le Red Ace bloodroot e le fiafia i le susulu o le la. Afai e te le amanaiaina lenei tulafono, e mafai ona susunuina fugalaau fugalaau. O se ata malulu e le taliaina foi e le laau.

E tatau ona aloese mai laufanua maualalo ma e tumau ai mo le taimi umi. O lenei laau afu e le afaina i le eleele, ae e manaomia ina ia mama ma ia manaia.

Fatuina fatu

O fatu e tatau ona faʻamaonia. Ina ia faia lenei mea, e teuina i le malulu mo le tele o vaiaso. Mo le totoina, o fua sili ona lelei e faʻaaogaina. E tausia mo le tele o itula i le vai. I le taimi lava e tasi, ua faʻaopoopoina ai se faʻateleina o le tuputupu aʻe.

E totoina mea totino i totonu o pusa, faʻafeinu ma ufiufi i se ata tifaga. A maeʻa le 2-3 vaiaso, e foliga mai e mafai ona totōina ile eleele.

Totoina o laau i luga o le eleele

E fautuaina e kili se lua e tulaʻi ai muamua. Afai e faia lenei mea i le 10 aso ao le i tulaueleele, ona maua ai lea e le lalolagi le taimi e avea ai ma mea sili atu. O le taimi sili mo le totoina o le vaitau o le amataga o le tautotogo, pe a uma ona faʻamafanafana le eleele ma e leai se lamatiaga o le kiona faʻafuaseʻi. O le totōina o laʻau e faʻatagaina i le vaitau tuputupu aʻe. E le mafai ona e faia lenei mea aʻo lei amataina le malulu malulu.

O pits mo laau e faia i le loloto o le 50 cm. E mafai ona faʻatino le totoina o vaega. I lenei tulaga, o le totoina o laau toto o loʻo tuʻuina i totonu o se vaʻa. O le mamao i le va o laau taʻitasi e 60 -80 cm.

Scapula vao

Faʻataʻaina alavai i lalo. Mo lenei mea, faʻalauteleina ai le omea, maʻa mafiafia po o fasi pepa faʻaaoga. O le oloina o le eleele ua fefiloi ma le humus, ua faaopoopo lau lau malogo.

A o lei totoina, siaki ma le faaeteete aʻa ma aveese mai faamaʻi, mamago pe faaleagaina. E fautuaina le faʻamamaina o le aʻa i se vaivaiga vaivai o le potassium mo le taimi e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina.

A o le totoina le laau o le Red Ice scapula, e faia se tamai faaputuga i le pito i lalo o le lua. Ua tuu i ai se fatu ma ua salalau aʻa i le pito i lalo. Ua tumu i le paluga o le eleele ua saunia, ona mama ai lea ma ua matua suamalie.

E taua le iloa! O le faʻaleleia o le eleele o se mea e manaʻomia muamua. Mo lenei mea, e faʻaaoga ai le sisi.

Auala e tausi ai le aisa

O le shrubby cinquefoil Red Ace e le tuʻuina atu i le fai togalaau manaoga faʻapitoa. I lenei tulaga, e tatau ona e mulimulitaia nisi o tulafono e faʻamautinoa ai e mafai e le togavao ona atinaʻe atoatoa.

Faʻasa

Aisea e le fuga ai - o le a le mea e fafaga ai

E le manaomia e le Red Eyes le tele o vaiinu. O le mea masani, o le manaʻoga e tulaʻi mai i le tau vevela. I lenei tulaga, e 10 l o le vai e faʻaaogaina mo laau taʻitasi.

I taimi vevela, e aoga le suluina o laulaau ma sina vai inu. E sili ona lelei lenei mea i le afiafi.

Fiafia! O fualaau laiti e manaʻomia le masani ona faʻasusu. E faia i taimi uma, ia le itiiti ifo ile tasi i aso fitu.

Laʻei pito sili

I le popofou o le tautotogo, ua faaopoopoina paluga ma fugalaau. O le laei lea e faia aʻo lumanaʻi le amataga o le fuga. Ina ia faia lenei mea, 10 g o le sulfate sulfate ua soloia i le 10 l o le vai, 30 g o superphosphate ua faaopoopo ma fefiloi malosi. O le mea na tupu o loʻo faʻamalieina lelei le cinquefoil.

Le aʻa o le cinquefoil

Teuteu

E manaʻomia le teuteu o le Acetum Mumu mo le laʻau e ola maloloina ma matagofie. O le teuteuga mama e faia i le amataga o le tautotogo e aveese ai lala tuai ma mamago. O le teuteuga pepa e faia i le tautotogo ma le autumn. E faʻatinoina ia le itiiti ifo ma le tasi i le tolu tausaga. A o faʻagasolo le gaosiga o le autumn, o na aʻa e leʻi faʻamaoniaina e le lona tolu ua faʻapuupuuina. I le taimi lava e tasi, o le eletise e faʻaititia i le 10 cm, lea e fesoasoani i lo latou tuputupu ae malosi.

