Faatoaga

Aoao i mea uma e uiga i le tausiga lelei ma fetaui lelei i le mea leaga

O le lanu violē-violet o se lauolaola susulu e fiafia tele i nei togalaau aina. E foliga mai e manaʻomia tele le tele o galuega ma taumafaiga ina ia maua ai ni faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maualuga o le maualuga, ae o le mea moni o le aganuu e afaina i lona tumau ma le le mautonu. O se filifiliga sili lea mo i latou e mananao e maua se mea taua i le togalaau, e aunoa ma le tuʻuina atu o isi punaoa i ai. O le a tonu le mea e te manaʻomia e maua ai le valea, faitau i luga.

E te iloa? O tagata o laʻau e taua o le plakun-grass, lea e mafua mai i amioga a le fale. I le taeao pe a uma le susu o le po e mafai ona e vaʻavaʻai i le pito o lau lau. "loimata". Fai mai o le auala lenei e aveesea ai le tele o vai.

Filifilia se nofoaga e tulaʻi ai: moli ma le palapala

Lythrum - O se aganuu lauiloa lauiloa lea e toetoe lava o soo se mea i totonu o le vaomatua, sei vagana ai le Arctic, tropics ma toafa. O le natura masani o le fugalaau o le eleele laufanua i luga o le talafatai o vaituloto ma le pito i tua o masima. O le mea la lea, pe a totoina se laau i tuafale, e tatau ona filifili se vaega e pei o le susulu o le susu. O le togalaau vao, pe, e pei ona taʻua ai, "moligao moli" ma le "plakun-grass", e naʻo le lua ituaiga o mea e fai ma faatusa: laulaau lauulu (Lythrum salicaria) ma le fulafula (Lythrum virgatum). E tusa lava po o le a le filifiliga, e fetaui lelei i soʻo se vevela ma le palapala. O le mea moni, i le la o le candilinear e pei o le moligao, e itiiti lava le paʻu o lanu susulu o laulaau ma laʻau. O le mea lea O se nofoaga lelei mo le totoina o le a susunuina ma mafanafana laufanua.

I totonu o le togalaau, o le a maua ai le mafanafana i le penumbra. I le mea e le mafai ona taofiofia ai le tuputupu ae o laʻau, lea i tulaga lelei e oʻo atu i le maualuga ma le tasi mita ma le afa mita, e fautuaina le tuʻuina o se faʻasalaga i luga o se moli uila e mauoa i mea aoga. Lafu, loams ma isi eleele matutu e le talafeagai mo le totoina.

Afai ei ai se vaituloto laitiiti poʻo se vaitafe i lau togalaau, o le mea tonu lea e manaʻomia e le mutia. I le taumafanafana, e mafai ona faatofuina le laau i totonu o se vaituloto i le 30 cm, e aunoa ma le fefe i le fesuiaʻi o le aʻa, e pei o le vevela i le vevela o le tau e vave ona atiina ae i le eleele susu ma e oo lava i le suavai. Ia, oi latou e leʻi mafai ona faʻaogaina se mea vai i luga o le 'upega tafaʻilagi, aua e te ita - o le fugalaau o le a aʻafia i le fanua masani o togalaau, na o le a ia taui atu mo le siosiomaga susu.

E te iloa? I totonu o le togalaau, o le vao-vao e aunoa ma le toe faafouina e mafai ona tupu mo le tele o tausaga.

Tuputupu ae totoina fatu

Aganuʻu o loʻo faʻaleleia e ala i le maina o aʻa, vaevaega o le togavao ma fatuga fatu. Ina ia aloese mai le lūlūina o le fatu o fatu ua mama, lea e sasaa mai le suamalie mai i lalo o le eleele, e tatau ai ona tipiina taimi o laumei pe a uma ona tupu. O le aoina o lau o lau fatu se pu malosi, puleaina lona tino. I lenei auala, o le ae mauaina ni fatu maualuga, lea i le lumanaʻi o le a tuʻuina atu ai aʻa malolosi e mafai ona ola.

O le luluina o le mutia e ala i le ituaiga fatu e faʻaaogaina mo ituaiga o laau totō, e mafai ona faʻatino saʻo i le lauʻeleʻele poʻo le totoina. Manatunatu i faʻaogaina o tekinolosi tauvaga.