Faʻatauga auala

Grassy cinquefoil - totoina ma tausi

I le faʻatinoga, e tele metotia e mafai ona faʻaaogaina e faʻailo ai lenei ituaiga o cinquefoil:

  • I fatu. I lenei tulaga, e tatau ona e toto muamua laau toto, ona tuu lea i luga o le eleele. O le faagasologa o le taimi e umi ma umi. O le mea lea, e seasea ona faʻaaoga.
  • Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le tuʻuina atu o mea. Mo le faia o lenei mea, eli se paʻu papaʻu ma tuu le fana o le scapula iina. Latou te fufuluina i le eleele ma amata ona faʻafeinu vai e le aunoa. A oʻo mai aʻa, e vavae ese le tipi ma totoina i se nofoaga tumau.
  • Afai e oʻo i le lima tausaga o le laau, ona faʻaaoga lea o le vaevaega mo le toe gaosia. I le popofou o le tautotogo, ua eliina le togavao, tipi i ni vaega ma totō. E taua tele le i ai o pulumu i luga o nei aʻa.
  • O le tipi ese o le vavae ese mai vine, o loʻo tuʻuina i totonu o se mea e faatupuina ai le tuputupu ae ma totoe mo le tele o itula. Ona tuu lea i totonu o se pusa ua tumu i le paluga oneone. O le totoina o meafaitino e tanumia i totonu o le tuufaatasiga ma masani ona faasūsūina. A maea le germination, ona totoina lea o laʻau i luga o eleele.

E filifilia e le fai togalaau le filifiliga talafeagai mo ia, i le amanaʻiaina o le tulaga patino.

Laulelei Laʻau Ula Laʻau

Suiga

Pe a tupu tele le vao, atonu e manaʻomia se toe gaosi. I lenei tulaga, e tatau ona e aʻafia aʻa ma se eleʻele eleʻele ma faʻafeiloaʻi i se nofoaga fou. E tatau ona lapisi le lua ina ia faigofie ai le aʻa. Nai lo le toe totoina, toe faʻaleleia i le vaeluaina o aʻa.

Maʻi ma meaʻai

O fualaau sili ona matautia mo lenei mea:

  • laulauina o laulaau;
  • paʻu paʻu;
  • lapisi.

Ina ia tauʻaʻi faʻamaʻi, e tatau ona e suʻeina faʻailoga lapatai i le vave e mafai ai. Afai e maua se faamai, iloilo ma le faaeteete ia laau toto. O vaega afaina o laau ua aveesea ma susunuina. O vao o loʻo totoe o le mamanu o loʻo faʻasalaina i le copper sulfate poʻo se vaifofo o le fungicide.

O meaola faalavela mo lenei laau, o se tasi o mea sili ona matautia o aphids. O le tele lava o taimi, e osofaia i le vaitau pe a amata ona amata ona amataina i le cinquefoil. Masalo o le faʻaalia o pusi uila.

Manatua! Mo togafitiga, e tatau ona aveese vaega o le laau na faaleagaina e iniseti ma faia togafitiga ma sauniuniga faapitoa.

Vaitaimi

O fugalaau Potentila e lanu mumu. E le tumau. I le aluga o taimi, o fugalaau e moli pe samasama. Faʻalagolago i le vevela, o le paolo atonu e ese. I le sili atu o le ea, o le fugalaau o le a sili atu ona lanu mumu. O le vaitau umi o le vaitau o le uiga lea o le vao. O lona amataga e pau i le ogatotonu o Iulai, ma e tumau seia oo i le faaiuga o le tautoulu.

Sauniga o le taumalulu

O le cinquefoil, e pei ona faamatalaina, e mafai ona aloese i le maualalo o le vevela. Ae ui i lea, o le faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi malulu e mafai ona afaina. E fautuaina i le taumalulu e fai ni auala e puipuia ai mai le maualalo o le vevela. Ina ia faia lenei mea, o le vaega pito i lalo o le ogalaau e faʻamamaina o laulaau ma faʻafefeteina i se vaega o le peat 15 cm le mafiafia.

Winter Potato Shelter

<

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O lanu paʻu e mafai ai e oe ona faʻaaoga le cinquefoil pe a fausiaina ia paʻu alpine. E faʻaaogaina i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua e avea o se vaega o fatuga o kulupu pe totōina o se mea e tasi.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

<

O le vao o se teuteuga sili mo le togalaau. O lona faʻatoʻaga e le manaʻomia ai le tele o tau o le malosi ona o le le mautonu o le fale ma le tausiga e le faʻaleagaina.