Lauina o laau

E tupu lelei le kalapu mai le fatu i le palapala vevela ma le pala. O le totoina o loʻo faʻatinoina ia Mati, tuʻuina fatu i se mamao e 5 cm mai le tasi. Mai i luga aʻe o le ufiufi ma le eleele ma e masani ona palu i le vai. Ina ia maua le aʻafiaga o le greenhouse, lea o le a faʻavaveina ai le tulaʻi mai o tanu, o le "moega" e tatau ona ufiufi i ata tifaga poʻo tioata ma tuʻu le atigipusa i totonu o se potu e teuina ai le vevela i le va o le 15-18 ° C. O le a amata mai le fuʻa muamua i le 25 aso. A oʻo ina tupu lau laʻau e tolu i luga o le mea na tupu, e mafai ona sosolo le laau. O nisi faifaatoʻaga e faʻaaogaina nei faiga, totoina fatu taʻitasi i lea taimi ma lea taimi i totonu o ni peat tablets, o loʻo tuʻuina i totonu o ipu palasitika ma ufiufi i se atigipusa lona lua o le malosi tutusa.

O tama talavou e fefefe i le malulu, o le mea lea e fautuaina ai e faʻafeiloaʻi i le eleele lafoaia pe a oʻo mai aso mafanafana. O le totoina o le fatu o le fatu ua totoina i se nofoaga na filifilia e tusa ai ma le faamatalaga, tausia le mamao i le va o pama i totonu o le 30 cm.

E taua! Afai i totonu o le palapala aofia tele le vevela, e mafai ona lele lele le vao.

Totoina saʻo fatu i luga o le eleele

E le pei o le fatu laau, totoina fatu i le lauʻeleʻele avanoa e fautuaina e le o le tautotogo, ae o le vaomalo - i le tau malulu, sili atu ia Oketopa. Ua faia lenei mea ina ia mautinoa ai o loʻo totoina le mea e faʻaleleia ai le faʻalavelave. E ui lava e tumau pea le germination, e tusa lava pe totoina fatu i le taimi lava e uma ai le kiona. Ae ui i lea, i itu uma e lua, o le taimi faʻatulagaina faʻatupulaia o le a oʻo mai i le tolu tausaga o le soifuaga o le laau. A o lei totoina le lapisi lapisi i le eleele avanoa, o lona pito i luga e tatau ona faʻamamaina lelei.ona tufatufa atu lea o fatu i se mamao e 40 cm mai le tasi ma le isi ma ufiufi i se moli manifinifi o le mea e sui. E mafai ona sosolo mai se fagu sulu. O le moega e ufiufi i paʻu palasitika pe o loʻo fausiaina i lagolago e ufiufi i le tioata. I lalo o tulaga lelei, o le a tulaʻi mai laau i le 20-30 aso. Ae e le fautuaina e tatala loa i le taimi lava lea: faatali seia oʻo ina malolosi malosi, ma faasolosolo malie ona faʻaaogaina i le tau fou.

O isi togalaau teuteu mo le togalaau aina e faʻaolaina e le metotia o le fatu: static, gypsophila, aau aau, vaʻaia Iapani, karyopteris, veronica.

Toe faʻaleleia o le valea e ala i le vaevaeina o le vao

Afai e te manaʻo e fausiaina e le o ituaiga, ae o a latou ituaiga, e tatau ona e suʻe i togalaau. O le masani masani o le vaevaega o le rhizome. O faʻataʻitaʻiga matutua o le cravat ei ai aʻa malolosi. O le mea lea, ia vavaeeseina i latou ma le manua itiiti i le togavao, ia e faʻamalosi oe lava i se uʻamea malosi poʻo se toʻi. E tatau ona fai se taimi malolo, oʻo atu i le aʻa, ma i se auala malosi e tipi ese ai se vaega o le tele na manaʻomia, ona tanu ai lea o le pu. O le taʻaloga e faʻatinoina e ala i le filifilia o le taimi i le masina o Aperila ma le amataga o Me. O nisi faifaatoaga latou te fetufaai le aafiaga o le totoina o le totoina o vaega tipi o le togavao, ao faamamafa atu le taua o le faapaina o le eleele ma faatatau i le afa mita i le va o laau.

E te iloa? O Katupe o se laau tele o le meli. O le meli e maua mai ai o loʻo i ai mea faʻaleagaina ma e iloga i le lanu amber, mea manogi manaia ma le tofo.

Suʻega Tausi Tafaʻi

O le mea autu o le loot o le faigofie o le galueaina, tumau, le mautonu ma le tumau. E manaʻomia e le fugalaau se togafitiga faʻale-aganuʻu, o lona uiga o le tausia o le susu susu, faʻamago, teuteuina ma aveese vao. E leai se mea e manaʻomia e faʻafetaui ai le mutia, toe faʻafou pe vaeluaina. O nei faiga e taua pe a vaʻaia e pusi matutua a latou mea teuteu ma ola i tua atu o le nofoaga na tuʻuina atu ia i latou.

Faʻasa

Atonu o le taimi pito sili lea ona taua i le galueaina o ituaiga eseese o le aʻa a le wolf ma le pou, aua e le mafai e le mutia ona tupu i le lamala. O nisi taimi o le a fuga ai le fugalaau i ia tulaga mo le ola, ae afai e te le taui ia te ia mo le susu talafeagai, o le a oti o ia. Ina ia aloese mai lenei mea, ma le umi o le leai o se timu, e tatau ona faasusuina le vao, ma puipuia ai le eletise omea mai le faamamaina. O le faʻasalaga e tatau ona faʻaleleia ma tele. Ae afai e ola le pusa i tafatafa o le vaʻa, ona leai lea o se mea e manaʻomia.

Totoina ma le faʻamalosi

O fua, e faaopoopo atu i le leaga o le faʻaleagaina o le gaioiga, o se siosiomaga lelei mo maʻi faʻamaʻi ma fatuga, ma e aʻafia ai faʻamaʻi ma suʻe mea aoga mai le palapala. O le mea lea, e taua le aveeseina o ia laau i le taimi, faʻamalo le eleele. O lenei mea o le a saofagā i le faʻatoʻaina o le okesene i le aʻa ma e le mafai ai ona faʻapipiʻiina se eleele. A e ui i lea, ina ia puipuia le maualuga o le eleele mai le faʻamaʻaʻaina ma le faʻasaʻoina le susu o loʻo manaʻomia e le lua, e fautuaina le tautotogo e faʻataʻatia ai le 'au e faʻapipiʻi le pu i peʻa poʻo le faapalaga.

E te iloa? O se aluga e tumu i laʻau o le tagiauʻu o le a mautinoa ai le toʻa ma le moe umi.

Faʻatauga

O laʻei pito i luga e fautuaina mo le faʻamalosia o mea ua faʻaaogaina ma mea aoga. E faʻaaogaina le faʻamaʻi ile tausaga i le amataga o le tautotogo. Mo lenei mafuaʻaga, e leai se manaʻoga e faʻaaoga soʻo se kemisi, e lava le tausia lelei o se peat mulch (lea na matou taʻua i luga). Ua salalau vave lava pe a uma ona tulaueleele ma suia tasi i le tausaga. Ina ia faʻaleleia le teuteuga o le taga i le amataga o le fuga, e faʻamaʻaina ma soʻo se mea maʻalaʻau mo togalaau totogo. O lenei mea o le a mafua ai le fausia o fugalaau fugalaau fou.

E taua le aua nei faʻaaogaina mea e maua ai le vevela, aua o le faʻatupulaia o le ola i le biomass, pei o isi tulaga, e le tupu, ma o le a mate le laau.

Teuteu

E leai se mea e manaʻomia ai tomai faʻapitoa ma le malamalama. I le tautotogo, pe'ā uma ona fuga i se mea faʻamalosi, e tatau ona aveese uma togi ina ia le tupu le totoina o le tagata lava ia ma le faʻalauina o le seleselega i fafo atu o le nofoaga na tuʻufaʻatasia. O le tipi e tatau ona alu maualalo i le eleele. O nisi tagata faifaatoʻaga latou te tuua ni taligalu o le eleele malulu, lea e foliga matagofie i le vaitau o le tautoulu i le talaaga o asters ma chrysanthemums. I lenei tulaga, o le vaega atoa o loʻo i luga o le vaomatua o le a vavaeina i le tautotogo aʻo faʻatalitali i le taamilosaga. Afai o loʻo e taumafai mo fausaga faʻatausaga, e mafai ona e taumafai e tuʻuina atu i le fale le silhouette fuafua i le taumafanafana. Ae o lenei ua i ai se lauulu lauulu lauulu, lea e le talafeagai i togalaau o le natura masani.

E taua! Pe a osofaʻi malosi le ulu o le fatu o fatuga o le tagi, o loʻo nofoia vaega tetele.

Faʻamaʻi ma le Faiga Faʻafefe Pest

Derbennik e le fefe i osofaiga o manu ma ituaiga uma o faʻamaʻi. Ae i le mea e latalata ane i roses, e masani ona latou osofaʻia osofaʻiga a aphids, lea e tu i le pito i totonu o laʻau ma 'au, e puipuia ai le laau mai le atinaʻeina atoatoa. E le gata i lea, o le iniseti o loʻo salalau lelei i isi fugalaau i le fugalaau, lea e mulimuli ane faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi. Insecticides o le a fesoasoani e faʻaumatia aphids. O taunuuga lelei ua tuʻuina atu fualaau faasaina "Aktara", "Bi-58 New."

O le faigata o le taumalulu o le paʻu

Mo le taumalulu, e oʻo lava i vao laiti e le manaʻomia ni fale. E le tatau ona latou faʻafefeteina laulaʻau poʻo faʻafeiloaʻi ma isi auala o puipuiga tele mai le malulu. Derbennik e faigofie ona talia gutu ma fetuunai lelei i tulaga o le vaeluaga o afa.

Faʻatasi ma isi laau

Derbennik i le laufanua o le togalaau e foliga matagofie i soo se mea ma soo se tuufaatasiga. E masani ona faʻaaoga i puipui puipui poʻo isi nofoaga e le maluelue. O le maualuga o le fugalaau o nofoa o lenei laau e nonofo lelei faatasi ai ma irises, o meaʻai, mea e ola ai, aso ma camelines. O le vaega pito i lalo o le vao, e mafai ona e ufiufi ai le vao po o le faʻapipiʻi vaivai. Ata matagofie ma le tasi le landing derbennik. E mafai ona tuʻu i le ulufale atu i le togalaau pe latalata i le vaituloto, faʻapea foʻi ma se vaitafe, poʻo se mea i le vae o rockaria. O nisi o tagata fiafia i le meaola na faia se tuufaatasiga o dervennik, vatochnika, oregano, echinacea, valerian, thyme, ma atiina ae ai se togalaau lele i luga o lona tuatusi. A uma, o nei fugalaau uma e sili ona manaia ia i latou. E mafai ona totoina laau toto i totonu o le togalaau faʻatoʻaga, lea e nonofo faʻatasi ai le aurorod, mint, lovage, motherwort, bergenia, sorrel, monarda, chamomile.

E te iloa? O le valea valea na maua lona igoa mai laulaau-pei o laulaau.

Le faʻaaogaina o le Derbum i vailaʻau faʻaleaganuʻu

Derbennik, e faaopoopo i le teuteuga maualuga, o loʻo i ai faʻamalologa o meatotino. Mo togafitiga faamalolo, o le mutia o le ulu o le ulumatua e amanaʻia e fomaʻi masani ma e masani ona faʻaaogaina e avea o se hemostatic, sulu ma le gasegase. Ina ia saunia le vailaʻau, o meaʻai mai petals ma laʻau e seleseleina i le taimi o fugālaʻau, ma o aʻa e eliina i le tautoulu. Mai nei lauti avanoa e vaeluaina, oloina vaega mamago o le laau, faʻapea foʻi ma meaʻai ma teuteuga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le togafitiga o le le mautonu o le atuatuvale na fautuaina ai le fuaina o le tasi sipuni sipuni o meaola mata ma se ipu vai inu. O mea uma o loʻo faʻaaogaina i luga o le vevela vevela pe a ma le lima minute, ona faʻamalosi mo le itula. Peitai, aʻo leʻi faʻaaogaina le derbennik aua nei galo e feutagai ma tagata atamamai.